Kvistar och palt!



Skön låt, och inte nog med det. Videon är inspelad på Kanis!

Rulltest!

Idag gick man först ett steg bakåt och sen ett steg framåt! För att förklara detta så krävs det lite fler rader.

Stakningen gick bra första backen, sen var det stumt.. Fanns inget och hämta. Blev inte trött, hade dålig fart, blev stum i armarna, hade dåligt teknik. Ingenting stämde just då. Kämpade mig imål på 07,28. Som är ca 1 minut sämre!! Taggade om för benskaten istället!

Hade träningsvärk i benen efter de sköna intervallerna på Älvåkra (igår). Öppnade hårt, och var ganska trött på toppen av backen. Men fick tydligen upp bra med fart på platten. Körde "teknisk" rätt utan stavarna. Kändes som att armpendlingen resulterade i fart framåt. Slog PB med 20 sek, och fick en tid på 06,28. 4 sekunder efter världsrekordet : )

Har körlektion imorgon, så åker inte till Piteå/ vallsberget. Samt har jag böjat fått känningar i knät efter all A3, så blir nog ett styrkepass på morgonen. Sen ett lugnt cykelpas på eftermiddagen.

Movits drog ett gig i Byn!

På Jossans födelsedag så spelade Movits i Lomtjärnsparken! Hände detta verkligen!? Var overkligt att Älvsbyn fick besök av dem, j*vligt kul!

Vi firade jossan med Gott fika till bra musik, en väldigt bra kväll (y)

Pics by -->> Petra H


Gänget var samlat, saknas några. Men vi tycker lika mycket om dem!


Movits. "BORDE BITCHA NER RÖSTEN, SÅ DE SPELAR MIG PÅ RADION" ! : )

Mt. Kanis

Nu har våran film blivit ännu större, ca 20´000 unika personer har sett den IDAG ! (Kolla statistiken nere till höger). Så kolla gärna på den en gång till ; )

Mt. Kanis vol XXX from niklaws on Vimeo.


DM

FAN VA DÅLIGT MED UPPDATERINGAR!!

Har i alla fall sprungit två DM tävling i helgen. DM lång gick ganska bra, hade lite små bommar de 2 första kontrollerna. Men vann efter att Larsson bommade en H12 kontroll... Alla bommade ganska mycket, eller orkade inte riktigt springa. Skillde 51 sekunder mellan 1:an och 3:an.

DM stafett. Vi hade riktigt bra lag, men på morgonen ringer Jonas och säger att han är sjuk !! Bra tajming. Ingen annan baik som skulle springa H21 stafetten kom. Så där stod jag och tage utan en tredje person. Lyckades få tag på en motionär från Baik. Skönt, gör inte så mycket om vi är 10-15 minuter efter på första sträckan. Joar vann första sträckan på 41 min. Våran löpare hade 1,50 h.. jaja, kan ju inte vinna alltid.

Fick ett riktigt bra träningspass. Eftersom terrängen och kartan var bra, så blev det bra tekniskt : )

Men har fortfarande 9 raka DM guld (Individuella distanser)

Backtest hösten 2011

Efter första mötet i Älvsbyn med tränarna Sture, Uffa och de två nya Elin och Daniel. Var bra att man kände dem sen tidigare. Att vi skulle ha löptest igår (torsdag). Kändes inte som att formen var särskillt bra, men man kan ju inte avstå. det är ju bara ett test för att se om man har blivit bättre.

Joggade som vanligt till backen ca 30 min. Körde OL skor, tror att de är dem som är mest optimala för backtestet. Körde något ryck, töjde musklerna lite.

Det jag kommer ihåg var att jag gick igenom backen flera gånger i huvudet. var det skulle gå fort, vat man skulle hålla bra fart men inte trycka sig stum. Vilka partier som är "platta" och var man kan tjäna tid, när ska man släppa spärren och gå för vad kroppen klarar mm

Märkte vid första branten att de kändes ansträngade, det kändes fast hade ändå ork att trycka på. Sprang om vissa personer uppför. Jag tyckte inte det gick fort, ville nästan kliva av efter backen vid mellantiden.

Men vadF*N tänker jag på!!? bort med de tankarna, all energi på att få fram fötterna och flytta mina 65 kg uppför stor Kanis.

Slog mitt gamla rekord med 34 sekunder, och blev den 14:e snabbaste uppför backen. ( bland de tider som finns, fast tror ju det finns fler som har varit snabbare uppför). Blev en tid på 10,12 jag är nöjd


Martin B gjorde också en bra tid på cykel 10,00. Det är nånting och slå : )

Levels



Har fastnat för beatet i denna låt, kommer nog bli höstens mest spelade för mig : )

18 år

Då har man blivit "vuxen", märker ingen skillnad. Fortfarande samma kille, men några dagar äldre!

Blev inte så mycket firande, men behöver inte alltid vara så mycket såhej för en födelsedag. BAMM vinste nmed Larsson var en av de bästa "presenterna" jag har fått. Kommer minnas det väldigt länge, och hoppas att kunna springa 50 nästa år.

For upp till Älvsbyn med pappa och Alm. Gick bra, vi hade packat klart kommit iväg. Allting verkade vara bra till jag kör punktering på bilen... Låg ett fyrkantingt metallrör på vägen med skruvar och lite andra vassa saker utstickandes!! Så fram med reservdäcket, fixade det på max 15 min, då alla saker som jag hade med mig skulle ut ur bilen. Så blev lite fattigare där, men ska köra på andra sidan vägen om jag ser något i körfältet nästa gång!

Har fått flyttat in Ugglan 3, tror det kommer bli ett bra läsår. då man har 8 lektioner/ vecka (och då är det i full fart). I min uppgång bor joar, micke, jakob, jonas, erik och henric. Många tror att båran ingång kommer bli skitigast... men ska se till att det inte blir så.

Så har gjort det hemtrevligt med soffa och tavlor mm. Måste tacka Aspen för soffan, den är grym att ha : )

BAMM

Först hade jag inte tänkt och springa. men nere på NM (som slutade med en 1:a, 2:a och 3:e plats) Frågade Larsson mig om jag ville springa. Hem packa och köpa det som behövdes enligt reglerna på bamm.nu .

Blev en ny jakca och en massa energikakor mm. Åkte dit med Maria och Ulrika (som skulle springa bamm 50). Tyvärr fick inte vi springa 50 klassen, vi var för unga...

Visste inte vad för typ av motstånd vi skulle få. Gjorde allt som vanligt, förutom att det inte var en vanlig tävling. Först till bussen, först vid starten och sen först på alla ställen (1:a, 2:a, nattlägret mm) Var ett lag som öppnade ganska hårt, fast efter 2-3 minuter så sänkte de farten. Det var då jag och Larsson bara fortsatte och fick en lucka som höll hela vägen och växte!

Nattlägret var skönt, vi åt mat och kolla på alla lag som kom imål. Kändes skönt att vi hade så "kort" att springa.

Till dag 2 hade dimman dragit in över bergen. Så vi fick lite helt på kompassen. Sprang över tonvis med sten, stora snöfält. En väldigt udda upplevelse, men vi körde på. hade tragit ut ledningen till 45 minuter när vi bommar bort 30 minuer på en ganska enkel kontroll.

Men på en 50 000 dels karta finns inte alla saker med... Märkte vi 1,2,3,4,5.. osv gånger !!

Men korsa mållinjen var en skön lättnad, att allt slit hade varit värt det. Njöt av godiset och frukten man fick vid målgång :D Sen bastu och dusch gjorde att man var väldigt nöjd med dagen och helgen !

Taggar för BAMM 50 nästa år med Larsson ! :D


Start Dag 1


Målgång dag 2

Packlista BAMM 2011

Kanske lite sent, men känns roligare att skriva det än att det glömms bort!

* Väska - Haglöfs tight medium
* liggunderlag - Klippt, tunnt ca 150 g
* Buff - Evolution
* Handskar - Lillsport
* Visselpipa
* Superunderställ - Craft
* Tights - Craft
* Förstärkningströja - Craft
* L1 tröja - Craft
* Energikakor - Maxim 4st
* Gel - Maxim 1 st
* Mat - lunch, middag och frukost
* kök - gasol, brännare och panna (8,5 dl)
* kompass
* strumpor - Seger 2 st
* Kalsonger - Craft 2 st
* Jacka - Norröna
* Regn och vindsäker byxa
* Skor - Icebugg spirit olx
* flaska - 0,5 L
* Sportdryckpulver 60 g
* Klocka - Garmin 305
* Sportident
* vattenfast penna

Det var allt jag hade med mig, maten delade vi upp mellan oss. Så att båda skulle bära undefär lika mycket. Tror väskans vikt blev mellan 4-5 kg.

Nästa år ska tält och sovsäck också med i packningen ; )

Country shit


Bike update

Cykeln har stått ett bra tag nu pga en trasig kedja. Men min reglage börjar också ge upp, så ska nog ge cykeln en liten ansikts lyftning!



Den ser fin ut, men behöver mer kärlek!



Blir ett par X7 reglage, har alltid varit sugen att ha växelvisaren runt styret : )



Ny LX kedja måste dit.



Om jag orkar, ska jag fixa lite övriga saker som handtag, QR, trampor mm

brb drar till Gävle

Snart är det dags och börja packa alla saker som ska med, troligen 3 par skor, tävlings kläder, vanliga kläder, lite elektronik skrot (Dator, kamera, mp3, gps, telefon)

Har varit för slö att ta med kameran på promenaderna med hunden, fast idag följde den med.



"träsket"



Glad hund



våran kanotbrygga + hund



En som försökte gömma sig när jag kom hem

The Zohan

Såg den klassiska, men lika roliga "you don't mess with the Zohan". Filmen är kryddad som *** det gör ingenting. För att den blir bara roligare då.

Var ute och körde löpimpulser tidigare, kändes ganska dåligt. Var nog lite het på impulserna, lite kort uppvärmning, fel skor mm kan hålla på räkna upp saker som gjordes fel. Dock tror jag och hoppas att det ska ha väckt musklerna för att vara på tå inför sprinten imorgon.

Blir massage och streching innan jag flyger ner till Arlanda, för att sen ta bil till Gävle.

Bästa scenen i filmen !

Hard work

Sitter hemma nu, efter veckans sista arbetsdag. Idag har man flyttat olika lådor, städat, lagt undan en massa saker i källaren. Tror att ingen kommer använda något av de vi stoppar undan.. Röjt sly, hatar alla släntar som lutar. Får ju så ont i hälsenan, ska försöka få något annat arbete isället.

Dagens fika räknare
2 koppar choklad
3 läsk
2 glassar
2 mackor

Hade ju riktigt tur när jag skulle ta mig hem. Regnade före och sen började det regna när jag kom hem. Hade varit mindre kul att åka i regnet..


Go natt

Imorgon upp 05,40, tagga för att staka till jobbet. tar 2:orna, tror det kan bli en stämnings dödare med 3:orna på morgonen...

Jobbar imorgon, sen på fredag drar vi ner mot Gävle och Sandviken för Norrlands mästerskapet. 

En halvsnygg kvällsbild som är tagen ca 200 meter från huset : )


Kingsize pancakes

Ibland är man ganska bra i köket. Idag blev det pannkakor för hela slanten!



5 ägg, 1,5 liter mjölk, vetemjöl och grahamsmjöl



När ytan har stelnat är det dags och vända.



Perfekt (y)



Servera direkt, smakar ju bäst när de är varma!



Helst med grädde och hemmagjord sylt (Blåbär, hjortron, hallon, jordgubbar) Alla sylter fungerar bra : )


Working 7 to 16 !

Då har man börjat jobba på allvar denna sommar. Genom att kliva upp 05,50 för att äta frukost packa ombyte mm. Cykla 30 minuter för att komma till jobbet, inte lätt när man är nyvaken. Tycker dock att det underlättar att ha värmt upp/ vaknat till liv innan man börjar jobba.

Just nu är det massa skåp och sånt som ska fixas. Städa undan allt gamla saker, slängde ca 20 hemtelefoner idag.

Har handlat massa mat till köket, samt läsk och glass till oss sommarjobbare.

Idag har man ätit 3 glassar och 1 läsk. Druckit 5 koppar choklad, fikat lite för många gånger. Klagar inte med 87 kr/h för relativt lite arbete.

Ska jobba där 6 dagar till, sen börjar skolan den 24:e Fast först ska man fylla år!



Hade nästan glömt, men såhär såg laxen ut som jag vann på Laxloppet (Se tidigare inlägg)


Bilder Matsdal

har inte orkat/ hunnit göra den film/ bildspel som skulle visa hur min semster i fjällen såg ut. Gör det på det klassiska sättet, och lägger upp dem en och en!



Fisketur i Gransjön, dock kom vi till sjön som låg före gransjön, sen så fick vi bara en fisk. Vi gick ca 3,30- 4 h fram och tillbaka.



Bullens, igentligen ganska menigslös bild. Men ville ha något annat med i bilderna också : )



Mycket bättre fisk i sjön



2,45 löptur upp på fjället i bakgrunden!



Men nu blev det brant..



Matsdal är inte stort, men väldigt vackert (y)



Finns nog med berg i alla fall

DM medel & ultra

Under LK helgen så drog jag till Övertorneå istället. Hade varit kul och gå på kalaset också, men tävlingarna kommer i första hand.

Medeln gick bra, inga större problem. La dock bort ca 1,30-1,45 på en ganska enkel slutningskontroll. Fanns inte så mycket att läsa på runt kontrollen. Gjorde som man ska, ta det lugnt och försöka hitta igen var man sparng fel. tiderna och resultatet från Medelndistansen: Times

Kändes lite långt att åka mellan Luleå och Övertorneå. Så jag och tage tältade istället. Blev lite tidig kväll, vi gick och la oss 19,30. Finns tyvärr inte så mycket att göra där vi var. Så vaknade ett par gånger under natten och vakande på tok för tidigt på morgonen.

Ultralången. Gjorde som vanligt, åt mat, klädde på mig tävlingskläderna, laddade upp med musik, fyllde vätskebältet (inte med vatten utan med Juice) fungerade väldigt bra. Jag startade sist så det var väll min uppgift att samla ihop fältet. Hade en långsträcka till 2:a. Ner på landsvägen och dunka, helt klart bästa vägvalet på båda långsträckorna. Fast väldigt tråkigt vägval...

Var ikapp Elias vid 2:an. Han hade klättrat över hela berget och tappat 3 min på mig. Gjorde mitt race, kontrollerade kontrolltagningar. inga bommar, och kom ikap Jonas, efter att han hade bommat 3:e sista kontrollen. Så vann med 6.30 minuters marginal. Winsplit: Sträcktider



Orelevant bild!

Space bound

Har börjat lyssnat på en del nya låtar, känns som att det blir mer och mer rap och hip-hop. Dock svänger min musiksmak väldigt fort.

Bjuder på lite låtar som jag har fastnat för nu!




RSS 2.0