Sådär JA !

Hemma efter en händelrik helg nere i Falun. Har lyckats visa seniorerna att jag vill fram och ta plats! Nu är det eftertanke som är ledordet under veckorna som kommer.
 
Åkte ner med Wickbom. vi åkte i två etapper, först till Sundsvall sen vidare på lördag morgonen ner till Falun och SM prologen. 
 
Väl nere så började uppvärmningen som vanligt. Har kanske börjat haka upp mig på att kroppen känns lite seg. Då det ändå går nog fort för att vara i toppen. Klarade prologen utan misstag, ramlade en gång. Men kan man inte stå på benen så kan man inte.. 
 
Kommer delad 2a bara 4 sekunder efter Daniel som gjort ett stabilt lopp. Detta var rena drömläget för Jaktstarten! 
 
 
Bild från resan! 
 
Vet vad jag ska göra före och under en tävling. Sitter i ryggmärgen nu, hittat hur jag fungerar och är att göra som man brukar göra. 
 
Starten gick och tempot hölls nere i början. Vilket gjorde att ledet trycktes ihop fort och vi var en stor klunga ut från stadion. Ingen var riktigt villig att dra upp tempot, så det åktes rätt taktiskt i början. 
 
Kommer inte riktigt in i kartan utan ligger med och sparar både huvudet och musklerna. Vi är fortfarnade en stor grupp vid varvningen.
 
Jag börjar få slita lite mer, men hänger fortfarande med bra. Så tar ledningen ner mot publik kontrollen och väljer där ett eget vägval. Åker platt runt istället för att klättra, tappar lite på det. Fast har sparat en del energi istället! 
 
Så mot 3e sista ligger jag 3a, bakom Kvåle och Arnesson. Kvåle väljer det bästa vägvalet, som "tyvärr" var en väg med en hel del grus på.. 
 
 
Men det var värt det! Vid 3e sista så får Kvåle en lucka då Arnesson misslyckas i vändningen och vi tappar en del tid.. 
 
In mot mål matade jag sen bara allt jag hade. Var dock 3 sekunder för långsam, annars hade man korsat mållinjen först. 
 
Blev ju mass diskning då folk inte hade läst kartan utan åkt över skidtest området som var förbjudet.
 
Så då slutade jag högst upp på pallen, vilket aldrig är fel. Ska ta med mig detta och känna mig nöjd med detta. Fast jag ser ju alltid sätt att utvecklas på och vill bli ännu bättre. 

Igår var jag bäst så jag kan inte klaga! 
 
 
Har inte hittat några bilder från helgen, hade varit kul att ha någon från prispallen och någon åkbild. Ska försöka fixa kartorna med gps! 
 
//Nybliven svensk mästare
 

Kommentarer
Postat av: LO

STORT GRATTIS ULRIK !!!!

En toppenbra insats och en klok disponering av loppet.
Kul för dig och bra för skidorienteringen i Norrbotten.

2013-01-28 @ 10:15:40
Postat av: Elin FS

GRATTIS å jättekul att det gick så bra trots att du kände dig lite osäker innan du åkte ner!!!

2013-01-28 @ 11:41:23
Postat av: Per Ögren

Grattis Ulrik, otroligt imponerande att sätta alla seniorer på plats :)

Ska länka bilderna på reporna på skidorna till Fredrik (Ö) han kommer gråta blod när han ser dom men jag skulle tycka det var värt det om betalningen är ett SMGULD!

2013-01-29 @ 00:13:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0