Laxloppet 2011

Dåligt med info på denna sida, hata inte. Sommaren är tyvärr snart över... Och då kommer jag vara bättre på att skriva.

Men sprang laxloppet i Lördags, 6,1 km terräng löpning. Med ca 1 km sand, riktigt mjuk sand som de sladdar upp med fyrhjuling och sätter rep för att hålla oss i sanden : ).

Kände mig inte så vass på uppvärmningen, men tog det lugnt i starten och låg med klungan hela vägen. Var väldigt trött redan vid 2,5 km. Kämpade mig kvar i rygg hela vägen, släppte ofrivilligt sista 400 m. Så att Mikael Berg vann med 6 sekunder.

Film från starten. 3.1 och 6,1 km. START 

MÅLGÅNG

Bilder





2,4 km



5,6 km



Målgång



Prisutdelning = 4-5 kg lax



Hemresa.

Tycker att alla som läser det här ska vara med och springa nästa år, bra tävling med fina priser även om man inte kommer topp 3 : )

En rubrik

Fyndig rubrik det blev idag, kom inte alls på något bra. jaja, de felsta småsaker bryr man sig ändå inte om.

Idag, seg på att vakna som vanligt, kom upp 09,30 eller 10. Åt frukost i vanlig ordning, småstädade rummet som alla dagar under sommarlovet (prylar överallt, vars kommer dom ifrån!?)

For med Tage och hunden till Måttsund, skulle lappa kontrollpunkterna inför Luleåtrippeln. Det vill säga att man sätter lappar där kontrollerna är, så att dom ska vara lätta och hitta då enheterna och skärmarna ska ut i skogen. Ganska onintresant läsning !

Sen var Elin och hennes kille här på besök, var ett tag sen man träffade dem. Alltid kul och höra vad folk har haft för sig.

Imorgon blir det vila pga att jag ska tävla på Lördag, blir ett 6 km terränglopp med 1,5 km lös sand. Ska njuta i sanden denna gång.

Skön låt: Wiz Khalifa – This Plane






Hunden = )

Candy rapping !

Ibland hittar ju man en hel del sköna filmer på TUBEN !


Take it easy !

Back on track, eller ett tag i alla fall !

Träning som vanligt

* Löpintervaller på Skogsvallen, 5*800 i 3,20 tempo 1*1000 på 2,58 min, 1*200 på 30 sek. Kändes som att det gav bra. Alm var i alla fall nöjd!



* Stakning i soligt väder i 2,30. Blev ganska nöjd av det passet, gav nog musklerna bra A1 träning. Till Lövskär och tillbaka. Träffade också Aspen på vägen, dock körde han bil.



* Cykling MTB. Lugnt och bra tempo, körde en del bland risiga stigar SPÅNGEST!



* Löpintervaller på Bergnäset med Joar, Gunnar och Carl. Kändes bra vi körde 10* 40 sek intervaller, med 10-15 situps efter varje.



Man ska inte ge sig!


Långdistans

Nu är vi ikapp dagarna igen.

For till Älvsbyn, med revansh sug från gårdagens fiasko. Värmde upp som vanligt, solen stekte ORDENTLIGT också.

Fick kartan, insåg att vi nästan hade samma 1:a (tror det mest var för att få iväg oss från startplatsen) Orienterade ganska bra, stannade och var osäker på vissa ställen. Men det visade sig att jag var helt rätt hela tiden men vågade inte lite på mig själv...

La väll bort 1-2 minuter första 10 kontrollerna, det kändes bra med lite små krokar som inte betydde jättemycket.
Men kontroll 11, ungefär samma typ av kontroll som 7:an igår. Vad tror ni jag gör!?! joo bommar bort 4 minuter där.. Var faktiskt bara 25 meter från kontrollen när jag vände åt ett annat håll eftersom att jag var på "fel" ställe. Kommer tillbaka till samma ställe och springer de sista 25 meterarna och hittar kontrollen.

Vinner i alla fall denna etapp efter en stabil och lugn avslutning.

Splitz: LONG (Ojämna sträckresultat..)

Bilder



Lugn spurt efter 56 minuter i skogen



Ove trycker allt vad han har kvar
(Synd att han kämpade runt sin bana igår på 2,30 h, och bli diskad för att han hade för lång tid..)



Jag och Evelina får pris från Skidförbundet : )


Medeldistans

Tävling i Älvsbyn, hade bra förhoppningar om den nya kartan samt om hur bra jag skulle lyckas. Öppnade med att göra 4 bra stäckor, sen började jag kroka åt sidorna. Dra en 6 minuter boom.

Slutade på en 5:e plats ca 4 minuter efter. Vad jag skulle ha gjort annorlunda skulle ha varit att inte varit så stressad under sträcka 7. Utan verkligen kolla, vilken gulfläck det var, vilken riktning jag hade mm

Blev bara att ladda med 3 h skjutade på datorn.

Splitz: winsplits

Bryta ihop och komma igen!


Vilodag

Hade ju också en vilodag, då passade vi på att fara ut i skärgården. För att fiska, bada, steka och slappna av : )

Vi åkte båt med morfar ut till deras stuga, drog två gäddor (vikt 3 och 1 kg)





Kan ju inte klaga på vädret !


Jaktstart

Lite sen uppdate, men kommer nu.

Jaktstarten hade jag ganska höga förväntningar på, men visste att jag inte hade mycket utrymme till bommar under banan.

Starten gick och började med att lägga bort 30 sek till 1:an... Fick inget riktigt bra flyt, men på de längre sträckorna så gick det bättre. Blev mest bara löpsträckor mot slutet, vilket passade mig bra.

Gick i mål 50 sekunder före Jonas och 1 min före joar.

Splitz: obasen (bara för att jag var först i mål så hade jag ju inte bästa tiden)



jag var trött !


Saknade vänner


Snabb

Någonting som fortfarande sitter i bra är sprintfarten och tekniken för sprint orientering. För igår avgjordes en ganska klurig sprint, med lagom blandning av långa korta sträckor. Fick upp ett ganska bra flyt efter 1:an då jag hade lyckats komma in i kartan, för till startpunkten höll jag på att springa fel. Men då räddade kompassen mig så att jag vred mig rätt.

Sa att jag var 95% nöjd efter målgång, det stämmer ganska bra. Kände inte riktigt att jag hade det lugna snabba steget som jag brukar ha. Men en vinst med 1,24 ska man inte klaga på, blir jaktstart på detta resultat i eftermiddag. Då vi ska köra en långdistans på pagla.

Var tydligen med i NSD idag också, tråkigt att vi har Kuriren då. Får försöka leta rätt på den tidningen.

juste Splitzen Dag 3

Lite trött i benen

Då har vi tävlat 2 av 6 tävlingar denna vecka. Har gått ganska bra, har inte lyckats fått till ett felfritt lopp än. Fast kan söga att jag är bra påväg.

Tävling 1. Medeldistans, hängde bra med på kartan inga större bommar fram till tredje sista, då man lägger bort 1,30-1,45 (på en skitenkel kontroll) kom 2:a 42 sek efter. Vann en utförssträcka med 30 sekunder, så där kan jag tydligen springa fort. Splitz Dag 1

Tävling 2. Långdistans. I det stora hela, ett bra lopp. men till 2:an som var en 1,30 minuters sträcka, hade jag 5,30... Inte särskilt bra, men la det bakom mig och gjorde ett bra lopp resten av banan. kom 2:a denna dag också. fast 3,16 efter. Men det gäller ju och vara stabil hela tiden, och hade bäst tid totalt efter båda dagarna och vann total segern. Så är nöjd med det i alla fall. Splitz Dag 2

Lite glad!

jaja, ska väll inte vara helt negativ idag. Men just nu i alla fall! Kör en kort uppdatering om hur träningen har varit.

Igår: Skate intervaller 4*4, 2 "vanligt" 2 benskate. Kändes bra förutom första som öppnades för hårt som alltid. Låg ungefär på 180-185 puls alla intervaller. Bra flås och tror tränignen gav bra resultat.

Idag: Kanot, först racing kanot, gick inte så bra. Badade lite för mycket. Blev i alla fall 60 min paddling . Cykling 1,20 (med avbrott för 5 min simning vid 1,10) Gick bra, körde lite impulser/ intervaller. Tungt i benen efter det, men känns bra nu i alla fall.

"När du vilar, tränar någon annan för att slå dig"

roligt liv..

Om meningen är att man ska vara i skogen på kvällen, kasta plastsaker kors och tvärs, skrika könsord och vill utrota varje mygga! Då har jag kommit rätt i livet, less nu!!? dum fråga, för ingenting stämde idag. Sova och tagga om för Norrbottens veckan. 6 tävlingar på en vecka, hoppas verkligen att det går bättre.

FUCKAR UR!

Left Boy


Svar

Såg när jag kollade igeom bloggen, 2 frågor som jag inte besvarat...

Till 4:an på NOF träningen så insåg jag inte först att alla H på kartan var hyggen, så jag dunkar ut i hörnet på hygget, som jag tror är hörnet på hygget precis före 4:an. Men märker att jag är fel när jag kommer till kontroll 15.

Slackline går och köpa i lite olika färger och längder. De billigaste tror jag finns på Outnet ->> www.outnet.se


Cykelproblem

När jag cyklade igår så började det knaka i vevepartiet på cykeln, visste att det satt lite löst och behövdes bytas. Men nu blev  det akut istället, så fick fara ner på cykelstället för att fixa det. monterade isär hela vevpartiet och upptäckte att ena sidan av vevpartiet var knäckt.

Så blev bara att beställa nytt för 350 kr. Sånt man får räkna med att byta ut, men kommer kännas skönt nu att det inte kommer glappa.

Är nästan som den på bilden, fast svart Team XR istället. (Bara den silvriga saken som ska bytas)



God morgon/ eftermiddag

Torsdag vaknade 15,00 la nästan klart banorna för ungdomscupen i höst. For ut och kollade kotrollpunkterna för att se om dom fanns eller inte.

Blev 40 minuter löpning, med 40 minuter cykling till och från mjölkuddsberget.

Fortsatte med att lana en dag till. Denna gång slutade vi tidigare : )

En hög med bilder från lanet.












Sometimes

Fortsätter träna, jobba och fotografera!

Tisdag, kasst väder blev 25 minuter bålstyrka med chins, dips, armhävningar, rygglyft, situps mm. Mest för att få in ett styrkepass också. Som coachen sa senast, är bra med styrketräningen när jag är i Byn. Fast blir dåligt när jag är på lov..

Onsdag, for till Gunnar för att köra ett 2 dagars lan med träning. Körde 2 h klassiska rullskidor på bergnäset, bra och lugnt pass. Att köra på 3:or är ju inte så tungt, eller är det jag som har blivit bättre.

Fixade till datorerna så att de funkade med internet mm. Såg ut såhär.


Härligt och se solen nästan gå ner klockan 2 och gå upp 3.

Körde ett cykelpass efter vi hade ätit lunch klockan 17,00. Så blev ett fint pass runt flygfältet. En hel del impulser också. 


Sen blev det fullt fokus på cs liret, gick både bra och dåligt. Dock slutade vi klockan 07,30. Helt sjukt och sova från 08,00 till 15,00!!


LMFAO


RSS 2.0