men vaaa !!

 
 

Week so far

Måndag - Vilodag kände att knät inte alls var på topp efter långdistansen. Där jag sprang rent dåligt, trött och dåligt med på kartan = dålig kombo! Så jobbade mig rätt sakta genom den dagen. 
 
Tisdag - Jobb på dagen, och sen A1 löpning på eftermiddan 1:10 ca 11-12 km. Kändes bra i kroppen, kanske lite hög fart för att vara bra A1 fart. Fortsatte sen att staka i 60 minuter, därmed andra rullskidspasset avklarat. Ska bli fler inom kort tid. 
 
Onsdag - Cykel 40 minuter på morgonen till jobbet. Jobb.. Sen 30 minuter hem. For sen ut efter middagen med Josefine på ett klassiskt pass rullskidor. Ett pass som tillslut blev 1:30. 
 
Idag - Upp 06:30, frukost och byta om. Blir skjutsad till björx, där jag byter om till träningskläder och packar det jag ska ha till jobbet. Cyklar sen ett 1:30 pass på ormberget, hertsön mm. Sen igång med jobbet så fort man klivit av cykeln och sen bytt till jobbkläder. 
 
Hem för att köra ett snabbhets pass löpning. Kortare intervaller/ impulser med en del spänst inblandat. Nu har jag även gjort premiär med mina New Balance Minimus Trail 10. Som är en minimalistisk sko allt för att komma lite närmare grunderna med löpningen. 
 
 

A way we go

 

ISENSEVEN "A WAY WE GO" TRAILER 2013 from Isenseven on Vimeo.

 


Am I Wrong

 
 

Inte riktigt som jag vill

Var medeldistans i Älvsbyn som gällde idag. Har inte riktigt kommit in i orienteringen helt ännu. Sträckorna går bra men sista 50-100 meterna blir jag för osäker, är inte full koll in mot kontrollerna. Vet att detta kommer bli bättre och bättre ju fler pass på karta jag får. 
 
Vi höll till på Brännaberget, ett berg som är delvis fint uppe på höjderna. Fast när man kommer till slutningarna väntar grönområden och myyycket sten... Gör det ändå till ett rätt bra område för en medel, inte den roligaste eller tekniska men bra!
 
Kommer in i kartan, hittar flytet på sträckorna. samtidigt som jag håller en rätt hög fart i skogen. Är det att när jag känner mig "seg" istället är att jag blir trött? Kanske, för har alltid gått så otroligt lätt för mig. Blivit så bra att jag kan ta ut mig mer samtidigt som jag läser kartan. 
 
Splits: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=25745&categoryId=1
 
 
 

Bildbloggen

Hoppas ni följer min bildblogg till höger ->> Där det känns som att mina bilder blir mer rättvisa jämnfört med här.. 
 
 

Max Stipendiet

Måttligt överraskad jag blev igår när jag fick uppdrag av Roger (min chef) att fara och hjälpa någon med en cykel på storgatan. Inte tänkte jag mer på det utan for iväg, bland annat är det skönt att komma ur verkstaden lite. 
 
Kommer dit och träffar Maria och ordförande för baik. Redan då insåg jag att det inte var någon cykel jag skulle fixa. Vi började snacka lite om sponsorer, så kom in på den tankebanan. Vi gick in på Quality hotel, började tänka, men kom aldrig fram till något. Kliver in i rummet och ser en stor pokal och en check med mitt namn på. 
 
Kändes ju inte så trevligt med smutsiga händer och arbetskläder att ta imot priset och skaka hand. Är självklart tacksam och nöjd med att de valde att ge detta stipendium till mig. Visar att hårt slit till slut lönar sig, nu lutar det åt att hålla på med detta ett bra tag till.
För idrotten har gett mig så mycket, vänner, upplevelser, skratt, tårar, skador, framgång, vinster, förluster. Har kommit ur det starkare och lite bättre, för är byggd av alla 20 år och inte bara de 4 senaste. Det har ju en stor betydelse för hur mitt liv har blivit, för hade det blivit sandviken istället för Älvsbyn hade jag kanske inte varit där jag är idag. Hade ju kunnat varit någon annan stans, men till det bättre eller sämre kommer jag inte få veta. 
 
Tackar och bockar, ska göra mitt bästa för att nå fler mål i livet. 
 
 
Sikta mot stjärnorna!?
 

Nytt

Fick hem dessa skönheter igår, berättar mer om dem efter jag provat dem! 
 
 
Vikt 131 gram
 
 
Vikt 161 gram
 
 

Utforska

Gårdagen började rätt segt, men släppte allt mer ju längre dagen gick. Efter jobbet for jag och Pontus till Måttsund för att cykla, vi började hjälpa till med banan. Men kände att vi ville cykla istället.

Så ut på hällarna, dunkade rakt ut i skogen för att hitta några fina stråk. Gick över förväntan, fick gå med cyklarna en bit. Sen hem och sova!

Idag är det en till dag på jobbet, blir lite less att vara inne när vädret är så bra.. Får ta lunch utomhus idag så klarar jag mig. Sen väntar en lugnt pass löpning!


Go morgon

Jobba.... Jobba....


Erkännande

Gårdagens träning blev ett långdistans cykelpass med Andreas. Där vi körde från björxs-örarna-E4an(norrut)-Boden-Sävast-Sunderbyn-Rutvik.

Trodde det skulle gå bra men hann inte med att äta middag före. Vilket är dumt men man tror man är odödlig... Så när vi kom till Boden började det kännas tungt. Och sen Sävast till Rutvik var inte kul!

Passet blev 2:43 distans 85km och ett snitt på 32 km/h. Och Andreas var starkare än mig, kan erkänna det. Samt att jag väggade rätt hårt.

Det läskiga är inte att känna sig trött, utan att kroppen slår bakut och vill inte vara med. Man känner att kroppen är tom ett långt tag efter man fått i sig ordentligt med mat. Lite mer framförhållning till nästa långpass.

Jag hoppas på att skorna jag beställde borde komma idag. Tror det blir lite stigcykling efter jobbet idag. Om det inte blir några andra förhinder.


middag hos Petra

I söndags blev det först orientering i Piteå, en långdistans på ca 10 km. ville få ett bra flyt i kartan, börjar sen med att göra en miss til 1an... bra start tänkte jag och fortsatte. De flesta sträckor gick utan större problem, för det var i ringen jag gjrorde misstagen. Enkla att lösa men inte 100% säker som man ska vara! 
 
Vädret gick inte att klaga på, dvs strålande sol och plus 20. Trodde jag skulle brännt mig på armarna, tydligen inte efter 80 minuters orienterande. 
 
Till Rutvik och lämna av Josefine, innan jag for hem lämnade bilen och satte mig på cykeln mot Sävast. Så 50 minuter cykel hem till Petra för att äta middag/ taccos. Inte för att taccos inte är gott men börjar bli standard. 
 
Bra häng med sällskapsspel och kub. Tror vi for därifrån strax efter 23.. Skönt att man inte börjar förän 9 på jobbet! 
 
 
 
 
 

En händelserik lördag

Började med att åka till Älvsbyn, solen sken och man kunde inte klaga. Kom dit till en av de skönare stafetterna i norrbotten. För oavsett vilken nivå du är på så kan man vara med. Vi hade dragit ihop en gäng som har gått ut, eller det var ingen annan som hade frågat mig. 
 
Så Viktor, Niklas, Jag, Karl och Adrian sprang i laget Ovesundbergs polare. Fick ett bra utgångsläge före Riviera och Skidlinjens lag 1. Kunde behålla ledningen, även när Zacke sprang på en ny rekordtid på 5an (16:10). Gjorde en bra tid även då jag själv inte var nöjd med löpningen på 16:30-35 (är inte helt säker) 
 
 
Mannen, myten och snart legend? 
 
Vi lyckades inte slå banrekordet, men alla var nöjda att dom hade lyckats hålla ihop sina sträckor bra. Sen go lunch på Folkan var helt okej. 
 
Hem och ut i kanoterna, blev jag, Josefine, mamma och pappa. Vi paddlade från björks till Rutvik och sen hem igen. Blev några tunnlar man for genom och slingrade sig fram i en å mellan åkrar och myrmarker.
 
 
Har inga bilder från detta, då jag vill inte offra min kamera i sjön... Vattentäta kameror (tummen upp).
 
Grilla och äta ute för första gången i år. 
 
Vi for sen vidare mot Rutvik men stannade och fotade lite på vägen. 
 
 
 

När livet bara flyter på

 
 

16 Maj

Nu börjar jobbet flyta på igen, hade en lite tyngre dag igår. Fast fick börja med 3 cyklar med punktering bak, vilket var en snabb start på dagen. Märks att man sitter inomhus större delen av dagen, och tappar en del av sol ljuset. Får ta igen nu till helgen! 
 
Blev att cykla i t-shirt och cykelbyxor idag, vi här i "norr" kanske får en sommar snart också. 
 
Annars så är planen att jobba imorgon, sen dra vidare mot Älvsbyn för att delta i Älvsbyn runt. En staffet på 5 peroner, kommer bli intressant och se vad man kan göra för tid på 5 km. 
 
Har tyvär blivit lite slö på att fota, men ska bli skärpning på den fronten. 
 
 
Bra dag i skidspåret under JSM dubbeljakten. 
 

Beyond Monday

 
 

Vaken



Lunch läsning

Skönt att man tog med sig en låda till jobbet istället för att cykla hem.

Idag vaknade jag upp med rejäl träningsvärk i vader och armar. Kändes som att man vaknade till när man spände vaderna och tog första stegen.

Passar på att läsa lite cykeltidningar när man har lite tid över.


Stum-nöjd-sliten-svettig kille


In it to win it

Efter intervallerna igår så var planen att köra lugn klassiska rullskidor. Det var ju bara glömma rätt fort!

Jag och Alm körde på porsön. Där jag fick ta Alms skidor, då de går lite lättare och Alm stak specialist.. Måste ju ha en chans att hänga med. Blev nog bra för båda att ingen körde ifrån den andra.

Intervallerna blev 4, 6, 7, 8 och 4 minuter tot 29 minuter. Där med några impulser som uppvärmning. Kändes rejält tungt på sista 2, men otroligt skönt efteråt. De 6 raka kilometrarna till Rutvik var ju mentalt jobbiga.

Sen har vi städat här och dammat av mattor, kuddar, sängkläder och dammsugit och skurat.

For sen till skogsvallen med Josefine för intervaller. Agerade tränare, och vi körde 2 st 50-100-200-400-200-100-50m. Med lite olika tanke bakom varje intervall. Avslutade med styrka dvs mage, rygg, bål, armhävningar, dips och lite snabba steg i trampar. Nu känns det riktigt bra.

Taggar heldag på jobbet imorgon. Sen upp på cykeln och dunka av några kilometer.


Jobbar på färgen..

Skip leg days


11 maj

Helgen har rullat på bara. Då jag jobbade heldag, kändes som att dagen gick fort.

Hade vilodag då jag sprang 1:40 i torsdags. Den turen bestod mest av skog och stig, men även mycket blöta och kalla myrar.. Kanske inte det roligaste att springa i. Knät höll bra 1:20 sen började det gnälla lite. Fast inte så konstigt då det var mitt första distans pass löpning.

Sen tacomiddag på fredagen, satt ju inte fel. Blev stormiddag på 6 ungdomar. Tur att vissa kan diska! För några av Josefines släkt är här, så vi är ju några st.

Idag morgon jogg ca 30 min. Följt av shopping, lunch och sen intervaller på skogsvallen. Blev jag Petter och Pär, men jag drog hela tiden.

Körde 400-600-800-800-600-400. Där det var mer känna bra känsla. Istället för att det bara ska gå fort.

Sprang dock 800 meter på ca 2:30 så fort gick det ändå. Fortsatte sen med 50-100-150-200-150-100-50. Och det skulle gå snabbare, och man märkte att man tappar så mycket teknik på att vrida upp det lilla sista..

Stormiddag och en halv star wars film fick avsluta dagen. Med lite glass !!


Fixat här

FotoGalleri
 
Har tagit och ändrat "lite" här, där jag ska använda Weebly som bildblogg. Då jag blivit less på blogg.se bildkvalite... Så lägger upp mina vardagsbilder och lite andra bilder här. Fast de bättre lägger jag i galleriet, som ni senare hittar på höger sida -->
 
 

Sprintcupen del 3

Då är årets sprintcup avslutad, detta kändes lite som en revansch jämnfört med förra året. Där en tävling gick kasst pga magproblem. 
 
Idag så cyklade jag och Josefine från Rutvik till G-stad. Där det bjöds på en sprint bana med mycket teknisk orientering i början. Som följdes av en längre sträcka, och vidare in i skogen. Öppen tallskog med små höjder bjöd på hög hastighet och lätt att missa.
 
Höll ihop mitt lopp bra, då det kändes rätt segt att springa. Hade inte riktigt den där sköna löpkänslan där det mesta flyter på bra. Kan ju tyvärr inte alltid kännas kanon, då man skulle vilja att det var så. 
 
Annars så har jag varit en sväng till Ä-byn, där DJ Newlife spelade på Tresco. Kul kväll med bra musik! 
 
Satt en tid från Cykelstället till rutvik på 18 minuter på cykel. Någon kan ju gärna försöka slå det. 
 
 
Blue bird?
 

Slut på veckan

Skönt att det var en kort jobbvecka, jobbat 3,5 dag. Är dags att börja repa cyklar igen, då vi börjar komma i bra fas med cyklarna som säljs samt de som är i butiken. 
 
Gjort annars? Sprungit andra deltävlingen i sprint cupen, var mer skog denhär gången. Vilket gynnade mig, fast jag var också lite ovan med mossa och ris under fötterna. Höll ihop och gjorde mitt lopp från start till mål, resultat finns på Winsplit. 
 
Idag var det välförtjänat sovmorgon, sen vidare mot jobbet. Lyckades också pumpa cyklar i 10 minuter, då folk ville ha hjälp när jag hade pumpat en kunds cykel.. Tur att jag är snäll och att vädret helt ok.
 
Ska snart äta middag och sen får jag se vad jag ska hitta på. 
 
 
Bild från förra helgen foto -> Josefine

Valborg

For till byn efter jobbet igår. Sen har det varit bra häng med folket. Det är kul och träffa alla här, men i övrigt känner jag mig klar här.. Vilket kanske är bra, men samtidigt lite synd då tiden här var så bra.

Idag körde först intervaller på åsen 4x4 minuter. Sprang på så jag fick också syra och stum. Bra att vi blev några stycken vilket gör hela träningspasset bättre. Tyckte dock att jag hetsade lite i löpningen..

Blev ungefär en timmes träning som avrundades med 23 minuter streching. Börjar komma igång bättre med den i samband med motivationen.

Sen for jag och Alm ut på ett lugnt pass löpning ca 32 minuter. Kändes bra i kroppen och inga känningar. Blir och ladda för andra delen av sprint cupen imorgon.


RSS 2.0