Trike drifting


Martin Söderström


Backtestet släng dig väggen !



Från Youtube; Le Mythique Kilomètre Vertical 2010 à Fully, Suisse: 1000 mètres de montée pour 1,9 km de distance. Le 23 octobre 2010. Production Laurent Horvath: Partager l'Emotion du Sport

Daniel och Pontus






Skidtur

Har både hunnit med en tur runt storkanis med bröder B. Vi hade hoppas på lite bättre skare efter vi nått högre höjder. Detta blev ju ett fiasko om man ville ha skare, vi fick i alla fall ihop lugna 2,15.

Blivit en cykel rikare, och lite pengar fattigare. Denna gång blev det en racer, har kört på pappas världsmästarcykel. Tyvärr är ramen lite kort på den så var jobbigt och cykla på den.. Kommer väll upp några bilder på den när den kommer nästa vecka.

Drog med Erik och Daniel till Kanis för att åka slalom. Fast då hade någon s*tans J*vla idiot åkt slalom i liften så hade vajern hade hoppat ur spår.... Så vi gick upp halva backen för att få några hopp och rails. Drog årets första 3:or och backflip. Erik imponerade med en fet frontflip.

Så nu ska jag hålla mig uppdaterad på hur prognosen ser ut för kvällen, om man ska åka nå skare imorgon på asplövberg* Just nu håller man bara tummarna för det bästa.


Lite mer nice cykling !


NORRONA (V) MAGAZINE fjørå replayed - Happymtb.org

Skol DM

Då har man inte gjort speciellt mycket idag. Blev att följa med till sävast för att fota lite under skol DM i skidor. Gymnasie klasserna åkte 5 km skate. Så man hann ju inte med att fota så särskillt mycket..

Fick en hel hög med bilder fast kommer att behöva redigera bilderna lite. För det tar f*rbannat lång tid at lägga upp bilder på 5-7 mb..

Blev att stanna på max på hemvägen. Det var faktiskt ett bra tag sen jag åt snabbmat. För mig blev det ett cheese and bacon mål. kan ju rekomenderas om vägarna passerar förbi en max hamburgarställe.

Sen håller man på att köpa en ny landsvägs racer. Men det är fler folk som är intresserade av cykeln.. Så just nu hoppas jag att det är jag som får den. Tyvärr för min del så säljer man gärna till folk som kan komma och hämta upp sakerna.

Ska också försöka åstakomma något vettigt idag!!


BW ghetton*ggash*tpose!

cykelsugen..!?


Jon Television S02E04 - McGazza and the NZ life - Happymtb.org

JSM lång

Då har jag en distans att berätta om, orkade verkligen inte med det igår. Kroppen var helt nere, dock är den det fortfarande... Drog på en liten förskylning, då näsan rinner och man hostar en del! jaja Fick flytet och formen jag ville till avslutnings tävlingarna.

Som vanligt före tävlingar så provar man skidor, trycker struktur mm. Samma ordning som vanligt, hade lite svårt att hitta min nummerlapp. Hittade den till slut och man kunde fokusera på starten. Fick en rätt bra start, låg 3:a ut från stadion.

Redanefter långs stigningen till 1:an så var det gafflat. Jag och Andreas åkte olika där, så jag åkte med självförtroende och fick bra flyt. Hade en finne bakom mig, men han släppte när orienteringen blev svårare. Såg ingen annan fram till förvarningen(102). Där jag stämplar precis efter Honken.

Sen från förvarningen så har jag och Honken samma gaffel. Så vi turas om att dra fram till varvningen. Väl vid varningen så byter Andreas skidor men inte jag, kändes som att mina skidor fortfarande hade en del att ge.

Men i backen var han ikapp och gafflingarna började vid toppen av backen. Efter denna gaffel kommer jag själv till förvaningen på åkern. Då var det bara att åka på och göra sitt lopp. Hade flytet och kroppen svarade bra. Men skidorna började tappa i glidet.. Tydligen ledde jag med ca 2 minuter(102).

Tyvärr blev det mycket åksträckor efter det och Honken tog in rätt mycket tid. Vid varvningen så bytte jag skidor och inte Andreas. Ledde ändå med 30 sekunder vid varvningens kontrollen efter skidbytet(101).


Nu var det bara att bita ihop med en jagade Andreas bakom, jag höll ifrån nästan hela varvet. Men tyvärr var han ikapp vid 3:e sista(77). Och denna gång fanns det inget vägval som jag kunde få en lucka på...


Så jag mot Andreas efter 79 minuter på paglas långa upplopp! Denna situationen vill man helst inte sätta sig i, för att spruta mot en sånn pass bra skidåkare är inte lätt.

Låg först halva upploppet, sen började man se hans skidor närma sig allt mer. Med 70 meter kvar går han om, kämpar dock i med den energi man har kvar i kroppen. Tar ikapp lite på 2:ans växel, men stumnar mer på den och tappar greppet och Andreas vinner med ca 1 meter.

Är i alla fall otroligt nöjd med mitt lopp och kunde nog inte gjort så mycket bätter någon stans på banan.

Sträcktider: Långdistans 17 km (fågelvägen)

Varv 1


Varv 2


Varv 3


Nu finns det även kartor i alla JSM inlägg också : )

Alm talar ut !

Då var det dock ett tag sen Andreas vann första tävlingen här på bloggen. Men jag har haft fullt upp med JSM tävlingar i Boden så det har inte blivit av att något pris delats ut.

Idag fick han ett pris i form av en Pingvinstång med smak av lakrits och kokos.


Några snabba från Andreas!

Hur många gånger per vecka läser du denna blogg? Svar: Ungefär 10 gånger per vecka, lite beroende på hur mycket den uppdateras!

Vad är bra med bloggen? Svar: Den är lätt att följa och uppdateras i bra tempo!

Det roligaste på bloggen? Svar: Alla filmer som läggs upp (f*ck h8ers)!

Vad kan bli bättre? Svar: Bättre gramatisk skrivning dvs mindre särskrivningar. Sen kan headern göras om!

Är det alltid viktig och roligt att vinna tävlingar? Svar: Är jorden rund? Är Älvsbyn den vackraste platsen på jorden? så JA!!

JSM medel

Medeldistansen kändes som att det skulle bli mitt lopp. och det var länge det också. Ledde fram start fram till sista kontrollen...

Förlorade med 2 sekunder efter Andreas avslutat bra. Dock la jag bort 30 sekunder till näst sista!

Hade ett bra lopp från start till mål, var med på kartan. Visste var jag skulle, hur jag skulle dit. Kände att det var ett bra lopp då jag hade åkt ikapp 2 minuter på Tomas Kutro. Som var i riktigt bra slag på JVM.

Splitz: JSM medel

Skidorna gick bra, allt stämde förutom ett staket som jag fastnade bakom. hade en ide på att kasta över skidorna och klättra över staketet... Kom fram till att det hade blivit jävligt dålig stämning då!

Men är jättenöjd med hur min säsong har utvecklas. JVM var ett litet bakslag, men med träningen så kan jag faktiskt inte räkan med att det skulle gå så mycket bättre!

Karta:

JSM stafett

Kanske lite tråkigt att jag ligger en dag efter i skrivningen här på bloggen... Fast hann inte med något igår!

Känslan kändes lika bra som inför sprinten om inte bättre. Åkte på testskidorna jag fick av Håkan, ett par äldre fisher. Lite ovant att åka med 195 cm skidor, men fick inte flytet med dom de var mycket stakning och geningar.

Joar åkte första sträckan, men tappade trugan efter mindre 1/3 av banan. Så han körde med en stav och tappade rejällt..


Här kommer Joar 3.50 efter täten. Var ju bara för mig att ladda allt på min första sträcka!

Sen åkte jag ikapp en del på Jonas och Oskar som ledde. Vi plockade sen mer på Joars andra sträcka, så att vi gick ut som 3:a på mitt sista varv.

Tryckte gasen i botten från start, Åkte med Erik ett bra tag, innan jag ökade farten då Andreas anslöt efter att ha haft en kortare gaffel i början.

Jag och Andreas turades om att dra, men vid förvarningen la jag in den avgörande stöten. Tog ett eget vägval och fick 75-100 meter och vinnarskallen så i och jag gav allt på slutet för att hålla ifrån!

Kartor:




Både glad och jväligt trött just där :D


Skönt att få lägga sig ner och chilla i snön. (man ser en del utav kartan där). En utav de bättre känslorna jag har haft efter ett lopp som gick som jag ville!

Väldigt nice att ta sitt andra raka Guld i Boden. Fast Jonas och Oskar var före oss imål men åkte i ett kombinations lag så dom räknades tyvärr inte!


Prispallen. 1: Baik 2: Mora 3: Kvarnsveden  Tack till Frida Karlsson för bilder! : )

JSM sprint

Då har man gjort bort sin första tävling för denna JSM vecka i Boden. Var sprint som stod på schemat (igår). Var faktiskt lite mer nervös än vanligt.. Lyckades komma in i min fas där jag är som bäst, där jag vet vad jag gör, samt vet var jag ska.

Så kom iväg bra i starten, en åksträcka i början innan hetset började. Var lite osäker innan 2.an och tog ett extra säkert kart stop. Så har bara lagt bort 5 sekunder. Så fick till ett helt felfritt lopp. Och tog rätt vägval på "långsträckorna".

Så skönt att få med sig ett Guld efter första tävlingen. Idag väntar Stafett med Joar, vi körde att de 2 bästa tiderna körde stafetten för Baik. Alla var med på det, och otur för Jonas så skillde det 6 sekunder till Joar. Men han får köra bra på sina sträckor med Oskar istället.

För mig och Joar gäller det att vara med på kartan och fukusera på våra sträckor och göra det vi kan.

Kartor kommer senare men här har ni splitsen för dom som inte sett de: Sprint

Bra kört även av Evelina som vann D18, samt Larson som vann H18. Sen åkte Nordebo bra, tog en stabil 5:e* plats i H21.

Karta:




Inspelning av tea party for gents

Solbilder + coach E





Såhär går det om man inte har framförhållning!

TeaParty

Skönt att man äntligen börjar använda kamran lite mer till att göra filmer. Har ju resulterat i 3 filmer på 2 dagar : )

Var ute med Alm på 1.30 skateåkning på delvis RIKTIGT bra skare. Njöt verkligen av vädret, kan ju se hur det såg ut på den korta videobloggen jag gjorde. Tyvärr syns det inte riktigt hur mycket solen lyser, men var helt klar himmel när vi var ute.

Nu hade jag tänkt och valla mina skidor inför morgondagen. Ska bara kolla lite mer Yr.no först, vad han/hon tycker att jag ska lägga.

Sen filmen som kommer får tala för sig själv, h8ers gonna h8. 720p för*****!


Videoblogg S04E01



Vrid upp kvallan!

En bra vallakurs..

Idag blev det en såndär "vilodag" då det sägs att man ska ta det lugnt och inte träna. Så jag tog en sånn idag, för att hinna göra två spontan filmer med alm, jacob och erik.

annars var det smooties* och pizzabröd till måndagsfika. som det ska vara!!

Haft tre lektioner, jobbat med krestar, läst och programerat om hur man anropar funktioner. Samt sett hur Heavens gate bildas och slutade. tragiskt att folk gick med på det och "lurades" till det.



Se i 720p, filmat med 550D och 50 mm 1.8!

Ännu en skön parkour "ryss"



Bra fråga varför filmen ser ut som den gör..
Men jag kan lova att den inte innehåller några nakna tjejer!

nice dag

Dagen började med frukost 07:30. Sen ut för 1,40 skidåkning, detta skedde på öppna hyggen, åkrar och skoterleder. Skaren bar för det mesta, dock körde jag med små trugor så fick ta det lugnt när man tryckte med armarna.

Solen lyste som den alltid gör här i Norrbotten. Ett sånt här pass som "ger mer än vad det tar" La in några impulser för att få lite fart på skidorna inför JSM.

Sen har man sett världscup avslutningen i Falun, både damar och herrar. Måste ju få imponeras av hur Dario Cologna åker skidor med ett lugn som ingen annan har visat denna säsong.

Samt sett Lulelå hockey åka ut ur slutspelet om SM guldet, efter att de vunnit grund serien.....

Fick ju två par nya solglasögon i fredags. Så här har ni dom + resten av mina andra brillor också!



Och vi har en vinnare



Gratulera till Andreas som lyckades lista ut att det var lussebulla jag sökte!!

Jossi W

WOW Docu - Jossi Wells Segment from ATOMIC SKIING on Vimeo.


bild tävling!



Har som ni säkert förstår dragit ner färgen för att göra det svårare!

Lördag 17/3

Dagen har varit god än så länge. Det började först regna nyss, men nu har det övergått till snöfall. Stabilt med lite mer snö till SM!

Har även hunnit varit ute och tränat. Blev först uppvärmning i 20 minuter med impulser, sen körde jag 0.5, 1, 2, 3, 3, 2, 1, 0.5 minuts A3 + intervaller. Första 2 var platta, sen 2 med en del backar. 3 platta och avslutade med 30 sukunders backe.

Tyvärr är ju spåren oftast mjuka och blöta fram mot lunch redan.. Så var bara bita ihop och köra. Blir verkligen att lägga ner en del energi på att valla inför JSM.



sleveL - iicivA


Perjantai

Slut på veckan, kan ju inte påstå att jag har jobbat så hårt. Vädret har varit kanon hela veckan, förutom igår på förmiddagen då jag hade vila.

Kommentar från förra inlägget:
Vad kom ni fram till då? :)

Svar: det vi kom fram till i stora drag var!

* Hur mitt träningsupplägg ska var inför JSM (nästa vecka).
* Hur jag ska försöka komma igång med löpningen på ett bra sätt.
* Att jag ska fortsätta strecha, lite mer på höger ben. (då det var stelare än det högra)
* Att jag ska vara nöjd med mitt JVM, med tanke på hur träningen före såg ut.
* Kanske att jag ska prova mental träning, för att se om det har någon positiv påverkan.
* Samt att jag ska ta och börja påverka mitt tränings upplägg mer inividuellt.

Hoppas att du fick svar på din fråga!

Idag så var planen att köra fartlek, en så kallad "Elins lek". Att man ska öka farten sakta i 60 sekunder till max fart, sen behålla den farten i 20 sekunder.

Körde 10 st sånna, tyvärr var jag ute lite sent. För solen att redan börjat göra spåren väldigt mjuka och skidorna sög lite. Lite flashback till Ukraina, men det spelar ingen roll jag skulle genomföra mitt pass oavsett om det gick lätt eller tungt.

Har också fått ett pulsband att funka till min klocka nu. Var utan pulsband i 3-4 månader nu, men pulsen verkar vara där den ska. Vilopulsen är fortfarande lite hög, men påväg neråt.

Nu ska packas här packas ihop för att fara hem till LÅ, helg planeringen ser ut som A3 imorgon A1 på eftermiddagen? (osett). Sen yttligare en fartlek på söndag!

Spelade Settlers från Kana igår! Kommer bli flera tillfällen detta spel ska fram.







Snön smälter....




Runaway

Då har man tagit en vilodag. Hade ett nytt tränings samtal, då jag fick ett mail efter att jag skrivit på bloggen. Fast detta samtal var verkligen ett fall i rätt riktning. Både gått igenom vad har gjort och vad jag ska göra.

Tror att jag har haft ett av skidlinjens längsta tränings samtal. Har nu mer koll vad som är boven bakom min kantiga vintersäsong. Men har ändå lyckats få till en hel del bra lopp, ska inte se på denna säsong som sjukdomar. Utan mer som några fler steg i rätt riktning för min utveckling. Då man sägs att man lära sig av sina misstag.

Gårdagens A3(+) pass gick bra, men blev väldigt trött också. Körde 70/20 * 10, man öppnade lite hårt de första men. Fick bra puls och lyckats åka tekniskt rätt även då kroppen ville packa ihop och göra något annat.

Fick ihop 15 min A3+, samt 15 min A3 då vi körde ett varv på elljusspåret i en behaglig hög fart.




Finland levererar nanting!!


Real Skifi Episode 5 - Freeride

bara skidor

Kanske märks att jag inte har skrivit så mycket på bloggen här, men har inte haft något kul att skriva så kör mycket bider för tillfället.

Igår var det i alla fall stabila skido intervaller på bergnäset, kanon före. Körde med GoPron som ni ser i förra inlägget. Har också några bilder på coach E efter hon glömt bort hur man gör för att valla skidor, tyvärr har jag ingen minneskortsläsare för CF (Compact Flash) här i byn...

Har bestället två par nya shades, två wayfares i färgglada färger. Ni får bilder på dem när dom kommer, passade också på att fylla på mina främre objektiv lock. Tappade ju ett i Ukraina.. ligger en minus nu, så köpte på mig två extra när jag ändå höll på.

Taggar för skate intervaller i eftermiddag, får se hur man står sig mot skidåkarna nu när formen är stigande!


Snart kommer nog denna man tillbaka till byn!


Vad är detta för något? Vinnaren får något fint litet pris! (om detta är för svårt, så kommer lättare bilder senare)

Skido intervaller med GoPro


En sånhär tisdag


Maskrosbarn


Final ski-go cup

Skönt att få avsluta ski-go cup på bästa sätt genom två vinster!

Medeln var väldigt isig och riktigt snabb, hade ett grymt flyt med kartan och åkningen. 6.8 km på 30:00 satt fint!

Splits: Medeldistans

Spintern som gick på eftermiddagen var lite söligare. solen hade fått ligga på och steka lite mer så snön var lite blötare. Men fick flowet igen, även då inte banan var jätte svår så fick man ligga på hela vägen.

Splits: Sprint



Kartor från JVM i Ukraina

SPRINT:
MEDEL:


STAFETT:



LÅNG 3 delar:






Winter pics

Dags att sprida lite gråaktiga vinterbilder från de dagar som gått!




Galen kille !!!!


snabb update

Då har det gått ett par dagar på lovet, känns som att jag ändå har kunnat levererat lite inlägg och bilder åt er. Kommer att komma några högar med bilder till, då jag inte riktigt är klar med Ukraina albumet ännu.. Sen bygger jag på en annan hög med vinterbilder som jag för det mesta har tagit på promenader med Nallo.

tyvärr så verkar jag ha blivit förskyld nu.. Så ska forsätta att ta det lugnt några dagar till. Så får vi se hur kroppen känns, men ser inga hinder att åka SM och DM som kommer framöver nu.

Var och hälsade på Joar idag med Markus och Fredrik. Skönt att få träffa Freddan som man inte sett på några månader och dar. Tycker det är bra att vi fortsätter försöka hålla kontakten även då vi pluggar och bor på olika ställen.

Har varit och letat lite proa/ praktik platser för vecka 11. Då våran mentor har bestämt att vi ska ha det, men har hört rykten att det inte är obligatorisk att ha det.. Men ska försöka styra något.

Var även och pratade med NSD, och ska ringa huvudredaktören på sporten för att se om jag kan börja skriva lite åt dem. För att få fram orientering och skidorientering ännu mer i medier.

Bjuder på en bild som jag har sparat på!

Ukraina del 4



Kolla noga på bilden


Sen kom en arg gubbe och gnällde på oss..


Ser ut som morötter..


Vi går sakta genom en del av Sumy äldra gator


ja det är snö!


Barn kommer alltid vara barn

Djupt Freeski avsnitt S05E15


Salomon Freeski TV S05E15 - Mark Abma - Freeride

Vinterkväll


Speedremix invigningen i Ukraina


Ukraina del 3


true?


Sportlov

Nu har jag varit kass på att skriva här, fast lov+mig+blogg går inte ihop. Ids riktigt blogga när man kan göra roligare saker.. (är ju 4353463... gången jag säger detta, kanske börjar bli lite tjatigt)

I fredags hade jag ett rätt ogivande tränings samtal, men vi kom fram till en del bra saker också. Så just nu är målet SM och Junior cupen i Boden som gäller, samtidigt som jag ska försöka smyga igång med löpningen. Får se hur motivationen känns för att fara och flänga ner till södra Sverige för att springa.

Tog en vilodag igår, benen kändes rätt slitna efter intervallerna i torsdags. Så drog ut på ett riktigt glidar pass idag, åkte både med Jacob och Markus. Vi träffade även Pernilla som var ute och gled A1. jag träffade också nästan hela familjen sundström ute på ett skidpass.

Tänkte först åka lugnt i 2 h, men påbäg tillbaka efter 1.50 träffar jag pappa och hunden så fortsätter och glida på med dem i yttligare 1.10. Så det blev stabila 3 h skate.

Får se hur det känns imorgon vad jag ska köra för pass då, har en liten ide på att sitta på spinningcykel under vasaloppet. Kanske struntar i det och far ut och springer utomhus som normala människor istället.


I finally feel tall


Seg intervall träning

Idag var ju planen klassiska intervaller, men fick ett bra mail innan träning att man fick köra valfri stil. Känns fortfarande som att jag saknar lite teknikpå skaten. Så bara nöta på det man vill bli bra på!

Har ju blivit ryss på alla träningar nu, då jag bytte till mig två tävlingsdräkter i Ukraina. På uppvärmningen kändes kroppen och skidorna bra.

Vi skulle köra 4 varv som skulle ta 6-8 minuter. Först så hårt man kunde utan att tappa teknik, sen lite lugnare varv 2, hårt varv 3 och lugnt varv 4. Sen en 2 minuters spurt där man skulle ta ut det lilla sista.

Jag körde med Julius första varvet och kroppen jag kunde hålla uppe farten, sen blev snön allt blötare så man tappade bara mer och mer glid. Blev nästan A1 men med VÄLDIGT stumma ben. Slet mig runt alla varv, om jag inte fick en bra muskulär genomgörare så fick jag verkligen en grym mental genomkörare.

Blev ungefär 30 minuter A3, så blir nog att dra en jogg eller liknande imorgon.

Ukraina del 2



Det "lilla" huset som vi bodde i, Hette typ Olympiskaya*


Solen var framme och värmde på (men var försvann den sen?)


Frukost


trötta grabbar passade på att vila lite till efter frukosten, då bussen var "lite" försenad...

RSS 2.0