Syn Cole

 

Konstiga ideér

 
 

hände...

Vad hände med att man vaknade igår med lite ont i halsen, och trodde det skulle gå över under dan. Fel tänkt, det blev bara värre... 
 
Så nu är det hemma från jobbet, och försöker få så mycket vila som möjligt. 
 
Typiskt när man kommit in i ett skönt flow med träningen. what to do? 
 
 
 

obeskrivligt

 
 

Fortsätter träna

Avslutar dagen med totalt 4:15 h A1. Känns skönt att både få in A3 och A1 passen, men lite mer struktur framöver. 
 
Började med 2:30 klassiskt/ stakning, kan säga att Andreas "bara" körde 2:00! Ska väll inte vara så dryg, då han ändå stakar ifrån mig i stort sett alla dagar i veckan... 
 
Kom nästan precis hem från passet, ätit och duschat så bar det av ut på ett mtb pass. Där jag provade köra ny cykeln lite hårdare, otroligt nöjd med köpet och får hoppas på sköna pass framöver. 
 
Blev 1:45 och kom precis lagom till middagen som serverades. Hamburgare och potatis! 
 
 
Jobbiga 25 varv..
 

The say I'm caught up in a dream

 
 

30+30

Skönt med en intervall lördag. 
 
Körde först på förmiddan ett stak/ klassiskt rullskids pass. Där jag Värmde upp med impulser och några kortare intervaller. Sen körde jag 6 * 3:30-3:40. Tyckte jag var lite klen i stakningen, kommer igång med stakningen snart. 
 
Men lätt uppför+tungt rull är ju inte alltid lätt. Kunde hålla ihop alla intervaller utan att tappa så mycket tid. Avslutade med en 11 minuters intervall som gick kämpigt, men körde så hårt jag orkade utan att gå helt stum. 
 
Sill och färsk potatis till lunch. Innan jag såg/vilade/sov mig genom halva Apollo 13.
 
Sen for jag ut till en sjö ute i skogen för att dunka av lite 15/15. Josefine följde med för att komma ut lite och fota, så det är hennes bilder. 
 
 
Körde 3 gånger 10 minuter, ville packa ihop efter 1,5 halv. Men kändes så J*vla klent att göra det, så fortsatte och körde på hela passet. 
 
Får hoppas att man känner något i kroppen imorgon, annars är det bara ut och dunka igen! 
 
 
 
Foto: Josefine
 

Jobbar 152,5 %

Nu kommer jag ha ännu mindre tid över ett tag framöver. Då jag trodde jag skulle sluta på Cykelstället tidigare så säkrade jag upp jobb en månad till. 
 
Fast sen visade det sig att jag kunde varit kvar på Cykelstället längre. Så ska sluta jobba där vid månads skiftet, sen är det ca 3 veckors dagstidning efter det. Så nu är det för tillfället upp 01:20 för att äta något. Inne i stan 02:00. Dela ut Kuriren och NSD mm i ca 3-3,5 h. 
 
Hem och sova till 08:20 för att sen vara på cykelstället kl 09:00. Sen är det 9 h där (8h jobb+1h lunch) men är kvar på jobbet och äter lunch. 
 
Kommer hem strax efter 18, middag och sen ska det in något tränings pass här eller på morgonen. Känner mig ändå rätt pigg nu. Fast idag är det vilodag! 
 
Gårdagens 10000 m bana gick sämre än vad jag ville. Fast ändå helt godkännt, då jag fick dra 25 varv själv och vinden var inte med mig. 
 
Hade bra fart i början, måste ju våga öppna lite offensivt för att kunna göra bra tider. Sprang in på 9:50 efter 3 km. Fortsatte att gå bra fram till ca 5 km, då jag fick rejällt ont i magen. Och fick sänka farten ca 2 km, kom dock tillbaka från detta och kunde köra på sista 3 kilometrarna. 
 
Avslutade på en tid på 35:36. Vilket jag är nöjd med, fast hade hoppats på ännu bättre tid. Kan checka av att man sprungit 10000 meter på bana, eller 25 varv run, runt, runt... 
 
 

Dimond Thrones

 
 

Torsdags intervaller

Jag och Gunnar körde ol-intervaller på Gäddvik, planen var för mig att köra lite i överfart. Tyckte det gick rätt bra, lite efter på kartan.. Så får jobba mer på att få in de där kvalite orienterings passen. 
 
Vi fick ihop 30 minuter intervall tid, borde dra ihop några fler och sätta ut kontroller så det blir mer tävlings relevant. 
 
Fredag vila. 
 
Lördag lugnt paa på ormberget med några impulser. Allt för att vara pigg för 10 km idag. 
 
Så ska dra till Boden om ett tag, och hoppas att kunna sätta en bra tid på 10 km bana. Får se hur tiden blir, men ska öppna kontrollerat då det ändå är 25 varv som ska avverkas. 
 
 
Stor, och Lill-kanis
 
 

Move

 
 

Lång rull

Skönt att man börjar få in fler pass med rätt planering och motivation. Körde som vanligt cykel till jobbet, för att efter en arbetsdag fara ut på rullskidorna.

Åkte med Markus, han åkte och mötte upp mig i Rutvik. Sen åkte vi kyrkbyn-storheden-gäddvik-stan-björxs-(och sen fortsatte jag själv till Rutvik).

Hade en liten svacka strax före 60 minuter. Sen vid 2:10 gick det segt. Men körde runt och förlängde lite till 2:30.

Så blev 37 km. Trodde det skulle bli tyngre än vad det blev. Vilket är ett positivt besked.

Tog mig tid att springa idag på morgonen. Visst bara 30 minuter och 5,8 km. Bättre att komma igång med mer löpning då det känns bra i knäna. Tror det är vana att reta/ bryta ner och bygga upp muskulaturen runt knän, fotleder, höfter mm.

Väntar ett A3 pass med Gunnar efter jobbet. Får hoppas jag är bra med på kartan från start!


Stumma vader

Fortsätter träna på. Så igår blev det ett besök på skogsvallen i mina Brooks skor. Planen var att lära känna skorna samt köra hårt några 800m intervaller.

Värmde upp med några ryck, 100, 200 meters intervaller. Sen var det bara att köra, tyvärr gjorde jag tvärtom mot vad jag brukar. Öppnade första intervallen snabbast för att sen tappa på de andra..

Tiderna blev:
1: 2:22
2: 2:25
3: 2:27
4: 2:29
5: 2:30

Sista körde jag medvetet lite lugnare första 400, för att sen trycka på andra varvet istället.

Varvade ner och strechade lite, blev inte hela 20 minuters programmet. Drog sen vidare med Josefine till Rutvik.

Cyklar numera ganska ofta till jobbet. Ca 15-16 km, och igår blev det ett snitt på 34,8 km/h.

Nu är det arbetsdag som gäller!


Lite studentbilder

 
 
 
 
 
 
De som "överlevde" 4 år i Älvsbyn! 
 
Fler och bättre bilder finns i Galleriet ->>
 

helgen

Fortsatte att springa rätt bra även på söndags långdistans på 8,6 km. En boom och några svängar som man kunde varit utan, men är sällan helt perfekt. Fast siktar mot att hitta tillbaka till mitt flyt jag brukar ha.
 
Går imål med en tid på ca 55 minuter, rätt okej km tid.
 
Hem och for förbi Elgiganten för att köpa en ny gps klocka. Har ju använt skolans i 3,5 år, så var väll läge för mig att skaffa en egen. 
 
Sen for jag och Jossan ut och paddlade från mig till södra hamn och tillbaka. Blåste lite skönt men inget som störde. Mamma och pappa var också med, fast de låg och cirklade lite runt oss. 
 
Igår var det heldag på jobbet 9-6! Tog och stakade i 35 minuter från mig till Rutvik. Måste börja skärpa mig, då det kändes riktigt tungt att staka... 
 
 
Älvsbyn (med dålig kvalla, tack blogg.se)...
 
 

VB3

Har klarat av två av tre dagar här i Robertsfors. För det mesta riktigt kul och säker orientering från min sida.

Fredag, medeldistans+25%. Kom in bra i kartan men läste till 3an när jag skulle till 2an.. Förutom det så gick det bra, ska inte dra upp alla småsvängar mm! För tyckte det var en bra och roligt område med mycket lättlöpta hällar och tallskog. Känner att jag kunde gjort ett bättre lopp, men är nöjd och orienterings känslan fanns där. Slutade på en 7e plats ca 3:50 efter.

Lördag, medeldistans. Nu satt kontrolltagningarna bättre och jag gjorde inte dom där svängarna. Ett lopp som nästan går in topp 5, fast definitivt topp 10. Rätt så bra fart på kroppen och var med på kartan. Slutade 2a ca 35 sekunder efter Lukas. Så jag är riktigt nöjd med loppet.

Idag, långdistans. Dock i H20 lite för att jag tror det är bättre för mig. Sen skulle vi springa mer i 20 istället för 21 tyckte någon. Men tror ni inte att han då går och anmäler sig i 21? Jo..!


Vad hände...

 

Vårruset

 
 
 
 
 

Brain message

 

Changes

Lite inaktiv här, men som heltids arbetade och idrottare så finner jag lite tid och motivation att blogga.. Hade tänkt att försöka förbättra mig, gäller att få in rutinerna igen.

I helgen gick klubbens tävlingar av stapeln ute på F21. Medeldistans på lördag där jag fick upp bra fart och snabba beslut in och ut från kontrollerna. Lite bristande i vissa situationer.. Avslutade med att ta årets första dopp. Var varmare än jag trodde, men är ingen som tycker om att bada länge.

Långdistansen gick ungefär på samma sätt, men har ingen bra fart. Antingen springer jag för sakta eller för fort. Kommer in i det snart! Fast var obehagligt mycket mygg när det var fuktigt och regnade...

Annars då? Skaffat mig en sommar frisyr. Bad Josefine att klippa mig, blev nöjd med resultatet och var hennes första klippning. Firat en 80 åring.


RSS 2.0