Bilder

Har varit en sväng förbi Älvsbyn för att hämta lite skidor till JSM. Passade även på att köra ett kortare stakpass, tänkte nämligen fara ut att jogga snart och sen köra lite klassiskt i eftermiddag.
 
 
 
 
 

Taggar ner lite

Har varit fullt upp senaste veckorna sen JVM. Det har resulterat i att denna blogg blivit lite lidande, vilket känns lite synd då jag tycker det är kul att skriva men inte har tid..
 
Det har i alla fall gett mig lite distans till JVM veckan i Lettland. Nu i efterhand är jag nöjd med resultaten och hur allt gick. Kommer säkert skylla på mig själv att jag boomade gjorde dåliga vägval mm. Fast tar med mig erfarenheten och fortsätter framåt. 
 
För tillfället är det en klassisk vecka på gång, då jag vill känna att jag får in tekniken till JSM (nästa vecka). Kommer bli väldigt kul och lärorikt att åka mot de bästa skidåkarna i min ålder. Blir mest att se och lära, men ska självklart spänna bågen och prova ge dom en match. 
 
I helgen var jag nere i Ö-vik för Lång och Sprint JSM (skido). 2 roliga tävlingar i bra förhållanden. Lången blev väldigt mycket bredspår så man fick mata på bra hela tiden. Sprinten var lite lätt men väldigt intensiv och rolig. Måste tacka Mats Westin som vallade mina skidor. Känns skönt att veta att man har folk om man behöver hjälp. 
 
Så 2 guld till prisskåpet. Vi har också 2 SM tävlingar till, på "hemmaplan" ormberget. Då medeldistansen (masstart) och stafetten ska avgöras. 
 
 
Sådär lagom bra sol i Ö-vik ! 
 


Kartor medel och lång

 
Medel
 
Lång del1 (förlåt för kvallan..)
 
Lång del2 (bättre här, så kolla här om ni ska granska kartan)
 
Lång del3
 
 

JVM Guld

Äntligen, det jag har jagat hela säsongen är äntligen avklarat. Kunna få ställa sig högst upp på pallen och få kalla sig själv för junior världsmästare. 
 
Började få lite tvångstankar att det var nu eller aldrig jag skulle kunna ta en inividuell medalj på jvm. Fast hade ju visat att farten fanns där och nu var det bara hålla i kartan. 
 
Tog 10,45 bussen 1,01 före start (bussen tog ca 5 minuter). Så kommer dit och har gott om tid, upptäcker att favorit skidorna gick bäst idag också. Kändes lite segt och nervöst före start, var nära att börja tänka på fel saker. Men lyckades behålla fokuset och kunna starta utan större nervositet. 
 
Kände behovet av lite socker innan start, så Pär fixade en gel åt mig som gick ner med lite vatten. 
 
Starten gick och jag kände att jag kom snabbt in kartan. Då det var mycket bredspår blandat med delvis snabb orientering. Tappar 10 sek till 2a kontrollen då jag väljer det sämre vägvalet. Men känner ganska snabbt att det här är min typ av orientering
 
Åker sen som jag ska, trycker på med halvgod framförhållning. Kommer in till publikkontrollen och hör att jag är 38 sekunder före. (Hör inte vid denna kontroll om den pep eller inte, då alla stod och skrek..) Kände att jag inte kunde vända då jag redan åkt 5 meter! Kunde ha slutat illa där.. 
 
Håller på att krascha med en "tomte" i en utförsbacke. Han håller på och falla höger när jag ska om på vänster sida. men tror ni inte att han kommer över på min sida? joo och han lyckas få staven mellan mina smalben, och var ju inte långt ifrån den staven gick.. 
 
Åker de 3 sista kontrollerna bra, och kommer imål och är grymt nöjd. Att jag äntligen kunde få till det som jag har velat hela säsongen :D 
 
 
Blir tillslut en segermarginal på 35 sekunder, tycker det duger! 
 
Känns som att jag snart kan avsluta mitt Junior kapitell på ett bra sätt med att lyckats få kliva högst upp på JVM pallen! 
 
 
 

Tävlings bilder

Är en grym fotograf här nere, han leverar verkligen kanonbra bilder. Kolla in Donatas Lazauskas Sports Photography, på facebook! 
 
Jag påväg ut på mitt sista varv på lången, märkte att det började komma folk som åkte fort bakom. Kollade bak och såg hela H21 klassen! 
 
 
Starten på medeldistansen. Har ju fokus, men det försvann till 3e... 
 
 

Vilodag

 
 
 
 
 
 

JVM silver

Får väll ta och se detta att det går framåt. Är ju självklart inte nöjd, då jag vet att guldet finns inom räckhåll. 
 
Loppet var 3 varv, som var rätt lika. Var dock gaffling nästan hela tiden, man hade först olika sen samma, sen olika osv. Var ungefär så på 5 ställen/ varv, så man hade aldrig någon som man åkte tillsammmans med hela loppet. 
 
Ligger med bra efter första, kroppen känns väldigt pigg. Fortsätter mata och är med täten hela tiden, fast åker i stort sett själv. På slutet av andra så lossnar staven från handtaget, så får åka sista 2-300m utan en stav. Tur att det var lite lätt utför. Får en ny i varvningen, dock var den 5 cm kortare. (dock spelade inte det inte så stor roll i hur slutet blev) 
 
Nu börjar det märkas att kroppen börjar bli trött. Åker jämnt med Lauri, men väljer ett lite sämre vägval och han får en lucka. Tror att han nästan hade 300 meter, åker ikapp nästan allt och ser han vid 3e sista. har då 40 meter upp. Då har jag en liten längre slut sväng. När jag ska in mot näst sista så åker han ut från den. 
 
Lyckas ramla och dra ner en jvm brud mot sista, och det hamnade säkert på någon bild. Sen spurtade jag inte, då Kotro var långt efter (4,20). 
 
Nu ska jag vara ändå ta och se detta positivt. För hur fel med uppladdning blev, så är jag nöjd att vara här och kunna hålla upp de svenska färgerna. 
 
Är vilodag imorgon, sen drar det igång med en sprint på lördag! 
 
 
 

Måste åka rätt

Okej, första distansen avklarad. Nöjd? Inte riktigt! 
 
Tyckte jag åkte bra, kroppen kändes bättre än vad hade trott och hoppas på. Hade ett halvbra flyt på kartan, hade rätt lätt att se vilket vägval som gällde. Men osäkerheten kom säkert från att jag inte hade något riktmärke på hur fort jag åkte.
 
Till dagens dåliga, låg top 3 vid 2a kontrollen. Sen på en 1 minuts sträcka lägger jag bort 4 minuter. Förstår inte att jag inte fick ihop kartan där. 
 
Kommer i alla fall tillbaka och åker från en 22a plats vid varvningen till en 9e plats. Hade helt fel tankar innan start, tänkte på allt annat förutom att åka skidor och läsa kartan som jag brukar. 
 
Nu vet jag i alla fall att farten finns där, och jag har en idé på hur jag ska åka långdistansen imorgon. Är masstart, och det är lätt för andra att hänga med om de slipper läsa kartan. Så ska man göra något, så ska man göra det stort! 
 
 
 

I Lettland

Sådär ja! Varit lite less allmänt och inte haft något intresse att blogga, trodde inte denna resan skulle bli av ett tag.. Hade ont i halsen lite till och från efter SM, men när det började släppa de sista dagarna så provade jag träna. Kändes rätt bra, men kroppen var akterseglad. Inte alls på tå, kommer nog ta både idag och imorgon innan den är tälvingsbar! 
 
Var resdag från lördag, åkte först från Kallax till Arlanda. Sen höll vi på att jaga bussar till hamnen, lyckades tillslut hitta rätt ! 
 
Så den dagen blev bara resa, då stora båtar inte är särskillt snabba.. 

Nu är vi i alla på ett hotell i Madona. Standarden går inte och klaga på, är "typisk" öst-stat stil på allt. 
 
 
utsikten från vårat rum! 
 
Har varit på model eventet, lite jobbigt med små trugor första 45. Men lånade Andreas andra par och andra 45 gick mycket bättre. Kroppen är där, men det ska sotas ur först! Är inte alls van med att ligga på hög puls, kommer nog efter morgondagen. 
 
 
Solen var också framme och satte lite färg på dagen! 
 
 
Karta !
 

Kyrkan

Passar på att göra andra saker när man har lite tid över ! 
 
 
 

Börjar bli bra på detta..

Dagarna flyter på, men inte som jag riktigt vill. Får hoppas dessa vilodagar gjort kroppen bra, dock ska jag inte börja träna ännu.. Då jag fortfarande känner av halsen lite. 
 
Sitter mycket i huvudet, men måste hitta saker att göra så att jag inte bara går och tänker på detta. Har lyckats rätt bra i helgen. Ska ta mig genom denna vecka och komma till jvm med bra form! 
 
Under helgen har jag hunnit med att se en hel de skidor, varit ute en del. Försökt fota lite då det har funnits så mycket annat att göra. Hängt i Rutvik för det mesta, varit och shoppat lite på stan. Var "tvungen" att köpa lite nya superunderställ. 
 
 
 

fel kan man också ha

Trodde mina sjukdomar var över, men det var dom inte. Efter gårdagens sprint så verkar det som att det blev värre, tyckte det nästan hade gått över. 
 
Det märktes först när jag var ute och åkte idag, segt och jobbigt. Packade ihop rätt fort, och insåg mina begränsningar.. "ynka" 40 minuter, men 40 för mycket för att vara bra! 
 
Så nu är det helvilor de kommande dagarna, har inte så mycket val. Som det har sagts tidigare så är det för få dagar kvar till JVM. Så har 8 dagar tills vi åker och 12 till första distansen... 

Är inte helt kört ännu, så finns bara en sak och göra. vila och mycket vatten. Blandat med vitlök och apelsin! 
 
Ser fram imot att se Joar spela på Trescorona, är väll bara f*cka ur!?!
 

RSS 2.0