Gott Nytt år!!

Då är 2012 här!! Nytt år, nya mål, nya träningstimmar :)


Snart nyår!

Då var årets sista pass avklarat, känns lite tråkigt att lämna ett bra år bakom sig. Känns som att jag nästan fick ut allt jag ville under den säsongen. (Skadan störde en del, men fick bra resultat ändå)

Tror och hoppas på ett lika bra, om inte bättre år nu 2012. Först är ju målet inriktat på JVM, sen får jag se hur försäsongen på orienteringen går!

Fast idag blev det ett A1 skate träning med markus i 2.10. Kroppen kändes lite tom på energi, då jag klev upp 1 minut före Markus knackade på dörren... Så lite yougurt och ett äpple sen skidor.

Körde en del på opistade spår, fast åkte också på helt nypistade bakom pistmaskinen. Samt säsongens första träning på mina tävlingsskidor.

Knät bråkde lite i backarna, annars kände jag inte av det.

Lämnade också en gåva åt Alm i hans väskebälte, får hoppas han blev glad över den.

Ska snart dra och handla inför middagen och kvällen. kanske att vi hyr någon film också!

Då tackar jag för mig år 2011 !!

Let It Be


Sjukvila

Tog det säkra före det osäkra idag, då halsen kändes av efter gårdagens sprint lopp. Så har gjort småsaker hemma.

Har varit och hälsat på farmor och farfar, blev middag och efterrätt där. Har också varit hos mormor och morfar i förgår, där det blev smörgårdstårta.

Idag kom också ett till paket till mig, som lite försenade julklappar. I detta låg det två rullar tejp, kul och få det? Är ju då ingen vanlig tejp utan kinesspecialultrasnyggahäftiga. Den är mer elastisk jämfört med vanlig tejp (är dagens ord tejp eller?)


Fick dock fel färger, men ska inte klaga då jag betalar 1/3 av vad man får betala i Sverige!

Midvintersprinten (kartor)



Kval, tid: 2.53, 19 kontroller!



Jaktstart, tid: 2.27, 18 kontroller!


Superfinalen, tid: 2.54, 24 kontroller!


Natt (masstart) tid: 2.57, 23 kontroller!

Heart of a City


Midvintersprinten (bilder)


//Tack till Ove Larsson som tog dessa bilder!

Midvintersprinten

Dagen har varit ganska lång, gjort en del saker här hemma. lekt med hunden, skottat snö ;) För första gången denna vinter, blev jag lite trött av att skotta snö.

För det har väll kommit ner 10+ (cm). Kommer vara bra skid och skido förhållanden snart !

hade väll laddat ganska bra inför dagens supertsprint race. Körde ju ett fartlek pass igår 40 minuter med 10 st impulser/ korta intervaller på 30 sekunder.

Hela tävlingen kändes bra, många kontroller, hög fart, inga bommar. Det är det som gör att man får snabbast tid på banorna.

Vann prologen med 6 sekunder över Claes*, som jag sedan hade till min fördel på jaktstarten. Kunde ha blivit tajt om jag hade gjort en lite sväng. Kunna lätta på farten från sista in i mål.

Sen var det en Vinnarsprint, där alla herrvinnare stäldes mot varandra. Så fick starta 4.42 efter Kalle (H10) som startade först. Tänkte att detta kommer ju aldrig gå... (bra inställning från start) Så siktade in mig på Larsson som startade 18 sekunder före mig.

Kom ikapp vi kontroll 18, sen gjorde Larsson en liten boom och jag var om till kontroll 21. Fick en 3:e plats som inte är fy skam.


Sen natten blev en repris av de andra tävlingarna. bra flyt med hög fart och utan bommar. Så tog hem vinsten där!

Är väldigt glad att denna tävling blir av varje år, blir ett annat tänk. Sen är det SÅ FÖRBANNAT ROLIGT : D !! (bilder kommer sen, så var lugna!)

Godzilla


Godzilla by eDoggo Clothing - Freeride

På tok för mycket chill !

Back in business!

*Träning!
Dagens träning blev A1 skate med Lundkvist på ormberget. Vi köttade lite första 45 sen sänktes tempot. Gled runt i 2.06 och blev 4 varv på ELIT spåren.

Blev också tal om 7 h A1 på en dag utan risk för skador överansträning mm. Får se hur vi styr det i sommar.
Igår blev det en vilodag (y) (Ingen aning vad som hände med textstorleken)

*Foto!








Träning

Glömde skriva vad som hände igår!

*Började med att träna skate intervaller med Alm, markus och Jacob, Bra som FFAAaAAaAAAAaN!!. Vi körde 5* 6 min på isiga spåren på ormberget. bara bita ihop och hålla käften.

Körde ut i skogen pga för mycket fart längst nere i sinkenbacken. tappade båda trugorna... Så högra satt väldigt löst när vi skulle börja köra.

Skulle dra första, och på andra stavtaget tappade jag trugan, less. Körde ändå tur att spåren var hårda och jag kör på världens hållbaraste stavar (y)

Kroppen kändes ganska bra, fick slita lite. Dock kändes det som att tekniken hade stannat hemma.. Tror dock det kändes så för alla.

Bra julklapp grabbar ! : )

* Idag har jag och pappa fotat lite på svartöberget (se bilder några inlägg nedan). Sen Blev det ganska lätt gym. Först 20 min rodd, sen mest överkropp. Lite ben på slutet. Kändes ganska bra i knät!

Almkvist


Svartöberget


Jacob Wester


Jacob Westers re-edit - Freeride

Lucid Truth


Regn i december?!

Lite tråkigt att der regnar dagen före julafton..

Men det hindrade inte mig, Alm, Niklas och Jacob att träna på ormberget. Blev ett lugnt pass efter att Engström slutat dra med sina klossade skidor! 

Åkte för det mesta 7,5 och en gång på de nya spåren. Blev totalt 2.5 h och 30 km. Känner mig ganska nöjd för idag.

Sen hann jag ut igår också halv 9, då man får åka med hundar på spåren mellan 8-10. Så blev 60 minuters skidåkning. Trodde nästan hunden skulle ramla över, för han sprang sjukt fort de första 6 km sen blev han trött.

Bara att tagga en massa julstök och sen julafton imorgon : )

vinterväder


Legs of steel


Legs Of Steel i Kaunertal - Freeride

Fisheye

Då har man fått sin stepring från kina, då undrar ju de flesta vad en stepring är!! Det är till kameror, om du vill använda ett filter med 55 mm gäng på ett med 58 mm original så måste man använda en stepring. 

och pappa hade en fisheye adapter hemma som han har haft till sin gamla kamera.

Så tog några snabba bilder, få se vad den kan göra utomhus senare!


Skidor på Orm.mtn

Godagen på er nu borde väll alla ha jullov snart? var ju bara jag som smet på lov lite tidigare.

Skönt att sova ut lite extra, eller kanske inte för att jag sitter uppe med GBN på steam !

Idag blev det ett lättare A3 pass på de nya spåren på ormberget. Värmde först upp sen körde jag ett varv i 85-90% av max. Bra känsla, och åkte de tunga 3,1 km på ca 10 minuter (5 eller 10 sekunder extra).

Kroppen svarade bra, känns som att pulsen är tillbaka till där den ska vara. Dock körde jag bara en till i A2 tempo, för knät började kännas lite mer. Och har inte vilat sen förra torsdagen, så blir skönt med en vila på fredag då det blir ett lugnt crosspass imorgon.

Kan verkligen rekomendera de nya spåren, väldigt roliga både uppför och utför. Ett spår som igentligen har funnits på Kronan, men har varit under dåligt underhåll + att folk tror att de är något promenadstråk.... Så hoppas inte, eller kommer se till att folk inte kommer att gå i de nya spåren.

Tyvärr såg jag redan fotspår när jag kom dit, men om jag ser någon så får de verkligen se upp!

Sen var ju hunden lite ledsen på att han inte fick följa med och åka, så joggade av mig lite till med hunden i 25 minuter.


snart jul !

Då har man äntligen jul lov. Skönt att slippa den lilla skola man har.

Gårdagen var inte jätte rolig, orkade inte upp till frukost. Blev en liten innan skolan började, hade en oseriös lektion då jag redan gjort provet som de andra skulle göra.

Åt en bra lunch i alla fall, packa ihop alla saker för att fara hem. Skidor, skor, kläder mm.

Synd att min rullväska INTE rullar något när det är kramsnö och det packas bra runt hjulen..

Kommer hem och far sedan ut på ett återhämtningspass från helgens tävlingar. Blev 45 minuter med hunden som alltid var överlycklig och träffa mig.

Blev en tidig kväll och en halvlång morgon. Innan man pallade sig ur sängen. halv 11 for jag ut på skidorna med hunden i selen.

Så ganska hård A1 i 1.25, dock tråkigt att de har sandat min åkväg till ormberget... Får cykla upp istället!


Skidopremiär i Evertsberg

Då har man sovit ut lite efter ännu en lång minibuss resa. Vi började åka 1 eller halv 2 och var hemma lite efter 00:00 med ett matstopp.

Resan ner gick ganska fort, snöade inte så mycket. Vi bodde på en skola som var 150 meter från tävlingsspåren.

Blev en finnjogg på fredag kväll för att bli av med allt busssittande. Jag och markus la också in några impulser för att känna på pulsen lite.

Sprinten kändes bra i början, uppvärmningen och allt fungerade som det skulle. Fick kartan och började med att åka bra. Sen ju längre banan gick så tappade jag allt mer kontakt, eller orkade inte riktigt hitta igen mig på kartan så att från kotroll 16 åkte jag till 11 istället.... la bort 1.40 och tappade min ledning och troligen vinsten!

Men slutade i alla fall 3:a. Splitz

form ***
Teknik ***
syra ***
Känsla ***
smärtor *


Medeldistansen kändes ungefär på samma sätt. Fast var en riktigt lång sträcka till 1:an så man fick ligga på bra redan där. Åkte nästan helt rent, några små svängar här och där. Men åkte ett 97% rent lopp.

Lyckades också då ta 3:e platsen efter "oslagbara" holmberg och 5 sekunder Markus. Splitz

Form ***(*½)
Teknik ***
Syra **
Känsla ***(*½)
Smärtor *


Så är VÄLDIGT nöjd med helgen. trodde jag skulle vara längre efter med tanke på min försäsong. fast nu struntar vi i det och kör på som vanligt. Men med en baktanke på att fortsätta bygga upp kroppen.

Glögg"party" hos Petra


Packar

Då var denna dag snart slut. kortfattat om vad jag har gjort.

Gjort klart mitt programeringsprogram.

Vallat skidorna.

Diskuterat packning med Larsson inför BAMM.

Handlat.

tagit en vilodag. (planen om A1 försvann då vädret var så fruktansvärt dåligt)

Sen har man börjat packa inför resan ner mot Evertsberg.

Blir en lång buss resa imorgon, får se till och ladda mp3 spelaren. Samt lägga in en massa nya låtar!



Lugn a1

Dagen kommer att tillbringas mycket i skolböcker, då man vill göra en lite spurt nu innan jul. Ska göra klart mitt program som kommer att kunna räkna ut lite volymer och en massa mer.

Dagens träning kommer nog bli väldigt lugn A1 i eftermiddag i form av löpning. max 30 min!

Och tyvärr så måste jag meddela att snögubben som vi byggde igår har gått bort... Lite trist !



Byggde snögubbe med E.B


Slask...

Igår var det fint skidväder, några minusgrader prceis som det ska vara. Fast när man vaknade idag så såg man ju att det hade regnat under natten... Jaha är det inte vinter nu och minus 20-40 grader!

Bara gilla läget och byta om till tränings kläder. Körde först A1 skate i 1.05 lugnt på konstsnö spåren. Sen for jag bort till ängarna med kartstället och en egenritad slinga som jag skulle köra.

kan det gå mycket tyngre än det här tänkte jag. För man tog sig knappt framåt, men slet A2 i 23 minuter och hann 3.5 km.. Fast bra för kartvanan i alla fall.

Form ***
Teknik ***
Tempo *
Glid *
Smärta **


So Hi So Lo


Canon VS Nikon


Bilder från 13:e dec


One day


Mjukt

Dagens träning kändes bra, inga större känningar i knät eller handleden. Kanske att knät skulle börja krånglat om jag hade kört fler intervaller. Men 26 min A3 fick räcka idag, bättre att avstå några nu för att kunna köra alla tävlingar!

Form ***
Teknik ***
OL teknik ***
Syra **
Ljus *
(Av 5 möjliga)

Tyvärr så hade solen börjat gå ner, så vi tappade mer ljus ju längre tiden gick. Själv tyckte jag att jag kunde läsa kartan bra.

Spåren var faktiskt bra med tanke på hur lite tid sture hade att göra dem. Så mot slutet så var det mjukt på de flesta spåren.

Väldigt skönt att ha gjort bort årets första riktiga skidoträning!

Dagens kartor


skido tränings premiär

Vad händer, från att vara snöfritt till att det dumpar snö varje dag?! Det är ju så det ska vara, kommer bli en bra vinter  detta år också.

Har fått mitt knä tejpat igen, och pratat med tränarna. Är riktigt pepp att få köra min första skido träning idag. Blir att åka på åkern som vanligt, bästa stället om det inte riktigt har kommit tillräckligt i skogen : )

Annars ska jag städa rummet nu (har stökat till det ganska bra nu..) Och en hel del programerings plugg.

Fika

Dagens måndagsfika stod etta******* i svalan 1 för. Jag var ganska så mätt efter middagen, så var inte så sötsugen just då.. Men tårtan var tillägnad Martin, Viktor och Joar som hade fina framgångar under helgen som varit.

Men tårtan föll inte mig i smaken, och bröden brukar jag inte äta. Så för mig personligen blev detta måndags fika 2 av 5. Ett fall sen förra fikat!

Fast nu är det bestämt att vi ska tävla nere i Evertsberg (somliga kan ju inte uttala detta). Är väldigt taggad att få tävla på riktigt för första gången denna vinter.

Insåg nyss att det är på tiden att redigera en film som legat på datorn ett bra tag nu. tyvärr så föll den i glömska efter inspelningen, men kollade igenom klippen nu och det ska verkligen göras en film av det!!


(Bilr det mellanrum mellan bilderna för alla? orkar inte ändra det då det ser bra ut Chrome)

lätt intervallträning

Dagens träning blev inomhus på det nya löpbandet. Då jag kände att jag ville få lite a3 tid, så jag och micke tog ett gympass på stak och löpmaskinen.

Kändes bra då jag körde 3* 3,20 intervaller i ett stabilt 3,50 tempo med 4 graders lutning.

Värmde upp med 20 min cykling och avslutade med lite övrig styrka och lite streching/ rörlighet efter det!

Kroppen svarade bra på löpningen, ska försöka få reda på provresultaten från de prover jag tog för ett tag sen.

My Love


It was all a dream!

God måndag!

Har haft prov på första lektionen om Logiska kretsar, var ju inte så jätte logiskt. Glömde dock min miniräknare så missade alla omvandlingar från binära, oktala, hexadecimala* tal.

Sen har man drivit runt på skolan, spöat Frans i billjard. Skönt att känslan börjar komma tillbaka.

Dagens träning blir lugn klassisk A1, blir tydligen 20 minuter utan stavar också. Tycker det är mycket bättre att ha ett schema att följa, då jag kan bli rätt slö om det inte finns det. Sen att man kollar av med tränarena hur träningen går och om man ska fortsätta köra som man gör, eller ändra något.

Är ju inte särskillt kul att fota då solen går ner halv 12... Kanske blir en kort jibb sesion idag, så att "SB productions" börjar få lite material till våran film.

Snöpuls

Tjohej!

Dagens träning blev 70 minuter löpning och mycket av den tiden är på snöiga stigar och eljusspår. Ligger faktsikt en hel del på de övre slingorna nu (y)

Kroppen kändes ganska bra, är pulsen som känns konstig fortfarande. Och hjälpte inte att jag böt batterier i pulsbandet.. Är fortfarande död enligt den, tråkigt!

Har också kollar Live på när coach "Nordebro" åkte in på en 33:e* plats. Är ju svårt för mig att säga hur han själv tyckte att det gick. Men någon som det gick bra för, var ju Viktor B som åkte in på en stabil 2:a placering över 10 km fristil.

Nyss lagat goMat så ska chilla ett tag nu, borde programera lite. Så att jag blir klar med mitt uppgift.

Kreativ snowboard kille !


Cant´t be touched!


Skidtränare

Dagen började med vanlig frukost, sen packa ombyte och flera tränings kläder då jag skulle vara träna åt Älvsbyn skidframtid.

Så skulle köra ett pass före och efter lunch. Så blev 2*1.5 h, kändes bra i kroppen dock var träningarna 2 h.

Känns som att jag fick fram min ide på hur man åker skate på ett bra sätt. Fick det flesta att samla ihop sin åkning så inte stavar och ben var långt från kroppen.

Var också riktigt kul, så de tränade sa att det var roliga övningar. Frågan är ju om de vill ha mig som tränare fler gånger. Kändes faktiskt som att jag fick tänka till hur jag igentligen åkte.

Man kan ju skylla lite på att de är bland de första skidpassen man kör. Kommer vara bättre i slutet på säsongen.

Snön har dumpat hela natten och de har ju snart ett 2,5 km spår på Kanis om de packar söndag kväll och sprutar lite mer på måndag :)


Vi ser det snöa!



Riktigt bra dump i byn :D :D

Orienterings statistik 2009-2010

* 44 Tävlingar
* 41 Fullföljda


* Total banlängd 178060 meter
* Total tid 1482:49 minuter
* Genomsnitts hastighet 7:33 (tror det är utan bommar)

fakta från: http://oxtract.se/

Kan ju saknas några tävlingar också, och det finns inga resultat från 2011 inlagt ännu..

Fast ändå 178 km på på 24.7 timmar : )

9 dec

Hejhej!

kort sammanfattning:
* Haft 2 lektioner idag (persondatorer och operativsystem)
* Köttsoppa till lunch
* Stabilt 2 fika
* Vilodag
* Blir ps3 lir med CH
* Lagar maten själv idag


Audi R8 Twin Turbo!


Lekbild

Då var också denna dag slut, kan ju hoppas att man somnar tidigare idag : ) Kollade på komedin Paul, får 3 av 5! Hann också med att inhandla lite proviant på Konsum.

Var längesen jag tog en bild med lång slutartid, så blev sugen på att göra det. Detta blev resultatet!


Miracle


Löpning + styrka

Dagens träning blev först ett löppass mestadels obanat i skogen. Kände mig lite vilse ett tag, fast litade på mig själv fullt ut och hittade rätt.

Blev lugna 40 min, skönt att börja komma igång med löpningen också. Så att jag kan avlasta handleden.

Bytte sen snabbt om till inomhuskläder. Dunkade min egna musik friskt i gymmet. Värmde upp lite till på cykel i 10.

Töjde sen musklerna lite sanbbt enligt schemat jag fått. Sen blev det ganska mycket ben och mage/ rygg. Knät sa till efter en del utfalls steg, så fick köra mer bål istället. Körde på bra och fick ihop 30 min effektiv tid.

Imorgon blir det en skön vila, innan jag ska köra ett miniläger på lördag!

Torsdag

Hade verkligen problem att somna igår, mycket som for runt i skallen. Så när alarmet rimgde ville jag inte alls kliva upp. Blev kvar i sänge fram till 11, sen ner på skolan för lunch och lektion.

60 minuter styrteknik, som flöt på bra. Gäller bara och lära sig alla olika tecken som man använder.

Ska ut och jogga 30 min sen köra gym efter 2 fikat som är nu!


om det är någon som fundera över headern, så hade jag lite tråkigt och lekte med suddet i PS.

tränarna leker!

'

julmiddag

Dagen har fortsatt varit god, lätt lektion då vi fixade till höet´s stationära dator som inte ville starta förr. Fast som startade direkt när vi provade nu, men för att det inte skulle hände igen så gick vi igenom original iställningarna.

Sen hem och byta om till skjorta för att se lite proper ut på julmiddagen. Blev ett par mörkblåa jeans och min nya skjorta.

Självklart följde kameran med! tror att de 6 pesronerna som satt vid vårat bord drack 23 st 33 cl julmust flaskor (glas)..



Resultat

Herrar 7 km

 

1: Daniel Nordebo 17:32

 

2: Johan Westerlund 17:51

 

3: Viktor Brännmark 18:02

 

4: Martin Bergström 18:27

 

5: Andreas Almkvist 18:45

 

6: Jonas Larsson 18:47

 

7: Julius Källgård 18:57

 

8: Erik Axelsson 19:12

 

9: Jonas Pettersson 19:25

 

10: Simon Waller 19:38

 

Marcus Lundholm 19:38

 

11: Ulrik Nordberg 19:50

 

12: Jacob Engström 20:15

 

13: Filip Salen 20:18

 

Joar Svartholm 20:53


Inhale Deep


Skidlinjen goes skolkatalog



Ida.S bild!

Tränings tävling

Idag har man kört sin första "tävling", trodde att jag skulle känna mig bättre i kroppen. Men med tanke på hur A3 träningen har varit före denna prövning så förstår jag varför kroppen kändes som den gjorde.

Värmde upp i vanlig stil, några ryck, lite skidåkning och sträcka och töja lite på musklerna.

Öppnade på tok för HÅRT och blev ju stum ganska fort, låg 2:a efter första varvet. Sen tappade jag och blev bara tröttare. Men när Markus som startade 15 bakom kom ikapp och åkte om på 3 eller 4:e varvet så la jag mig i rygg. Kändes mycket bättre att någon annan höll farten uppe.

Låg med hela vägen och la in en sprurt på slutet och fick 5 meter, fast fick andas ut rejält efter målgång.

Så är nöjd med att jag orkade hålla farten ganska hög genom alla 7 varv. Handleden och knät kändes inte alls, eller var jag för trött för att känna efter.

Formbesked: ***
Känsla: **
skidor: ****
Teknik: **
Syra: *****





Inte alls samma känsla som på fjolårets tävling!

Freeski e08


Salomon Freeski TV S07E08 - Generation Alta - Freeride

classics

dagens träning var ett lugnt klassiskt pass. Gick som väntat med fästet, bra första 15 sen gick det bara utför. Så blev inte så mycket klassisk åkning utan mer stakning.

Körde 60 min, då handelden inte riktigt är hel ännu så tror jag det var bra att kliva av lite tidigare idag. Särskillt då det ska vara tävling imorgon.

Skate 7 eller 8 varv på en snabb bana. Får man ett kvitto hur man ungefär står sig mot de andra.

Just nu väntar man på att bastun ska bli varm, så man kan strecha bra efteråt.

Och kör inte bil med pjäxor det fick jag erfara idag, blir inte alls samma känsla. Dock var det ju inga större problem att köra bilen. Då har man också tappat oskulden på att köra folkanbussarna. Fast kommer nog på några timmar bakom ratten på våra långa resor ner till skido tävlingar.


USM 2008

18 dagar kvar!

kan ni förstå att det bara är 18 dagar kvar till julafton?! Ingen julstress för mig inte, köpt alla förutom 2 julklappar. Men kommer ju bli en massa julbak mm som kommer ta en del tid, tur att det bara är jul en gång per år.

Dagen började som vanligt med stabil frukost, sen efter att ha startat tvätten så var det bara börja skriva. kan inte direkt säga att det är kul att skriva om hinduism och buddhism.. Fast det måste också göras, tur att det finns bra musik och lyssna på! Finns ju bara en artist för tillfället, så dunkades friskt och ordet skrevs väldigt fort på datorn.

Efter att pepparkaks byggandet hade fått lagt sig lite så har vi insett att det kommer vara svårt och välja ut en vinnare. För alla är bra på sitt sätt (y), verkar dock ha blivit ett krig mellan triotoppen och Ov3 bitches och vem som hade folkanbuss iden först. Får se hur detta slutar!

Tänkte ju prata med Elin om min framtids tränings planering. fast hon är ju inte här idag, då vi sa att vi skulle prata tisdag 11.00.. Får ta det någon annan gång istället.

En ganska bra lunch i form av någon makaronlåda med skinka. Och sen fick ZT springa och hämta mjölk x antal gånger. då han förlorade i sten sax påse (kom stenen först eller?)

Nu ska jag valla skidorna, känns jobbigt att lägga klister. Men det verkar inte som att något annat fäster i denhär hårda isiga snön.. Får se hur jag gör.


brb 3 h religons prov..

Då har man ett långt hemprov framför sig. GL till mig och sen är det bara köra!!

Evil Beauty


PepparKaksHusByggarTävling

Detta är några av bilderna från dagen, tyck gärna till vilka "hus" som blav bäst!


premiär på kanis

Dagen fortsatte i skolan som vanligt, religonlektionen flöt på bra. Blir dock less på alla olika sätt att se på de olika gudarna, de olika biblarna innehåller nästan samma saker, fast det har tolkats på ett annat sätt.

Sen hem och byta om för skate träning på kanis. Mycket roligare slinga än i piteå, fast idag var det riktigt hårt och lite svårt att få bra kantfäste i snön. Körde på i 1.25 då sista 15 var utan stavar, låren ville inte riktigt vara med på slutet.

Kroppen kändes bra, inga specialla kännigar i knät. handleden bråkade lite, men inte så mycket så det blev obehagligt att åka.

Snabb dusch sen middag i form av ett litet julbord. Elin hade styrt upp bra, dock hade maten hunnit blivit lite kall då vi kom sent. Men smakade väldigt bar ändå.

Efter maten så började ett pepparkakshusbyggar tävling, så har fixat och jobbat från 18- 21.45.. Var helt klart värt det, för vårat hus blev bättre än förväntat.

5 dec

Dagen började ganska bra, god frukost. dusch innan digitaltekniken. Gjorde inte så mycket vettigt där, men det var en lektion i alla fall.

Men sen var det ju världens sämsta lunch, dålig potatis och leverbiffar. inte riktigt min typ av mat. Så just nu ser jag fram imot tvåfikat!


stavgångs pass på Kanis!

d-step


Idre inställt...

Men kul, skido premiären blir flyttad ännu längre bort.. Kanske bra för mig, mer grundträning hinner jag med då!

INTE KUL!

tillbak i byn

Dagen har varit lång med mycket regn.. Började med att träna cykling i 45 min, det var väldigt blött på stigar och grusvägar. Så mina kläder var blöta och leriga när jag kom tillbaka, men bara gilla läget.

Kollade på sprintstafetten från dusseldorf, skönt att herrarna tog segern. Gick mindre bra för damerna, efter en dålig sista växling..

Efter att ha fikat och chillat runt, så blev det löpning med brosan och hunden. Mörkt men det gick bra, blev stabila 60 min utan att knät gjorde speciellt ont. Får börja sakta och säkert för att bygga upp kroppen för att den ska klara av denna vinter och fortsätta vara hel under sommar 012.

Till middag blev det hemgjord pizza, very nice. dock tog det längre än 15 minuter, en kvart.

Åkte med Svartkvist och Almholm till byn, dunkades friskt hela vägen. Så väl framme blev det lite kvällsmat och film "Wall street money never sleeps!"

Får se vad som händer imorgon!

Tråkigt youtube

Igår satt man uppe lite för sent och laddade upp en film på tuben för att sen inse att mitt videoklipp innehåller ljud från UMG. och att man inte kan kolla på klippet pga upphovsrättsliga skäl....


Får väll visa den vid något annat tillfälle!

angryconfusedsadseriouscat face


Air & Style

Peking kör på lördag Air & Style, kommer lätt att se det. Även fast det är en snowboard tävling!

(Freeride.se's bild)

Finns mer info att läsa på Freeride, freeride.se/content/6083/

Man kan ju hoppas att de kör en skidtävling också, när de väl har hoppet uppe!

Snart helg

Då är det snart helg, och de e nice!

Vissa drog till Gällivare imorse, kommer säkert få höra om deras resultat på söndag eller måndag.

Själv har man två lektioner innan lunchen. Först persondatorer och sen operativsystem.

Får se vad det blir för träning till helgen, enligt rykten finns det 800 meter skidspår på ormberget. Blir kanske att köra något tempo pass eller liknande. eller ett cykelpass.


Killarna med skillz!


Public enemy


Självporträtt

Efter middagen så har det blivit lite fotolek med kameran. Sen lite redigering med macklemore dunkandes ur högtalarna.

Har fått en bild uppgift, fast just nu är det i grundstadiet. Är ju inte säker hur den personen vill att bilden ska se ut, ljus, mörk, svartvit, färg mm.

Juste ska vara skate skidtränare i Arvidsjaur den 10:e och 11:e dec. Med ungdomar i åldrarna 8-14 år, kommer att bli kul och se hur bra det lyssnar på mig. Samt hur mycket kunskap/ teknik jag kan tillföra deras skidåkning. Känns som att jag har en del punkter och ideer på hur jag ska genomföra passen.

Har blivit en vilodag idag, tycker det känns som en bra ide att köra 50/50 med ganska långa/ hårda pass. Så att det inte blir som före jag blev skadad. Tror att jag inte behöver över 450 h (med styrka) för tillfället. Sen när kroppen har växt klart 100% och leder och sånt har anpassat sog så kanske man ska börja fundera på börja testa vilken gräns som passar mig.

Känns som att det kommer bli en tidig kväll idag, hur mycket sömn är igentligen bra. För om man är trött efter 9 h så är det ju konstigt.. För klev upp när det kändes bra, fast då hade jag sovit 11h! Och ibland är man pigg efter bara 6,5-7,5h. kroppen är lite välinvecklad att förstå.


trött

Vad händer att man gick och sova 11 men ändå inte riktigt orkade upp förän 11. Kanske för att det var dubbla pass igår, var väldigt längesen sist jag körde dubbla.

Åt nästan samma mat till lunch idag som jag lagade till kvällsmat igår... Fast pasta kan man inte få nog av, men köttbullar är något man klarar sig utan. Hemmagjorda köttbullar räknas inte in, för det är långt ifrån samma sak.

Haft en lektion styrteknik, börjar kännas som att man kan koppla ventiler och liknande snart. Kanske att det är något man ska prova plugga vidare i. För har inte så lång tid kvar innan det är dags att ta beslut om vad man vill göra med sin framtid.

Håller ju på att bygga grunden nu, fast var ska toppen vara?

Ändå att Simon Isaksson vann En på miljonen, stort grattis till han. defekt.se/en-pa-miljonen-avsnitt-10/

RSS 2.0