MacAskill!


30 Maj

Goddagens! måndag = nya möjligheter, skolarbete, träningar, chill, häng, missnöjd, glad, trött, pigg, hungrig, mätt ! Vet inte riktigt varför jag skrev det ovanför, men det är sånt som en vecka brukar innehålla. Mer av vissa saker och mindre av de andra : )

Kunde inte somna igår... Så blev en lite sen kväll, men fick nog mycket sömn i alla fall. Haft fysik och skrivit miljöprov på körskolan. Båda två gick bra, kändes som att jag kunde det mesta. Taggar för kursprov i fysik imorgon! bara tänka GLHF, då går det nog bra.

Mekat lite mer med cykeln, plockat ut bromsbeläggen och kollat på dom. Måste snart byta fram, en belägget var lite snenött så det är snart slut.

Träning idag, verkar luta mot lugn A1 klassisk rullskidsåkning. Eller bålstyrka i gymmet, med lite spiningcykeln som uppvärmning. Blir inget du

Söndag

Efter att ha vaknat "sent" idag, runt 10,00 så började jag dagen med att rensa jordgubbslandet efter frukosten. Det tar sin tid, men lyckades få bort en 10 liters hink full med ogräs (Ganska hårt packad också). Vädret var ju inte lysande heller, mulet, småregn och +8-9 grader...

Blev helt enkelt en vilodag idag, orkade inte tvinga ut mig själv på ett rullpass som planeringen var. Kanske behöver en extra vilodag ibland.

Knät som jämt är på tal. Säger som förut, det blev inte något märkbart sämre efter tävlingen. Men märker ingen förbättring heller. Kanske kommer jag att ha lite småont i knät ett tag framöver. Kan ju också få ont eftersom att jag inte är van att springa, och särskillt inte A3 löpning. Så det kanske hänger ihop att jag inte kan köra max 30 min, då jag inte löptränar någonting på veckorna.

Blev en segbussresa hit, märkte att jag skulle somna ungefär vid Antnäs. Men minns ingenting från klövern och in till Byn. Hur kommer det sig att man nästan alltid vaknar precis när man kommer fram?! Kanske kroppen känner på sig att resan är över, eller har ingen aning faktiskt!

Cykelprojektet som jag håller på med nu. Är lite udda storlekar så måste leta rätt på några däck/ slang som passar. Samt lite andra smådetaljer kedja, tejp för styret, sadel, spd trampor mm


Simon Dumont


Tävling!

Sprang OL tävling i helgen. Frågan var ju om knät skulle hålla! Värmde upp och det kändes ganska bra. Körde lite löpning i 3,30 tempo för att få sträcka ut steget lite. Gjorde mig klar för start och drog iväg med fullt fokus på kartan.

Började med att var lite osäker till 1:an, stannade på tok för tidigt men tog inte lång tid innan jag upptäckte detta. Så fortsatte och srpinga på. Sen så gick det bra hela vägen, tråkig bana om något. Bara halvlånga löpstäckor, ta kompasskurs och sen full rulle.

Gjorde en bomm på slutet när jag var trött i huvudet. Blev ett pararellfel, så la bort 1,15 där ganska onödigt, men sånt som händer när hjärnan inte orkar med!

Resultat: obasen.nu

Torsdag

Dagen började med att köra bil efter frukosten. Gick bra tycker jag, fick köra på storgatan nu. Hjälp vad mycket trafik det var!

Gjorde som inget vettigt sen, strechade lite. Man blir ju så ansträngd av att sitta och gasa. For ner för lunch, fisk... Det är gott när man vet hur man ska göra/ laga fisken. Torr fisk och galet "god" potatis.

Sen lurade Martin med mig på 2,30 stakpass. Tänkte köra 1,30 men gjorde inget att det blev lite längre med bra sällskap.

Har pratat med Sture om min tränings framtid. Den ser ljus ut om jag håller mig skadefri, tränar mer A3 och försöker hitta nya utmaningar. Kan inte hålla med mer, så blir ett A3 pass efter middagen : ) Ska försöka köra lite cykelintervaller. Får se hur det går, kanske fiasko eller succe!

Bild som jag tog innn jag somnade igår.


Coastal crew 6


Sprint på Bergnäset

Då har jag äntligen lyckats lägga in och redigera bilderna från sprinten. Stod "tyvärr" på samma ställe så det blev inga riktiga vinkeländringar. Men här kommer lite bilder i alla fall, vill ni låna så får ni fråga snällt : )


Spring 17

Lite lång tid mellan uppdateringarna nu, men sånt som ni för vänja er med. För snart kommer en sommar, så det kommer bli mycket jobb, träningar, fina kvällar, häng och en andra saker.

Skolan var snabbt avklarad idag också. Veckorna går mycket söligare nu, då man inte sitter i skolbänken hela dagen. Riktigt god lunch, otur att jag inte hann backa förän vi började.

For ut med Meridan för att försöka cykla "spring 17". Gick bra i början, då var stigen/ vägen i bra skick. Sen kom man in på lite sämre stigar, sen försvann stigen.... Jaha, blev och leda cykeln ca 1 km. Sen i en utförsbacke så är det ett vält träd över stigen. Cyklar lätt under den där, lättare sagt än gjort. Men en S*****N J**** gren hänger ner och river ett hål i min finaste träningsjacka.... Lite ledsen i själen fortsätter jag passet. Får laga hålet på något sätt (Hålet är ca 2*2 cm)

Kommer hem 17,25. Maten stänger 17,30. hets!! Går till maten fixar två matlådor istället för att sätta mig ner och äta. För skulle ju köra ett crosspass, så hade ju rullskidor kvar. Lite halvväggad redan innan passet gav man sig ut. Lugn/ väggat tempo i 60 min, sträcka ca 13-14 km!

Hem slog på troligen bästa Artisten i alla lägen. Och började njuta av maten : )

Kent – Tillbaka Till Samtiden

Rulltest!


Kass uppdatering...

Men igår var det rulltest, kände mig lite sliten när jag åkte till testet. Lite negativa tankar flög omkring i huvudet, värmde upp och fick en mycket bättre känsla. Bytte från mina skidor till testskidorna "**** vad lätt dom går". Visste att jag hade ca 6,30-7,00 min stakning framför mig. Stoppa huvudet under armen och åka stort och tänka på tekniken. Stormade imål på ett personbästa med över 1,10. Blev 6,19 som jag är riktigt nöjd med.

Benskaten var däremot ett osäkert kort, men tänkte att cyklingen har gjort kroppen/ benen bra. Öppnade för hårt som vanligt på detta test. Men lugnade ner mig och tänka att jag skulle åka stort på platten istället. Fortfarande pigg i benen på platten och tryckte på så mycket jag bara kunde. Åkte in på en tid av 6,48. Är bara 24 sekunder efter Martin B som har VR på benskaten! Så ligger nu 3:a i "All time high"


Ska inte skylla på regnet, men det öste ner just när jag skulle åka... Men det var jag som segrade och inte regnet!






Dust and Bones


Snart tar vi sommarlov!

Fattar det knappt, är snart bara 3 veckor kvar av skolan. Känns som att det var nyss vinter och man åkte skidor.  Men jag klagar inte på långa vägar. Kommer bli skönt att ha lov, jobba och tjäna lite cash. Har nästan planerat redan nu vad jag ska inhandla. Eller ett par saker i alla fall.

Igår: Var det dubbeltävling på bergnäset. På sprinten som var först var jag kontroll kontrollant, så att ingen skulle sno/ ha sönder kontrollen. Fotade en hel del, men alla bilder ligger kvar på kameran. Andra tävlingen var medeldistans. Lekte lite alliallo, grillade och gjorde en del småsaker. Gick åt riktigt många brugare!

När vi nästan var klara så upptäckte dom att de var två personer kvar ute i skogen... Jaha, så jag fick springa deras bana baklänges. Eller sprang halva för jag kände att så långt borde dom ha kommit. Nör jag kommer tillbaka efter 25 min, så säger dom att personer kom ungefär 5 min efter jag hade stuckit... kul!?! Fick i alla falla ett jogging pass på tallheden.

Idag blir det nog en vilodag, om man inte tar en lugn jogg. Och så kör man på med rulltest och kanske ett cykelpass imorgon.

Cykelrunda

Då är jag tillbaka efter 3,15 h cykling på bergnäsheden/ Kallax. Gick bra fram till 2,15- 2,30 då jag nästan började vägga. Vid den tiden så var det ca 5 h sen jag hade ätiti frukost (Inte ne så stor frukost heller) Hade också bränt ca 1700 cal. Så var nästan tom på bränsle.

Nog sagt om de dåliga/ mindre bra sakerna. Var en trevlig tur med variation på stig, grusväg och väg. Blev 56 km totalt. Ska inte ljuga, har lite ont i runpan nu efteråt.. Lyckades crasha med spd pedlarna, var ovant att man inte bara kunde plocka ner fötterna från tramporna.

Karta på hur vi cyklade!


Saturday

God helg! Idag så ska jag cykla ut till bergnäset för att träna med Gunnar. Blir ett par härliga timmar på kallaxheden. Ska prova köra spd, och se om det är något för mig. Eller när jag ska köra landsväg, för i skogen ska jag inte ha det.

Synd att jag missar stadsmaran när jag är och tränar... Hade varit kul och vara där och fota. Kan tyvärr inte vara på flera ställen sammtidigt.

Igår så kom jag hem, sparkade jag longboard hem. Kanske blir en uppgradering mot slutet av sommaren. Hem fixade lite saker. Packade sen för att fara och bada. Blev ett kort pass, mest för att röra på kroppen lite. Körde lite 50 m intervaller.

Sen har jag och tage varit nere under grunden och fixat klart med plasten som ska hålla borta fukten. Kommer bli tvungen att måla med mögelmedel där senare..

Ni som letar lite ny musik: http://www.thewhitepanda.com/


DK Bikes


Matematik

Skönt det kändes och äntligen vakna upp och se att det är sol ute. Dagen blev mycket lättare, fram tills man insåg att det var 4 timmar prov som stod på schemat. Jaja var bara köra på, nationella i Matte C. Känns som att klarade provet, men hade några blackouts på vissa uppgifter. Var inte alls lika svårt som jag trodde från början.

Packat och städat för att åka hem. Skönt att man kommer hem med den tidigare bussen. Känns som att man inte hinner med något när man kommer heme med den senare bussen.

Blir nog lite simning i helgen. Ska försöka sätta nytt personbästa i distans. Har dock inget riktigt rekord nu, fast då sätter jag ett som kan slå senare. Blir säkert något landsväg cykelpass med min bror.

Ska försöka vara aktiv med kameran också!


Film

Har nyligen sett filmen "Role Models" kan ju säga att trailern verkade mycket bättre än själva filmen. Har en ganska bra handling, men stanar som kvar i samma träsk hela tiden. Skulle inte riktigt säga att det är en komedi heller. Finns roliga skräckfilmer (kanske lite krydd, men kändes nästan så)

Men om du inte har något att göra och sett de flesta filmer, så kan jag rekomendera denna film : )


Life Cycles


Eftermiddag

Hei hei! Efter middagen (som var wook med kyckling, betyg 7 av 10) så for jag och Joar ut på rullskidor. Blev årets första premiär på skate, gick bra fram till 35-40 min då vi skulle vända. Just då vi är längst bort... jaja, blev benskate hela vägen tillbaka. så benen var ganska slut när man kom hem.

Tanka lite nytt bränsle och ut på ett lungt cykelpass. Körde lite stig och en del väg (vägarna kör jag bara som transport sträckor mellan omården.

Stress duscha för att hinna ner till kunsom och handla. Nu blir det plugga matte och kolla på en serie. samt ta en tidig kväll!


Backtest VT 2011

Som ni vet så var det backtest igår, och här kommer en hög med bilder! (fråga om ni vill låna någon :))

 


2 fika

Kul att man har haft 1 av 3 lektioner efter lunch. För man satt och väntade på alla skulle börja, så gjorde dom inte det.. haha men ska väll inte klaga. Fick ju hål istället, och pasade på att fara upp till folkan för 2 fika.

Dagens fika blev morotskaka, vaniljglass och oboy (Thumbs up)




Unbreakable Umbrella

Man blir ju alltid lika förvånad när man upptäcker/ ser vissa saker.  http://www.youtube.com


Inside out


Vad händer!?

Vaknade till ett ljud som jag kände igen "REGN" kul.  Jaja vad ska man göra ligga kvar i sängen och skita i mat och skola? Gilla läget och kliva upp.

Har haft fysik, använder Newtons 2:a lag ganska mycket nu. Känns som att den sitter snart.

Kört ett gympass med Joar. Blev 20 min cykling uppvärmning, på det körde vi armar, mage, rygg och lite ben. Tog riktigt bra på slutet av passet.

(regnar fortfarande)




Used to hold me

Tråkiga uppdateringar den senaste tiden.. Kanske blir bättre efter alla skolarbeten är färdiga!

Igår körde jag tre pass. Först ett cykelpass före maten ca 60 min, åkte utför i 15 min. Riktigt lång och teknisk stig, råkade få en sten på bakre kivan så nu måste den verkligen bytas.

Åt mat, sen cyklade jag och Zacke bort till nacktestet. Lugn och fint tempo, och det tog riktigt lång tid uppför backen. Vägen hade också rasat på ett ställe så de kunde inte köra upp bussen hela vägen.

Sen var det ju självklart race utför. Meridan var ruggit stabil utför. Hade en medelhastighet på 45 km/h och en max på 55. Tiden utför blev 2,57 Försök gärna slå den, så det finns en tid jag kan försöka slå sen.

Bilder ligger på kameran, som troligen är inlåst hos Rikard.. Kommer väll bilder på eftermiddagen.

När vi sen hade cyklat tillbaka, så tvättade vi av cyklarna. Och på det körde jag och Boman ett bålpass (y)

Framed


Fotogalleri

Blev så mycket strul med alla olika koder, mallar för att få in lightbox/ Lightwondow på blogg.se. Löste det genom att skaffa "en" till blogg. Mycket lättare att hantera bilder och visningsläget är som man vill ha det!

Länken finns "i" bilden till höger som heter Fotogalleri ---->


Kom gärna med förslag på hur det ska förbättras, är mest som ett test nu och se hur det fungerar.

Intervall i regn

Idag har vädret varit till och från. Först regn sen sol, regn  och sen sol. Det har varit så hela dagen..

Har avslutat Kemi kursen, klarade sista provet som jag tyckte gick riktigt dåligt. Ibland har man lite tur också.

Har varit ute på ett rullskidpass, skulle köra 4* 8min intervaller. Men armarna var lite trötta, eller så var det bara jag. Körde i alla fall uppvärmning i 30 min, sen startade jag första intervallen. Tänkte köra samm sträcka alla intervaller, men lite tung backe i starten. Så blev istället en lång intervall på 20 min. Kändes som att jag fick ut mer av det. Ska anallysera pulskurvan senare, men tror jag låg på A3 puls hela intervallen.

Regnet öste ner och man körde, var bara hålla käft och trycka på! Skön känsla ; )

Musik: 3OH!3 – Streets Of Gold

Filmtips!

Har nyligen sett filmen Grown ups, Tyckte den var som halvrolig genom hela filmen. Kanske att Adam Sandler är lite överskattad i komedier, men gör det bra i den här filmen.

Tycker alla som har ork och tid kan ta och titta på denna film. Trailer: http://www.youtube.com/


Regnet öser ner..

Då är det riktigt skitväder ute. Tur att man har tak över huvudet, så ska inte klaga så mycket på lite regn utomhus. Ska köra styrka med alm och julius som planerat. Får se hur länge vi håller på, men blir minst 45 minuter för mig.

Borde komma ut och fotografera lite, har en tanke på hur jag ska fota i regnet. Men gäller och lyckas med det, kommer behöva någon bakom kameran då. Finns nog säkert någon vänlig själ har på folkan som kan hjälpa mig!

 

Skönt att man har fått 2,45 speltid på spotify, då tiden hade tagit slut för 3 dagar sen. Verkar ju inte gå särskilt bra för dom tidtagarur!

 

Musik tips: http://www.thewhitepanda.com/


Coastal Crew

Istället för att lägga upp en massa skidfilmer på sommaren också, så blir det cykelfilmer istället. Allt från BMX till Downhill.


Premiär

God morgon, måndag igen! Lite småtrött just nu.. Får hoppas det släpper snart, eller det gör nog det efter 15 min streching!

Igår så sprang jag min första orienteringstävling. Reultat/ känslan var ändå ganska bra, hade något boom. ca 5 minuter. Låg nog med bra i början, men sen började jag bli trött och knät började jävlas med mig.

Terrängen var mycket sämre än vad jag hade hoppats på... massa stenar och risigt, grönområden och hyggen som inte var med på kartan! Hatar lite mycket nu, men blir ett bra tag tills nästa orienterings tävling. Blir och fortsätta med cykling, klassiska rullskidor och en j*vla massa streching!

Idag: Skola i vanlig ordning, samt körlektion. Tror det blir ett klassiskt rullskidspass idag + lite bål, mage och rygg!

Seprent hill!

Var uppe med hunden på dicgolfbanan och spelade några hål. Fint väder och hade ett bra spel!

Bilder från dagen


Allmänt random!

Var den bästa lunchen på skolan idag som jag någonsin ätit där, och jag skämtar inte. Var pasta med riktigt god kyckling med lite olika grönsaker. Varför är det inte så alla dagar?

Ska börja städa rummet, så att man kan åka hem dirket efter kemiprovet. Nu tar jag med mig en annan cykel på bussen, för den med orange färg ska hem.


Lekte lite med kameran, och försökte hitta en bra vinkel genom mina solglasögon!


Styrketest

Idag har vi haft test, chins, dips, brutalbänk och spänst. Gick bra i alla styrkeövningar, satte personbästa i alla. Kändes riktigt bra, ett fall framåt.

Nu har man storbrackafetastehålet... Och man har inte lektion förän 14,10 = kemi prov. Så kan inte åka hem med en tidigare buss!

Blir plugga, städa rummet och fixa lite småsaker.


Krasch

Precis som rubriken säger, drog man årets första krasch på rullskidorna.. Åkte ut mot Arvidsjaurs vägen, skulle svänga in mot kanten för att fortsätta mot kanis. Kliver lite för stort, och skruvarna tar i. Och sekunden senare ligger jag på marken.

Blev 2 skrapsår, ingen utrustning förstörd, inga kläder gick sönder. Och ändå fick jag ett sår genom tightsen och kalsongerna.... Konstigt, men är glad att inget gick sönder (både mig och utrustnignen)

Körde bål och lite övrig stykra efter. Tror det kommer bli bra resultat då jag tog rekord på brutalbänken utan att vara trött när jag slutade.

Riktigt stekarväder ute, och solen värmer riktigt bra. Körde också mer bil idag. Lärde mig att backa och parkera, och fickpakera. Kändes bra, eftersom det var första gången. Men fick alla kryss på den uppgiften också (alla kryss är att man har klarat av den bra)

Som jag har sagt tidigare så är det hemprov i fysik som gäller nu! Tar inte då lång tid om jag börjar någon gång.

Nationella

Idag var det engelska nationella som skulle göras, både läs och hörförståelse. Tyckte det gick bra, blev något slarvfel på hörövningen. Men läsningen gick mycket bättre.

Var riktigt trött före jag skulle göra testet, men löste sig som vanligt med en stabil frukost. Skulle gå dåligt om man inte hade en så bra frukost.

Nu ska jag göra Hemprovet i fysik, lunch och sen ett lugnt pass på rullskidor!

Ska kanske fara ner till sportringen och låna lite vertyg så att jag kan meka med cykeln. Eller så kanske jag kan göra det där.

Petter – Krafter

Kul cykelpass

Igår var jag ute på upptäcktsfärd, skulle kolla in lite stigar vid hund och rackberget. Lugna 1,35 i blandad terräng. Väldigt steningt till riktigt fina stigar. Åkte runt och tog det för det mesta lugnt på alla ställen. Kan säkert ha gått fortare att gå. Men inte med samma puls!

Hade problem med växlarna hela passet, så lackade ur på det. Samt är jag skulle ställa in dem efter, så höll jag på att slänga verktygen i väggen för att det inte fungerade. Fast fick till det, men höll på att bryta ihop.

Körde bålstyrka med Boman efter, riktigt tufft schema han har fått. Gjorde redan ont efter första rundan, men kämpade 2 till.

Blev lite Black-Ops lir hos Jonas, sög ganska hårt. Hatar och spela skjutspel med tvspels kontroll... Kanske är för att man är mest van att spela på dator.

Var däruppe jag cyklade!


For last

Har som tappat lite vad jag ska skriva om, kommer väll tillbaka till flowet snart. Dagen har inte varit något anorlunda än så länge. Palt till lucnh (igen), men den var inte lika bra idag. Och varför får vi fläsket på sidan om? När fläsket ska vara inbakat i palten !!

Suttit igenom 3 lektioner, jobbat med lite uppgifter. Nästa vecka ska vi börja med fågelholk bygget.

Har prov nu efter middagen, nationella engelska imorgon och kemi på fredag.

Så är bara börja nu !!

Adam Tensta – For Last

Done for me

Trött morgon, tänkte först stiga upp 06.50. För att hinna strecha före fukosten. Men låg kvar ett tag till, slog av alarmet och höll på att somna om igen..

tog mig upp, till skolan, ha lektion, kört bil och sen strecha när jag kom hem igen.

Dagens körlektion, bestod av att backa runt hörn mm. Trodde att det skulle vara mycket svårare, eller skulle var osäker. Men det kändes riktigt bra och allt flöt på, och kunde kryssa i alla rutor på övning 5.

Idag är det prov på Energigivande processer, och sen A3 rullskidor efter det. Ska tydligen vara skate, men kör klassiskt istället.

Håller på att göra min spellista på spotify till en offline lista. Genom att ladda ner alla låtar som jag har på den nu. Funkar bra för mig.

massa cykeljobb

God eftermiddag! Då är vi framför datorn efter att ha mekat med cyklarna, blev inget speciellt smörja upp och kolla så att inget glappar. Måste fixa växlarna lite snart, men det går fort!

Kommer bli tvungen att köpa en ny 160 mm skiva till baknavet. Den har fått någon smäll och är inte helt rak längre.. Tur att den inte är så dyr.

Måste ställa in/ fixa bakdämparen. Den beter sig lite konstigt när man kör över mindre kvistar och stenar, löser sig efter man har skaffat sig lite information om bakdämpare.

Nog pratat om cyklar. Middag var kyckling, ris och currysås. Riktigt gott.

Fram med skolarbetet och stäng ner facebook !!'

Precis så känns det!


My doorstep!

Goddag! Morgonen började med 15 minter streching, man vaknar verkligen efter det. Skulle ut och köra cykel med Julius. Han hade försovit sig, men vi kom iväg som planerat, klockan 07,40. Körde lugnt pass på stigar mindre vägar och en hel del grisiga skoterleder. Provade vad Meridan klarade av i skogen, känns riktigt bra. Lite mer dämpat, eller är lite instälningar som måste göras så att känslan blir ännu bättre : )

Blev 1,10 lugn A1 cykling. Eller blir alltid något ryck för att få nog med fart på vissa ställen. Duscha och ner på skolan. Lunchen var palt, blev 5 st, väggade efter 2,5 men åt upp allt tillslut. Kanske lite platkoma efteråt!

Sen var det pass 2, klassiska rullskidor. Körde 1,20 och lite gym på det. Mest mage, rygg, bål och lite armar.

Ski-Go var här och vi fick prova lite rullskidor. Kan inte säga att jag tyckte att det var dem bästa. Men ett fall framåt att köra skidorna lite längre. Sen så hade dom kommit ut med lite annat smått och gott.

Blir en hel del plugg efter middagen, ska försöka komma ut och fota lite i det sjukt sköna vädret!

Skidåkning på en annan nivå


Grillkväll

Har fortfarande ont i nacken efter att ha misslyckats med en bakåtkullerbytta... Så får hoppas det släpper till imorgon annars kan det bli jobbigt! Hade riktigt kul på verket, men svårt och tro att det ska vara så jobbigt som det är. Har ni svårt och tro mig, var med själva så får ni se!

Måste ta tag i lite arbeten imorgon. Skulle göra det innan måndagsfikat, men blev annat då! På tal om måndagsfikat, så blev det grillning istället. Korv, bröd marshmallows  och vad du själv gillar att grilla.

Blev en lyckad kväll, värmen var med oss och de flesta hade det bra. Spelade kubb och blev mycket trashtalk och psykningar. Mitt lag vann efter en spurt från underläga.

På tok för lat med kameran, någon får ge mig en smäll och säga åt mig att använda den mer. Kanske att den ligger på prio två av saker man vill använda. För cykeln står självkalrt på nummer ett. Ännu en bebis och ta hand om.

Blir första riktiga träningsrundan imorgon, ett "lungt" A1 pass med julius, kommer nog bli en bra träning!

Discgolf

Kolla in denna video om ni inte vet vad discgolf är!!

http://www.youtube.com/

Oscar Wester


Same face

Tillbaka i Byn, har kört bil, haft skola och 2 fika. Dagen började med att jag nästan missade körlektionen, eller kom 15 minuter försent.. Sånt som händer fick höra att jag ska gasa mer, gärna för mig! Så åkte runt och gjorde inte riktigt något vettigt. Har en lektion på onsdag så får hoppas det går bättre då!

Skolan är väll inte så mycket att prata om, men man har haft det. 2 fikat idag bestod av paj och glass, på tal om glass så är det ett riktigt glassväder ute!

Under helgen blev det träning, cykling och löpning. Var och sprang 60 minuter på F21, riktigt nice och kötta lite löpning. Knät kändes inte något speciellt sämre, men ska inte öka med löpning dirket!

Har också legat under huset och jobbat. Ett skitjobb som måste göras, kommer kännas bra att man inte ska ner där på ett bra tag när det är klart!

Taggar för träning på Älvsbyverket, kommer väll bli mer träningsvärk (y) Och det tackar vi för, då vet man att kroppen blir bättre efter ett tag.

Har tvättat upp cykeln ställt in bakdämparen. Blev en 2 timmar arbete igår kväll, hade bra musik så tiden gick fort!
Adam Tensta – Same Face


On me

Godagens! Torsdag och nya möjligheter, eller det är snart fredag och slut på skolveckan. Dagen har varit riktigt bra, först skola. Sen ett cykelpass hittade en massa nya RIKTIGT bra stigar. Med lite mer modifering av rundan så kan den blir ruggit bra.

Tillbaka till skolan, för webdesign, matte och svenska. på webdesignen så fortsätter vi jobba med våra hemsidor, självklart jobbar jag med bloggen för att fixa till den sammtidigt som jag gör en kurs. Matten jobbade vi på tal som alltid, börjar släppa nu.

Svenska hade vi muntliga nationella, tyckte det gick bra när jag bara körde från minnet och impovcerade för det mesta. räckte långt, kunde har gjort lite bättre. Men inget som skulle kunna höja betyget.

Sen tänkte jag staka ett lugnt A1 pass, fast eftersom Julius skulle köra rullskidor imorgon så körde jag ett till cykelpass med han. Måste träna ganska mycket till om jag ska vara i hans klass. Men han håller igen så jag hänger med : )

Såg nyss troligen den sämsta skräckfilmen på länge, inte mycket bra i den filmen. Var ett par fina hus, men handlingen sög totalt!

Hur kan man inte sakna han !


Mt. Kanis


Salomon Jib Academy


Overtime!

Första träningen idag blev cykling 50 min, med 20 min löpning A2 intervaller i sandbackar. Tyckte att det fungerade ganska bra och springa, kändes inte så mycket. kanske berodde på att man inte fick till någon riktigt löpteknik pga det var så brant.

Mer lektioner, det är dags att börja ta tag ordentligt i skolarbetet och göra klart allt som ska göras innnan sommarlovet. Vi ska snart börja bygga en fågelholk med inbyggd webcam!

Andra träningen. Klassiska rullskidor samt A3 intervaller. Skulle köra 6 gånger 3 minuters. Fick upp bra fart och körde de 2 första på under 3 min. Sen knäckte jag spetsen på staven och fick köra 3:e med en stav utanför. Fick låna Stures stavar som tur var, så körde klart alla och avslutade 6:e intervallen med 3:e bästa tid. Lagom hög fart alla för att få ungefär samma tid på alla och ha riktigt hög puls.

Åkte ner lugnt med grabbarna, vi provrullade varandras skidor. Märks att det är skillnad, men man får köra efter sin egen förmåga. Kom hem och upptäckte att jag inte hade någon nyckel, så åkte ner ännu mer. Fick ihop 2,05 tillslut.

Film! Nu är äntligen Mt. Kanis vol XXX ute. Måste ses Mt. Kanis


Träning planering

Måste ju sätta upp några mål för detta träningsår. Förra året blev det 410 träningstimmar med styrka.

Iår: Satsar jag på 500 timmar med styrka. Kanske med ett bättre sommarlov så kanske det inte ska vara några problem. Ska hålla igång styrketräningen hela året, så det inte blir så jobbigt att börja om på hösten.

Blir en helt annan satsning på skidor, ska planera in en hel del skidtävlingar. För som det kändes iår så hann jag inte riktigt med vanlig skidåkning. Så välja bort lite mindre viktiga skido tävlingar och köra längd istället.

Som det ser ut så kommer det bli mycket cykel, simning och andra träningstyper fram tills man kan börja springa igen. Men hoppas att det är snart!! Och då ska jag ha handbromsen i ett tag, annars kommer det väll ske samma sak som hände nu.

Orienteringsmässigt ska jag göra en hel del CF, lägga egna banor. Få mycket kartträning inför lång SM och Ultra lång i höst. Känns som att den svenska terrängen är ganska lätt och inte så svårorienterad, kanske för att man har varit i frakrike och tjeckien. Så gäller och hitta flytet i orienteringen.

Är ett tag bort men gäller att sätta upp målen nu, och ta rätt vägar dit. Gärna någon som inte innehåller sakdor och annat skit!

Målen detta år:


JVM Ryssland (Skido
JSM lång (Orientering)
JSM Ultralång (Orientering)
alla skido JSM distanser

Älvsbyverket!

Då kommer bilderna som jag har pratat om!

Är du stel Larsson?


Denna vackra tid !

Sen uppdatering. Tisdag idag, eller den är snart slut!

Har gjort en hel del saker idag också. Är nästan klar med samhälls kursen, gjort klart nationella talet, tränat, sovit middag.

Dagens träning blev 2,10 med Jesper. Blåsor på händerna? Det får man alltid.. Händerna ser inte så dåliga ut, men fick 4 nya blåsor idag !! (y)

Och efter maten så tog jag en timmes powernap. Måste göra om det, sinnenssjukt skönt!

Gjorde som jag sa igår, la in bilderna från verket och redigerat dom lite. Så kommer i nästa inlägg.


Måndagsfika (y)

Ni som inte går i Byn missar verkligen något på måndagkvällar. Är alltid lika bra stämning, nästan alltid grymt fika. Kan inte bli så mycket bättre, efter första skoldagen på veckorna!

Körde lite disc/ frisbee ute med Zacke, Julius, Höet och Alm. Blev mest korta och lösa kast för att spara rutorna. Blir inte så bra stämning om man skulle ha sönder ett. Finns nog lite talang hos dem, men det måste övas för att kunna bli något.

Slö som jag är så har jag inte lyckats fixa in bilderna från verket idag. Kommer imorgon då, ska se till att det sker då!

Nu funkar bakbromsen och växlarna felfritt igen, tog sin tid. Skönt när det är klart och alla funkar som dom ska. Väntar tills jag får börja skruva i den nya cykeln, brukar alltid börja med att skruva isär och kolla vad det finns för olika delar (Då passar man ju också på att tvätta den också) får man två saker gjort på samma gång!

Blir tidig kväll nu, med seriös streching före : )


Young gunz


In the name of

Men heej heej! Måndag ny skovecka, nya träningar mycket nytt alltså !

Har haft risk ettan hela förmiddagen. Kort sammanfattning "mycket prat + mycket fika = ganska okej 4 h" Då har man gjort bort den, har tyvärr inte lärt mig något nytt som är viktigt att veta..

Lunchen idag var bra, men känns som att matfolket har tappat lite av iderna. För potatismos och hamburgebiffar, det vill säga man kunde ha satt ett barn på att välja bättre maträtter för veckan.

Träning nere på Älvsbyverket, riktigt kul och udda träning. Känns bra att vi ska ha fler träningar där. En del styrkeövningar, spänst och streching. Fick bra med puls och man hade ändå ett leende på läpparna ! Bilder på det kommer senare.

Var ju tvungen och stanna kvar och leka lite till efteråt.

Taggar måndags fika snart!

Ett par bilder från när jag var ute med hunden i helgen.


Bra fråga ! !


Snö!?!

Nu har det spårat, snöade när jag var ute på Bergnäsheden.. Inte särskilt nice, då det inte var så varmt ute. Om ni undrade vad jag gjorde på Bergnäset, så var det så att jaf fiskade för första gången iår. Fick tyvärr ingen fisk...

Åkte rullisar hem med pappa, skönt och glida på 2:or. Tror att jag ska använda dem på intervallerna i sommar, så att det blir mer tävlings likt.

"Roligt" att någon försöker kommentera i mitt namn och skriver fel !!

Nu blir det fika och varm choklad = )


RSS 2.0