Sista Kodachrome rullen

 
 
För er som är fotointresserade och har tid över. Bra dokumentär om hur den analoga fotografiet håller på att ta slut. 
 

Sprint storgatan

Kul när det händer något nytt och roligt i Älvsbyn. När de tar och gör en längd sprint mitt i "centrala" byn, vi från skid var med och visade upp vår sport. 
 
Man körde utslags race man mot man eller kvinna mot kvinna. Och hur mycket folk som samlades för att se när vi körde var över förväntan. Riktigt bra och kul var det (y) 
 
Själv fick jag köra 3 race, först 8del (bli lite varm i kläderna) sen kvart mot Erik (förlorade den, men Erik åkte bra hela vägen) Sen ett placerings race mot Westin, där jag lyckades spurta ner han (viktigt) Och slutade på en 5e plats. 
 
Mer tävlingar som är publikvänliga och ta sporten till folket, då folket är för lata att ta sig till skidpåren! 
 
 
Foto: Marcel Köppe
 
Resultat
 
Damer
  1. Pernilla Larsson
  2. Ida Sundström
  3. Jenny Larsson
  4. Emma Bergström
  5. Petra Holmbom
  6. Josefine Spett
  7. Isabel Salén
  8. Karin Håll
Herrar
  1. Mikael Edström
  2. Adrian Bergström
  3. Jacob Engström
  4. Erik Axelsson
  5. Ulrik Nordberg
  6. Oscar Westin
  7. Zackarias Toresson
  8. Jesper Boman
  9. Johan Ahlström
  10. Jesper Pettersson
  11. Filip Salén
  12. Niclas Öberg
  13. Niklas Stenman

Stämmer inte riktigt

Var ute idag igen och provade träna. Allt känns bra när jag ligger på a1 puls, men när jag provar någon lättare impuls så känns det segt. 
 
Att jag fortsätter och säga det gör ju inte att jag tänker mindre på det... Är det bara ta det lugnt som gäller? 
 
 

Say Nothing

 
 

just chillin

Kan ju inte påstå att jag har varit särskillt aktiv efter träningen. Gick ner till skolan för lunch, åkte sen bil upp och har sovit en hel del. 
 
Får gå till affärn och handla så man har rört på sig lite mer. Strecha borde man också göra! 
 
 

Tillbaka i spåret

Var ute och provade träna idag då halsen kändes lite bättre. Gick småtungt första 40 minuterna, som att det "sitter en plugg" Kändes som att det släppte när jag började köra lite lättare intervaller. Körde skate med tjejerna som stakade. Avslutade med en 9 minuters intervall upp till Pelles kors, låg på låg A2 puls och det kändes bra. 
 
Får se hur det känns på torsdag, men ska hålla igen ändå. Och så köra lite intervaller till helgen istället! 
 
Vädret som bjuds på i byn är -1 och lätt snöfall, lite synd att det blåser en del också.. 
 
 
Gårdagen
 
 
 

Midnight i ä-byn

Kände att jag inte kunde sitta inne hela dagen, så gick på en promenad med kameran. Bra att man börjat fota lite mer nu senaste tiden. Annars samlar ju kameran bara damm.. 
 
 
 
 

Freelensing

Sitter och spårar lite med kameran. Kollade på tuben om hur man kan skapa lite intressanta bilder, hela ideen bygger på att du har kopplat lös linsen från huset. Och därmed kan skapa lite tilt-shift känsla, eller bara f*cka upp bokehn. 
 
Dessa bilder är tagna med 550D och 50mm 1,8. De är oredigerade, har bara gjort dem mindre.
 
 
 
 
 Har man för mycket fritid så har man !
 

Henrik Harlaut

 
 

Tack och bock

Blev överraskad från Anette och Ove (med familj). Fick blommor för mina framgånger, och det värmer jätte mycket att bli uppmärksammad. 
 
Kan tacka om och om igen! 
 
 
(Dock gör inte bilden blommorna rättvisa)
 
Har tyvärr ingen vas i byn, så en tom energipulver burk fick jobbet.

eftertanke

Efter gårdagens lugna jogg på 30 minuter kändes kroppen lite seg. Inte alls den känsla jag ville ha, och att vakna upp med lite känningar i halsen, så blir det en vilodag. 
 
Är lika att ta det lugnt, dumt att träna då med ca 12 dagar kvar till JVM. Så blir att hålla slemhinnorna fuktiga, och en massa sömn för att lösa detta. 
 
 

Ska se ut såhär !

 
 

Hur det gick till

De som inte förstod varför och var regelbrotten begicks så har Kvåle? lagt upp ett klipp från gps trackingen! 
 
 
 
Regler är satta för att de ska följas. 

Mt.Kanis

 

Fungerar också

 
 
 

Sådär JA !

Hemma efter en händelrik helg nere i Falun. Har lyckats visa seniorerna att jag vill fram och ta plats! Nu är det eftertanke som är ledordet under veckorna som kommer.
 
Åkte ner med Wickbom. vi åkte i två etapper, först till Sundsvall sen vidare på lördag morgonen ner till Falun och SM prologen. 
 
Väl nere så började uppvärmningen som vanligt. Har kanske börjat haka upp mig på att kroppen känns lite seg. Då det ändå går nog fort för att vara i toppen. Klarade prologen utan misstag, ramlade en gång. Men kan man inte stå på benen så kan man inte.. 
 
Kommer delad 2a bara 4 sekunder efter Daniel som gjort ett stabilt lopp. Detta var rena drömläget för Jaktstarten! 
 
 
Bild från resan! 
 
Vet vad jag ska göra före och under en tävling. Sitter i ryggmärgen nu, hittat hur jag fungerar och är att göra som man brukar göra. 
 
Starten gick och tempot hölls nere i början. Vilket gjorde att ledet trycktes ihop fort och vi var en stor klunga ut från stadion. Ingen var riktigt villig att dra upp tempot, så det åktes rätt taktiskt i början. 
 
Kommer inte riktigt in i kartan utan ligger med och sparar både huvudet och musklerna. Vi är fortfarnade en stor grupp vid varvningen.
 
Jag börjar få slita lite mer, men hänger fortfarande med bra. Så tar ledningen ner mot publik kontrollen och väljer där ett eget vägval. Åker platt runt istället för att klättra, tappar lite på det. Fast har sparat en del energi istället! 
 
Så mot 3e sista ligger jag 3a, bakom Kvåle och Arnesson. Kvåle väljer det bästa vägvalet, som "tyvärr" var en väg med en hel del grus på.. 
 
 
Men det var värt det! Vid 3e sista så får Kvåle en lucka då Arnesson misslyckas i vändningen och vi tappar en del tid.. 
 
In mot mål matade jag sen bara allt jag hade. Var dock 3 sekunder för långsam, annars hade man korsat mållinjen först. 
 
Blev ju mass diskning då folk inte hade läst kartan utan åkt över skidtest området som var förbjudet.
 
Så då slutade jag högst upp på pallen, vilket aldrig är fel. Ska ta med mig detta och känna mig nöjd med detta. Fast jag ser ju alltid sätt att utvecklas på och vill bli ännu bättre. 

Igår var jag bäst så jag kan inte klaga! 
 
 
Har inte hittat några bilder från helgen, hade varit kul att ha någon från prispallen och någon åkbild. Ska försöka fixa kartorna med gps! 
 
//Nybliven svensk mästare
 

Små retar

Igår bjöds det nog på en av det bättre måltiderna på folkan. Riktigt bra chili con carne med morotbröd* mat som det ska vara (y)! 
 
Avstod sprint träningen på eftermiddan, då jag inte alls känner mig på G för tillfället. Sen skapa lite överskott till helgens tävlingar. 
 
Idag så körde jag klassiskt med en del lättare intervaller, för att reta kroppen lite. När jag väl kom igång kändes det rätt bra. 
 
Resten av dagen blir det att samla så mycket vila som möjligt. Sen dra på med en jogg på fredag morgon, innan vi åker ner mot Falun. 
 
Var uppe med Andreas och Marcel på Kanis igår, tog lite bilder och passade på att njuta av livet. 
 
 

More than friends !

 
 
 

Hemma bana

Idag stod de förjaktstarts SM på schemat (skolmästerskap). Där vi först körde en prolog på 2,4 sen en final på 4,4 km. 
 
Var ganska kallt och man borde ha lagt c380 under, men det är bara träning. Så skidorna fick vara som de var. 
 
 
Kvalet gick utan några större missar, hade dock en annan karta där även bredspåren hade smalspårs tecknet. Varför? Mest för att se hur det ställde till tankesättet och för att jag inte skulle vara för bekväm med att veta hur brespåren var! tid 11:57.
 
 
Finalen, lite trög i virvarvet med kontroller. Gick lite fort och var lite seg på kartan. Men höll ihop det bra, och provade ett vänter vägval till 9an. Tror i efterhand det var sämre, tid ca 22 min.
 
Skönt att få lite karta innan riktiga SM, är bara hoppas man vallar rätt till helgen! 
 

Känslan

Skate intervaller som borde vara min starka sida? Kändes dock inte riktigt det idag. Var aldrig riktigt på tå, tror tävlingen satt väldigt djupt! 
 
Så åkte på rätt bra de första, men tappade allt mer ju fler jag körde. Vi körde 5*6 minuters mestadels uppför, kan ju undra vad det är för fel på platta intervaller? 
 
Så körde dem på 6,10  6,20  6,25  6,25  6,15. Sista skulle egentligen gått snabbare om jag inte tyckt att det var så skönt att lägga sig i snön och vila lite.. 
 
Släppte i alla fall på sista, så hoppas man hittar flytet till på söndag! 
 
Annars är det väll rätt dött på Folkan för tillfället, inte så mycket som händer idag. Ska väll gå upp ur sängen och fara och handla. 
 
 
Lagomt snygg himmel!
 

Man lär hela livet

Åkte till byn tidigt igår för att hinna till lektionen som började 13,05.. Hann dock med att fixa lite saker här. 
 
Var allmänt trött igår, så avstod träningen och satsade på att återhämta mig lite mer. Tävlingen kanske satt djupare än vad jag trodde..
 
Är som tur mycket bättre idag, sov fram till 8. Tycker jag sover mer, men sammtidigt mer oroligt än förr. Kroppen är ju ett mysterium, så försöker lyssna på singnalerna den ger mig.
 
Det är skate intervaller som gäller idag, ska nog tänka till hur jag ska lägga upp dessa. Kanske att man till och med ska hålla tillbaka lite för att inte dra på sig nå skit nu. 
 
Men det som är nice, är att temperaturen har börjat stiga lite. Så att man kan vara ute och njuta under långpassen utan att det ska vara -18! 
 
Bilder från helgens långpass med Jossan.
 
 
 
 
 
 

I need you Love

 
 

Som vintern ska vara

 
  
 

Orutin är problem

Helgens tävling var dubbeljakt på vallsberget. Mina tankar före loppet var att den klassiska delen bara skulle vara uppvärmning och sen skulle ökningen komma på skaten. 
 
Lite standard ångest som före de flesta skidtävlingar. För när man står på startlinjen vet man att det kommer vara en jobbig dag. Sen kan man klara av den på olika sätt.. 
 
Var 2 varv 2,8 km klassiskt och sen samma sak på sakten. Starten gick och jag följde med utan att känna att jag stressade eller körde på för hårt. 
 
Tyvärr var jag lite ovan med oscars skidor, så var osäker på fästet. Visade sig sen att det var bakhalt nästan från start. Så sprang backarna istället! 
 
 
Början på andra klassiska varvet, blir tvungen och släppa Engström ganska tidigt efter detta. Försöker åka, men har stumnat helt och slutet på det klassiska varvet var verkligen inte något jag vill känna senare i vinter. 
 
Funderar klent nog att kliva efter den klassiska delen, kändes skit och åkte som en ****. Bytte i alla fall skidor, i efterhand så var det rätt beslut att göra. 
 
Men även första varvet på skaten var stum, så försökte återhämta mig så mycket som möjligt. Sen på början av andra varvet kändes det sen bra igen. Och åkte som jag vill göra.
 
 
Varför åkte jag inte såhär hela tiden?! Kanske att man är ovan Orienterare, nu drar jag själv ner oss. Men Orutin leder bara åt fel håll. 
 
Bara att tagga om göra rätt nästa gång (JSM nu jävlar att det satsning!)
 

Close Enemies

 
 
 

Kall vinterdag i Ä-byn

 
 
 
 

Intervall(er).

Dagens förmiddags pass bestod av intervaller på de övre slingorna. Trodde inte jag skulle ha så mycket att komma med efter träningen som varit. Men kände mig ofrörskämt pigg på passet, inte riktigt på tå. fast väldigt pigg ändå! 
 
Körde 3 intervaller där vi klättrade väldigt mycket. jag var uppe och drog på alla, trodde farten skulle bli mycket högre än var den var. Så kunde åka som jag själv ville, vilket alltid är mycket skönare än att ligga bakom (Om det inte är någon vind!).
 
Intervallerna tog 7,30 6,40 12.00 och körde sen en 4.00 minuters platt för att få upp farten på åksträckorna. 
 
Ska nog ut och springa i eftermiddag, för att jogga ur benen lite. 
 
 
Svartöstan!
 

Field Productions

 

The making of Supervention: Barentsburg - Freeride
 

There goes my hero

 
 

Skiter i E4an, kör min egna väg!

Veckan har bara börjat och har en väldigt bra känsla i kroppen. Har börjat tänka om kring mitt tränande lite, inte ändrat så mycket. Men tror det kommer löna sig i slutändan. 
 
Dagen har bjudit på 2 tränings pass. Körde ett inomhus pass på morgonen, för temperaturen vill inte riktigt stiga till några träningsvänliga nivåer. Blev 1,15 h på spinning cykel, och fortsatte med 30 minuter löpband (5,2 km). Har lyckats ganska bra med att hålla igång löpningen under vintern. 
 
Sen på eftermiddagen körde ett långt klassiskt pass. Var bra sällskap första 1,45 av Petra. Sen fick jag fortsätta själv. Kändes bra och märker att det verkligen är tiden som gör mig trött. Blev totalt 3,05 i slutändan, Ska köra 10 minuter mage rygg innan dagen är slut. 5+5 är skönt att kunna skriva in i TDn.
 
Mina nya "förändringar" är egentligen rätt enkla men ska göras. 
 
* Träna mer.
* Sova mer.
* Äta mer.
* Men mindre socker!
 
 

Full hand

Skönt att träningen känns som den ska, har verkligen försökt hålla nere farten på dagens två pass. Märker ganska fort skillnad, i att man har bara gått på fett större delen.
 
Så avslutade dagen med 2,15 skate. Skön fart Distans 31 km, medans på den klassiska så hann jag 34 km.
 
Bra att börja mängdveckan med 5 timmar, nu ska det bara kontrollerat fortsättas under hela veckan.

Taggar lite fika nu. 
 
 
 
 

Real Skifi som vanligt då !

 
 
 

Arty

 
 

Bra start på dagen

Att ta tillvara på dagarna känns som att det börjar bli bättre och bättre. Sover mer samtidigt som jag har börjat träna mer. 
 
Så upp 07,10 idag. Ute i spåret 08,55 för lugn klassisk skidåkning. Var ca -18 nere vid skolan, så körde med mask på ängarna och snurrade där i 55 minuter innan jag for uppåt mot varamare spår. Träffade Jojje och AB vid stadion så åkte resten av passet med dom. 
 
Gled på i troligen denna vinterns finaste dag (än så länge). De har nu dragit upp djävulsbacken, men tyvärr en hel del ris i spåren där.. Fast temperaturen på toppen var uppskattat av oss -8 till -10. Så var verkligen skön temp (y)
 
Kände mig nöjd med 2,45 idag. Ska ju även ut och åka i eftermiddag, så det fick räcka. Kroppen kändes pigg hela passet. Var verkligen A1 fart idag, kanske borde insett tidagare att man ska både åka fort och sakta. Mina A1-A2 måste man också ha, men inte allt för ofta. 
 

Wallisch

 

A Walk in the Park - Tom Wallisch from Jiberish on Vimeo.

 


Skellefte

sammanfattning från helgens skido tävlingar som gick i Skellefteå. De hade fått till bra och hårda smalspår sen passat på att lägga bra banor på dessa spår gjorde inte helgen sämre. 
 
Långdistansen som gick igår kändes lite seg i början, var inte på tå från start. Utan jobbade mig in i loppet ju längre tid det gick. Tryckte på både på smal och bredspår, "tyvärr" gick tävlingarna på lite för mycket bredspår. Men är samtidigt glad att det gjorde det. För fick ligga närmare max än vad man brukar göra. Så man kände att man fick jobba mer än vanligt. 
 
Splits: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=24029&categoryId=2
 
 
Sprinten kändes som att jag hade framhållning som inget annat. Kände mig säker hela vägen, vilket gjorde att jag kunde åka fort istället. Samma sak som på lången, att det var en hel del åksträckor på bredspår så man fick stoppa undan huvudet lite. Tog en grandslam vilket säger ganska mycket hur fort jag åkte. 
 
Splits: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=24044&categoryId=2
 
 
Men packar ihop från Skellefte med 2 segrar som jag lägger på hyllan. Finns ju bara åt ett håll jag ska nu, och det är ***** framåt !!! 
 

rubrik saknas

Passar på att ta helg nu. Formen känns stadigt stiganade, vilket är positivt inför helgens tävlingar och för fortsättningen av denna säsong. 
 
Har tyvärr blivit väldigt inaktiv med kameran, kanske för att jag har stått i vallaboden minst en gång varje dag denhär vecka. Så är det dags att införskaffa en riktigt mask, så man slipper dra i sig all skit som kommer från vallorna.. 
 
Blir nog att jogga med hunden och sen ta det lugnt som gäller idag. Ska försöka växa upp och ta lite mera ansvar, samt försöka planera mer än vad jag gjort förut. Har levt på att många har gjort saker åt mig, men känner att det är dags att börja göra det själv. 
 
 
 

Driver dom!?

 

Behind The Scenes | Schneestern at the Nike Chosen Sessions from Schneestern on Vimeo.

 


A3 och A3+

Igår körde jag ett lugnt jogg pass, allt för att jogga ur segheten i benen efter långpasset. Tycker det är bra att få in lite löpning även under vinter säsongen. Springer fortfarande väldigt avslappnat i 5,30 tempo. Håller en puls på 130-140 i det tempot. 
 
Kommer försöka fortsätta med det hela vintern, så kanske man håller sig hel när orienterings säsongen drar igång på våren. 
 
Dagen skidpass bestod av 2 intervall delar, först körde 70*20 intervaller i 20 minuter. Så man hann med ett par vänder, då var det bra att jag, KE och Danne växeldrog på intervallerna. Kunde man ligga bakom och ta det "lugnt", vilket underlättade de 70 sekunderna A3+. 
 
Efter detta då man fortfarande var rätt stum så körde vi en lång A3 intervall. Som egentligen skulle ligga i spannet A2-A3. Körde dock hela 20 minuters intervallen i stabil A3 puls. Drog nästan hela intervallen, hade Danne bakom mig. Så känns skönt att det verkligen går framåt på alla ställen. 
 
Kommer nog bli vila eller lugn jogg imorgon. Är det dags för mig att börja köra längd? Funderar på att snabbt fixa så att jag kan åka JSM i längd. 
 

FP Tjäder och Horgmo

 

The making of Supervention: Tjäder og Horgmo - Freeride
 

Bra pass

Lugnt och långt var dagens ledord. Så försökte motfrivilligt åka lite överdrivet långsamt, då det ändå brukar sluta med att jag åker lite fortare. 
 
Åkte avslappnat och njöt av vädret och de fina spåren. Solen passade även på att komma fram och sen försvinna ner igen under passet. 
 
Tycker att jag börjar hålla A1 fart när det ska vara det. Även när man känner sig pigg och trycker med lätthet på i backar mm. Det är lite det jag måste komma ifrån om jag vill utvecklas mer i rätt riktning. vet att detta har sagts till mig de senaste 3,5 åren, men vill ju göra som jag känner.. 
 
Blev 2.25, känner att det blev lagom långt. 
 
 
Bra väder nanting !! 
 

Panda waves ep.3

 
 
 

tis 8 feb

Har hunnit med en hel del idag. Började med att lite ovanligt avstå 45 minuter sovmorgon för att börja ställa sig och sickla skidor.. vem gör det egentligen? Bestämde mig efter Finland att det var dags att prova hur skidorna gick med blått under. 
 
Så varmsicklade, borstade och la på blå Start igår. Så det tar sin tid att göra klart 6 par skidor, Fischer paret var mest bara med för att Sture säger att de skidorna är slut. Och för att få svar på den frågan så tog jag med dom. 
 
Kan ofrivilligt säga att han hade rätt, de skidorna gled ca 1,5 meter efter sämsta Atomic par. Som i sin tur gled 1,5 meter efter de 4 andra paren. Var ett par som stack ut mer än de andra, och mitt favorit par som det nu ligger en grov slip på.. 
 
Skönt att få det gjort, kan man lägga någon slip på någon av de 3 nya paren. 
 
Annars så har jag börjat med Matte E, känns som att det bara blir mer bokstäver istället för siffror. kanske har börjat förstå alla bokstäver nu! 
 
På eftermiddags passet for vi till Boden/ Sävast för sprint skidorientering. Körde 2 banor som tog ca 12-13 minuter styck. Så fick lite fart under skidorna idag, tyckte dock skidorna gick segt. kanske för att man är van med tävlingsvalla? 
 
Nu är det Konsum och glass som gäller. Sen styra upp någon film, osett ännu vilken jag ska se. 
 
 
 

Ghood day

 

Thomas Johansson Ghood day 11/12 - Freeride
 

Nyårs fyverkerier

 
 
 
 

Landskampen Karta Medel

 
 
Del 1
 
 
Del 2
 

Landskampen Karta Lång

 
del 1
 
 
del 2
 

Lite bilder


Westin hade en tung dag
 
 
Men han var inte ensam..
 
 
Åhh ännu en pokal !
 
 
Annars var Finland rätt grått..
 
 
Tur att de sålde godis då

Ny skolvecka

Var nyss ute på förmiddags passet, 6 km löpning som kändes väldigt bra. Höll ett snitt på 6 minuter/ km, så var ju rätt lugnt tempo. 
 
Idag kommer det mest bestå av städa, tvätta, träna och valla skidor. Är dags för att nolla alla skidor och göra glidtest på dem. Har för tillfället varmsicklat 6 par, så ska borsta upp dem och lägga på parafin. Sen ska det testas under träningstiden. 
 
Har aldrig varit så sugen att ha med mig kameran på löpturen, såg bilden framför på flera olika ställen. Är det träning så är det, då ska fokuset vara på att genomföra det så bra som möjligt. 
 
Bilder från Finland resan kommer lite senare, och en GoPro film från modell eventet. 
 

Landskampen dag2

Igår stod det medeldistans på programmet, skönt med individuell start. Hade bytt kartställ för dagen, då jag inte riktigt är 100 kompis med det nya än.. 
 
Fick ett bra flyt från start och åkte med god framförhållning. Efter ca 8 minuters åkning var jag ikapp Finnen som startade 2 minuter före mig. Fick höra efteråt att både han och den finske ledaren tyckte det var omänskligt att jag redan hade hunnit ikapp han där. 
 
Så känns bra att man har skrämt upp finskarna lite inför Lettland. 
 
Annars så fortsatte loppet gå bra, gjorde kanske några krokar på 45 sekunder. Flytet fanns där som jag ville ha det, och genförhållandena var bra. Så man drog några skargen på vissa ställen. 
 
Vann dagen med 1.01. Och tog då även hem totalsegern under helgen. Finland levererade med priser i alla fall, fick 50 euro för varje distans. Så blev att spontan köpa valla för 100 euro på deras lokala sport shop. 
 
Så blev 700 gram valla rikare. Synade de flesta flour vallor där, då de såg ut att ha varit med ex antal år (och var rätt uttorkade). 
 
Sen var det bara 85 mil minibuss hem igen !! 
 

Juniorlandskamp dag1

Då är långdistansen avklarad. Allt på morgonen gick som vanligt, kom till tc och provade skidor. Kom snabbt fram till vilka som jag skulle tävla på. 
 
Sen i starten så fick de bättre seedade* åkarna stå i andra led.. Förstår inte hur de tänkte där, för kom snabbt ikapp "tomten" som stod framför mig. Körde dock om han ner mot startpunkten.
 
Det var sen där inget stämde.. Åkte utan större framförhållning, hade inget flyt på kartan! Fast åkningen kändes bra, då jag åkte på med bra tryck hela vägen. 
 
Vi körde 2 varv, så efter första låg jag ca 3 minuter efter. hade nästan gett upp då, för hade knappt sett några motståndare i skogen. Men gjorde ett mycket bättre andra varv och åkte upp mig betydligt. 
 
Och in mot mål trodde jag att jag var rätt långt efter fortfarande. Sture säger att jag ska se lite gladare ut, vad kom jag på för plats? frågade jag. Hade tydligen vunnit, kanske för att man inte förstår vad speakern säger.. 
 
Så skönt att kunna hålla upp Sveriges färger fast jag åkte som en ***** hela vägen. 
 

modell event

klar med dagens kartövning. Var och åkte på ett relativt lätt spårsystem 1 mil härifrån. Tydligen hade Finnarna kört på det tidigare (troligtvis förra helgen). Så spåren var hårda och bra, fast väldigt spåriga.. Var som ett väldigt dåligt klassiskt spår, fick lägga mer tid på att hålla koll på skidorna än att läsa kartan. 
 
Tyckte jag kände mig pigg och fick ett bra flyt på kartan. Hade dock inte de bästa skidorna för dagen, kommer bli skönt att komma på tävlings skidorna imorgon! 
 
Såhär ser Vallastugan ut, kan ju hoppas att det ger tur att valla i en kyrka.
 
 

Heartbeat

 
 

Framme

Kom fram igår kväll till någon håla i SÖ Finland. Väldigt nära den Ryska gränsen, så man vill ju inte springa fel när man är ute och joggar. Så vi bor rätt bra i någon församlings lokaler.
 
Bra att jag tog med egna sängkläder, då dem som var där inte var så sköna...Då man inte läst inbjudan helt och hållet! Just nu så chillar vi i väntan på att fara och träna efter lunch.
 
Blir någon form av modell event på en karta i närheten. Ska försöka få någon ordning på skidorna, så det blir lättare för vallarna.
 
Bilder kommer senare efter dagen!

Resdag

Är påväg mot SÖ Finland för tävlingar. Suttit i en minibuss sen kl 0800 imorse.. Kan nog ha lite ont i rumpan nu! Annars går det bra, hittade wifi på ABC i Juvas så hinner med lite surfing innan vi drar vidare.. Fortsättning följer.

Träning

Fortsätter att träna bra nu även under nyår och julen. 
 
Har försökt få in en del löpning och klassisk skidåkning för att få lite variation i vardagen. Vilket känns skönt att bryta lite mönster efter mycket skate åkning i vemdalen! 
 
Har försökt fått in en del intervaller för att pressa härtat ännu mer. I måndags var det stakintervaller, 3*11-12minuter. Mestadels platt med en rejäl backe i mitten. 
 
Sen igår skate intervaller på elitspåren, nästan 2 hela varv. Föret var ju inte alls något att hänga granen.. Gick segt nanting, kanske var bra. Vilket gjorde att det blev rena stumbjörns intervaller, så låg på syra nästan hela tiden. Fick ihop 2*(10-12)minuters intervaller. Är väldigt osäker då jag inte hade någon klocka. Fast hann bli riktigt trött ändå! 
 
 

012-013

Som alla andra säger "Nytt år, nya möjligheter". Tror det kommer vara ett bra år om kroppen inte packar ihop eller går sönder. Så ser framåt i alla lägen och försöker behålla min inställning till träning och tävling.
 
Annars så flyter livet på rätt bra nu, börjar vilja ha ett byte i tränings miljö några veckor. Lite enformigt att ligga och varva på ormberget, särskillt när spåren är under all kritik detta år.. Tur då att skolan börjar snart och man kan börja åka på kanis spåren. 
 
Mitt nyår firades i Sävast hos Petra med en massa folk från skid. Bra tillställning med skönt häng, god mat och lite lekar. 
 
 
Gott Nytt År !! 
 
 

Midvintersprinten

Har haft annat för mig än att sitta på datorn hela dagarna. 
 
Midvintersprinten gick bra, lite ovant att ligga och nästan maxa i löpningen. Fast stämplingarna satt där de skulle, dock lyckades jag ändå stämpla fel på superfinalen. Kanske för att jag var tvungen och maxa totalt då jag startade så långt efter de andra (pga att jag hade sprungit bra på de två tidigare heaten..). Vilket gjorde att jag hetsade väldigt mycket!
 
 
Passade på att springa med en GoPro, kul att få det på film. Dock blir det inte världens stadigaste bild, inte när man springer max i alla fall. 
 
Tycker att man ska se filmen på liten skärm så känns inte skakningarna lika mycket. 
 
 
 

RSS 2.0