Lite innebandy

Efter att åkt skate på Vallsberget i lätt duggregn i 90 minuter, så bar det av hemåt för lunch.

Lunchen bestod av fisk och potatis, kändes som att de hade blivit lite bättre på att laga fisk. Eller var det jag som var väldigt hungrig.

Regnet öste ner och man trodde ju att all sprutad snö på Kanis hade töat bort... Fast det visade sig att man kunde åka på snön som de hade lyckats få fram.

Dock avstod jag det passet då min handled var lite mör efter skateåkningen. Så körde innebandy med aspen och grabben istället. Har verkligen saknat innebadyn när jag har varit osäker på om jag skulle träna eller inte.

Kan ju säga att jag fick upp pulsen väldigt bra, har glömt bort när jag körde A3 senast.. Skönt att få stå och flåsa lite mellan matcherna.

har lagat lite mat nyss, pasta och korv. Man orkar ju inte ställa sig och laga någon 3 rätters middag klockan halv 10!

Street shreed!

JP Auclair Street Segment (from All.I.Can.) from Sherpas Cinema on Vimeo.


Hellas off road

En cykelfilm som är insplead på stigar runt om stockholm.


Hellas Off Road - Happymtb.org

Can't hold us


Dagen i bilder!



07:00 packad och klar för frukost och avresa mot Piteå!


08:00 åker buss mot Vallsberget för att A1 skatepass. Morgonpasset i P3 spelade på radion!


09:00 Vattenpaus!


10:00 packar ihop efter order från en viss tränare : )


11:00 hemma och dricker en varmkopp mint the!

En lång dag!

Dagen har rullat sakta framåt utan att något udda har hänt.

Julius bror har kommit till byn för hälsa på, blir nog en Mtb runda med han imorgon. Om någon vänlig själ vill låna ut en cykel åt han.

Jag har letat Elin hela dagen då hon skulle tejpa mitt knä. Fast hon var på Kanis och styrde upp snökanonerna. Får de tejpat imorgon innan träningen istället.

Har spenderat ca 6 h på att få något filmredigerings program att fungera, cs4 var inte kompatibelt med filmformatet från min kamrea (550D). Så skickade det till tunnan, provade cs5 igen. fast utan något resultat.

Funderade på att köpa en till dator bara för att ha en med 64.bit system...

Dagen har i bjudit på en bra sak, ungpannkaka till Lunch. det var något som man har sett fram imot länge nu! Dock var middagen ett bakslag, kan ju ändå inte klaga då jag slipper laga maten själv.

Nu blir det någon film innan jag packar ihop för denna dag. Har tyvärr varit uppe lite för länge de två senaste dagarna.

Såhär ser min anslagstavla ut för tillfället (Och jag har inte fler laktioner än vad schemat visar!!)


29 nov

Glömde skriva om gårdagens träning, så gör en sammanfattning nu.

Tänkte köra själv nere i gymmet, så hade värmt upp och börjat köra lite ben. Så kommer Joel ner och säger att de ska köra cirkelstyrka om 30 min. Så körde klart mina ben+ arm program.

Var redan lite slut i armarna innan vi skulle börja med andra styrkan. Blev mycket explosiv styrka. Tog verkligen bra för att jag har träningsvärk idag!

Är väldigt sugen på att prova hur mycket jag igentligen kan ta i benböj.

Idag blir det en vilodag då kroppen är ovan med mycket träning, så satsar på att bygga upp mig i ett lugnt tempo och inte stressa som man gjort för många gånger...

Ska nog prova göra en film i cs4, och se vad jag kan åstakomma för underverk.

The Mountain

The Mountain from TSO Photography on Vimeo.

 

Troligen bästa time elapsen jag sett NÅGONSIN!


Coffee and Snow!


Pyssel/ julbaks kväll!

Det var full fart i folkans matsal och kök. Det bakade gjordes änglar, glögg och knäck. Tror ingen hade tråkigt denna kväll, fanns något åt alla. Sen så blev det gott fika (y)


Escaping


leftovers


Hang with me !



Såg The blind side för några dagar sen, väldigt välgjord film. 120 väl spenderade minuter!


IMDb ---->> The blind side

Löpträning

Dagen börjades med en promenad med hunden, vilket inte alltid är så kul och göra på tom mage.. Men väl gjort blev det fukost innan vi åkte till Bergnäset.

Där var det andra barmarksskido, körde två slingor i lite högre fart. Eller fick upp pulsen bra med stavarna i det lätta backarna. 

Sprang första själv, och andra med Gunnar. Knät kändes, men slutade när det blev värre efter 80 eller 90 minuter.

For sen förbi morfar och lämnade lite färg, då vi inte har så mycket plats för de på vintern. Gled förbi Expert för att lämna in vårat xbox som har laggat friskt de senaste veckorna.


höst/vinterbilder

Det har ju fortfarande inte kommit snö på våra skidspår än.. Men jag hoppas verkligen att de kommer snart, annars en vinter/ jul utan snö är inte så kul.

Var i alla fall ute med kameran och hunden. Fick några bilder som jag vågar visa här.

Tog en vilodag, så att jag inte släpper direkt på handbromsen!


Strictly Business

Väldigt välgjord film, med allt från park till puder!



Strictly Business - Full Movie - Freeride

Är man tillbaka nu eller?

Lite dåligt med uppdateringar, men ni vet ju att jag inte sitter lika mycket vid dator på helgerna (eller i alla fall inte på dagarna).

Har varit och sett en sjukgymnast angående mitt knä som har "strulat" ett bra tag nu. Han kom fram till att jag hade en mekanisk skada, så det är ingen sena som har inflammation. Körde också en ultraljuds koll på knät för att kolla att lederna såg bra ut.

Fick beskedet att jag skulle tejpa knät, och att jag kan träna "för fullt" fram tills jag inte kan göra ett enbensböj på höger  ben. Låter ju dumt att köra med ett ont knä, och fortsätta tills det verkligen inte går längre.

Men ska nog ändå öka sakta och säkert så att jag får en bra start på vintern och skido säsongen.

Så var iväg till sinksundet och körde lite några intervaller. Provade och springa lite mer. Var inget lång/ hårt pass. Utan ett puls baserat "kom igång" pass.

Har redigerat klart filmen från vallsberget, men måste göra något mer med filmerna. Filerna blir så Förbannat stora om man vill ha dem i bra kvalite. Måste prata med någon som har lite mer skillz i att göra filmer, Nicklas?


Challange

Igår på challange var det riktigt bra, god mat bra stämning. Först att se hockeyn Luleå mot Linköping. Tyvärr förlorade de på straffar. Men de hade hämtat upp sig bra i andra och tredje.

En riktigt bra kväll kan man sammanfatta det hela! 


Det är tungt och ro en båt själv!

Hejhej!

Dagen började med att jag for ner till Vårdcentralen och tog två prover. Var nog den snabbaste provtagningen på länge.

Fick reda på att jag inte hade streptokocker a* Kanske är ute och cyklar nu.. Men de skulle skicka ett test till Sunderby sjukhus för att kolla om jag hade någon av undergrupperna b,c,d mm.

Sem blev det ett lite mer explosivt gympass, hade fått lite nya övningar av Joel. Så blev ett bra pass med mycket puls och trötta armar.

Fast det är ju bara jag i ugglan 3 som bloggar på skidlinjebloggen.. Det är jobbigt att blogga på bloggar och det ska bli bra, och alla ska bli nöjda! Frågan är ju vars vårat teamwork försvann?!

Ska sanbbt göra klar för att åka ner och äta, sen ha dagens första lektion!


Riktigt skidpass + Killkväll

Dagen rullade på bra, dock en lite sämre lunch. Men det störde inte så mycket, var ett extra stort två fika med mackor. Det uppskattades mycket då vi skulle till Piteå/ Valls.

Blev lite hetsigt och packa, tror jag klädde på mig ganska mycket för mycket (bra svenska där). Men bättre att inte frysa "Det är bara dumma människor som fryser!". Fick med mig det mesta, kameran skidor mm.

Kom till valls med förhoppningar om att det skulle finnas ett rundspår med ganska lite snö och dåli kvalitet. Men blev motbevisad ganska fort, ett fint spår med några backar både utför och uppför.

Hade ingen direkt aning om vad jag skulle köra för träning.. Så började åka och det kändes väldigt bra. Blev att jag höll ett stabilt A2 tempo så fick åka om folk lite då och då. Fick bra träning även då jag bara körde 55 minuter. började känna av knät så klev av.

Fotade och filmade minitävlingen Lule mot Pite. Svårt och säga vem som vann, då mållinjen hade flyttats. Dock hade löparna fått reda på detta, alla förutom pites sista sträckslöpare...

Sen blev det dusch och ner på Challange sportbar. Trevligt med den BÄSTA hammburge tallriken jag någonsin ätit. grym burgare, med färsk salad och pommes.

Gjorde också min första fotbolls satsning på matchen Milan vs Barca. Tyvärr så gick den inte hem, så tror inte är något som jag ska hålla på med.

Hann också se Luleå hockey förlora på straffar. De hade riktigt bra tryck slutet på andra och i hela tredje.

Sen blev det buss hem, blev att sitta och prata med joel så att han inte skulle somna. Men det blev ett väldigt roligt samtal.

Riktigt bra kväll (y)    (y)


Dagens vinnare, Jacob Engström, Jonas Larsson och Filip Salen.


speaker och tävlingsledare.


Pites sista sträckslöpare talar ut om sin miss.


Bilderna från killkvällen kommer imorgon!

Hur killar färgar håret!

Igår fick en viss person en väldigt bra ide att han skulle färga håret, så lika fort det var sagt var hårfärgen inköpt. Så med hårfärg, två brudar och en massa ångestladdade tankar så började operation "Färga håret, utan att få ***slingor"


Ska man ha en blöja på huvudet!?


ajajajaj!


Hur tänkte du här?


naaw!

För er som missade KOS!


King Of Style 2011: Final - Freeride

Onsdag

Tjena!

Idag ska vi åka till Piteå för att åka skidor, inte 1000m, inte 500m utan 750 meter lång slinga. Kommer bli väldigt bra tror jag, blir väll ett kortare pass för mig. Men tror att den "mjuka" snön kommer vara bra för mina leder.

Ska ner på skolan och äta nu, sen valla skidor inför dagens träning. Kameran följer ju självklart med!


tisdags sammanfattning!

* ingen skola!

* Stavgångspass i Pålträsk med ergo.

* Bland de godaste kassler måltider jag ätit till middag.

* Vektoriserat ESP format, tog ex antal timmar innan vi fixade det.

* Skaffat användare på ebay.

* Haft minidisco hos Alm.

* Pratat ut i Ugglan 1's kök.

* Alm har färgat håret, när jag filmade.

* Kommer en film om det torsdag eftermiddag/ kväll.

Blev en väldigt kort sammanfattning!


Salomon Freeski e07


Dagens stavgångs träning.

Skönt att köra ett pass utomhus med lite puls. Gick stavgång i Pålträsk, ca 3,5 km lång backe. Som Sture sa, så var det skönt att byta ut Kanis mot någon annan backe.

Körde två vänder upp med joar sammtidigt som vi körde ergo skidorientering. Den ena berättar och den andra ska försöka följa med på kartan.

Var riktigt fint första gången på toppen, tänkte ta någon bild då. Fast då var min kamera i någon annan buss. Hoppades man på att det skulle vara det nästa gång också. Fast nää, liten besvikelse men Sture tog någon bild som. Utan han hade detta inlägg blivit bildlöst från träningen.


That's Fine

Detta är resultatet om man tar ca 20 st skidåkare, snowboardåkare och skateboardåkare, blanda dem med lite bra vibbar och kreativitet så BOOM resultatet nedan !!


Sleepyhead

Sov mer än igår, fast är mer trött idag.. Måste ha vaknat mitt i en sömncykel, sömnen har väll inte cyklar?

Wikipedia!
"Under natten växlar individen mellan sömndjup så att natten delas in i så kallade sömncykler, med en genomsnittlig längd på 90 till 120. En sömncykel inleds med att individen gradvis under cirka 20 minuter går ner i allt djupare sömn, från stadium I till stadium III/IV. Därefter går man vanligen upp i ytligare sömn innan man går in i en episod av REM-sömn. De första sömncyklerna under natten består till större delen av djupsömn med mindre mängd REM, medan man under senare delar av natten sover mer REM-sömn."



Beställt bilder

La iväg en beställning på lite bilder som jag själv har fotat. Och 28 bilder för 50 kr är inte så farligt. Blir nog att köpa en större tavla eller liknande och och få in alla bilder där.

En av bilderna jag beställde!


Måndagsfika

Då var det Erik, Jacob, Jonas + Jossan som gjorde dagens måndagsfika, en stark laguppställning. 


Jonas gör som vanligt, INGENTING!


Elin!?


Grabbarna gillar VERKLIGEN smör!


Smeten är ALLTID godast.


Men ibland blir det för mycket..


Knack, knack. Vem där?!


Men de styrde ändå upp ett bra måndagsfika (y)!

Ugglan 3 FTW!

vass hund


Fixat rummet

Kändes som att det behövdes göra något nytt i mitt rum, var väldigt less på mina gardiner.. Så bytte ut dem, mycket bättre. Upp med lite mer saker på väggarna och så kändes inte den gula färgen så ful längre.

Blev också att plocka fram dammsugaren och bli av med allt smuts på mattan, som är en smutsmagnet.. Den får vara det, för rummet blir mycket bättre om den är där. Nog pratat om mitt rum!!

Har haft digitalteknik, programering och avslutat dagen med religon. Båda datorkurserna var inte så jobbiga, men religonen var lite smådryg. Invecklade berättelser om mord, svek, familjeproblem och lite om allt möjligt. Fast får jobba på så att man klara av kursen på ett bra sätt.

Sen varit gjort lite slavarbete åt Elin, då jag och Agnes fick skriva frågor/ påstående som ska vara på måndags fikat.

Hann ju självklart med att dra en 2 fika innan skolan bärjade igen. Blev någon choklad kaka, inte helt fel med en lite sockerkick. Har fått en vikarie tränar för Ulf som heter Joel, och han är skidorienterare (y)


Tunnelgraffiti !

Bloggvecka för Ugglan III

Då är det min/ våran uppgång som ska sköta bloggandet på http://alvsbyskidlinje.blogg.se/. Får hoppas att fler är sugna på att blogga då vi har fått igång ett bra regelbundet bloggande.

Ska försöka försörja alla som bloggar med bilder från dagen/ träningen.

Börjar efter skolan med det.


Obanad stavgång/ löpning, lite mer utmaning !!

Make the money


en måndag

Lite seg kväll igår, då jag somnade på bussen och var sen trött när jag vaknade. Så blev en tidig kväll för mig, eller det beror ju helt på vad man anser är tidigt.

Är i alla fall pigg och uppe (fast inte hoppar), ska snart börja dra mig mot skolan. Kan ju hoppas att cykeln står kvar nere vid skolan, annars är det bara gå till stigarna och leta..

Kanske ska göra ett bålpass nere i gymmet efter skolan. annars blir det att aggera fotograf under de andras A3 träning.


Barmarks skido!

For ut till Bergnäsheden för att träna. Dagens pass var barmarks skido, alla stigar var "skoterspår" och ändrat till grön färg. Så körde med stavar för att slippa jogga/ gå så fort, men ändå kunna hålla en bra A1 puls.

Fungerade bättre än vad jag trodde (y) Men kan inte springa ännu, och handleden är osett hur den är..

Sprang/ gled lite på isen också, men varför blir man alltid som en ett litet barn när man kastar sten på isen?


Urban bmx


Skönt väder

Äntligen känns det som att vintern är påväg. Var ute och åkte skridskor på isen, väldigt skön känsla. Isen knäckte och lät som att den inte ville vara med. Men ingen gick igenom och det var inga tecken på att isen skulle knäckas.

Blev lite fler pulsslag och knät kändes ganska bra. Så kanske ska köra lite mer sånn här träning för att känna mig hel när jag kommer upp på skidorna.

Hunden var ju också med, dock hade han problem då han halkade omkring och hade svårt att få fäste.

Ska kanske ut imorgon också, någon som ska med?

Fisherman

Gjorde en kortfilm med 180 bilder, tog längre tid än jag trodde... Och resultatet är ju inte det bästa, men blev ju alltid något!


I huvudet på Windstedt


18 Nov

God morgon, kände mig segare igår fast jag sovit mer! Har ju inte så mycket att säga nu på morgonen. Ska ta en snabb dusch sen åka till skolan.

Bjuder från lite leftovers från de senaste dagarna.


Poesi för fiskar


Häng på folkan

Idag så var det någon tema dag på folkan "Våga älska mångfalden", kul att någon lägger ner tid och kraft i att få en bra eftermiddag med roliga aktiviteter.

Zacke och Julius satt och hjälpte folk vika svanar, grodor och hjärtan. Man passade ju på att lära sig något nytt, så vek en svan och en groda (y)

Har haft en lektion programering också, går bättre och bättre på de lektionerna. Är väll bara en tröskel som man måste över innan man hittar flytet.

Dagens middag var riktigt bra, god potatisgratäng med biffar och svampsås + sallad!


Ny skoljacka

Då har vi bytt ut den helgula kyckling jackan (Var inget fel på den, och man syntes bra. Fast man såg ut som ett gäng kyckling ungar : ) )

Dock kommer man vara tvungen att köra med reflexväst när vi åker rullskidor i denna. Kan tyckas jobbigt, men det är viktigt att synas då det blir mörkt vid klockan 15*.


små bra kille på bmx


Pryl 1 på önskelistan.

Stativ är ju väldigt bra när du ska börja använda lite längre slutartider för att få de bilder du vill ha. Fast det är ganska jobbigt att släpa på ett stort tungt stativ.

Så därför vill jag ha en Monopod i julklapp (vad f*n är det?) Eller ett enbensstativ om det ska vara lättare att förstå.

Bilder från Kanis


17/11

Dagen har börjat bra än så länge.

Hade tänkt och fota de som ska köra rullskido idag, vi får se hur det går senare. Tänkte själv köra styrketräning fast mest bål och kanske lite armar.


God natt !

Sov gott (y)


Cop out

Kvällens film!


Macklemore Bumbershoot

Om det är någon jag skulle vilja se Live just nu så är det ju den här killen. En egen stil med massa bra och djupa låtar (y)


Mitt kort

Kunde ju inte låta kortet sitte kvar där i taket. Så gick och plockade ner det. Och han hade använt något slags lim eller liknande. Så kortet kan sitta nästan överallt. 

För man har ju lite svårt att förstå hur det går till, men i efterhand så kan man förstå bättre vad som igentligen hände.


Magi


Eller inte

nästan perfekt

Hade planerat så att allt skulle stämma, ha lektion, simma och ändå hinna äta middag på folkan.

Först hade jag dagens första och sista lektion. Från 15:15 till 15:55 fick sluta lite tidgare. Gjorde en hel del uppgifter om hårddiskar SSD mm.

Snabbt till badhuset för att simma, blev ca 40 minuter. Körde en del frisim och vissa längder med 2-3 andetag. Allt för att få hjärtat att arbeta. Blev i alla fall 1500 meter utan något kanthäng.

En snabb bastu, sen snabbt upp till folkan(17:05). Sitter i lugn och ro då Sture kommer "ska inte du vara på teorin?" läste mail flyger genom huvudet och jag inser att jag helt glömt bort teorin... Har fått höra att det var något formulär vi skulle fylla i, så kanske kan göra det senare.

Dagens middag var pasta och skinksås, får en 3 av 5.

Kroppen kändes bra under träningen, inga direkta värk någonstans. Lite ont i fotlederna kanske att man spänner fötterna på fel sätt när man simmar.

Får se vad som händer nu, kommer i alla fall bli en tidig kväll idag.


Småcoola moln !

Kollade ut genom fönstret och såg detta. Fram med kameran och få det på bild!


Trollface

Ska jag kanske börja ändra något på denna blogg? Känns lite som att det är samma story fast med andra bilder. Kanske att det är dags att ändra header.

Jag vet ju inte hur ni skulle vilja att det skulle vara för att bloggen ska bli bättre. För att jag skriver ju precis som jag känner för tillfället. Ska man skriva mer om träning, fota andra saker? (Jag vet att jag inte tränar så mycket just, så det kan JP2 släppa).

Om ni inte vill att det ska ändra något behöver ni inte säga något. Fast vill ni att jag ska ändra så säg nu eller för alltid tiga! Eller så seriöst är det inte : )


Gaute Silseth Superunknown


Gaute Silseth Superunknown - Freeride

16 nov

En lite seg morgon idag, blev en film innan jag somnade igår. Så blev tyvärr lite sent, men sov ut ordentligt (Och vi har pratat om att timmarna för 12 är viktigast..)

Gårdagens film blev A perfect getaway, info på --> imdb Helt okej film, med bra story och en tvär vändning på slutet.

Fast frågan är ju vart det sköna vädret försvann? Var ju väldigt bra igår, men nu har det dragit in stora gråa moln samt en massa plussgrader.

Ska köra vattenlöpning idag, får hoppas att några andra är på.

Blev en skidfilm innan jag stängde av datorn. Varför har inte snön kommit än, man blir ju alltid lika åksugen. Fast kanske inte ska börja hoppa med mitt knä direkt.. Men i slutet på säsongen ska det bli lite slaskshreed!


Best day

Hoppa över de första 20 sekunderna!


Magic

Då är föreläsningen klar och jag gick därifrån med en gurka, lite bilder och en del ny kanske användbar kunskap. Och ni hörde rätt jag fick en gurka.

I början så fick vi köra någon avslappnings övning, att om man tänker nog hårt sammtidigt som man släpper alla andra tankar och låter tankarna styra.

Måste tyvärr säga att han använda lite för många svåra ord lite för ofta. Men i helheten så var det bra, att han blandade in lite magic mellan det relativt svårsmällta informationen.

Ska ändå rekommendera er som inte var där att försöka gå på en föreläsning med Peter Varg. Eftersom det finns mycket undermedvetet som vi inte riktigt vet att de existerar. Tänka utanför lådan lite.

Men jag blev trollad rätt framför ögonen. Först vi jag välja ett kort ur kortlek och skriva något på den. Valde ruter ess. Sen så satte han ihop kortleken med ett gummiband och kastade upp hela kortleken i taket. Gissa vems kort som satt i taket? joo självklart var det ju mitt.

Fick också tända på någon tråd som brann upp i ganska stora lågor. Och då hade han plockat fram en gurka ur ärmen eller ur någon annan ficka. Så fick se ett trolleritrick från 30-40 cm, och kunde ändå inte se var han fick gurkan ifrån.

Blir någon film nu innan man somnar in för denna dag.


Mitt kort !

Good shit

Känns som att jag har hittat ett flyt utan att känna saknaden av att inte träna! Har haft väldigt svårt att inse att jag måste ta det lugnt. Körde andra träningar för att få nog mycket träning för att jag skulle vara nöjd och glad.

Fast jag ska ju tillbaka!!! men för tillfället så försöker man njuta av livet på andra sätt. Har hittat ett bra flow i fotograferingen. Känns fortfarande att jag måste träna/ leka mer med kameran för att få ännu bättre resultat. Inte så ovanligt för mig att försöka göra det mesta 110% rätt.

Var borta vid järnvägsbroarna, är ett bra ställe och fota i skymmning. Var under järvägen (inuti bron) och ett tåg kommer just då. Kan säga att det låter väldigt högt sammtidigt som bron skakar rätt bra. En upplevese man kommer minnas. Skulle ha haft med mig en lampa eller liknande. Tror att det finns ganska stora fotomöjligheter där med lite fantasi.

Fick en hel del bra bilder, men är inte helt hundra än vilka inställningar som upplever till de kraven jag har på bilderna. Är ju alltid samma regel "Man blir bra på det man gör". Bilder kommer efter mer text..

Dagens middag blev någon köttgrya och ris. Väldigt välsmakande, har börjat uppskatta grönsakerna också. (Kanske verkar som att jag har upptäckt ett nytt sätt att leva) Det har jag ju kanske gjort också, har ju nästan slutat träna. Orkar kanske bry mig mer om saker jag såg förbi förr.

Men som alltid har man sina dalar och höjder. Så kanske vänder snart.. Fast det hoppas jag inte på : )

Om det inte var nog med att maten var god så bjöds det på efterrätt. I form av paj och vanlijsås, inget slår en god paj. Satt och socialiserade, och då plockar de fram daimglass. Tackade inte nej till det annat hade ju varit dumt.

Zacke drog dagens berättelse i form av daimen* kan säga att vi satt och skrattade ganska så mycket. Ska nog ine gå in på detaljer för det är ingen berätelse som lämpar sig för känsliga läsare.

Nu är det ganska så mycket chill, kanske att man ska ändra på det. Hitta på något roligt istället, har ju något att se fram imot klockan 19. Då vi ska se en trollkarl (eller illusionist som A kallade dem, för trollkarlar finns inte (eller så går det på Hogwarts)) Ser fram imot det, för vad folk har hört så har det bara varit positiva saker om hans föreställnignar.

En liten hög med bilder från dagens foto"äventyr"!


Finns det något bättre än solnedgångar?!


Just ChilliN inuti en bro, lite galen måste man vara!

Salomon Freeski TV e06


350 vs 550

Tänkte göra detta nästan direkt när jag hade köpt den nya kameran. Fast gör ju inget att det kommer nu istället.

Självklart är ju 550 bättre utan tvekan. Alla bilder är tagna på full auto och med samma objektiv.

350



550



I am my brother's keeper !


en bra dag!

Denna dag kunde inte avslutas på så mycket bättre sätt en så här.

Först måndagsfika, med troligen de näst godaste bröden någonsin. Annars brukar jag gå direkt på go fikat istället. Sen tyvärr under Elin informations tal så blir det oprovocerat skratt ut. Inte åt någon, inte för något speciellt som hände. Utan ett rent spontan skrattanfall. Var i alla fall j*vligt roligt.

Efter man hade fikat klart så har man pratat med JP (jocke) om livet i storstan. Har funderingar på att börja i Umeå, fast känns som att det är dags att börja kolla vilka inriktningar det finns att läsa. Kommer i alla fall välja det jag tycker är roligt och känns bra.

Lite dunk + en del youtube klipp så bestämmer jag, JP och JP2 att vi ska se sällskapsresan. kan säga att det var väldigt längesen jag såg de filmerna. Tror den heter SOS, var i alla fall filmen med alla båtar mm :p (kändes att det blev en grym förklaring)

Roligt var det verkligen, för Stig helmer gör nästan hela filmen. Någon som är sugen att se de andra filmerna senare?

Något som känns väldigt bra också är att jag inte har någon lektion imorgon. Som alla andra tisdagar, vilket jag inte säger nej till. Ska försöka hinna skriva lite skolarbete.


14 Nov

Dagen har varit än så länge varit bra. Först fick vi reda på att det inte var någo religon idag. Kände inte riktigt för att ha det..

Så gled runt lite istället, 2 fikade som vanligt. Blev en choklad dammsugare* om man kan kalla den det. Lite sockerboost i alla fall.

Tänkte först vara med och fota lite 1000 meters intervaller på Älvåkra. Men då kände inte Elin så bra, så vi for och körde styrka istället.

Vi körde chins, brutalbänk, chins, knöböj, ryggövningar, djupa armhävningar, kast av medecinboll och bålstyrka. Kändes bra att inte köra med så mycket vikt. Blev lite mer explosiv styrka istället. Tror min handled uppskattade det.

Dagens middag var potatisbullar. ska vara ärlig och säga att det inte är någon favoriträtt för mig.. Fast det finns både sämre och bättre mat. Känns ändå inte som att jag ska klaga då jag får lagad mat varje dag.

Droppade nyss av Waller på tågstationen, var trevligt att han var och hälsade på. det uppsakttas när folk som har gått ut kommer och hälsar på.

Har gjort en ganska stor uppdatering av Fotogalleriet (på sidan) -->

Ska plocka ihop lite i rummet, sen vänta på måndagens höjdpunkt måndagsfika. Var ju 3 veckor sen sist... paj och glass hoppas jag på!


Det är ju lite vitt på marken..

Hösten vägrar släppa..

Igår så blev det filmkväll i 56:an, vi såg de två sista filmerna i Harry Potter. Väldigt bra för då kan jag pricka av på min "att göra lista" att jag sett alla HP filmerna.

Fast nu har temperaturen vänt igen... Så bara en massa plusgrader nu, och hur f*n tänkte dom att vi skulle få snö nu?

Idag kanske man ska träna också, kanonkul. Om det blir träning så ska jag Zacke köra vattenlöpning.

Har ju skola för fullt idag, redan haft en lektion och ska ha 2 till.


I make it rain!


Damien Walters 2011


Beat Novacane


Micro sprint

guten morgen! Idag så var det först ett styrkepass på morgonen, sen så kördes Älvsbyns första micro sprint.

Styrkan bestod av ett antal parövningar samt några enskillda. Tror det är bra att få nya ideer på hur man ska träna styrka. Är lätt och hamna i ett väldigt ensidig träning.


K(n)atthumor!

Kan inte få nog av dessa bilder ; ), eller så är det för att jag är lite trött nu!


Ur alm's kameravinkel

Droppar ett till lass med bilder. Och alltid "Haters gonna hate!"

Rävjakten!

Då har jag redigerat klart bilder från när jag och Alm var ute. Var någon som bestämde för att lägga ner sin fotokarriär innan den ens hade påbörjats. Dock var det  väldigt svårt väder att få bra bilder, men vi lyckades!

Det tråkiga är att jag aldrig har fått vara med på en rävjakt, har antingen var sjuk eller skadad! Fast känner att detta övning/ träning kommer att komma tillbaka några gånger till.

temperaturen var ca 3-4 minus, vilket gjorde att de flesta var klädda i ganska varma kläder. Sture hade hyrt in 2 rävar från Halland, han hade försökt med Kenyaner fast det hade tackat nej pga det kalla klimatet.

I slutet frös jag lite om tårna, fast står man stilla rätt länge så blir det ju så.

Juste bilder!


Föreläsning med Helena jansson

Då har vi fin besök i byn i form av en världsmästare och x antal SM guld. har varit väldigt roligt att eliten delar med sig av sina erfarenheter, och berättar om deras väg till framgångar.

Känns som att jag har lärt mig om det ena och det andra. Man måste ha tankarna på rätt ställe för att prestera bra. För mig själv så har jag hittat ett sätt som passar mig. Vi tycker ju om att att förbereda oss på olika sätt, men Helenas sätt påminde mig lite om hur själv brukar tänka.

3 typer av Orienterare
* Där var jag!
* Här är jag!
* Dit ska jag!


Hade varit bra om alla kunde följa samma plan för att nå framgång. Tyvärr går inte det.. Tror att det hade förstört om alla var lika tränade, samma orienterings kunskaper. Vilket gör att alla idrotter har sina mästare, då de har en speciell styrka som ingen av deras motståndare hade den dagen.

Det uppskattas verkligen att Helena tog sig tid att komma och berätta för oss om hur hon upplever orientering. Jag tror och hoppas att de yngre undomarna tog åt sig flera tips för att utvecklas som orienterare. Samt se vad det är som krävs för att nå höga höjder. Jag gick i alla fall därifrån med flera nya tankesätt om hur jag själv ska utveckla min orientering!

Sova är i alla fall smärtfritt

Kanske lite kryddat, men är lite så det känns just nu. Styrkan igår gick ju inte bra, har nog kört lite för mycket vikter ibland.

Ska nog överväga att bli ett amfibiedjur istället för att vara ett däggdjur. Eller ska ge simning ett försök, får hoppas på det bättre.

Ska och fota med A to the lm!


Fredagsfilm med Secondhands


The Secondhands Säsong 6 (2011) - Freeride

Solen försvann

Tänkte försöka hinna med att få någon nattbild med solen i fokus. Fast så blev det inte.. den försvann bakom träden! Så blev några svartvita bilder istället.

Ska snart ner på konsum, måste ju laga maten själv denna helg. Man märker inte att man är bortskämd förän man själv får göra jobbet. Så är bara att kavla upp skjortan och ta tag i dagens matlagning.


Contradiction

08:15 alarmet ringer
08:20 äter frukost
08:40 dusch och bortsa tänderna
09:00 kollar mialen och väljer kläder
09:10 cyklar till skolan
09:20 --> 11:30 skola! Först en lektion persondatorer, en del upgifter om DDR, inter-, sekundärminne mm. Andra lektionen var Operativsystem, jobbar med Ubuntu. Leker mest i den kursen just, för vi ska just nu lära oss hitta i de olika menyerna. Dock är det ganska mycker som Windows.

11:35 Lunch
12:00 Städa rummet, och chillat en del
13:00 fixade tid hos Lars på Helex.
14:00 2 fika.

Ett par bilder som jag har klistrat ihop till en.



Black and White

Tänkte göra något roligare med denna + lite andra bilder. Men när man råkade ha 550 inställd på raw så kunde inte PS läsa dem.. Så fick göra något med de bilderna jag fick från 350.

Var med JS och JE till Konsum, det som inhandlades var pocorn, glögg, energidryck, yougurt mm. Sen några avsnitt med Simpsons och Family guy.

Sen har jag hjälpt blivande ski team bloggen, kommer att bli bra när de får den helt klar.


Puder med Simon D!


minus grader

Yes, då börjar temperatuerna krypa ner mot nollan. Idag på morgonen var det ungefär 5 minus. Fast de har bestämt att dom inte ska starta snökanonerna. För pga det milda vädret mitt på dagarna, annars hade de nog kört. Bara att ha lite mer tålamod så kommer de bli nog kallt till vintern.

Vaknade 3 minuter före alarme idag, känns bra när man lyckas tajma det så bra. Standard rutin vid frukosten.

Har försökt hjälpa Novus med sin header, synd att PS inte har något bra ritprogram.. Men det ska nog gå och lösa på något bra sätt.

Ska nog försöka plugga lite nu.


Vars försvann formen?!

Snabba nattbilder!


Salomon Freeski TV


Klockmannen!

Dagens tränings pass gick inte alls. Redan efter ca 15 minuter och impuls fuckade handleden ur.. Blev att jävligt less åka hem direkt, blir att försöka få magnetröntgen. Kommer nog ta ett bra tag innan detta blir bra.

Blev discodusch och glass efter passet, så humöret blev bättre.

Har köpt nya batterier till mina klockor, urmakaren sa att de skulle kosta 150-200 kr per klocka.. Då köper man ju nya klockor. Köpte batterier och fixade det själv istället.

Ska ner och äta lunch, bara det inte är fisk och potatis är det lugnt.


Evryday

Dagen har rullat på bra, for ner och åt lunch direkt efter jag kom tillbaka från Kanis. Någon potatislåda som ändå var bättre än vad jag trodde, taco kryddan hjälpte till så att det smakade ännu bättre.

Klockorna som jag hade köpt kom idag, slänger väll upp någon bild imorgon. Blev 4 istället för 1, kanske verkar konstigt fast det blev billigare så.

Körde också ett gympass, det märks att armarna är ovana med styrketräning efter 1 veckas helvila. Körde både max och explosiv styrka.

Sen har jag glidit runt, druckit årets första glögg, diskuterat vem som har de fulaste rummet på folkan. Kommer kanske bli en tävling om vem som har det finaste rummet också.

Dunkar lite Kent nu på kvällskvisten!


på Kanis med kameran

Hejhej, Blev en väldigt skön sovmorgon idag. Hade svårt att sova igår, så blev en lite för sen kväll.. 

Så for iväg till Kanis för att fota lite istället. Tog ett tag innan man var uppe på toppen, men det är en plats man inte kan få nog av.

Självklart var jag tvungen och leka med min nya självutlösare, så blev en del egobilder. Fast känner att jag inte är den som någonsin har överdrivit med bilder på mig själv.


The Town


Flying high




innebandy

Då har vi spelat innebandy match mot skol IF. Tyvärr så fick vi gå hem med en förlust... Tyckte ändå vi hade de bättre spelet i mitten av andra halvlek. Då hade vi mest tryck mot mål och alla gick upp och ner som ett lag ute på planen. Alla jobbade hem och upp, fast det övergick lite till att vinnarskallen tog över och alla var framför mål och ville med 110% att bollen skulle in.

Då tappar man lätt försvars spelet, vilekt gjorde att skol IF kunde göra ett par ganska enkla mål.. Det viktigaste är att de fick en massa extra pulsslag, och en bra träning.


Stil = Gaute Silseth


Gaute Silseth 2011 - Freeride

Inspirerande



Detta kallas att man gör det man verkligen älskar!

En bild, två bilder


tre bilder jag tog innan vädret blev dåligt och var inget vidare fotoväder. Så lekte lite med att filma istället. har märkt att det ligger mycket jobb bakom för att få de bra filmerna man ser på tuben.

Fast har man lite tålamod så kommer det bli grymt då man har adobe premiere cs5.

Höstlovets slut

Då är lovet över om 45 minuter, sen tillbaka till samma rutiner som vanligt. Får se vad mitt nästa träningssamtal kommer leda till.

I bussen påväg hit så var det nog rekord genom tider i hur många personer som åkte med. Annars brukar det vara 2-5 skidåkare. Idag var det ungefär 20* st som åkte.

Har suttit och diskuterat med Jacob och Erik om lite allt möjligt. Kan ju minst sagt säga att alla är taggade för vintern ; )

Idag bröt jag faktiskt mitt tränings uppehåll. Körde 45 minuter styrka idag. Var lite ovant i musklerna, man hade inte väntat mig något annat.

Natthumor!



Kameraväskan update!

Då har man fått de nya kamera prylarna.


Då innehåller kameraväskan:
Canon eos 350D
Canon eos 550D
Canon 18-55 IS x 2
Canon 50 IF*
Sigma 70-300 4-5,6
Extern blix
trådlös utlösare
Extra batterier, minneskort mm.

Ett fisheye sen är jag 110% nöjd!

Mer GoPro

(1080p)


November

Är det redan vinter? Igentligen, men var är snön?

Tycker det känns konstigt att snön inte har kommit än, men om man ska tro på den globala uppvärmningen så är det ju såhär det ska bli... Får hoppas att vi får en längre vårvinter istället, annars kommer de bli en "kort" vinter.

Idag har det städats en del och mitt rum har blivit mycket bättre. Större skrivbord, 2 skärmar till datorn, Bättre ordning i garederoben.

Mina 3 kg foto leksaker är påväg hit nu, kommer ju inte kunna vänta med att prova det sen. Kanske blir att göra någon kortfilm med 720p HD. 

Ska vara med och filma under SB prod filmen (filmerna). Ska göra den bästa längdjibbing filmen sen människan gick på månen.

Har nu vilat sen i söndags, trodde att det skulle vara svårt. Fast har man en hund som måste ut och gå, en dator, TV, skolarbete och ligga några extra timmar i sängen på morgonen.

"Här har ni hela mej, ut och in så alla fattar
Magen blek och håret tunt, hoppas att ni alla skrattar
Fickor tomma, hjärtat krossat, om du ler iallafall ja
Glädjer jag mej åt att du får chansen att få se mej ramla
För inte alla vågar stå för att dom fallit på knäna
Speciellt om det lämnar sår som aldrig vill läka
För jag måste va ärlig, måste måste bara va det
Måste följa den vita kaninen nu vart den än tar mej"


Puderåkning med Salomon Freeski TV

Hade inte varit fel och ha en GoPro också!


RSS 2.0