en seg onsdag

Dagen började inte så bra, vaknade till alarmet. Kännde inte alls att jag ville kliva upp. Så fortsatte sova för att komma ikapp lite timmars sömn som jag har gått miste om de senaste dagarna.

Så såg en film, men somnade med 30 minuter kvar.. Så sov/ låg kvar i sängen fram till klockan 1 !! Pasta lunch, sen ner på skolan för en lektion.

Har hunnit varit ute på ett lugnt A1 skate pass med några sköna grabbar. Skidorna gick ruskigt lätt om man jämnför med söndagen i Sumy.

Blir nog en film nu, sen sova och tagga för klassiska intervaller imorgon.


Starten långdistansen, sen gick tyvärr inte mina skidor i det regniga och tråkiga vädret.. i nästa bild och jag inte med!!

SB prod Teaser


Bilder Ukraina del 1



Blev en lång resa till Keiv, vädret var bra under hela resan. Dock inte när vi skulle tävla..


Troligen den roligaste bilden i hela Ukraina albumet


lite landslagskläder


Fått sett Ukraina från X antal 1000 meters höjd



åkt lång, trång och kalla bussresa till Sumy



Blev "lite" is på rutorna

hemma i soliga Sverige

Då har man kommit hem från en veckas äventyr i Ukraina. Kommer att göra några inlägg om tävlingarna med bilder.

Idag så vaknade jag 06:50 för att satsa på rejäl frukost. Har saknat det i Sumy, åt mig ordentligt mätt. Sen 60 minuter flyg sthlm-luleå, följt av en minibuss resa till byn. Kul att få träffa folket igen, jag och emma körde vilodag men ville ut och njuta av vädret.

Så vi gick till rastplatsen på folkanspåret och njöt av solen





Update från Sumy

Då har man varit borta här ett bra tag, men tyvärr så finns det inte så jättebra internet här i Östats länderna.. Så drar en rätt kort update utan bilder (de kommer senare i högar så det kan ni vara lugna på).

Allt gick rätt bra ner till stockholm och vidare till tyskland och Kevi. Fast där började vi stöta på problem, först hade bussen gått sönder, sen skulle vi vänta på finnarna.. Så det tog ett bra tag innan vi kom iväg från flygplatsen. Kan ju inte heller påstå att vi fick en bra buss. Den var kall NÅ *******, så man försökte hålla uppe värmen så gott det bara gick.

Kom fram efter 5 h skakig kall bussresa. Blev en sen kväll och en rätt så tidig morgon. Vi bor på ett rätt stort idrotts hotell nära en stor riktigt fräsh arena.

Skulle få träna på model eventet måndag morgon, men bussen till träningen var sen.. Inte första gången bussen är sen, sen vi kom ner hit. Så vi kom först iväg efter lunchen, då hade mörket redan börjat krypa på. Men hade vi några skidor?! nej det hade vi inte, så vi fick jogga runt på spåren i 30 minuter innan skidorna kom.

Vid denna tidpunkt så var det nästan inget ljus kvar.. Bara att gilla läget och åka skidor i 20 minuter. Tyvärr så lyckades Joar knäcka sin stav på en impuls så han har lyckats låna jonas reserv stav.

Tisdag så kom vi i alla fall iväg och träna i rätt så bra tid BARA 1.5 h sen.. Fick en bättre uppfattning om hur spårsystem, gen och sånt skulle funka på tävlingarna.

Sprint kom in rätt bra i kartan, en liten sväng som förstörde mina chanser på pallen. Men i övrigt så flöt det på bra, kroppen var lite seg och kändes inte alls så pigg som den brukar. Slutade på en 7:e plats, tyvärr utanför podium.

Riktigt kul för både Andreas och Linus som vann (Andreas) och en 3:e plats. så M20 tog med sig 2 medaljer efter första tävlingen.

Medel kroppen kändes både bättre på uppvärmningen och under själva tävlingen. Hade dock blivit strul med att vi svenskar inte var med på startlistorna samt att sartgrupperna hade blivit omvända.

Vi var mycket mer ner i ravinerna så blev en hel del riktigt spännande gen nerför. Matade på bra i uppförsbackarna och hade bra kontakt med kartan.

Slutade utanför pallen denna tävling också. Denna gång blev det en 4:e plats, joar på en 5.e samt Linus på en 6:e. Men ingen kunde slå Andreas som har kommit in i ett grymt flow och tog ännu ett Guld BIFF.

Så det kommer bli Linus, jag och andreas i första laget på stafetten imorgon. Kommer väll försöka att dra en till uppdatering om hur det gått och hur läget med oss är.

/Peace out från Sumy i Ukraina

05:00 Arlanda hotellby

Då är vi uppe tidigt, taggade för att början resan mot Sumy där JVM ska gå. Men först blir det flyg till Kiev 06:00 !!



packat och klart...

Långfilm

För er som tycker om skidor och bräda och har lite att göra på kvällarna

- WHILE WE CAN - Official Release. from Imaginary Trace on Vimeo.


Min fredag

Haft 2 lektioner idag, för pillat ihop en stationär dator. Sen skrivit fågor till vårat operativsystem prov. Ätit potatismos och viltskav. Packat allt nödvändigt från Älvsbyn som jag behöver till JVM.



Sen åkt buss, släpat skidfodralet och storväska på lokaltrafiks bussen.. Träffat en glad hund. Haft lite tid över och gjort ett kartställs fodral


LJ Strenio Season edit

Sköna åkningen börjar vid 08.00!


LJ Strenio Season Edit 10/11 - Part 1 - Freeride

pimp my "kartställ"

Eftersom att jag inte hade någon speciellt att göra idag på förmiddagen, så passade jag och coach E att måla våra kartställ.

Tror att jag har det mest färg glada stället i Sverige!!





Bortglömda bilder


Skido träning + en massa kameror

Såg Dawn of the dead innan jag gick och sova igår, en rätt så bra film. Kanske lite överdriven ur vissa synvinklar, fast hade ett djup som vissa B filmer saknar.

Dagens träning blev 4 kortare skido slingor. Kroppen svarade ganska bra. Fick slita en del för att hålla hög fart, kan också bero på ett det gick snuskigt tungt i snön. Temperaturen sa -15 fast fick order att köra med mask så gjorde det. Synd att den gick sönder efter 3:e, lite tur då att man hade en buff man kunde dra för.

Både PT och NSD för där med sina kameror (bara USM IS L linser (bara för de fotar förstår)). Hade gärnat lånat något objektiv ett tag. Hoppas att de har lite bättre bilder som de kan använda i tidningarna än de tråkiga arkivbilder som alltid används.

Kommer väll vara med i både PT och NSD imorgon. får hålla ögonen öppna.

Min skjorta jag köpte igår.



Tillbakablick på tisdag



Kanis


Heartbeat


typ bilder






På bra Humör

Idag vaknade jag utan hjälp av väckarklockan. Tycker det är väldigt skönt att få vakna utan pipet från telefonen. Kanske för att det inte har blivit lika sena kvällar som de kan bli ibland.

Solen har tittat fram riktigt bra nu, känns som att våren är påväg nu. Fast den ska inte riktigt komma ännu, om en månad eller 2 så kan de få börja bli vår.

Var nere på Byn och shoppade, blev en ny vit skjorta. Hade växt ur alla mina andra.. Köpte inte en fin skjorta i tunnt tyg, utan köpte en Humör i lite tjockare tyg. Och den kändes lite mer "ledig" inte lika uppklätt som i de andra skjortorna. (får väll fixa en bild snart)

Så nu får jag hoppas att Markus och Holmberg hinner styra hängslen och flugor till JVM.

Har ingen ide vad jag ska göra nu, men blir 2 fika snart. Kanske ska försöka fota lite.

Fast helvit

Ä-byn at night






Mer pics från skellefteå

Tog några bilder med Idas kamera på toppen av slalombacken, så passar på att lägga upp dem här.


Bra häng



Rätt så bra väder alltså ! (y)

TV 24

Då kommer man få vara med på TV ännu en gång denna vinter. Nu var det TV 24 Norrbotten som ville ha ett repotage om de som ska ner till Ukraina.

Så vi fick åka lite för kameran och prata lite om varför vi är så bra, varför kommer de så många bra från norrbotten, vilka mål jag hade med säsongen mm. (skönt att stamningen inte störde så mycket idag :) )

Får hoppas att det blir ett bra repotage så att man vågar länka den här på bloggen sen. Fast tror den ändå kommer hamna är oavsett hur den blev. Åkte också lite med en Gopro så att dom skulle få lite känsla hur det är att åka på smalspår.

Nu har jag fått ett par saker jag ska göra nu sista veckan innan JVM!

*Äta kiwi
*Dricka vitlöksvatten
*sova mycket
*Dricka vatten i almänhet
*Bättre att avstå träningar än att köra
(om halsen känns)

någon slags musik

(Det är inte artisterna som står...)

3 snabba från helgen


DM Skelllefteå

Ska man verkligen säga förlåt för att man inte har bloggat? Men har som vanligt inte hunnit med att uppdatera min sida då jag haft fullt upp i helgen.

Kom hem till Luleå i fredags, valla skidor och se till att allt är klart för avresa lördag morgon. Hann också med att se Will Hunting (8.1 på imdb) Håller med om det betyget, riktigt välgjord film.

For iväg lördag, hade redan bestämt mig innan att jag inte skulle åka runt långdistansen. Detta får folk tycka vad de vill om. Tänkte att vila/ känna på kroppen iför söndagens medel. Känns som att 13.5 km var lite saftigt att börja med efter att ha vilat i 1.5 vecka.

Så gled runt de 4 första kontrollerna innan jag packade ihop och la ner. Kroppen kändes rätt seg, men inte så oväntat. Bara att ladda om för söndagens tävling istället.

For lördag eftermiddag till Boda Borg för aktiviteter och mat. För Lunch tacos med kyckling istället för köttfärs. Gick ner lätt då man var rätt hungrig.

Sen var det dags var Bitches and crew att ta sig an Boda borgs olika rum. I början gick det rätt så ***** dåligt. Men när vi väl kom in i tänket och klurat ut de flesta rummen så flöt det på bra. Klarade alla utom ett rum, som är det svåraste.... Får väll fara dit och försöka någon annan gång.

Idag så hade jag ju bestämmt mig för att tävla. så värmde upp med kroppen var lite seg, men det gick över efter att man hade kört ett tag. Så fick kartan och tryckte från start, fick upp ett rätt så bra flow men kände ändå att man var lite ovan.

vann med 1.16 över Larsson och Joar kom på en 3:e plats. Efterår kändes halsen lite mer, så bara att börja dricka varmt och ta det lugnt. Får se hur den känns efter jag fått sovit.

Splitz från dagen: Winsplits

Klaypex


Nyklippt

Då har man gjort sig av med håret också... Saknar det redan, men såg ju bara bra ut när jag hade mössa på mig!

Annars idag har det inte hänt mycket. Kollat på film (the losers) sen druckit varmt och sett till att öka luftfuktigheten i mitt rum.

Blir nog en till film efter middagen, får se om jag lyckas låna någon bra!


Resultat på Stakergon

alvsbyskidlinje - Stakmaskin


(Lite slö!)

Stakergo tävling

Idag avgörs Skidlinjens första tävling på stakergon. Det handlar om 6 minuters stakning och längst distans vinner. Jag blev i alla fall rätt stum de 2 sista minuterna.

La mig in på tillfället på en 3:e plats 47 meter efter Jacob och 25 efter Alm (jag fick 1600m). Bland damerna leder Emma före Pernilla* (Inte helt säker).

Ska bli av med en massa hår idag, för nu blir det ett stort steg för mig men ett litet för mänsligheten. För tillfället ser mitt hår bara bra ut med mössa på... Blir väll någon bild när det är borta.


Dagens klädval med långt hår..


Skönt att temperaturen håller på att stiga -17 för tillfället !!

Tisdagsfika.. + musiktävling

Johej där!

Efter att väl ha kommit upp ur sängen, tog några extra timmars sömn (sånt man göra om man inte har skola på förmiddagen). For i alla fall ner till skolan för lunch, hade också i den svängen tänkt att klippa mig på drop in i byn. Men även på tidlöst hade de tider :p. Så bokade en tid imorgon istället, nu ryker håret !!

Sen for jag, AB, Alm och Zacke till Kanis för troligen årets puder, drop, skidslakt. Var riktigt förbannat ***** **** bra!! Så blev 2 feta rundor i helt orört puder. AB drog också troligen det fetaste droppet med längdskidor i världshistorien !





ABs bild

Efter att ha kommit hem så drog jag snabbt på mig träningkläder och ner i gymmet. Tyvärr det enda man kan träna hårt när det är kallt ute.. Så körde 12 min A2 stakning tog rätt så bra på armarna. upp på spiningcykeln ca 15 min. Över på att köra armar och lite mage/rygg. Avslutade med löpband i 12 km/h med 4 graders lutning. Och strechade ut det. Fick en bra genomkörare i hela kroppen!

Idag var det också min bakdag, så det blev äpplekaka med vanlijsås. Bilder från det!

 

Först gick en säkring på vispen när vi skulle göra smeten..



Löste det på annat sätt, fram till Vedin kom tillbaka och "lagade" vispen



Såg bättra ut än vad det blev.. Då vi var under tidspress och varje plåt inehöll 16 st ägg.



Schnyggt



ettajävlarna styrde upp ett musikquiz !


Gymmet

Har varit rätt slö med både bloggandet och tränadet det senaste dagarna. Fast är nog tillbaka och kan träna nu, men varför har det inte blivit vamare ute för? Kanske för att det är vinter nu..

Tror min hals tog lite stryk när temperaturen sjönk efter SM, så har tagit några lugna dagar fram till nu. Och idag tog jag mig ner till gymmet för lite lättare styrketräning och stakmaskin.

Blev fiskespelet 6 gånger, lite orytmisk stakning med ändå rätt bra intensitet. Så blev 24 minuter A2 stakning, sen 35 minuter styrketräning. Lite blandat av armar, ben mage, rygg och streching. har också kommit fram till att man kan köra benböj med 152.5 kg. Har en bit kvar dit, men är ju ändå inget mål som jag behöver uppnå för att förbättra min prestation.

Haft 3 lektioner, pratat med Sture om hans nyutvecklade stämpelförbättrning, ätit 2 fika, tagit en del bilder, sen cyklat till skolan i 2 dm nysnö.

Pictures!!





Någon som i alla fall tycker om -30

Juice test

Dagens höjdunkt blev när vi efter dagens mat shopping drog ihop en blindtest på 4 olika sorters juicer. De som skulle testa blev Jag, Andres och Zacke. Allt skedde i blindo då Julius hällde upp åt oss.


Resultatet blev lite ojämnt men fick göra en promiss om vilken som var bäst. Men alla har olika smaklökar (smaken är som baken..)

I det stora hela så tror jag vi kom fram till att Icas juice var den bästa.

1: Ica
2: Tropicana
3: God morgon
4: Coop

Jag själv tyckte dock att God morgon var den bästa, sen ica. Men för att få ut något resultat från detta test så gäller listan ovan (Protester lämnas senast 24 h efter detta inlägg publicerats).


Julius som testledare


Hur smakade det här då?


Lukten spelar en stor roll också!

fotosess med A.A


Regler i skidåkning




iskallt..

Idag vill jag inte gå ut om jag inte behöver det. Temperaturen är inte alls särskillt lockande, så blir nog att vara inne och dricka varmt.

Så får se vad jag hittar på senare idag, ingenting är planerat.


Solnedgång bakom Storkanis!


Då har mitt batterigrep också kommit.

3 feb 012

hejhallåtjo. Vad ska ma säga denna dag då? Allt rullar på som vanligt!

Men tog yttligare en vilodag efter samtal med mina tränare. Känns som att detta får lägga sig helt, ser inga problem att detta skulle påverka min resa till Ukraina. Går ju inte att träna skidor på ett bra sätt i -30.. Så lika att jag vilar istället.

Ska nog cykla lite imorgon (självklart inomhus) kanske att man blandar in lite styrka. Om det temperaturen är bättre på söndag kanske ett skidpass går att genomföra.

Har fixat klart rektorns dator på Persondatorer. Finns fortfarande ett fel på den, den externa kortläsaren vill inte fungera. Vi har varit 5 st som letat efter drivrutiner, men utan resultat. Tur att rektorn sa att han inte behövde/ använder den. Utan kopplar kameran via kabel till datorn.

Sen jobbat med operativsystem, hände inget roligt på den lektionen. Fast efter lektionen fastnade jag vid billjardbordet, så spelade säkert 1.5 h.. Gick ganska mycket tid där!

Dagens lunch måste få massa ++ i kanten, var lätt topp 3 som jag ätit på gymnasiet.

Började bli lite tajt om tid för att hinna med bussen, var dock tvungen att gå och hämta skidor hos Sture. Han hade fixat dem från en skido skada..

Men hann med bussen, fick sällskap av Jossan inte fel det : )

Hemma nu har jag hunnit med - Hämta paket på posten, bli påhoppad av en hund, städat, ätit våfflor och nu väntar lite lir med GBN

/peace

99 Problems


sjukvila

Tar en vila för säkerhets skull. Då det 17 eller 18 dagar kvar till första JVM tävlingen. Ingenting alvarligt, men tar det säkra före det osäkra. Har också börjat klaga på vädret nu.. Inte kul när det är kallare än -20 !!

Så vila idag, kanske vila imorgon. Eller en mycket lätt jogg på eftermiddan.

Skola har man också haft hela 120 minuter totalt. Förstår inte hur lite lektioner jag har, då det flesta andra far till skolan hela tiden.

Just nu vitlöksdrink, senare film i form av Notorious BIG. Imorgon hem och träffa hunden ;)


Dagens vill ha !!

INTE kul !!


Skate

Hade planerat att träna på förmiddag och eftermiddag idag, men så blev det ju inte. För min mobil ringde inte 07.20 som den skulle. Så jag vaknade 08.20, vilket resulterade i förmiddagsvila och några extra timmars sömn!

Gjorde lite småsaker idag som städat, tvättat, 2 fika, 1 lektion, billjard, ätit mat. Har också beställt nya hörlurar, får se när dom kommer!

Efter middagen så tyvärr temperaturen nere på ca -19 grader.. jaja, bara att klä på sig och kötta. Hade några tankar på att köra 2 h och 30 km. Men efter första 10 km så märktes det att den farten inte skulle hålla som A1 tempo hela passet. Så sänkte farten istället, åkte med Larsson och Sture. coachen loggade ut efter 1.30, så då var det bara jag och Olsson kvar.

Vi gled på i stabilt tempo. inget överdrivet söligt eller fort. Åkte och hämtade Larsson skidhållare i Nyfors* Där träning var imorse. Så blev några roliga skoterspår att köra.

Så idag blev det 2:50 och 36 km. Kanske lite länge för att vara optimalt, men detta är ju sista veckan jag kan köra lite mer mängd. För sen är det fin formtoppning till Ukraina.


Mirror


RSS 2.0