Salomon Freeski e12 i Finland


Salomon Freeski TV S05E12 - Finland - Freeride

Intervall träning

Kanske ska dra en uppdate på hur det går med träningen nu. Kroppen känns pigg på passen och träningen ger resultat.

Igår blev det ett lätt återhämtningpass, sprang 25 minuter löpband sen en seriös streching efter det. Så kroppen var pigg och glad.

Idag hårdare intervall pass. Kroppen kändes inte så bra när vi skulle starta första tröskelintervallen. Så fortsatte att värma upp istället. Sen klev jag på en lite långsammare grupp med flit för att se hur kroppen kändes. Sen andra intervallen (3:e för dom andra) så åkte jag med joar och jonas. 

antingen hade jag bättre skidor eller så var jag mer nogrann med att trycka ifrån på toppen innan backen. För gled ikapp och nästan om i de flesta utförsbackar.

Sen var planen en 10 minuter A3- intervall. Så körde från järnvägen upp till Kanis, där kändes det riktigt bra så körde alla slingor där. Sen ut och upp till toppen av elljuspåret, men kroppen var pigg så jag fortsatte upp på de övre slingorna. upp till pelles kors, sen hundenskurva och upp till pelles kors igen.

Blev en intervall på 23 minuter och 6 km. Mycket bra intervall kändes det som.

Fick lite mat efter jaktstarten i pris. Tänkte visa vad som fanns i den svarta Axa lådan.



mm food :)

Bobby Brown


Bobby Brown | Solar System - Freeride

Lite mer bilder från SM



Solen var uppe ett tag, men gick ner ungefär när damerna gick imål.


Larsson, mästerfotograf av bilderna som kommer !


var fanns sträcktiderna........


Prispallen H21


Damernas pristagare


Forsen ville också vara med på bild


Avslutar med en action bild från prologen!

SM Jaktstart

Efter att ha sovit riktigt bra så bra det ju tävlingsdag igen. Så vi packade ihop alla saker, skidor, kläder mm. Sen for vi till Östersunds skidstadio. Där var det först svårt att få reda på någon information om var skidorienterarna skulle få hålla till innan start.

Hittade i alla fall rätt ganska så fort, kom ut för att testa skidor. Gick ganska snabbt att hitta rätt par. Så la dom åt sidan sen värmde jag upp i ca 35 minuter. In och av med allt överdrag, ut 15 min innan start. Fick båda chipen, men så strulade de med GPS nå ***** så var lite kaos där ett tag.

Innan start hade jag också en kameraman som följde efter mig i 5 minuter. Blev rätt så less på han mot slutet. Fast släppte det och fokuserade på tävlingen isället.


Efter tävlingen, nöjd med mitt brons!

Kom iväg bra, men sen fuckade allt vid första kartan. För den sitter på en pinne med ett gummiband runt sig. Så tog på tok för lång tid för mig att få in kartan i kartstället. Men när den väl satt där så började det stämma bra. Åkte med bra fokus hela loppet.

Men fick för mig att göra en hel del dåliga vägval. Så istället för att fortsätta från 3:an så hade jag bestämt mig för att vända. Även då jag hade tjänat 15 sek på andra vägvalet. Hade några sånna ryck ibland under banan.

Danne kom ikapp mig mot slutet av första varvet. Så la mig bakom han in på stadion. Sen hade vi samma bana på andra varvet också. Så hängde med fram till stigningen uppför till TV kontrollen. Så där gick repet, men kämpade mig i struntade i att kroppen vill lägga ner.

Fick bekänna färg rätt bra under denna tävling. Bland det tuffaste tävlingar jag åkt. Så fick slita sista 2,5-3 km. Men blev väldigt nöjd och glad att jag lyckades hålla undan och ta bronset. Hade faktiskt någon tanke att jag skulle missa pallen.

Tur att det inte blev så : )


Ser lite besviken ut, fast det var nog mest att jag inte orkade följa Danne.


3 Glada killar, även då det bara är en som har vunnit Guld


Kul att SVT var där och sända tävlingen. För er som missat den finns den att se på SVT play.

SM prolog

Hemma från SM i Östersund. Åkte därifrån med ett brons vilket kändes väldigt skönt. Sen har man fått bekänna färg på jaktstarten, var verkligen ingen lätt bana. Mycket uppför och utför, vilket tog på armar och ben. Sen alla smalspår tar rätt bra också !

Åkte fredag morgon, blev ca 7 timmar bil/ minibuss resa ner. Bodde på militärförlägningen en bit utanför stan. Som tur hade vi 500 m till kamratmåltiden. Var en okänd kändis som satte sig brevid oss, denna person var då Hellner. Verkar vara en riktigt trevlig person IRL.

Men efter middagen så drog jag och Markus för att valla skidor. Blev ingen jättesucce med skidorna, men hade inte heller dåliga skidor. Sture fixade lite med tävlingsparet innan start.


Utanför dörren där vi bodde!

Lördag: tävlingsdag och sprint prolog stod på schemat. Brukar som vanligt inte riktigt bry mig så mycket om hur stor eller liten tävlingen är. Jag startar och gör allt jag kan för att åka så bra som möjligt, att börja spänna sig före större tävlingar har jag gjort förr. Brukar bli dåliga resultat då...

Värmde upp i vanlig ordning, testade skidor mm. Fick kartan och åkte iväg, gick väldigt fort då vi inte åkt på 5000 del. Men efter 2:an var jag med bra på kartan. Fick flytet med kartläsningen och åkningen. Låg med bra hela loppet, men från 8:an och in till mål har jag många sträckvinster. Så tar hem prologen med ynka 21 sekunder före Holmberg.


Osäker till vilken kotroll detta är, men allt fokus verkar i alla fall ligga på kartan.

Så nu var det bara att ladda om för söndagens jaktstarts SM i direktsädningen på SVT. Kan inte bli mycket större i Sverige (just nu)

Östersund nästa!

Då ska snart första skido SM tävlingen avgöras. Alla Juniorer har gått upp till H21 för att tävla om medaljerna. Tror att det kommer bli hetsig orientering i hög fart, fast tror det kommer att passa mig bra!

Så har vallat upp mina skidor, men det sista görs där nere. Tror att det är första gången jag har vallat upp 3 PAR skidor till en tävlinghelg.

Träning idag blev ett A1 pass i 75 minuter med en del impulser för att reta musklerna lite. Kände mig pigg och tekniken satt där den skulle.

Annat jag gjort

*Sett film In Time, Lord of War.

*ätit Semlor (y)

*Chillat som F'N




Silvia


Jaktstart

Dagens träning har varit skido träningstävling. Skulle ha kört en prolog innan och sen en jaktstart på det. Men då temperaturen inte riktigt var med oss blev det bara en jaktstart.

Fick starta sist bland killarna, så var ju bara att ta upp jakten från start. Kom in i mitt självsäkra flow, där inget riktigt kan rubba mig. Vet var jag ska, vet var jag är, vet var jag ska svänga, vet var kotrollen ska sitta. Sammtidigt som armarna och benen jobbar tillsammans för att få min kropp så snabbt runt banan som möjligt.

Fick gå ut 2.30 efter Larsson så siktet var ju inställt på han. Såg han stämpla kontrollen innan kartvändningen sen hade jag hans rygg att gå på. Åkte efter i 3 kontroller, sen gjorde han en liten sväng och jag var dirket om. Sen var det noga och säker orientering in i mål.

Kroppen svarade bra och farten känns som att den finns där. Skidorna var också bra, hade vanlig skigo grön på. Men på mitt bästa par, kanske ni tycker att de är dumt att köra på dem. Fast om man inte åker på dem, så glömmer man bort hur just den skidan är. (kan ju dra någon lång text nu om att skidor aldrig är 100% lika, fast det gör jag inte)

Kommer väll ut en resultat lista sen, men fram till dess får ni nöja er med kartan! Min tid var ca 33 min.


Tisdag 24 jan 2012

Hejhei, "längesen" jag skrev något som hänt här i byn. Fast det blir ändrar jag på nu !

Gårdagen var mest seg, fick inte nog med sömn efter bilresa + tävling. Hade 3 lektioner på skolan som flöt på som de skulle. Dock höll jag nästa på att somna på religionen... kanske inte det smartaste.

Idag har jag bara haft specialidrott B. Hann dock med att redigera och lägga upp en film från helgen på tuben. (som ni kanske har sett i ett tidigare inlägg)

Träningen blev lungt A1. Åkte och kollade på när de andra körde sprint träningstävling. lånade dock ut mina skate stavar till VB, så åkte runt och chillade med ca 10 cm korta stavar. Tur att VB vann på mina då. Carro tog hem samklassen.

Jag själv slutade 6:a i damfinal B. Kändes som att jag inte riktigt fick till tekniken i finalen. Eller låg mest bara och chillade !

Så har tränat 32 min jogg igår, och 2 h skate idag. Fast var nog bara aktiv 1,30-1,40.

Vad har man mer gjort? Köpt kläder.. denna gång 2 skjortor och en vinterjacka. Väntar också på ett annat paket från china.


Bild på jackan komme senare !

Nån bild







GoPro Masstart NM Ö-vik


Man Down


JVM Ukraina

Då har man en vettig sak att säga här på bloggen. Inget nyhet för er som läste på FB igår eller Kuriren idag!

Men i Söndags blev jag uttagen av förbundskapten Håkan att få åka JVM. Kändes inte som en jätte överraskning, men trodde han skulle vänta tills alla uttagningstävlingar var klara.

Så jag har fått möjligheten att dra på mig Sveriges landslagsdräkt och tävla för vårat land. Känner mig alltid lika hedrad att få åka, det är det kvittot man vill ha efter man har lagt ner så mycker tid på träning.

Fast måste ju ändå åka riktigt bra på JVM för att ha någon chans att kunna slåss om pallplatserna. Men om jag får allt att stämma så tycker jag inte att pallen är ett orimligt mål. Särskillt med tanke på att jag hade en 5:e och 6:e placering ifjol (i Norge)

Om jag nu bara får till bra träning de 5 sista veckorna så kommer det bli riktigt kul !


Foto: Frida Karlsson!

Kartor NM 2012

Okej borde igentligen ha fått uppp kartorna med första inlägget. Men hade inte kartor eller GPS filen på dator just då. Fast har fixat till det nu.

Lördag: Del 1 + 2




Söndag: Masstart



Glitch Mob

Förutom att vi hade bra tävlingar så var det riktigt bra musik som spelades. Skönt att denna spelade vid slutet av uppvärmningen och vid start (y)


Summering av Ö-vik = Dubbla NM Guld

Då är man hemma efter en helgs tävlingar. Hade faktiskt ganska stora förhoppningar på dessa tävlingar. Var både uttagningstävlingar (till JVM) samt NM för oss som bor i Norrland.

Vi åkte ner fredag eftermiddag, kom ner drog en lätt jogg för att bli av med bilresan/ minibuss ur benen. (resa ner höll jag på att krocka med en lastbil... den historien tar vi någon anna gång)

Lördag: Kom till TC, borstade snabbt av skidorna. Testade ut vilka som kändes och gled bäst. Blev Atomic båda dagarna. belaget är ju så pass mycket bättre på det och temperaturen var lite knepig. Kallare på myrarna och en massa andra faktorer.

Startade 3.e sist och vi hade en bana på 11.7 km (fågelvägen). Sen hade vi varvning på det, så första varvet kändes ganska bra. Men Andreas måste haft bra skidor och inte bommat något. Så han hade plockat 1.45 av de 2 minuter jag hade bak till han.

Men andra varvet åkte jag bättre höll en lucka bak till jagande Holmberg. Men han kom ikapp mot de sista kontrollerna på banan. Så Slutade på en satbil 2:a plats 1.10 efter Andreas.


Känsla: ***
teknik: **
Kartläsning: **** (*½)
Syra: ***
Smärtor: *
Skidor: ***

Splitz: Longdistance


Söndag: Samma sak som Lördagen. Kom till TC provade ut skidorna. Sture fixade med det sista på skidorna. Fick riktigt bra släpp på skidorna efter han hade mixtrat med dem. Stort tack till Sture för fina skidor!!!

Fick en bra start, var först ut från stadion. Sen tog jag fel vägval och tappade ca 200 meter på de som låg i täten. Men åkte ikapp avståndet i första fjärilen (gafflingen). Åkte med Holmberg och Larsson. Sen åkte jag till 6:an före 5:an. men som tur upptcäkte jag detta och vända bara tillbaka till 6:an.

Kom iväg som 2.a från fjärilen. Hade dock En framför men han var felstämplad.. Trodde dock att jag låg en bit efter. Men efter loppet fick jag höra att jag ledde där och alla låg bakom mig.

Kanske för att man inte ska kolla bakåt så mycket. Allt fokus framåt är det som gäller. Fick bra flyt på åksträckorna. Sen sista fjärilen åkte jag som en kung, inga bommar. Allt stämde som det skulle, fick en liten lucka och vann med 25 sek som jag höll hela vägen.

Känsla: ****
Teknik: ***(*½)
Kartläsning: ****
Syra: **
Smärtor: **
Skidor: ****(*½)

Splitz: Masstart


Foto: Sven Åke Nordenmark

Tidnings artikel från Kiruna (Förra helgen)!


Urban

Gårdagen var rätt så chill med en morgon träning = 2 h klassiskt!

Hände väll inte så mycket på dagen, pratade med tränarna. Fixade till en del hoppskidor så att vi har till filmen. Sture har också bidragit med 2 par ross skate skidor.

Efter middagen så for vi ut och köttade railen vid kyrkan, gick grymt bra. Satte den ett par gånger och fick det på film. Dock kan ljuset varit lite dåligt, så antingen duger det. Eller så får vi köra en vända till där!

Vi satte inget som vi inte klarar av igen, och om vi kör en gång till blir det nog bättre klipp.

Bilder kommer senare, då jag inte har dem på datorn för tillfället...

Team novus bilder!


Permanent Standby


GoPro test aka VBs vilodag


Fotosess + skido masstart

Dagen har väll flytit på bra. Gjort en del skolarbete, bland annat gjort klart min plan för mitt projektarbete har 92,5 h kvar på det. Men tror inte tiden kommer vara några problem att klara.

Tror snarare svårigheterna kommer att vara att få till filmningen vid alla spots.

Sen hade jag lovat Novus att jag skulle ta lite bilder på dom, till deras hemsida, sponsorer mm. Tycker det gick rätt bra, måste nog vara den enda fotagrafen på dessa nordliga bredgrader som fotar i sommarskor i -15......

Bilder från detta kommer väll vid ett senare tillfälle då jag inte sitter på bilderna just nu. Tror Alm, Julius och Zacke ville ha bilderna på sin dator också.


Sen till dagens tränings tävling. Fram till träningen startade så var tävlingområdet okänt. Men insåg rätt snabbt att vi skulle åka bakom återviningsstationen (och delar där VB runda går).

Värmde upp i vanlig stil, trodde dock att det skulle vara kallare än vad det var. Vi var 7 herrar och 6 damer som kom till start idag. Både Coach E och J åkte.

Fick en bra start och kom iväg snabbt, men tog då "fel" vägval för jag tappade ca 150-200 meter på Jonas och Filip. Men åkte ikapp och efter dom de första 4 kontrollerna . Sen drog de på ett annat vägval.

För jag går in 110% på mina vägval. Även om jag klantat till det så gör jag det bästa av situationen.

Flytet infann sig efter kontroll 5 på första varvet. Sen stämde både åkningen och orienteringen. Varvade ca 1 minut efter ledande klunga/ åkare. Tänkte att då borde jag ha ett litet kortare varv nu.

Så åkte på även fast kroppen började bli trött. Men visade sig sen att jag hade åkt snabbast på "lång" sträckan till 3:e sista. Blev en vinst med 2.33, känns som att förra JVM (Norge) formen börjar närma sig

Bansträcka ca 7,5 km. Åkt sträcka 10.00 km. Tid 36.26


Del 1


Del 2

Kelly Sildaru (9 år), jag saknar ord !!


Kelly Sildaru - Wanted - Freeride

Löpning + urban skiing

Efter maten drog jag och sprang en liten sväng. Benen kändes bra, men nacken var lite stel efter förra natten. måste ha sovit konstigt...

Blev i alla fall 30 minuter jogg, med ett stabilt 4.52/ km. Så hann 6,2 km på Älvsbyn vägar.

Sen blev jag "lurad" och följa med och dra åka lite skidor i stan. Nu letar vi för fullt för spots till våran skidfilm som kommer till våren. Hittade en bra handrail som vi åkte några gånger på. Fast vi ska kötta den bättre när vi filmar!



Träning vecka 2

Måndag: Lätt jogg 35

Tisdag: Skido intervaller 35 A3: 50  A1

Onsdag: fm Klassiska intervaller 15 A3: 1.15 A1
em Skate A1 2.00

Torsdag: Skido linjer 35 A2: 25 A1

Fredag: fm skate 1.45 A1
em skate 1.05 A1

Lördag: fm Skido tävling 48 A3: 30 A1
em skate 2.15 A1
kv Styrka 20, innebandy 20

Söndag: Skido tävling 38 A3: 30 A1


A1= 11.30
A2= 0.35
A3= 2.16
ST= 0.20

Kortdistans

Ett tag sen men dags att skriva igen!

Efter lördagens lopp så blev det ett lugnt A1 pass med Markus, tyvärr var Vasalleden* inte dragen.. Så blev totalt 2.15 på andra spår. Passade också på att klättra uppför slalombacken. Ännu ett berg bestiget!

Om inte detta var nog för kroppen så blev det styrka och innebandy på kvällen (y)

Söndag: Kroppen kändes realativt pigg på morgonen, och på skidorna tyckte jag att tekniken inte riktigt satt där den skulle. 


Lyckades också skrota av en Komperdell stav på uppvärmningen... Så fick låna en av Kalle.H. Men när starten gick så kändes kroppen bra.

De första 4 sträckorna var lätt utför, så blev en lätt start för musklerna. Sen väl nere på myrarna fick man förlita sig på armarna. Glidet hade någon annan tagit, men köttade på bra.

Och de avslutade sträckorna var mest uppför, så la "huvudet under armen" och bara körde. Vann klättrnings sträckan med ca 50 sek. Sen när blev jag bra uppför?!

Kom ikapp Joar och Calle vid näst sista. Så vi var 3 baikare mot sista kontrollen, Joar stämplade först. Fast jag var inte långt efter. Sen så fick jag upp bra fart på spruten och lyckades spurta ner Joar.

Sen väntade god Lunch och en lång hemresa till LÅ!

Splitz dag 2

medeldistans

Då taggade vi till för en medeldistans. Kändes bra från start, kanske att man hade haft en kort uppvärmning.. Men man kom igång ganska fort då det var mycket skidåkning i början.

Fick ett bra flyt, åkte rätt. Gjorde något miniboomar, inget som direkt kostade tid. Dock fungerade inte en kotroll, har inte varit med om det på 3-4 år. Såg inte den analoga stämpeldonet så åkte därifrån..

Kanske inte var så smart gjort, blev ju ej godkänd då.. Men då detta hade hänt för nårga till, så vi blev godkända. Men då kommer man inte göra samma fel nästa gång.
Men kroppen svarade bra. Kanske att det kändes som att skidorna gled dåligt.

Nu är det 2 h skate med Markus. Ska åka vasaellenspåret* kommer bli nice !!

Sträcktider !!




Kiruna dag 1

Då har man farit ex antal timmar i bil upp till den nordligaste delen av Sverige. Tro mig det finns mer ovanför Luleå!

Kom hit och fick vänta på de som åkte tåg, var ju att någon inte höll tidtabellen som vanligt.. Blev att vänta på dem innan man for ut på dagens första skidpass.

Blev först lite skidlek med de yngre deltagarna. Sen for Jag, Markus och Calle på ett lite längre pass. Gled runt på ett spår som vi inte riktigt visste hur det gick, men hittade runt i alla fall.

Efter det blev det god pasta med bacon. Blev att backa några gånger och ta mer.

Sen kände jag och Markus för att köra ett pass till, Så ca 20 minuter efter vi ätit klart drog vi ut på en vända till. 

Idag så har det blivit totalt 2.50. Får se om det blir något A1 pass efter tävlingen imorgon.

Är i alla fall medeldistans tävling imorgon, startar först så kommer få spåra åt de andra. Fast det är 4 baikare och en från renen som åker H21.


Chillar lite linjer

Good morning! Dags för en till update här!

Dagens träning skido linjer! 3* ca 2.5 km. Kanske inte svåraste träningstypen, men kände bra för kartvanan.

Åkte på i stabilt A2 tempo på alla banor. Enligt mig så blir det för olikt tävling om man glider A1. Så fick in ett bra flyt, köttade på i alla utförsbackar som fanns.

Blev totalt 35 minuter A2 + uppvärmning och avåkning. Total tid för passet blev 60 min. Kort och bra pass, reta kroppen lite inför helgens tävlingar.

Blir antingen en vila eller lugn jogg imorgon + en "kort" resa till Kiruna!


Skidåkare i ett nötskal


Skidåkare i ett nötskal - Freeride

LSD någon?

Kanske inte så smart ide på något sätt. Fast dagens eftermiddags lektion blev Long Slow Distance.

Åkte med Larson/ Olsson kändes bra i kroppen kanske något stelt. Kändes dock väldigt dåligt när jag hade kört med klassiska stavar på förmiddagen. Men tidigare har det kännts bra, men funderar på att kapa någon cm för att känna om det blir någon skilland tekniskt.

Gled i alla fall runt på de övre slingorna, utan lampor. Så var ganska spännande att åka utför i tex crashen. Ni som inte vet var det ligger borde gå till Coach S och lära er!!

Blev 120 minuter A1, kroppen kändes ändå pigg på slutet. Så ät väll snart tillbaka i den form jag tycker själv att jag ska vara i nu.

Självklart måste man ju äta efter. Så stor portion pasta och korv, dock hamnde första hälften i slasken... tråkigt liv!! Så fick koka mer, av slutade också med glass framför tv. Och just då var det biggest loser, kan ju inte klaga på att jag är överviktigt. Så kände att jag kunde äta glassen med gott samvete!

Nu packar jag ihop för idag, tyvärr ingen bild från något av passen. Kanske borde skaffa en 3:e kamera som jag kan ha med på träningar och andra händelser.

Imorgon blir det plugga och skido slinga på folkanspåren!

//Peace!

Update av Fotogalleriet

Då har man gjort ännu en uppdatering. Skulle uppskatta att jag har lagt till ca 50 bilder, och har en hel hög till som kommer in där senare.

För er som ännu inte har kollat in den finns den till höger - >>

Fin Saaben ! (den är inte min om ni tror det)


Macklemore - My Oh My


Klassiskt

Vaknade och kände mig inte så bra, eller magen protesterade... Kan det bero på dubbla spagetti och köttfärs igår? Eller i alla fall middagen då det för första gången lyckas vara sena med maten fast ändå överkoka pastan.

Fast efter en stabil gröt frukost så var kroppen igång och kändes bättre.

Snabbt ner och borta av skidorna och lägga på lite VR30 (debut på den idag) Tror inte jag har vallat glid på mina klassiska skidor sen Voukatti. Märks att jag inte har åkt så mycket klassiskt denna vinter, kanske släpper nu!

Dagen träning var kortare intervaller, först tävlingsfart/ överfart. Sen gå ner och jobba bort syran ur musklerna i ett A II+ tempo. Så totalt tog det 3 minuter, körde 5 gånger.

Jag och Julius körde från start, drog varranan intervall. Stakning kändes bra i lätt uppförsbacke, glidet kunde man inte klaga så mycket på.

Fick då ihop 15 minuter aktiv intervall tid.

Känsla: ****
Glid: ***
Syra: ***
Smärtor: *
Blåsor: 1
Teknik: ***


Sen åkte vi ner på de övreslingorna, så blev första vändan där också. Synd att det inte har dragit klassiska spår där... Sen åkte vi några skidobackar på folkanspåret. Har ju åkt dem ett par gånger, men man är ändå lite osäker.

En person ramlade 3 gånger i samma backe, envis på att klara så gick skidan av. Tråkigt, fast hade han fått några försök till hade han klarat det!

Back in school

Känns som att de var jag som fick mig en påminelse om att alla träningar är lektioner på sitt sätt. Jag menade att jag inte hade några nere på gymnasiet!

Dagens träning var A3 skido intervaller. Kroppen svarade bra första intervallen sen blev den trött. Eller åkte fort i spåret, men kontakten med kartan saknades lite. Får man skylla på att ljuset var begränsatt under de andra intervallerna.


Första intervallen, helt rent förutom att jag inte åkte till mål. Så åkte lugn A1 till starten. tappade runt 40-50 sekunder. (mitt eller banläggarens fel? det lämnar vi för det är bara träning)


2:a intervallen. Gjorde en tavla till 3:an, men farten fanns fortfarande i kroppen.


3:e. Nu började kroppen bli märkbart trött. Fast åkte på bra, fast gör en till boom i det hetsigaste systemet...

4:e kort avslutning, en miss till 1:an (Kan ju säga att det inte var mycket ljus ute) Sen åkte jag jämnt med Larsson till 2:an.

Summering: Bra träning fart både farten och kartläsningen. Hade velat att kroppen skulle ha svarat lika bra som i Lördags. Fast man har sina toppar och dalar, annars är man inte normal.

Hade gärna haft en till träning här!

Teknik: ** 
Syra: **
Känsla: **
Smärtor: *
Glid: ***

Bana A Bana B Bana C Bana D
Nordberg 0:11:48 0:07:35 0:10:48 00:04:56 0:35:07
Larson 0:11:06 0:08:23 0:11:01 00:04:40 0:35:10
Svartholm 0:11:23 0:08:01 0:11:29 00:05:03 0:35:56
Salén 0:12:02 0:09:36 0:12:33 00:05:57 0:40:08

Uppdaterar kameraväskan

Då var det dags att uppdatera kamera väskan igen.

Har nu sålt mitt sigma 70-300 objektiv. Så nu har jag bara canon objektiv i väskan. Inget direkt dåligt objektiv, men det används för lite. Men kanske att man köper ett 70-200 till sommaren istället!

Men sen har jag beställt ett batterigrepp till min 550. Kan behövas 2 batterier om vi ska filma mycket i vinter.

Ut med detta..


Och in med denna!


Gjutarens Vinterspel

Jag som hade hoppats på sol denna dag, fick ju glömma. Men bilderna blev ganska bra, känns som att jag måste fota ännu mer. För att få in känslan, inställningarna för man blir bra på det man gör.







Byssas TV-blogg

Är inget riktigt snowbaord fan, men vissa filmer går det inte tycka dåligt om !!


Byssas TV-Åreblogg S04E01 - Freeride

Fake Empire


Inleder imorgon min sista termin i Älvsbyn

Det är tråkigt men sant. Dock börjar jag skolan med att inte ha några lektioner.

Och så fort man ska åka tillbaka hit så sjunker temperaturen till -20.. Kan ju inte riktigt klaga då det har varit en mycket mildare vinter detta år.

I söndags passade jag på att få lite bilder av skidåkarna på premiär tävlingen på Ormbergets nya skidspår. Många armar och ben fulla med syra. Har inga resultat från tävlingen, men ingen från skid åkte jätte bra. ( Inte vad jag har fått höra, ber om ursäkt om så är fallet)

Bilderna kommer vid ett annat tillfälle. Sen hem för att se avslutande kllättrningen för herrarna. Skönt att Hellner fick en 2:a plats. Välförtjänt efter hur otur han haft under de tidagare tävlingarna.

Hann också ut på ett lättare löppass. Sprang runt hela björx ca 6 km på 37 min. Några rejält mjuka stigar, men bra för fotlederna.

Om det inte räckte med det så hann jag med att lira lite bedminton. Fick lite träningsvärk i gluteus maximus..


Idag så har jag packat och fixat i ordning rummet i LÅ. Fick åka grattis buss både till stan och sen från stan till Ä-byn. Klagar inte!

Sen for jag ut med Alm i det varma vädret på en lugn jogg. Passade på att handla lite då också. Snöbadade också en person som inte blev så glad över det, kanske att nu i efterhand att det inte var så smart. Fast var en rolig grej just då..

Nu avrundas kvällen med musik och glass.

// Peace

Summering av Kemi

Då är jag hemma efter 2 dagars tävlande i vårat "gråa och trista" grannland. Fast skido banorna hade en helt annan klass.

Åkte tidigt fredag morgon med pappa och brodern. Vallat hade man gjort dagen innan. För inte ens jag stället mig och vallar skidor kl 05:00...

Kom dit provade skidorna, var ganska lätt och bestämma sig. Körde på LF blå och Lila (SkiGo), med en topping på det.

Kan inte skylla på skidorna att jag inte åkte så bra. Var tekniskt svårt med enslag av rena åksträckor. Fick inte riktigt in flytet i kartläsning. Blev inte heller trött av skidåkningen.

Åkte imål på en halvbra tid 56 minuter ca 8 efter vinnaren. Då kan man ju skylla lite på att man åker mot delar av världseliten. Fast det är ju dit man ska någon gång, så bara fortsätta träna.

Vi bodde ca 6 km från Haparanda på Svenska sidan, var mycket lättare och hitta boende. Sen är det oftast billigare att bo i Sverige, och standarden är inte så hög i Finland. kan ju de som sprungit jukola intyga.

Sprinten gick mycket bättre. Kändes som att jag hade ett mycket bättre flyt och kartläsningen och åkningen. Allt stämde bra och jag kände mig tröttare på sprinten än på medeln.

Hade bara gjort en miniboom innan sista kontrollen. Drog ner på ett bredspår för tidigt, och inga smalspår som gick därifrån. Bara att vända tappade ca 30-40 sek på det. Så slutade 2 minuter efter segraren idag. Men ett kliv framåt jämfört med fredagen.

Fick också åka med GPS på sprinten, inget som påverkade mig på något sätt. Men då fick man ju direkt GPS rutten efter tävlingen.


Länk <------Resultat och sträcktider
GPS <----- Åkte med GPS (Lördag) 

Taggar skido tävlingar

Täntke köra ett kortare skatepass, men det blev inget av det. Vädret kändes inte så inbjudande, blåste rätt bra. Så passet hade tagit mer än vad det hade gett.

Så har vallat upp skidorna för tävlingarna, blir Fredag & Lördag i Kemi. I H21(A) (tydligen har de flera H21 klasser) Får man åka mot några av världens bästa skidorienterare. Får se hur man står sig mot dom, men för de mesta hoppas jag på bra förhållanden och klurig orientering.

Drar imorgon, så kanske att ni får en uppdatering Fredag eftermiddag. Annars återkommer jag på lördag kväll!


Nyårshälsning från FP


Happy New Year från Field Productions - Freeride

No Rest For The Weary


Skidor, skidor och åter skidor

Dagarna rullar på, verkar inte som att jag kan få nog av att åka skidor!

Måndag - Var på förmiddagen ute på ett lugnt A1 pass i 45, lite snöjogg på en del upptrampade stigar. Kroppen kändes rätt så bra, inga smärtor utöver det vanliga!

Körde jag och Markus ett intervallpass med syfte på att kötta som F*N uppför. Kroppen var trött redan efter 2 fast då hade vi 8 kvar (som blev 7).

Syran kom från start det var inget annat som fanns i kroppen under de totalt 15 minuter bakintervaller som vi körde.

Både jag och Markus var ganska så nöjda efter passet, Stum Björn passade också på att säga hej några gånger!

Teknik **(*½)
Syra *****
Känsla ***
Smärtor **
Kvalitet ****

Tisdag - Vilodag, kändes som att jag hade förtjänat den!

Onsdag/ idag - Planering till och från när jag skulle köra. Men fick kontakt med Jacob (efter att någon dissat och varit på annan ort)

Så vi styrde upp ett A1 skate, gled på rätt i rätt så fina förhållanden. Spåren var dock inte nydragna, men det var dom på Kronan : o Sen när körde pistmaskinen där senast?! (då vägen förstör alla möjligheter att åka dit..)

CH var också med första 40 minuterna, sen åkte han hem. Han som nyss blivit frisk.

Så jag och Jacob åkte på gled på i 2.15 sen fick det vara bra. Kroppen kändes mycket bra under hela passet. Dock stör jag mig själv när jag tycker att jag kör något dåligt skär med skidorna mm, sätter i stavarna fel mm.

Men det är kanske bara är just nu, får hoppas det går över när tävlingarna börjar. Då är ju alla tankar på kartan och kroppen/ tekniken är som den är!

Imorgon - Troligare ett kortare A1 pass med lite impulser/ kortare intervaller, mest fartlek!

1 januari 2012

hade ju räknat med en sovmorgon idag, så vaknade 11,15 och kände mig pigg och glad. Efter att ha sett Tour de ski så blev det att styra något träningspass. Skönt att Ögren och Lundholm skulle köra.

Dock blev det en miss, tog med mig skate saker, då de andra körde klassiskt. jaha, fick jag köra i ett lugnt A1 tempo. kanske bra då jag sällan vill hålla a1 fart..

Träffade också joar uppe på Orm, skrällar händer varje dag. Så vi blev 5 st troligen mest antal som närvarat vid en och samma träning sen vi startade en grupp på facebook i sommras.

Blev 2 h skate, dock 30 min i lite högre fart. Då jag och joar (som körde skate) åkte en annan väg, så vi åkte på för att hinna ikapp de andra. Sen återgick det till det lugna tempot.

Imorgon är nog planen, lätt A1 jogg (kortare pass) sen ett skate intervallpass på eftermiddan.


nyår 011/012


RSS 2.0