knädödare.. fast grymt!

 
 
 

Inomhus sprint

Taggar för tillfället för årets midvinter sprint. Som går inomhus på arcus, full fart från start till mål. med mycket kontrollplock och snabba beslut.
 
 
Annars så börjar kylan krypa ner mot de roliga temperaturerna igen.. vaknade med -13 och nu är det -20. Vilket resulterar mest troligt att morgondagens 15 km skate blir inställt . 
 
http://myzhit.tumblr.com/

Om ni inte har något annat för er, kolla in på Alms sida. Killen levererar nanting! 
 

Motivationshöjare

 
 
 

Klubbad..

hejsan, dagarna rullar på nu och temperaturen har tillåtit lite träningar. 
 
Gårdagen bjöd på ett klassiskt pass på förmiddagen. Vi hade hunden med oss, så vi åkte inte så länge. Så han sprang på som en tok de 1.15 vi var ute. 
 
Förlängde träningsdagen med ett joggingpass med bror. Blev lite snöpulsande upp på mjölkuddsberget, och annars rätt behagligt tempo. 
 
Idag så for jag och Lundholm upp på orm för 1,5+1,5 (klassiskt-skate). Sköna -10 grader, äntligen vinterväder som är skönt att vara ute i. 
 
Den klassiska delen gick bra, funderar dock hur man kan misslyckas så hårt med att pista spåren som de gjort med elitspåren? Var ju sten framme på för många ställen, tror inte jag kommer åka där med ny skidorna på hela säsongen.. 
 
Gunnar passade på att delta i träningspasset när vi bytte till skate. Första 35 minuterna gick jättebra, sen kom någon och slog ner mig.. Blev stum och åkte som en (jag vet inte vad). var nog 2 år sen jag kännt en sånhär stumhet/ orkeslöshet. Fick släppa och åkte 40 minuter stum och taskig..
 
2.40 tar rätt bra på en kropp med så pass lite reserver i kroppen. Men det positiva sidan av detta, är att jag kommer komma tillbaka starkare och smartare!
 

Feel The Love

 
 
 

BandW

Vad händer att man tror att stan ska ha öppet idag, och så har den inte det? (borde ju ha kollat upp det innan) Innan man cyklar i -20 in till stan, kommer dit 11.10. aha dom öppnar 12.. väntar då på Max, för att inse att dom inte öppnar idag ! Kallt nanting och cykla. 
 
Så for hem, och satte mig inomhus istället. For sen och tränade på fvc, så att man fick någon träning idag. Blev 30 minuter löpband ca 6.2 km. Med motlut på 3 grader (beroende på hur maskinens grader är inställda). 
 
Avslutade med mage, rygg och 7 minuter plankan (dock olika, men direkt efter varandra) 
 
 
'
 
 

Julaftons jogg

 
 
 

Thumbs up !

 
 
 
 

Gömmer mig

Händer med att det ska vara så j*vla kallt nu? Finns ju inga tankar på att börja stressa ut och åka skidor när temperaturen är nere mot -30..
 
Passar på att vara inomhus istället, gjorts en del julstök idag. Så att det mesta redan ska vara klart inför imorgon, den dan man har längtat till? Kanske inte riktigt, men helt klart en dag som man ser fram imot. 
 
Ska nog ut och köra intervaller med Lundholm imorgon, får hoppas temperaturen stiger mer än vad Yr.no har sagt. Annars blir det lugn A1 istället. 
 
Fast hunden måste ut ändå, så har varit och promenrat med han i 50 minuter. Kändes som att det fick räcka idag, dock villa han gärna fortsätta dubbelt så länge..
 
Då laddar vi upp för julafton imorgon! 
 
 
 

Today

vaknade upp 08.00 till detta
 
 
Klar himmel och -28.. men passade på att få en bra bild medans solen var påväg upp. 
 
Har stress handlat alla julklappar, var förbannat mycket folk på stan. Huvudet upp, sikta och gå!! Kändes som att det blev lite enformigt detta år. Kanske bordehaft lite bättre framförhållning! 
 
Eftersom det inte gick att träna utomhus (eller nog hade det gått, men avstod) Så for jag med pappa ner till FVC, där det blev löpband och en del styrka. Så fick ut lite träning idag, men hoppas temperaturen stiger till imorgon. 
 
Fick också tack vara Emma mina klassiska skidor och pjäxor till LÅ, så nu blir det några klassiska pass under lovet. Måste prova mina nya klassiska, har ju inte ens rört dem sen jag fick dem. 
 

Sprint stafett

Har redigerat några bilder från stafetten, då jag inte riktigt hade tid med det i fredags innan vi for. 
 
 
 
 

Åter i LÅ

Efter en lång dags resande från Vemdalen-Östersund-Umeå-Luleå så kunde man äntligen (efter att ha startat en tvätt) gå och sova. 
 
 
Någon som somnat vid ratten i Åsarna?
 
Resan gick rätt bra, stannat och småpratade lite med Nordenmark angående lite ideér och hur vi tycker att det fungerar med det vi har nu. Mitt Pulsband ställ fungerar bra för mig, får inte längre ont efter träningar och tävlingar. 
 
 
Kom fram till Umeå vid 18.45. Så passade på och äta lite innan man skulle ta kustbussen hemåt. Var en AA som var rätt pratglad där vi åt. dvs han ville prata med alla om allt och lite till. 
 
Höll sen på att inte komma med bussen då de inte tar mitt "junior" kort. Så sprang och tog ut pengar, sen när jag kommer tillbaka har bussen backat 3 meter. Så kommer med precis... Annars hade jag nog sovit på gettot (skidOgettot).
 
Går bra, lyssnar på två grymma topp 10 listor på P3. Sen loggar någon Johanna in och spelar 2 h teckno, bitpop = skitmusik !!! 
 
 
 

Läger avslutning.

Då är vi klara här i Vemdalen, avslutade med tunga sprint intervaller 2*15 minuter. 
 
Nu väntar en resa hem (via Umeå) då verkstan inte lyckades starta våran buss.. 
 
 
Ulkan loggar ut från i kyligt läger !! 
 

När naturen gör rätt

 
 
 

Vemdalen

Lägret fortsätter i god stil, har kört mycket skidor och försökt få in kartaträningen. 
 
Onsdag kväll blev det skate skidåkning med stakning och benskate. Blandade lite friskt mellan de olika, körde bort till Storhogna. tid 1.55. 
 
Dagens pass blev först utförs intervaller, man klättrade lugnt uppför smalspår. Sen körde man på utför för att få upp farten i kartläsningen utan att pulsen steg allt för mycket. Körde 3 slingor, och sen åkte jag ner rätt lång stund. Fick ihop 2.05! 
 
Sen blev det lugn lsd skate på eftermiddagen, körde även utför slalombacken i Storhogna. Sköna svängar man fick i pudersnön som låg orörd på vissa ställen. Blev även nu 2 h och 5 minuters pass. 
 
För tillfället så äter, sover och tränar jag. Ska bli skönt att åka hem imorgon, hoppas då verkligen inte att bussen går sönder på vägen hem... 
 
Taggar lite sprint stafetter imorgon !! 
 
 
 
 

Map

del 1
 
del 2
 

Tränings race

Var en tränings tävling idag på förmiddagen, en chans för mig att se hur jag står mig mot seniorerna. Visst är det träningsläger så folk är inte i bäst form nu, fast är jag det? Tycker inte riktigt är där jag skulle vilja vara ännu. 
 
Herrarna körde en medel masstart på 11 km (fågelvägen) med fjärilsgafflingar. Låg med bra hela vägen, hade ett rätt okej koll på kartan även när man låg bakom. Tuggade på rejält på vissa ställen medans andra kändes som A1 fart. 
 
 
Är osäker på hur jag låg till under loppet, åkte med Joel större del av banan. Så jag och han låg på 4.e/5.e plats. Vi åkte bra sista slingan och tog in en del på de framför. Vid sista kontrollen ser jag Rost rygg och trycker på extra och vinner spruten. 
 
(buffen smakar inte så gott...)
 
Slutar på en skön 3.e plats, nästan roligare att åka bra på denna än de andra tävlingarna. Kan inte klaga på en pallplats. 
 
Fick en del kritik då jag körde ett "junior" gen in till 2a kontrollen. Men jag tog ca 5 placeringar på detta och skapade lite kaos då Linus ramlade och det blev lite stop under ett kortare tag. 
 
 

Clash

 
 

Inlägg nr 2000

Nu är jag inne igen och skriver det 2000e inlägget på denna blogg. Känns som att det inte var så längesen jag startade upp denhär sidan. 
 
Förstår att man inte ids kommentera, men det gör ingenting. För får istället kommentarer på riktigt, så kommer fortsätta skriva oavsett kommentarer eller inte. 
 
Är nere i Vemdalen och är på J-landslags läger här. Går framåt, har fått en hel del tid på skidorna och med karta. 
 
Tog hem alla distanser här nere (Medel natt, Medel masstart, Sprint och Långdistansen). Så börjar komma in i mitt skidorienteringstänk. 
 
Tog en grandslam på sprinten: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=23890&categoryId=3 (Hatar nu blogg.se länkar.....) 
 
Men tycker fortfarande det är någonting som saknas, saknar lite taggat inför tävlingar, har svårt att vara glad åt när jag åker bra. Ser bara dom saker som går att förbättra och kanske glömmer det som egentligen är viktigt? 
 
Resan ner höll på sluta tråkigt. Först pajjar 5ans växel på folkvagnen, sen går den automatiska växellådan sönder på nybussen... Så vi fick stå mellan Dorotea och Strömsund ett bra tag innan vi lyckades lösa det..
 
 
 
 
 

Gissa!?

Det i nu skrivande inlägg har ju ett nummer.
 
Men hur många inlägg tror ni att jag har skrivit sen mitt första
(sen Oktober 2009)
 
Kan ju inte annat än ha fel (smiley)! 
 

Nallo

 
 

12 12

Nu har det varit väldigt mycket snack om att det har varit samma månad, dag, år och tid samtidigt. Är det något som kommer spela roll? Ett random datum som ser coolt ut... Nog gnällande från min sida! 
 
Är en såndär "vilodag" idag, tror att den kommer vara bra om jag vill åka bra på helgens tävlingar. För är 4 tävlingar på 3 dagar, sen ett landslags läger veckan efter. Så bara att ladda upp för mycket tävling och träning! 
 
Har nationellt prov imorgon i matte, ser fram imot att bli klar med kursen. 
 
Försöker hitta några andra vinklar och sätt att fota på. Känns som att jag snöat in mig på ett tänk, måste hitta någon kreativitet eller bra ideér på hur man kan göra. Är ju bara jag som sätter mina egna gränser. 
 
 
Ex antal stenmöten.. 
 

Makrolek

 
 
 
 

Snyggt

 


Innebandy Kiruna

 
 
 
Barfota var inte det bästa "sko" valet...

Speechless



Kelly SILDARU - PVS Company
 
 

A1+

Körde ett skate pass på Kanis, blev 1.06 med pulsen på 157 slag/min som medel. Var uppe i 172 i någon uppförsbacke. 
 
Åkte stort och försökte tänka på tekniken utan att känna pulsen stiga allt för mycket. 
 
Var perfekta -7 grader, lite nysnö kunde dock ha varit ny dragna spår. Fast var sköna förhållanden! 
 
Blev en distans på 20.04 km. Vilket resulterar efter lite lätt matte att jag hade 33 minuter per mil. Så känner att det blir ett klassiskt LSD pass imorgon (Long Slow Distance). 
 
Nu ska jag kolla igenom lite fler gamla avsnitt av mysteriet på greveholm.
 

julmiddagen

 
 
 

Skigo cup del 2

Då är första tävlingshelgen avklarad. Tog hem första platsen båda dagarna, samma sak som jag gjorde förra året. Men lördagen blev en jämnare tävling, tyckte att jag åkte bättre och satt ögat på rätt ställe. 
 
Hade ett jämnare flow under hela tävlingen, gjorde dock en klantig sak och tänkte "överlista" banläggaren och åkte det sämre vägvalet. När det egentligen var självklart vilket vägval som gick snabbast. 
 
Splits: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=23847&categoryId=0
(Nu har ju blogg.se tappat länkkoderna...) 
 
Fast när man trodde dagen började vara slut så hände det som inte får hända. Bilen startade inte, så vi bytte batteri en gång = felvända pooler, laddade det gamla i ex antal timmar (osäkert om det fungerar) fast bilen startade inte.. 

Köpte ett nytt batteri och lämnade tillbaka det andra. Den ville inte starta nu heller !! Valde tillslut att ringa en bärgare. Dom har ju sett det mesta, så han knackade till startmotor när farsan vred på tädningen. Och vips hoppade motorn igång. Detta var ungefär 20,45 så vi hade ju hållt på att tjafsa med bilen rätt länge. 
 
Kom i alla fall hem tillslut, vilket känns bra. hade inte varit kul att varit kvar i Kiruna och tagit det tidiga tåget hem idag. 
 
Är i alla fall i byn nu, och gör klart lite saker som hamnat lite efter tex träningsdagboken.. 
 

Skidocup del 1

Dagens tävling gick i ca -12? med rätt mycket nysnö. Så tur att man startade ganska sent, vilket gjorde att nästan alla spår var åkte minst en gång. fast fanns ändå vägval där jag inte såg skidorna pga snön.. 
 
Kroppen svarade bra, lite ovant att köra hårt. Kändes värst efter ca 25 minuter, sen släppte det och man kom in i standard flowet och bara matade. 
 
Vi hade en bana på 8.7 km (fågelvägen). Joar hade åkt ca 14.5 km, har själv glömt min klocka i Ä-byn där den inte gör någon nytta.. 
 
Orienteringen var lite halvseg, fick stanna upp några extra gånger för att jag var osäker. Gjorde en 33 sekunders boom när spåren inte stämde. Annars var det ett felfritt lopp, så bra start på denna säsong. 
 
Splits: "http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=23848&categoryId=0"
(nu verkar inte länkarna fungera..) Finns att se resultaten på Winsplit online. 

Ska ut och prova 6 par skidor nu innan middagen, blir kul att testa mina nya Atomic skidor. 
 

Meningen med instagram


 

premiär

Dagen har mest tillbringats i bil eller buss.. 

Klev upp och såg julkaledern på morgonen, sen frukost och 08,10 bussen till LÅ. Träffade Tomas på bussen, då han pluggar på ltu. Fick höra vad resten av klassen hade för sig. 
 
Hem och packa det sista som behövdes för att klara en helg i Kiruna. Är nu på deras skola och borde sova nu. Har tävlings premiär imorgon, en medeldistans och en lång på söndag. 
 
Var ute och provade glida lite på eftermiddan, var rätt torr och kall snö. Så tur att man inte går först imorgon på nysnön. 
 
Hoppas kroppen är på tå nu, men ska nog hålla igen lite i början för att se hur loppet utvecklar sig. 
 
Bilder kommer nog först på söndag kväll eller måndag morgon! 
 

Provtränar

Då var man ute och provade på om man var frisk eller inte. Körde lugn skate i 50 minuter, dock i -15 så temperaturen var inte så nice. 
 
Kroppen var lite seg i början, men efter ett tag flöt det på bra. Kände mig inte orkeslös på något sätt, måste få rullning på kroppen igen. 
 
Ska nog köra lite styrka i eftermiddag och se om det går bra. Tror att jag med lite lugn kommer vara nog frisk att kunna tävla i helgen. Men det är först helgen efter jag behöver vara i bra form, så Kiruna blir mest som ett test och se om det håller. 
 
Idag är det julmiddag, så äta gott kommer jag i alla fall få göra. 
 
 

100% dedication

 
 

Richie Jackson

 
 

: )

 
 
 

Julbak

Gårkvällen tillbringades i köket, där vi styrde upp allt från knäck till saffransbröd.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Förhoppningsvis bättre nu

Lite småsegt att varit småkrasslig i 4 (5 med idag) dagar nu. Och har svårt att sluta känna efter, går och gnäller för mig själv när jag känner av halsen lite. Blir att ta denna dag som extra vila, och nog prova träna imorgon. 
 
Verkar dock tycker som att Kiruna tävlingarna fryser inne, då de har lovat temperaturer ner mot -24.. Då blir det ingen tävling för ungdomarna som ska ha läger samtidigt. 
 
Åkte hit igår med jossan, andreas, jenny och pernilla. "dunkades" julmusik hela vägen, det är ju bara jul 1 gång per år! 
 
Har varit och hämtat ut pjäxor, bidningar och lite andra saker jag fått/ köpt till denna säsong. Nu ska det sättas bidningar på 6 skate skidor, sen måste jag valla upp dem också. Ett veckonöje !
 
Fortsätter att dricka varmt och klä sig ordentligt !!
 
 
Ser fram imot denhär känslan i vinter.
 

skönt flow

 
 
 

läger film

 
 
 

- grader + vindbyar

Hade några förhoppningar på att man skulle vara helt fri från ont i halsen idag. Fast känns mycket bättre och ska prova träna lätt imorgon.
 
Dagen har tillbringats mestadels inomhus med Julkalendern, skidor och fb häng. Var ute och fotade/ rastade hunden. temperaturen var ca -12 men vinden kryddade på köldfaktorn rätt mycket. Även att man hade rätt mycket kläder på mig frös jag..
 
Hade en bra och trevlig fredag igår, kul och skönt häng. 
 
Vad gör en bra bild? 1. bilden ska ha ett buskap? 2. Är det skärpa eller oskärpa? 3. Svartvit eller färg? 
Finns det någon som riktigt vet, eller bara folk som säger sig veta? 
 
 
         
 
(går och klicka på de små)
 
 
 

Rail slakt..

 
 
 

 


RSS 2.0