Lugn kväll

Har varit ganska lugnt efter kvälls svenskan, då TB kan vara ett riktigt sömnpiller efter middagen. Idag så lottade vi vilken ordning vi skulle göra muntliga nationella. Tog oss va 70 minuter att göra det, resten av lektionen läste vi en text om Metallicas trummis.

Sen så har det grillats, luktar ganska mycket rök nu. Fast på ett bra sätt (luktar sommar tycker jag)

Tog några bilder, orkade inte så mycket mer. Blir att sova nu.

Erik försöker hitta lilla björn !


Tour de Kanis skido kartor!

Dagens kartor. Har kört ett par gånger på detta spår tidigare i vintern. Men man läser fortfarande kartan lika mycket.

Riktigt kul tävling, resultat kommer senare!


Del 3

Idag var det verkligen min gren, skido i sin bästa form. Korta snabba banor med ganska mycket kartläsning. Vädret gick inte att klaga på ca -6 grader solsken. Vi åkte i två grupper som förra året, fast nu åkte jag i andra gruppen. Men i år så spelade det inte så stor roll om man startade i första eller andra. Det var fler spår så alla åkte inte efter spåren utan orienterade själva.

Var 3*2 km, öppnade ganska hårt. Och hade va 8 minuter på första banan. Fortsatte att ha den farten hela loppet, Sture hade verkligen fått till 3 olika banor, svårt att göra olika utgångar och ingångar på ett så smalt ställe. Banorna får en 3,5 av 5!

Hade blivit mycket snack om jag inte hade vunnit. Ingen press bara göra det man brukar göra, ut och kötta med bra koll på kartan. Vann dagens tävling med 2,12 över Joar, och 2,16 och Jonas L. Plockade då ikapp en del av det jag tappade igår.

Har kartorna, men ska göra en quickroute innan jag lägger upp dem. Borde komma upp innan 20,00 +- 15 minuter.

Ska höra med Grabben om han har några bilder från den ortodoxa stilen, annars får jag fara ut och fota lite eget : )

Måste ju ha bra glid på sommaren också!


Touren del 2

Var ganska så taggad, inte för mycket och inte för lite. Åkte dit, skidorna och kroppen kändes bra. Tappade ganska mycket fäste på vägen dit, men det löste sig när jag kom fram. Var folk som hade med sig som tur var.

Starten gick och la mig bakom KE för visste att han åkte fortare än mig. tryckte på fram tills KE fastnade och ramlade, då passade jag på att åka om han. Så då drog jag resten av första varvet. Ledde ett tag till innan KE åkte om.

La mig bakom, kändes mig riktigt stark. Första backen på andra varvet stakar ganska långt upp. Går över till löpning, fungerar bra och så händer det. Sätter staven innanför skidan och olyckan är framme. Vad ska man göra, bitter och högpuls, så drar jag den trasiga staven i ett träd ett par gånger. Men inser ganska snart att det inte löser ett J***** skit. Kunde ju verkligen fått ett bättre slut idag!

Så åkte tillbaka till starten, fanns inte så mycket och säga. Väntade på att Niklas skulle bli klar med att pricka av åkarna, innan vi åkte tillbaka.

Känns som att man vill slå på Absolute less nu, fast bättre att rycka upp sig och tagga för skidorienteringen imorgon!

God natt!



Jib academy


One more time

De flesta kanske redan vet det, men jag och Alm hade ju beställt nya brillz. Och igår vid Frukost eller lunchen så frågade Joar när de skulle komma, jag sa imorgon eller om 4 veckor. Vad har inte Julius varit och hämtat ut om inte våra brillor. Så blev att pröva och peta på dem. Är riktigt nöjd med köpet, och ett tack till Julius (y)
Har haft 3 riktigt jobbiga lektioner, inte att de var svåra eller långa. Var inte taggad alls, trött var jag hela tiden... Blir en tidig kväll idag, fast kan inte säga att jag har varit uppe länge de andra dagarna. Går och sover innan 24,00/00;00 varje dag!!
Idag är det Ortodox stil (klassiskt längs skoterspår med klassisk drag bakom. Kommer bli kul, vi killar åker 9 km medans tjejenra åker 6 km. Startar sammtidigt med KE, hoppas att vi öppnar i ett bra tempo. Hårt men inte överdrivet. Sture tror klistergrund, det tror inte jag. Får se vem som har rätt!
Får hoppas vi har någon fotograf under tävlingen, kommer säkert upp någon bild då. Här eller på facebook!
Brillorna, ska leta upp lite mer fakta om dem! (Rudy Project Aggressor)


Tour de Kanis

Blev inget inlägg igår, hade gjort ett men då laggade datorn ihop och orkade inte skriva om det...

Men igår var det första delen av tour de Kanis. Vi började med supersprint, först stakning 3mot3 stakning sen 4 mot benskate. I stakningen var jag med ganska länge, men åkte ut mot VB och Erik.

Benskaten kändes bra till en början, men fick det tungt mot Micke och Höet. Men det var en riktigt kul dag, fler pass som är så här : )

 

efter att vi hade tävlat klart så klättrade vi upp på Lill kanis, Riktigt fint väder uppe på toppen. Vädret var ju med oss till 100%


Spelade fotboll med några efter maten, gick faktiskt bra. Fick inga skador (y)

 

Bilder: Fredrik Erixon

 


Något skit

Hej igen! Har haft besök av Agnes pappa, han pratade om mental träning. Om hur man kan/ ska tänka före, under och efter ett lopp. Blev ett par diskutioner. Det största "problemet" var att man slösar för mycket energi på att tänka negativa tankar. Är kanske sant, men jag känner inte att det är något större problem för mig. Hoppas det fortsätter vara så.

Måndags fikat idag var kladdkaka med cocos på (Hatar cocos, fast tror ändå det ska vara gott varje gång!!) för nu mår inte magen bra, ska aldrig mer äta cocos igen !! Men fanns gott mjukbröd i alla fall.

Vi drog ihop en ett gäng och lirade innebandy i 50 minuter, var längesen man spelade och det var lite ringrostigt.. Körde med min nya klubba, tyckte den fungerade riktigt bra.

Måste ha något skit i halsen, för så fort man ska börja ta i så känns det. Så svårt att förklara exakt hur det är, men det känns inte bra så långt är jag säker. Kändes inte såhär före vintern... Ska fortsätta ta kvällspulsen, och se hur den utvecklar sig. För Sture tycker att jag ska vänta med att ta prover för att se om pulsen visar någon skillnad.

Ska kolla på ett till PB avsnitt efter duschen!

Låt: Rise Against – Make It Stop

Kolla en fågel!

Björx avslutnigsbal


Åreblogg


Snart vår!

Det märks att vintern är snart slut, känns både bra och dåligt!! Har börjat planera sommaren ganska mycket nu, märker att det kommer bli en del resande som förra sommaren. Insåg kanske lite sent att jag missar 2 juniorcup tävlingar då jag inte åker till Gotland...

Måste göra val man inte tycker om ibland, kommer kanske ett till ganska snart. För sammtidigt som Älvsbyn runt ska gå, så är det Juniorcups tävling.. Varför kan de inte ligga på olika datum? Vill också springa SM i terräng löpning, går helgen efter tjeckien. Ska kolla upp hur möjligheterna är att fara ner på det. Löp formen verkar ju inte vara så dålig.

Igår blev det lugnt A1 med min bror, åkte skoterspår. Gick lätt och vi åkte på lite skoterspår som gick lite överallt. Kändes bra när solen sken (y)

Idag har jag haft fysik prov på morgonen, kändes faktiskt bra. Vet att jag hade fel på 2 frågor, hoppas man har rätt på de andra frågorna. Ska inte oroa sig så mycket! Mattematik på det, börjat med ett nytt område "talföljder" Känns som att det är ett lätt område.

Taggar för 2 fika, sen mer skola efter det!

Tagga för läger med denna snubbe!!


å hopp


Helg

Fredag: Hade körkort lektion på morgonen i 2 h, blev mest att göra uppgifterna på internet. Hade något fel, då var det mest feltolkning av frågan.. Sånt som händer. Engelska på det, ska nästan klart uppsatsen som skulle ta 80 min på 40 min. Går fort om man kommer igång. Lunch sen packa städa för att åka hem CH efter kemin. Plockade också upp Petter och Ellen som också skulle till Luleå. Ingen träning den dagen. (Glömde nämna, men Joar var också med i bilen)

Hade killkväll hos Markus sen på kvällen. Var "bara" jag, Joar och Markus. Men det var trevligt ändå. Vi såg film åt glass och chillade ganska mycket : )

Idag: Vaknade och kände mig ganska trött. Men bara upp och hoppa så kommer man igång förr eller senare. Frukost i vanlig stil. Sen bytte man om för löpning, blev 45 minuter A2. Känns inte så coolt att jogga i centrum och se ut som någon motionär ; )

For ner på stan ett tag, kollade mest efter skor och något åt pappa som har fyllt år (har inte hunnit skaffa han något än..) Hittade inget kul, blev mest sugen på att köpa en vinterjacka. Även då vintern snart är slut!!

Blev 3 rätter middag idag, först paj, sen potatisgratäng och efterrätt.

Helt random bild...


Kåbdalis

Idag for vi iväg med skolan till Kåbban, först hade vi inte så stora förväntningar på dagen. Men ju längre tid i bussen och vädret blev bättre och bättre, trodde vi! Kom dit solen sken, fast det blåste och backen var för det mesta IS!! Men hade en bra dag i backen, inte så mycket hopp och rails. Mest häng med grabbarn.

Tog 3 lite snabba bilder på toppen, var inget riktigt mysväder (bilderna ljuger lite) "Fick" med mig fel objektiv, blev 70-300 istället för kit objektivet...  annars var det en toppen dag!


Daily routine

*Varje morgon vaknar jag alltid lite före alarmet ringer.
*Går på toa
*Tvättar ansiktet med kallvatten, för att vakna till
*Klär på mig
*Går och äter frukost
*Äter gröt/ fil med sylt och russin, kanske en macka
*Dricker mjölk och juice
*Borstar tänderna
*Packar för skolan
*En sista koll i spegeln innan man går
*Cyklar ner till skolan


Så är det nästan vaje vardag, funkar bra för mig! : )

Coach Sture

Fel dag att hylla denna man på, men gör det gärna en dag sent än aldrig. Sture Norèn fyllde år igår, vad han blev är inte intressant. Skidlinjen hade inte varit den samma utan denna man som gör 600 timmars övertid för våran skull. 

De mest klassiska uttalanden från Coachen!

"Vill jag höra din röst, ringer jag dig!"

"Man blir bra på det man gör!"

"Jaha, en till på dåliga människo listan!"

"Jag är  hård, men mjuk på mitten!"



Stort grattis till denna man!


Sick!

Höjdrädd?!


Trevlig träning

Efter att ha skrivit prov efter lunchen så gjorde jag lite skolarbete innan middagen. Hade tränings lära efter maten, Coach Sture pratade om att man "ska" hålla på med fler idrotter än en! Håller med helt och hållet på den punkten.

For ut på ett skate pass efter att snabbt bytt om till träningskläder. Värmde först upp, sen körde vi maxryck var 4:e stolpe i 3 km. Fortsatte med intervallerna, blev en 2 minuters intervall. Var inte så långt ifrån VB i tid, så det kändes skönt. Blev stakning 10 max 20 lugna och så ett 2 km's runda. 

Sen körde vi en lite längre intervall, vet inte riktigt vad den tog i tid. Kanske körde lite för hårt, men tyckte att jag hade ganska bra koll på tekniken. Intervallerna avslutades med att Sture låg först och så fick man inte släppa någon lucka till den framför. Och sen när det blev dubbelspår, så fick man åka om. Lyckades plocka många placeringar från att startat sist.

Åkte av mig i 1,30 efter det, på ängarna, där Andörjan går. Åkte på där i under en stjärnklar himmel, med lite norrsken. Riktigt skönt. Skulle haft något att fotografera med... Blev totalt 2,30 idag.

Ska bli skönt att gå och sova snart, och taggar Kåbdalis imorgon. Kameran följer självklart med!

Min anslagstavla!

 


Freeski TV

(y)

23/3-2011

Är uppe ur sängen och ätit frukost, ett steg i rätt riktning. För känner mig inte så jätte pigg just nu.. Får hoppas att det går över, annars kommer ju inte denna skoldag bli särskilt kul.

Ska fortsätta jobba med webdesignen och utveckla mina vågräta och lodräta listor. Tydligen så har många hoppat av webdesign kursen... var får svår!! Men man kanske ska jobba istället för att kolla på film och annat. (Ska inte säga att jag aldrig har gjort det, men jag har blivit mycket bättre på att inte göra det) Man måste ju lägga fokus på det som är viktigt. Nu blev det dålig stämning.

Dagens träning är lite osäker, borde bli ett lugnare A1 pass. Måste kolla tränings schemat !!

Har inte kommit på något roligt att fotografera, så nöter igenom lite gamla bilder igen.

Orientering!

 


Skate intervaller

Tillbaka framför datorn, efter ett riktigt skönt intervall pass.

Först såg det ut som att vädret inte skulle vara med oss, fast vi hade riktigt fel. För solen kom fram och vilket väder det blev. Helt sjukt : ) (Hade tankar på innebandy pga allt regn som föll 45 minuter före träningen) Skulle åka 4 st 6 minuters intervaller.

Trodde det skulle gå tungt nå ***** efter som det var så blött i snön. Gick dock bättre än förväntat, låg i rygg de 2 första och gick upp och drog på de 2 sista. Hade mycket bättre stavfäste, kanske för att jag hade skido trugor.

Pulsen var hög och bra, låg mycket på tröskeln hela tiden. Var sällan över den. Lite otur så fastnade pjäxorna i varandra 150 meter före slutet på sista intervallen. Tog med mig Julius i det fallet... Totalt mitt fel! Men Julius flög verkligen ut i djupsnön och fastnade nästan där.

När vi hade åkt ner lite efter intervaller körde jag och Alm lite ryck på platten. Kändes bra och trycka på lite till. Gled runt lite till. Och sluttiden på träningen blev 1,25!

Bild på glasögonen jag och Alm har beställt! (y)

Jag gröna och Alm röda!


Lookin' down

God morgon, fast min morgon var inte så god. Har börjat vakna runt kl 6 alla dagar... Inte särskilt stabilt när man har sovmorgon. Tvingade mig själv att sova ett tag till!

Har två lektioner idag, resten av dagen kommer troligen gå åt till mitt Samhälls arbete om trafficking och plugga inför provet som vi har i morgon.

Ska tydligen köra A3 skido, får se hur det blir med det. Måste valla om ändå.

Var med i tidningen idag, nu var det från Skio-go cup tävlingarna i Piteå. (Kuriren)

Inverterad bild!


Löpning

Dåligt med uppdateringar här, men har lätt för att bli så under lov/ helger. Ska försöka göra något åt det nu, med ett lite längre inlägg.

Har haft Fysik, matte och teknik och företags nånting. Andra matte lektionen kändes som ett av det bättre på länge, kan ju igentligen allting, fast på något sätt så finns det inte där när jag behöver det. Ska fortsätta plugga på så löser sig det nog.

Är ett par prov som kommer snart först teknik på onsdag, sen fysik på måndag nästa vecka. Borde inte vara några problem.

Tog det lugnt innan maten, tänkte prata med Sture. Men han är ju inte här på måndagar.. Gick ju inte så bra att prata med han då! Tänkte prata med han om tanken att ta blodvärden och kanske lite andra tester, för känns som att jag har haft något hela vintern som har hållit i sig !! Känns bättre att kolla upp det än att fortsätta träna och inte veta om det är skadligt eller inte.

Efter middagen, så bar det av på ett träningspass, blev 2,35 löpning med Joar, Jonas och Filip. jag vet att det blev onödigt långt, men kändes ändå som att vi höll ett ganska lågt tempo. Har inga hastigheter, eller sträckan som vi sprang. Hann i alla fall hem till Måndagsfikat, vilket var det viktigaste !!

Tänkte kolla något avsnitt Prison Break innan jag somnar : )

Saknar han redan


Awesome


Måndag

Yees, då var det måndag igen. Och en ny skolvecka väntar! Kommer nog bli bra, särskilt då det är Kåbban på torsdag.


Pics

Slänger med en sommarbild, bara för att sommaren är riktgt nice! (y)

Ski-Go cup

Igår avjorde ski-go cup, och det stod mellan mig och claes. Han ledde med 5 poäng inför tävlingarna, och det gjorde att jag var tvungen att vinna en, och komma före Claes på andra tävlingen.

Tävlingarna körde i Piteå på Vallsberget i riktigt stekande sol. Men smalspåren var få och nå ***** lösa. Men inte gör det något, är lika för alla.

Sprinten vann jag med 30 sekunder, sen medelditstansen var jag 2:a 5 minuter bakom Claes!! Vet inte var jag förlorade all den tiden, men ett stort grattis till Claes som i slutet visade vem som var bäst.

Annars har jag städat rummet och gjort lite andra småsaker här hemma.

Var ute på ett lugnt skate pass med pappa, broder och hunden. Solen skiner starkt idag också (y)

Kalas!


Feel good pass!

Idag skulle vi åka ett lugnt pass, klassiskt för att få använda lite andra muskler än de som man använder när man springer! (Bra formulering där) Åkte i stekande sol med världens bästa idrottslinje (Kommer säkert få kommentarer på det, men inget slår Älvsbyn på vårvintern!) Åkte Ortodox stil, bara enkelt klassiskt spår som slingrade sig efter skoterleden mot sikfors! Blev riktigt sköna 1,45 :D

Har haft en massa skola idag, och 1,5 med våran Svenska lärare var ett sömnpiller... Blir en tidig kväll idag!

Var och åkte slalom med VB i tisdags, gick bättre än vad jag trodde. hoppade första gången switch (när man åker med ryggen mot hoppen) lite läskigt faktiskt. Köttade lite på railsen också!

Bild på toppen av Kanis (Foto:Viktor Brännmark)


Cold Rush


Gårdagens karta


Intervaller

Dagens träning tog faktiskt riktigt bra på benen, fast det var det som var själva meningen med träningen! Eller har jag missuppfattat allt? Vi skulle köra 4 intervaller 2 varv. Skulle hålla AIII, AII+, AIII och AII+ Varva mellan lite hårdare och "lite lugnare" Man kände ganska stor skillnad när man slappnade av och inte ansträngde löpsteget så mycket.

Hoppas Sture kan skicka kartan, så att jag kan visa hur träningen gick.

Men tiderna blev såhär.

Varv 1
1 Puls med:169 max:178 tid: 2:07,77 Fart: 3:51 /km

2 Puls med:172 max:182 tid: 2:37,34 Fart: 3:21 /km

3 Puls med:171 max:182 tid: 3:39.62 Fart: 3:46 /km

4 Puls med:169 max:181 tid: 2:40.26 Fart: 3:50 /km


Varv 2
1 Puls med:168 max:180 tid: 2:27.44 Fart 4:25 /km

2 Puls med:174 max:182 tid: 2:43,42 Fart: 3:24 /km

3 Puls med:174 max:181 tid: 3:45.57 Fart: 3:51 /km

4 Puls med:172 max:184 tid: 2:43 Fart: 3:44 /km

Riktig syra i kroppen


(Bilden visar bara några random syror)

Secondhands #2


Ny musik

Har börjat lyssna ganska mycket på denna artist !!

 

Bilden är en länk!


X Games Europe

Nu är det X games, Freeride streamar från tävlingarna. Tider och sånt finns också på deras hemsida!


http://www.freeride.se

Along the way

Hej alla barn! Onsdag idag, har haft 1 lektion och spelat lite billjard innan lunchen. som verkligen var KASS idag, riset var sjukt torrt och okokt!! Har inte varit särskilt nöjd med skomaten, det vet ni som har läst min blogg ett tag. Vad ska man göra, äta på grillen alla dagar istället!?! Ska lägga energin på viktigare saker än att våran skolmat smakar lite sämre än vanligt.

Igår så for jag, Martin N, Viktor B, och Karl ut på ett A1 skate pass, försökte åka stort och kontrollerat. Föret var inte bra, sög ganska mycket i snön (För det var så låg luftfuktighet) Men vi åkte på 1,30 i solsken och +1-2 grader (y)

Ska på filmvisning snart, är de som gick körkorts kursen som har gjort en film. Är faktiskt själv med i den!

Simon Fors på JSM


Feel so good!

Måndag, och ännu en skoldag snart avklarad. Efter det väntar träning och yttligare skolarbete, känner att före årets OL läger ska jag ligga lite före planeringen i det flesta ämnen. För blir alltid en massa plugg som man måste ta igen efter läger.. Men under läger vill man fokusera på träningen och slappna av från skolan (y)

Sirius – Taste of Gold

Mer bilder från igår!


Freeski TV


Shades!

Istället för att vara som "alla" andra på skid så tänkte jag kanske köpa dessa brillor istället! Snygga?


Trevligt

Hejsan! Lite sent inlägg för de flesta att läsa, men då finns det ju imorgon för er! Just idag har man varit ute på bergnäset och tävlat, vädret blev bättre fast på morgonen snöade det ruggit mycket. Skulle köras 2 skido tävlingar, skönt att ha dubbel vilat före dagens tävlingar. Nästan en liten formtopping, märktes mest på första tävlingen att jag kände mig pigg.

Första tävlingen var 6,3 km, åkte 8,36. Så det blir en hel del längre än vad banan är. Hittade snabbt flytet i kartläsningen och gjorde att man kunde lägga mer engeri på att åka riktigt fort. Gjorde också det och vann med 30 sekunder.

Andra tävlingen hade solen tittat fram och lyste riktigt varmt. Samma som första loppet, hitta flytet. Men det märks att man inte har fått i sig nog med energi, för det var mycket jobbigare andra loppet. Kanske jag som inte är riktigt van med att det ska ta imot när man åker.

Blev intervjuad av både NSD och Kuriren, kanske kommer en aritikel imorgon eller på tisdag. Jag och Jonas fick ett bonus pris av klubben (Bergnäsets AIK) för våra framgångar på SM, UEM och JVM. Känns skönt att visa att norrbotten ska ha en plats på orienterings kartan!

Bilder från dagen!


JSM

Idag lyckades jag palla mig till Boden för att kolla på JSM i skidor, var dubbeljakten som skulle avgöras. Tyckte att jag fick en del bra bilder. Lägger upp en del av dem. Där viktor Brännmark lyckades bäst av killarna (Y) (Ni får gärna låna bilder!)


välförtjänt vila!

Skönt, första vilan på 20 dagar!! Det har varit så fint väder, så man ville ju ut och träna alla dagar. Men efter gårdagens andra tränings pass så kändes kroppen väldigt sliten. Och en vila var prio 1!

Gårdagens andra träning blev löpning med Joar och Calle. Vi sprang skoterspår i mörkret, gick bra när det inte var så mycket knölar på spåret. Blev stabila 1,45!

Idag så har man bara pluggat och chillat här hemma. Hunden var väldigt glad och se mig : ) Får se om det blir Boden imorgon, måste hitta någon skjuts dit! Det löser sig nog.

N1

Har varit ute med Martin B och kört A1 klassikt, riktigt bra pass. Solen sken och vädret kunde inte bli mycket bättre, helt enkelt ett perfekt skidpass. Åkte alla spår, de är ungefär 18 km. Åkte en liten extra sväng för att få lite mer tid, självklart tränar man för känslan och inte för tiden. Men om coachen säger att man ska öka tränings tiden så är det sånt man får göra!! ; )

Vi har fått middagen i lådor 2 dagar i rad nu, för "alla" skidåkare är på JSM. Så då blir det lättare för dem att göra så. Inte gör det oss något. Äntligen har Jonas och Filip slängt mjölken och yougurten som har legat i kylan ganska länge nu... För det luktade inte så gott.

Highfive!


Chilli'N


Filmkväll

Har haft en filmkväll med grabbarna ( Joar, Julius och Zacke ) Såg Due date, riktigt bra film ävan fast det var andra gången. Vi var "tvungna" att äta upp godiset som vi fick för att hjälpa till inför teatern som de hade igår. Passade också på att bygga en snögubbe på folkans tak, bara postiv kritik från personalen och Monica. Trodde ett tag att det skulle vara dålig stämning över bygget. Tur att det inte var så : )

Sängen väntar!!

Med lite musik: Snook – Kommer ifrån


Sommar känsla

Gjorde om en bild från i sommaren, vill verkligen ha sommar igen : )


Blogg tips!

Några av de bloggar jag läser mest

Viktor Brännmark


Niklas Henriksson


Elin Nilsson


Agnes, Evelina och Julia


Fredik Erixon


Emma Bergström


Elin Brännmark


Simon Waller


Ida Noren


Frida Karlsson


Fredrik Pajala


Jon Olsson


Har säkert glömt någon..

Jobbigt

!!! idag har man haft en massa lektioner som vanligt, "slapp" kemin då vi bara var 4 st som skulle vara med. Ska ha den lektionen imorgon istället, gör inte mig så mycket. För hann ut på tränings passet innan middagen. Jag och  Joar körde 1,50 h löpning med 20 minuter A3. Kan säga att benen var trötta på hemvägen.

Började med att värma upp 30 minuter till stället vi skulle köra backintervaller. Skoterspåren var ganska så lösa, gjorde att det blev tungt att springa. Började med 5 st 2 minuters, vi fick springa längre än vad vi trodde från början. Efter den 5:e så körde 5 st 1 minuters uppför, sen 5 st 1 minuters utför. Fick upp bra med puls, ingen riktig syra, utan låg lite under max gränsen. Gick in för detta pass med att hitta ett flyt i löpningen utan att bara slänga fram benen utan kontroll. Tyckte att det stämde bra hela träningen.

Sen var det bara jogga ner hem, tog 25-30 minuter det också. Kändes bra att komma hem och äta middag direkt, blev ris och köttgryta med bröd och festis.

Blir nog att fixa lite skolarbete, inga stora saker. fast det måste göras

Skön låt: Nas – The Message

Träning!

Dagens träning var sprint skido baner, som sture har lagt på Folkanspåret. Hade 3 banor, 2 som var 2 km och 1 som var 3 km. Det gled VÄLDIGT dåligt idag, man åkte på sandpapper vissa delar av banan. Vad gör det när man vill få upp bra med puls ! Köttade på och bommade bara en liten sväng, annars var det ett perfekt lopp.

Blev 30 minuter A3, och 70 min A1. Vädret gick dock inte att klaga på, riktigt varmt. Skulle nästan ha skippat underställ på benen, alltid lika lätt och vara eftersmart.

Får se om det blir någon träning ikväll, kanske ett lugnare springpass. För imorgon väntar A3 löpning, väntar redan !!

Fettisdag

Yeeii, semlor var det som serverades på dagens två fika. Riktigt bra, hoppas vi får till middagen också! Nu låter som jag är värsta tjockisen, fast det är jag ju redan ! Eller 182 cm och väger under 70 kg är inte så tjockt : p

Ville gå och sova tidigt igår, men blev ändå en gansks sen kväll. Tur att det var sovmorgon idag, så man fick sova ut. Har haft kemi och samhälls, är snart klara med samhälls kursen, 2 saker till som ska göras innan vi avslutar kursen. Valfritt arbete inom brott och straff, sen skriva ett CV. Inga problem!

Mums !!


Bild

"lånade" en bild från petra från sävastspelen, är topp 3 i herrar H17-18


Min bästa vän

Go natt på er!


Karta

Så här såg dagens pass ut!

J*vligt bra.

Idag har jag varit ute på ett skate pass, blev mestadels skoterspår. Ville åka på andra ställen än bara elljusspåren, och gjorde det verkligen idag. Ska försöka göra en quickroute med någon karta över byn så kan jag visa hur jag åkte. Blev bara 22 km, men all klättring på smalspår tar en väldig tid. För klättrade ca 550 meter under passet, vilket kändes ganska bra i kroppen.

Synd att man inte orkar släpa med sig kameran på sånna här pass, blir alltid lika sugen att ta några bilder under passen, för iden om bilden finns där, den "perfekta" vinkeln mm!

Bara att duscha, plugga för sen väntar måndags fikat (Glad gubbe)

Winter Project


On the ground

Hej hej hej! Var inte särskilt taggad för skola, kan ju inte strunta i att gå dit. Den värsta skolångesten har gått över nu. Snart är man nog tillbaka i plugg tempot som man hade före lovet. Blev en riktigt kallstart idag !!

Ska fara troligen fara ut på ett riktigt skönt skidpass, för vädret är verkligen med oss idag. Tackar för det!  Blir först 2 fika, sen ut och glida i solskenet.

Ska försöka ut och fota lite, då det är så härligt ute (Happyface)


riktigt söt


Det löser sig


Sista dagen på lovet.

Då är detta lov i stort sett slut, men kommer flera lov. Kommer ju bli riktigt sköna skidpass när jag kommer tillbaka till Ä-byn, tränings tiderna kommer också gå upp nu. När temperaturen är -20 så vill man inte vara ute på 2h + pass. Fast känner på mig att det kan bli ett antal sånna för mig nästa vecka.

Har varit ute och åkt skidor med hunden i 1,15. Han ville först bara jaga de andra hundarna, fast vi åkte en annan väg och då gick det lite bättre. Sen lyckades min bror knäcka sin stav när han tryckte till lite. Stavarna var dock lite för mjuka för han. Blir en nyinvestering nästa vinter, för nu finns de andra stavar han kan åka med.

Ska nog ut och gå med hunden, en kortare sväng. Efter det så är det bara börja packa och lyckas få med alla saker tillbaka till byn.

Om det ändå vore såhär!


Smart

Nu vet jag vad jag ska skaffa för att känna mig säker på kvällarna !


Hemma bäst!

När man kollar på huset i en annan vinkel hittar fort saker som man inte riktigt har tänkt på innan. Och har man en kamera så kan man ju fånga dom vinklarna på bild! Har tagit lite bilder, tycker själv de blev bra resultat.


Kreativt


Vem är jag, vem är ni?


Sirius - Fuck up

Sunk so deep you won't believe,
I can't preside what is over me,
I know what you think when you say my name,
Talk about me like "Oh he changed,"
Another dope is up his nose,
And I don't know if I can trust him,
And the smell of alcohol is too much for me to go hug him,
And it's hard to take, hard to watch, hard to look away.
But it's worst to be in the middle of this shit,
Try to make up why to stay.
So I underestimate people, lie to myself,
But I'm easy to see trough,
Used to be so proud but take a look at these eyes,
Take a look at me now.

Everybody got a problem with me,
But then again no one tells life's easy,
Now I gotta watch where I put my feet,
Some don't even want to look at me.
Every now and then I think back,
If I took another choice where will I be at?
Momma said I'm proud of you, and my dad want to help me, guide me through,
And I do want to change, but I keep coming back to the same old same,
Snort a line, while I write a rime about quitting shit for a better life.
What the fuck is that, where's the discipline?
This thing to bring out the bitch in me,
And did I make this song for the sympathy?
I don't now what it is but I'm sick of it.

Look into my nephew's eyes, I see myself back when
I didn't care about nothing, I'll rather be alone for now,
Figure out, how to bring myself back down, on the ground.

Cause now I am flying higher than I ever could imagine,
And I was supposed to be scared of heights, like what happened?
I guess we changed, some for the better, some for the worse.
I'm stuck somewhere between and it hurts.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/sirius/fucked_up.html ]
It's dark tonight, I miss the sunlight,
I miss saying things like "thanks I'm alright."
When you ask me, how I'm feeling, well I'm happy, when I'm dreaming.
It's a whole other world in my head, when I close my eyes in my bed.
Cause I make up places and people, replace myself if I need to.
Three little birds on my doorstep,
I see what it means when I go there.
So peaceful, so quiet, alone, but self reliant,
I came to the point when I put the mic down and said I'm done.
And with a life like this you might just feel like
Putting steel on your tongue.

Cause I swear to God, I've seen suicides, I knew people who took the wrong,
So rest in peace to the people I knew, cause I know you can hear my song.
And I will be strong for me and you, do what they tell me that I can't do,
In all your names, I'm-ma fight, so I walk on the stage for you tonight.
So when the light hits me I'm-ma shine for you,
Bottom line I'm-ma lie for you, they gotta kill me to make us meet again,
Cause I'm never giving up, I ain't leaving yes.
It's not for me no more, it's for all of us,
I see you when I see you, I love you all.

Look into my nephew's eyes, I see myself back when
I didn't care about nothing, I'll rather be alone for now,
Figure out, how to bring myself back down, on the ground.

Cause now I am flying higher than I ever could imagine,
And I was supposed to be scared of heights, like what happened?
I guess we changed, some for the better, some for the worse.
I'm stuck somewhere between and it hurts.

Cause now I am flying higher than I ever could imagine,
And I was supposed to be scared of heights, like what happened?
I guess we changed, some for the better, some for the worse.
I'm stuck somewhere between and it hurts.

Dryg!?!

Säger som alla andra, Northug får gärna hålla på och leka. Men att stanna och verkligen visa de andra att han har sprutat ner dem ännu en gång. räcker det inte med att vara först över mål linjen, ska man trycka ner sitt motstånd ännu mer... Så gömmer han sig bakom att Hellner åkte imål på en skida på sprinten. Hur kul är detta på en skala?

 


Remeber the days!

Snart är lovet slut.. stort sadface på det! Fattar inte hur fort tiden går. Började inte lovet nyss? Är bara inse att skolan börjar snart. Men har hunnit gjort en hel del under lovet.

"Glömde" att skriva ett inlägg igår, här kommer en lite snabb info om vad som hände. på morgonen for jag ut och joggade med hunden (Är sjukt sugen på att börja springa i skogen nu) Fast jag vet att det är ett par otroliga veckor med skidåkning kvar !! For ut senare igår med pappa och tryckte lite skate, blev 1,30 med ett par lite längre A2 intervaller i backar. För att få upp pulsen lite, har kört ganska mycket A1 de senaste dagarna.

Idag så har vi varit uppe på isen och spelat lite bandy (riktigt bandy) Skönt att använda lite andra muskler än de som används vid skate och löpning.

"Nya" låtar!
Envy – All That
Sirius – Fuck Up
Envy – Partyland


Niklas Eriksson chillar i Åre!


Vill prova

Har sett att Oneway har kommit med en ny stav, hoppas de fortsätter med att leverera bra pendel och kanske minskat vikten ännu mer! Kan ju inte säga något annat än vad oneway säger själva om sin nya stav!

The ONE WAY Diamond Storm PREMIO 10

  • Unbelievable 18% better in stiffness
  • Incredible 20% better in strength and durability
  • Unchanged in weight and swing ( 58g/m!)
  • Hotter than ever !

Mer bilder!


Värt och skaffa!

Canon har kommit med ett nytt 600 mm objektiv, årets modell är även bantat 1450 gram! Man kanske ska slå till när man har 130'000 kr över :D


Köttar på!

Tjenixen! Mer träning ute i den underbara temperaturen. Ett stort steg i rätt riktning imot de fina vårpassen. Har Köpt ny innebandy klubba, min höll ju på att gå i bitar.
Var ute i 2,20 och körde skate med Gunnar igår, var längesen man träffade han!
Lite bilder på det lilla norrsken jag hann fota


Sportlov tisdag!

Okej, vad ska man nu säga!?! (Det löser vi i nästa inlägg) Eller så gör vi det nu !!

Idag dubbel skidträning. Första passet var med andreas och joel, vi skulle köra skateintervaller. Började med ca 30 min uppvärmning. Sen 3 st back intervaller som tog ca 1,50 st. Kan säga att det vara syra redan efter första. For vidare, åkte bort syran som hade bildats. För att sen köra 4 st 2,30 min intervaller. ganska platt, så att man fick växla mellan 3:an och 4:an's växel. Och lite stakimpulser på det. Vädret var på våran sida idag -3 och solsken!

Andra passet var klassiskt ute på bergnäsheden, trodde att det skulle vara lite varmare. Men det var ganska så kallt när det blåste lite. Körde på lugnt i 2 h, innan man for hem. Finns inte så mycket och säga om passet, än att man stod och stakade!

Har inte hunnit med så jätte mycket mer idag. Fotat lite norrsken (blev dock inte så bra, gick ut lite sent..) Juste har fått kameran och fungera igen, skönt!


Sportlov

Skönt att ha lov när vädret har blivit bättre! Kan ju inte bli mycket skönare än att det är ca -5 och solsken hela dagen (Tummen upp på det)

Var ute på isen med familjen och hunden och åka lite skriskor, var riktigt längesen man åkte skriskor senast. Men tekniken satt ändå!

Blev också en liten jogging runda med hunden, synd att han inte orkar springa så länge. Kanske är bra för mig så att jag inte hets öppnar löpsäsongen. Blev lugna 30 min.

Taggar för dubbla skidpass idag, ett A3 pass med Andreas snart, och sen ett lugnt klassiskt pass ute på bergnäset sen : )

Lite bilder från igår.


RSS 2.0