Siiick!


Gör om gör rätt

Lite catch up!

Fredags så skrev jag matte prov, handlat om derivatan och lite andra saker. Tyckte det funkade bra, lite osäker på vissa uppgifter..

Sen så blev det resa hem till Luleå med alla andra skidåkare. Det bästa med resan var att Emma tog med sig sin france in på bussen innanför jackan. Jag och Alm dunkade lite klassiska låtar från 2010, synd bara att man har hört dem lite för många gånger. Fast det gör ju inte dem dåliga : )

Idag tävlades det uppe på Ormberget, gick tungt för alla. Fast kanske för att det snöade SINNES sjuk mycket!! Men lyckades vinna H21 klassen : ) Fast jag hade sagt till mamma att jag skulle åka H18. Kan inte alltid bli rätt.

Kartan kanske finns på obasen, så är bara kolla in sträcktider och sånt där.

Ska redigera lite bilder senare idag.


Kartor

Gick bra nästan hela tiden, någon liten småmiss dock inget stort. till kontroll 3 på andra kartan så tog jag med "fel" vägval med flit för att Sture skulle få något att jämföra med. För kände på mig att det inte skulle vara någon annan som skulle ta det.




Torsdag

Idag har vi haft fysik prov på morgonen, gick ganska så bra. Fick inte ihop formlerna för fritt fall. Men det andra tyckte jag fungerade.

Sen snabbt byta om för att ge ett reportage till Pite-tidningen (för vi som ska till JVM/ UEM) Sen for vi till Kanis för medeldistans träning med inslag av långsträckor. (mest för att få öva på långsträckor) Starten var på toppen av Kanis, så jag och Jonas åkte upp. Både bra och dåligt, eftersom då drog man på sig ganska mycket syra redan innan start, och bra eftersom man var ordentligt uppvärmd.

Kommer kartor senare, när jag fixat quickrouten. Men borde bli efter middagen : )

Sen har det varit full fart med skolan.

Bjuder på en "soulpeace" låt: Mr. SOS – Die For You


Heavy


Sveriges äldsta jibber


Ice

I brist på annat under resan så fotade jag isen som hade bildats på rutorna längst bak i bussen. Kanske inte blev de bästa bilderna, men vad gör det.




Kartor








Finns den verkligen?

Såg bilder på en neongrön flod... Måste ju verkligen vara något del om det ser ut så här.


Riktigt skönt

Hade svårt att hålla mig vaken igår. somnade säkert med fysikboken, fast klockan var ju bara 19,00 då.. Jobbade på ett tag till innan jag bestämde mig för att sova. Tror jag somnade 21,00 eller 21,30 inte riktigt säker. Så sov riktigt bra, även fast jag vaknade flera gånger runt 5 och 6 på morgonen. Fast lyckades ju somna om.

Så har varit riktigt pigg nästan hela dagen nu. Har inte orkat fixa quikroute filerna än, men det kommer så fort jag är klar med dem.

Ska ha en lektion till idag innan jag kan börja plugga ännu mer inför fysikprovet imorgon. Kanske ska träna idag, inte helt säkert. Blir i alla fall ingen träning utomhus...



heei

Har haft två lektioner idag, de andra blev inställda för att 9:orna skulle komma på besök. Gjorde ju inte mig något ; )

Nu har vi löst webdesign problemet, med hjälp från Ellen. Funkar bättre när man hjälps åt.

Blev och snabbt byta om till skidkläder, för sture hade gjort riktigt bra banor som gick väldigt fort och nu riktigt svårt. Utförs banor, med spår överallt. Kan ju erkänna att jag åkte fel 3 av 6, tror det inte fanns någon som klarade sig utan att åka fel. Bra träning att öva på stures spår innan JVM. Tummen upp !!

Discodusch sen for jag och Joar till konsum, blev tvättmedel och päronbakelser. Vilken combo ; )

Nu ska jag fixa lite skolarbete innan middagen, fast ska ju göra en massa arbete efter också.

Banor kommer senare.

Låt: Chingy – One Call Away

Why?!

Varför stiger man upp 05,50 för att morgonjogga? jadu ingen vet, och ingen kommer veta.. Men i alla fall så joggade jag, Evelina och Agnes 35 minuter i vinterkylan. Om jag inte är helt ute på vift så tror jag det var ca -15grader.

Vi körde ett lagom långt pass, tyckte att det öppnades hårt från tjejernas sida, men slutade med att det var jag som drog ändå. 

Imorgon kör vi 06,30. alla får komma och vara med.


Bilder från Säter

















Vad jag tar med mig från denna tävling är att man aldrig ska släppa kartan!!!


press play


SM helg

Var nere i Säter med Joar, Markus, Emma, Ida, Evelina, Jonas, Sara, Helena och Sture.

Var en jobbiga resor fram och tillbaka, men det var ju lätt värt det.

Började med att åka ganska bra på lördagen (sprint) men det räckte precis till Guld, 1 sec före Joar. Kunde ju varit en sukund åt fel håll.

Vi åt kamrat måltid i säterbygdens klubbstuga, där var pris utdelningen och landslags träff med dem som ska med till Norge på JVM. Vi fick lite kläder, i form av hanskar, jackor, mössor mm.

Taggade och vallade om för söndagens långdistans. Gick bra, tog fel vägval till 1:an, men jobbade upp så att jag ledde med 1,45 på sista varvet. Men då hoppade jag över en kontroll!! Vet inte hur det gick till, fast såg den inte före jag kom imål och kollade lite på kartan.. Tråkigt, fast fick ju ett guld : )

Så åkte hem, stannade på max och åt "middag" (eller nödmat) Blev en lång resa, med film och musik.

Återkommer med lite bilder. Fast blev inte så jätte mycket bilder!

Lägger upp en random bild från google istället.


Winter of Wells


Kallt !!

Varför vill vädergudarna vara med oss?! För man orkar ju inte träna när det är - 20 ute.. Inte jag i alal fall!

Har haft morgon lektion på torsdag för första gången, är David som har flyttat våran 15,20 lektion (Äntligen, för alla springer ändå bara till bussen och det blir inte mycket gjort) Hoppas det blir bättre jobb med fysiken då : )

Har varit nere på byn och gjort lite små saker. Först Konsum eftersom banken hade inte öppnat... Handlade lunchen inför morgondagens resa (Y) Sen blev då ett besök på banken, han som hjälpte mig hade spelat fotboll för BAIK ; ) Så pratade ganska mycket med han.

For också till sportringen, var nog första kunden där också. Blev en Skigo LF blå, min andra har tagit slut... Måste ju valla skidorna ikväll! Kommer bli EM paret och 2 Atomic. Sen är det bara hoppas på bra spår, bra form och att man hittar rätt : )

Blir ju lätt att ta med sig kameran, så att det blir lite fina bilder!


Låt: Chingy – One Call Away
(hip-hop)



Minnen!


Stop for a minute

"Chill" träning med cykel, hopprep och lite styrka. Sen innebandy, kan ju säga att det blev ganska jobbigt i slutet. Jag och Zacke hade ett riktigt bra spel ett tag, men till slut förlorade vi : )

Hoppas på ett skönt A1 pass klassiskt imorgon. Blir att köra väldigt lugnt, låg A1 puls!!

Jocke var på besök i Svalan 2, blev fika till klassiska låtar från Magnus Uggla. Helt sjukt att man kan alla låt texter.

Dagens låt: K'NAAN – Stop For A Minute


Firefox!


2. Min familj

Vad finns det att säga om min familj?

Mamma och Pappa
2 bröder
1 syster

1 Hund
2 Katter
3 kaniner
10+ fiskar

Så det finns alltid någon hemma hos oss : )

Men tycker om alla i min familj, men alla vägar har sina toppar och gropar. I det stora hela skulle jag inte vilja ha någon annan familj. Kanske verkar som gräset är grönare på andra ställen, men gillar gräset vi har ; )

Bor i ett hus i Luleå lagom stort för 6 personer och lite djur. Bor i "utkanten" av Luleå, vilket är mest bra. Slipper man trafik och annat störande på kvällarna.

Mamma: Det jag gillar bäst med min mamma är att hon är min mamma, lagar god mat, lyssnar på vad man säger och att hon är en massör : )

Pappa: Gillar ju självklart han också, han lagar också god mat men skulle bli bättre om han tillbringade lite mer tid i köket, trevlig att träna med, har bra synpunkter på träning, skolarbete mm (fast man måste ju argumentera imot ibland)

Bröder: Lite lata att träna, så får oftast träna själv. De skulle kunna bli bättre om de hade någon dator att sitta framför. Men vi har aldrig hatat varandra, men klart vi har bråkat. Dock har ingen brytit någon ben eller liknande!

Syster: Min syster ser inte möjligheterna utan alla andra saker, fast hon kommer också växa upp.


Så det var lite kort om min familj, fortsätter på listan imorgon!



Den stämde nästan, bara att jag är den minsta pojken i familjen!


Fortfarande spelar din låt!

En mindre lätt onsdag morgon, för var inte så pigg när jag klev upp till frukosten. Löste det med en bra frukost, och en sovstund efter webdesignen : ) Det var riktigt skönt!!

Snabb dusch sen ner till skolan, blir hela 3 lektioner i rad nu! Inga problem bara att fokusera.

Blir ett lite längre inlägg sen om min famlij ( :



Fiske i Söderfors!


Masstarts kartor



 


Masstarts träning

Då har vi haft skido träning. Dagens träning var "korta" banor på ca 2,4 km, skulle åka tre stycken. Fick upp ett ganska bra flyt redan från start. Ledde nästan hela tiden, Nike låg faktiskt före mig ett tag på första banan (innan han bommade..)

Tyckte Sture hade fått till ett bra spårsystem, lite lika banor. Dock inget som man riktigt tänkte på. Blandat med hårda och mjuka smalspår, men i det stora hela så fick man ett bra stavfäste om man stakade smalt.

Vann före Larsson med 3 minuter ungefär, känns skönt att sätta han på plats efter helgens långdistans ; ) Men ska inte underskatta han, för han är riktigt bra just nu. Lite mer kartkontakt så är snart om : )

Kartor kommer senare, då Sture har skickat kartorna och jag gjort quickroute på dem!

Taggar om för en lektion mattematik nu (Y)


I´m not afraid


Jag (Lars Ulrik Nordberg)

Då var det väll dags att bröja följa den där korta listan jag skrev. Först ut var då att jag skulle skriva om mig själv!

Namn: Lars Ulrik Nordberg (Har Ulrik som tilltals namn)
Ålder: 17 nu 18 den 22 augusti

Tycker själv att jag försöker bry mig om andra och vad de har och säga. Sällan sur, lite less ibland dock oftast glad.

Min uppväxt har varit bra, fått stöd hela tiden. Haft folk som bryr sig om en, vilket är viktigt!

Föddes 1993 den 22 Augusti i en dusch i Åkersberga, inte alla som föds så! Bode där tills jag var 5 (+-1 år) Flyttade vidare till Söderfors, en liten stad vi dalälven. Där spelade man fotboll och bandy. Höll på med sporterna ganska länge, men tids nog fick dom inte plats i kalendern... Mina minnen från söderfors är ganska blandade, har en massa bra minnen samt ett par dåliga. Tur så tänker man mest på de bra : )

Sen fortsatte vi vidare till Tierp, där slutade jag med fotboll eftersom laget var ganska så oseriöst... Så fick bättre träning av att träna själv! Bodde i Tierp till sommaren 08 då bilen gick mot nordligare resmål. Hamnade i Luleå, lärde mig känna en massa nya kompisar. Är dem jag är med mest nu!

Har varit i Luleå sen dess. Eller nu ljuger jag lite, flyttade ju hit till Älvsbyn.

Det var en lite kort berättelse om hur jag har flyttat runt! Vill ni veta mer så lägg en kommentar!

Lite bilder från förr










raw

Provade att fota med inställningen RAW på kameran. Mycket lättare och behändligare att redigera bilderna. Fast man kan ju inte ta lika många sånna bilder... lite tråkigt! Vill inte bara kunna ta 80 bilder när det är någon större händelse, då vill man ju ta 200+ istället ; )

Lägger upp lite random bilder jag tog snabbt här i Svalan 2!

 






Sprint karta

Tyckte det fungerade bra med kartläsningen lite svårt till 4:an annars inga större problem!


Lista

1. Mig själv
2. Min familj
3. Mina vänner
4. Min framtid
5. Min musiksmak
6. Saker jag gjort bra
7. Saker jag gjort dåligt
8. Mina intressen
9. Träning
10. Vad jag gör på fritiden

Ge gärna förslag på andra ämnen jag kan skriva om, oseriöst till en vis gräns!


S*tan

Då har man varit slapp på att skriva något här på denna sida... Vet inte riktig tvad man ska göra åt det, men har kommit fram till att jag ska göra en liten lista som jag skriver om ett tag. Så får vi hur det funkar!

Har tävlat dubbla tävlingar i söndags, gick ganska så bra. Hade ett bra flyt på sprinten, fast på långdistansen var jag riktigt trött... Kanske inte var så oväntat, har ju inga reserver och plocka energi ifrån (det har vi ju inte vetat)

Fick i alla fall åka JVM i skido : D riktigt glad över det! Hoppas på flera bra tävlingar i Lillehammer, i slutet på denna månad/ början på nästa. Tycker att det ser ut som att vi har en bra trupp, blandat med nya och mer rutinerade åkare. Känns bra att det finns en viss rutin i "botten" på laget.

Varit sjuk dålig på att ta bidler på sista tiden, Måste hitta något nytt roligt att fotografera. Kanske en sten!!

Låt: Saturday Night



Nallo gubben ! : )


Haffey


Fredag

Upp och hoppa för 2* h körkorts lektion. Inte så taggad, blev en riktigt seg dusch på morgonen !! Men det var inte så dåligt, trodde att det skulle vara sämre. Vi spårade på hur man/ vi trodde att man skulle göra för att imponera på tjejer genom att köra bil. Allt vi sa tex hög musik var tvärtom, var det oväntat? nepp!!

Har vallat upp 2 par skidor till tävlingarna i helgen, och ett par som jag ska fixa idag. på dem som jag har vallat, ligger -14 och kallare valla. Ska nog göra ett wildcard och lägga -10 på det sista paret.

Ska ha två lektioner innan man kan ta bussen hem till Luleå. Måste packa och allt nu, får se hur mycket man orkar släpa med sig !!

Efter att jag hade fotat igår så gjorde jag en sensor rengöring på kameran. Och vad hände då, alla bilder försvann... Så blev utan bilder ändå!


Fick den här låten av Joar (Y) :Ontario – Ey Shuno

Bild från i sommras


Remi Gaillard


Sprint träning

Idag på träningen så åkte vi banan nedanför och två till. Man åkte aldrig mot samma person, vilket gjorde lite ojämna lag vissa gånger. Handlar ju om att själv lära sig var sin gräns i kartläsnings hastigheten går!

Larsson var inte långt efter på denna bana, men spurtade ner han på sista raksträckan.

Varför lyckas alltid sture med skido träningarna?! ; )


Jon Olsson

http://www.jon-olsson.com/?p=3783
Jon har visst bytt gren igen, tror detta kommer vara en kortare satsning !! : )

Snart på topp

Igår kväll blev det film på 6, någon film med Arnold. Tyckte inte den var så jätte bra, men okej tidfördriv !

Har haft sprint träning idag, fina spår med korta och svåra vägval. tyckte det gick bra, lite osäker vissa kontroller. Dock så var alla lopp bra, eftersom jag vann alla 3 jag åkte. Fast det handlar inte om att vinna på tävlingar alltid... Eftersom man ska pressa sig själv till den där gränsen då man inte klarar av att läsa kartan. Var nära den gränsen idag : )

Fick en bra genomkörare inför sprinten på I19 i Boden till helgen. Hoppas på att säkra min JVM plats, blir inte sur om någon annan tar den. Men är riktigt sugen på att få åka Junior klass iår : )

Måste plocka upp kameran lite idag, har ju inte tagit några bilder på hela veckan nu !! Får väll fråga runt om någon vill fota med mig : )

Plockar ihop sakerna till skolan, sen blir det lunch. Hoppas på bra mat, för jag är väldigt hungrig !!

Har köpt nya stavar åt pappa, då jag knäckte en av hans i början på jullovet. Han fick några "budget" stavar one way dimond 10 ^_^

Tjeckien

Sjukt sugen jag är att fara och orientera här! Som Bergnäsheden fast mycket bättre ; )




Karta med gps


we are not the same

Heejs och god onsdag på er!

Igår blev det kolla på Glee club (Inte så bra) men hade inte så mycket att göra. Eller kanske skulle gjort quickroute filerna åt Sture.. De får han nu istället.

Hjälpte Zacke med att installera värme sulor i hans skidskor (Y) vilken lyx att inte behöva frysa om fötterna när det börjar bli kallt ute !! Värmeplattan ska tydligen kunna bli upp till 75 grader, vilket är riktigt varmt.

Vaknade lite tidigt idag, men somnade om i alla fall. Dagens frukost blev gröt med hallon sylt, mjölk, jucie och rostade mackor med marmelad.

Sen fick vi en ganska rolig men lite seg uppgift på webdesignen. Vi skulle leta upp 93 fel i en HTML kod. Det "roliga" var ju att det var 82 fel genom att det var stora bokstäver istället för små som det ska vara. Allt ska inte vara svårt att göra.

Dåligt med bilder nu, måste ut och fota lite : )

Martin Solveig featuring Dragonette – Hello


Karta

Finns inte så mycket och skriva nu och är trött också !!!

Efter vårat skido pass, så blev det ju matte. Kan säga att jag inte fattade så mycket, fram tills slutet på lektionen då jossan sa att "e" ett tal.. haha trodde det var en random bokstav som f*ckade upp mina lösningar !!

Dagens middag var inte så mycket att hurra för, mycket sås och lite kyckling till klibbigt ris. Fast det smakade gott, även då det "bara" var sås.

Har en karta från träningen, qiuckroute kommer lite senare!

Riktigt trevligt spårsystem!

 


Hello


Lite skido intervaller

Vaknade imorse och stressade sjukt mycket, innan jag insåg att jag hade sovmorgon !! Shit happens, men det är f*n inte kul när det gör det ...

Haft kemi och samhällskunskap, båda lektionerna gick bra. Jobbade inte så mycket, med diskutera om skaer och ting. Har reparerat alla saker som jag var tvungen, ändå är det dags att börja vara mer seriös med skolan. För nog funkar det att chilla, men inte i längden !!

Temperaturen - 17 precis på våran tävlings gräns. Så vi körde 10-12 minuters skido intervaller, tyckte att jag hade ett bra flyt större delarna av banan. Men det går inte alltid att åka utan någon mindre bomm. Ska börja lira CF (Catching features) så att jag får upp kartläsnings hastigheten.

Märker att man inte har varit inne på spotify så mycket och sökt nya låtar. För både Joar och Jocke har en mass nya bra låtar som inte jag ens har hört ... Blir att lägga ner lite tid där också : )

Taggar för mattematikens underbara värld om ett tag. Ligger 1 sida efter, får jobba på som tusan denna lektion och lite ikväl !!



Inte så vass bild..


Pics








Growing up on the road


Hometown!

Tillbaka i Älvsbyn efter ett händelsrikt lov med många roliga händelser. Trodde att jag skulle kunna ha lov hela tiden och slippa skolan ^_^ Hade ju varit riktigt skönt, särskilt när temperaturen börjar bli bättre !

Kiruna gick bra kom 2:a båda dagarna efter Claes, på lördagen hade jag ingen chans. Fast på söndagen var jag "bara" 28 sek efter ..

Lägret var lugnt och satsade på mycket tid istället för fart, pga det var ganska kallt och tung åkt. Sen åt vi ju inte världens bästa mat för att träna hårt på...

har inte orkat laddat in bilderna från kameran, men kommer nog en liten bildhög senare. Funderar på dra ut på ett en foto runda snart, någon som är på?! : )

Dunkar riktigt musik hos Jocke P (Y) Har saknat det uner lovet, för då har det bara blivit musik ur hörlurarna !!



?!


Kiruna gefahren

Då drar man sig mor ännu norrliggare bredgrader ! Kan man komma mer norrut än vad jag är nu?! Det kan man faktiskt..
Hoppas på ett bra läger med mycket skidåkning och bra kvalitet (Y)


Purple shit


Drop the world


Lyssna

Hade en riktigt bra kväll igår, vi var först ute och åt middag på stan. Blev mycket ris och stekt biff ! Det är verkligen skönt att ha en massa trevliga vänner (Y)

For hem till Gunnar, lekte lite lekar först. kan ju säga att jag vann kurragömma : p Eller det var bara jag som lekte... Det blev ju mycket tjatande om det senare under kvällen !

Vi skulle se "Knowing" som jag trodde inte att jag hade sett, men självklart hade man gjort det ! Var intressant och lyssna och höra hur de andra spekulerade om vad som skulle hända. Kan ju säga att de hade fel nästan hela tiden..

Vi avlsutade kvällen med en massa charader, vi spårade lite vissa gånger. Men vi höll oss på en bra nivå... Lite svårt att visa "Jag är en svartalf som jobbar på gringott`s" Tur att man är bra på att förklara med kroppen då.

Låt: Crown – Look Into My Life

Bilder från gårdagen















Bästa gömstället!!


Saknar ord ! !


Någon gång tar det slut

Då har jag och Gunnar aka Revo aka GBN lanat lite cs under kvällen som varit.  Var ganska länge sen sist vi körde, men det var riktigt kul (Y)

Vi kom ju inte igång förän 22, så det blev en lång kväll framför dator. Jag klagar inte, men hunden gillade det inte.. Får stänga fler dörrar nästa gång!

Blev ett skönt innebandy lir idag ute på Friskvård centrum. Vi lyckades få ihop en hel del folk, fast vi hoppas på bättre deltagande nästa gång!

Ska tydligen ner på stan och äta middag klockan 17, efter det blir det hem till Gunnar och vara social där.



Lite smygbra på att bygga torn



FOKUSERA!!


Legender!

4 januari, kallt och friskt i luften. Har fortsatt städa mitt rum, kanske lägger ner lite för mycket tid på det. Fast om det ska bli fint så är det bara jobba på.

Gunnar har kommit hit.. Läskig kille! Eller inte : ) Vi har tränat ute i -28, var inte så kallt när man kommit igång och sprungit ett tag. Passet blev 45 minuter långt, och vi såg ut som något annat : )

Var ner till Kvantum och inhandlade kvällens proviant : )


Freeski TV

Bland de bästa avsnitten jag sett !!


Inte billigt..

Har städat mitt rum till 75% nu, det har tagit runt 6 h.. Om ni undrar hur mycket skräp och sånt jag har, så kan jag säga att städa ur alla lådor bokhyllor mm tar sin tid! Hur som helst så kommer det vara riktigt skönt när jag är klar imorgon : )

Man hittar saker som legat bortglömda i lådor på olika ställen. Öppnade min låda där jag lägger ner alla prislappar från kläder och sånt. Har visst blivit en hel del, och det är ju inte billigt när man börjar räkna på hur mycket man har köpt för..


träning på hög nivå

har varit iväg med pappa och Andreas till Bergnäset för att åka skidor på de fina spåren på heden där. Spår fanns det, och det var väldigt nice. Blev sköna 1,30 i lagom högt A1 tempo. Var roligt att åka på något annat spår än ormberget, har nött det varv på varv... Kan ju snart alla backar och spår utantill! Då är det dags att byta, vilket man gjorde idag : )

Till en början kändes det lite kallt om händerna, blev dock bättre och man kunde njuta mer av åkningen då!

Låt: Petter – Hjärtats ensamma slag - Petters Version


Flask dansen!






Kör på!


Bok!

Kommer nog spendera många timmar med denna bok. Många smarta knep till rolig fotolek!



Nyår 2010-2011

Då har man haft ett ofrivilligt internet uppehåll, fast nu är det problemet löst!

Firade nyår hos Johan med en massa trevliga personer : )

Lite bilder, kommer fler.










RSS 2.0