Bra känsla

Fortsätter hålla igång löpning nu när jag kommit hem till snötäckta sverige! 
 
Var ute och sprang med min äldsta bror, märks som vem som tränar. Höll ett rätt så behagligt tempo 5-5.30, lite osett då klockan visst hade slut på batteri från gårdagen.. Blev en distans på 7,5 km och en tid på 40 minuter. Jo jag kör gärna sub 60 A1 löpning, istället för att springa sönder knän och ben på asfalten! 
 
Ska vänta till all is på vägarna smällt och snön på skogsvallen. Sen ska jag försöka få in lite mer intervall betonad träning. Först ska jag se till så att jag håller. 
 
Annars, varit på stan och inhandlat lite kläder. Börjar inse att mina jeans som jag har nu inte kommer hålla så länge till.. Även ett par tunnare knä långa tights. 
 
Imorgon väntar troligen ett pass med Petra och Alm ute på Kallax/ i skärgården. 
 
Blir att fixa lite mer saker här hemma nu, plugga lite till. Komma ikapp i matten, och komma in ett bra flyt och få rutin i hemstuderandet! 
 

Fortsätter med bilder

 
 
 
 

Dancing in my head

 
 

Fem och en halv H.

Då är jag trött och borde sova snart..

Dagen har bestått av 3 h papper/ kart sortering. Så nu är alla kartor i pärmar, inser först nu hur mycket jag har tränat under snart 4 år.

Ut med päronen, bror och hund på lite skoterspår. 19 km och 1:55. Hem och fika lite.

Ut igen kl 16 för att träna med Alm. Lugnt och långt var tanken, åkte och snackade om diverse saker. När han kört 2 h så åkte han hem. Då träffade jag Anna och fortsatte åka med henne.

Började åka hemåt efter 3:15. Var hemma rätt så trött efter 3:35 och 53 km!

Åt så mycket jag mäktade med, och nu väntar sängen och välförtjänt vila och sömn.


Kartor

I am made of all days you havent seen!!


Slovenien

 
 
 
 
 
 
Fler bilder kommer inom snart! 

Boston 3

Hey guys, this is me doing a review on the adidas Boston 3... Youtube...

Ne men var ute och joggade en sväng i mina nya skor. Blev en sväng på 6,5 km på 30 min. Kroppen kändes pigg, kanske lite seg efter veckan som varit.

Boston 3an är en lite lättare sko men ingen värsting. Samt mer asfalt struktur på hela skon. Då det är ett fint mönster och en tunn ovansida för att minska vikten. Så gör den sig inte bra i skogen bland myrar och branter..

Svårt och säga något vettigt efter 30 min. Känns som att den är följsam på framfoten och när man rullar mer på hälen tex utför.

Tror jag ska skaffa någon mer lättvikts tå löpnings sko. Dock mest som ett komplement och för att träna mer löpning på framfot/ tå.


Good shit

Skönt väder Sverige bjuder på när man kommer hem. Passade på att ta ett kortare skidpass med bror och hund innan maten.

Det är lite kaos på rummet nu, men ska försöka fixa till en bra ordning snart. Josefine var med på middan, sen åkte vi hem till henne.

Så idag blev det rätt hetsigt då någon fick ändrat arbetsschema. Upp och hoppa i med lite frukost sen hem.

Drog ner till stan för att prata lite jobb. Fick montera ihop en ny cykel, rätt så lätt. Borde då ha jobb från mitten av april till början av juni. Därefter lär ju ett sommarjobb börja. Så ska försöka jobba en hel del nu, samt försöka få in träningarna.

Var även och provade isbanan. Väldigt ovant att åka skridskor.. Dock kul att då damma av dom lite!

Bild från skidpasset


Packat ut

Då äger inte jag längre ett rum på folkan.. Var 3 3/4 år med fina minnen! Fast någon gång var det tvunget att ta slut!

Har packat ihop, städat och lämnat in nyckeln till rummet.

Har varit på 2 fika och snackat lite skit med folket som är kvar. Nu inväntar jag min bror sen så ska jag ta hem sakerna härifrån för sista gången..

Ser det som att det är dags att börja på något nytt. Kommer vara tillbaka här en del innan skolan slutar. Tex tour de Kanis mm.


Hemresa

Igår så spenderades större delen av dagen att ta mig från Slovenien till Sverige.

Började med ett bussresa till Venedig, följt av ett flyg till Zürich. Och efter ett kort stopp där så for vi vidare till Arlanda.

Och vårat tåg gick kl 22:36, fast det slutade med att det gick 23:17.. Blev en lång och halvjobbig resa, somnade och sov bra 12-5. Sen var jag småvaken fram till jag bestämde mig för att kliva upp vid halv 9.


Microsprint

Bra sätt att avsluta lägret på, med en microsprint på hotellet. Ludvig styrde upp en bra sprint, fast avstod kontrollerna ute. Då vädret är som det är...

Kul och hetsigt, man fick stanna och läsa kartan lite extra ibland.

Tog hem det med 9 sekunder före Kevin.

Karta


Läger Mästerskap

Skönt att få avsluta lägret på ett bra sätt, genom att springa hem dagens "tävling". Var bra att vi sprang på den finaste kartan nu. Och det kändes bättre på stenarna.

Fick ett bra flyt rätt tidigt, och kunde springa med flyt och god framförhållning. Gjorde några små svängar på vissa kontroller ca 45 sek.

Sprang samma bana som norska juniorerna* sprungit. Alltså bra folk, de hade en tid på 27 nånting. Jag sprang på 30:01 så jag är nöjd med den tiden.

Vi hade några cm nysnö och en hel del vind att ta hänsyn till. Karta kommer när jag kommer hem, med inritade vägval.

Nu väntar sömn, sen packa ihop, äta frukost och sen rulla från Slovenien!


Inte kul..

Det har snöat och blåst hela natten, så under dagen pass hade det lagt sig en del på marken.

Vi började med att jogga ex antal högkurvor upp till start (ganska många). Sen var det lätt utför större delen av banan. Men det var så halt så man var tvungen att hålla ner på farten. Och det var nästan farligt att vara där och springa.

Var som finast mitt på banan, för mot slutet så blev det grönt, snårigt blandat med massa taggbuskar... Det sämsta passet jag sprungit här nere! Funderar vem som ens vill rita en karta i denhär typen av terräng.

Orienterings tekniskt gick det helt okej, var med rätt bra på kartan. Får se vad som händer på medel LM (läger mästerskap). Om det nu anses säkert att springa full fart när det är som det är!!


Vi blåser bort

Inte så kul och vara ute när det regnar/snöar horisontellt.. Så många valde att stanna inne istället för att kriga i vädret.

Fast respekt till dom som ändå for ut och körde natt träning i mörkret. Själv var det redcore bålstyrka och streching som gällde.

Har lite delade åsikter om redcore.. Bra om du behöver stabilisera upp vissa muskelgrupper. Rent ur stryke synpunkt så kan man göra övningarna på bättre sätt. Detta är min uppfattning och jag vet inte om jag har rätt eller fel.

Nu ska man snart börja gå och sova. Och imorgon väntar en tränings tävling, fast medeldistans denna gången. Ska försöka få ett riktigt bra flyt på kartan. Sen får jag öka löpningen eftersom.


Kompassträning

Just avslutat ett till bra pass på karta, en kompassövning med fönster orientering. Fick ett rätt bra flyt i början och sprang vissa sträckor riktigt bra.

Sen kom en liten svacka och sen kon jag inte riktigt tillbaka i flytet. Fick ihop vissa sträckor bra sen..

Det jag är mest nöjd med är att kroppen hållet ihop. Ska därför vila/ köra styrka på eftermiddagen. Och klara av sista dagens orientering imorgon!

Karta från dagen


Karta


Karta 2


I sängen

Tillbaka på hotellet efter två riktigt fina sprintpass. Fick in ett rätt bra flyt på andra kartan, men klantade mig mot slutet av banan när huvudet blev lite trött..

Gjorde nog totalt 50-60 sek. Lite för mycket för att vara på en sprint. Fast att det är så kul och tekniskt gör att bommen går att överse.

De små kuststäderna i Slovenien är väldigt fina. Mycket båtar och restauranger. Dock är det lite småkyligt då vattnet är kallt och det blåser.

Benen verkar hålla ihop bra, men ska tänka till på de kommande passen. Känna efter först, och hellre kliva av innan det är för sent. Planen är väll att staka på förmiddan och sen natt OL på em/ kvällen.


Sprint i Piran

Tjena bloggen...

Då har vi avverkat första sprinten för dagen. Riktigt kul och teknisk bana, sprang och log större delen. Lite synd att det inte finns denhär typen av orientering hemma.

Är en pasta tallrik som gäller nu. Innan det bär av till andra kartan och sprint tränings tävling. Eller ska gå snabbare där i alla fall. Tydligen ska det vara ännu svårare/ mer oregelbundna byggnader.

Karta


Bra rull

Har varit och provat de slovenska vägarna på riktigt. Mycket upp och ner med mestadels bra asfalt.

Åkte 2.03 med Sixten hann se mycket saker. Hann vara på den bästa, sämsta, minsta vägarna vi hittade. På ett ställe tog asfalten slut och det höll på sluta dåligt..

Hade nästan kunnat flytta ner hit för att kunna cykla och åka rullskidor på dessa vägar. Är helt episk terräng och relativt lite trafik.

Blir att vila nu på eftermiddag. Kanske hinna med att få in lite skolarbete. Då man har varit rätt trött när man kommit hem från andra passet..


Godmorgon från bunkern

Verkar som att min kropp är inställd på att vakna halv 7 alla dagar. Går dock och fortsätta sova till 8-9 vissa dagar..

Idag väntar antingen en cykeltur eller ett stakpass i lugn fart. Beror lite på vem sin ska köra vad och när.

Går faktiskt oväntat bra att sova i bunkern. Ingen som snarkat vad jag har hört, eller kanske för att jag sover som djupast då.


Dag 3

Träningsdag 2.

Lugn korridor 40 min + streching!

Bra lunch på samma restaurang.

A3 masstart 30 min + nedjogg.

Dvs att jag inte gjort träningsvärken bättre. Utan det gör rätt ont att gå utför trappor nu..

Har insett att frukten är mycket billigare här nere, vilket gynnar mig!

Sen är det gott om fästningar här nere... Har fått plockat bort 8 som satt sig och ca 12 som har krupit på mig! Inte så nice, men överlever.

Får bättre och bättre kontakt med kartan. Fast är en bra bit till jag är där jag var i höstas. Men kommer dit inom sinom tid.

Ulkan från Slovenien !


Stumbjörn

Första dagens träning avklarad med 2 kartpass och ett rullskidspass.

När jag fick orienterings kartan i handen så ändrades ju det mesta. Fast är lite efter i kartläsningen, vilket kör att det går lite knackigt ibland. Sprang 45 min första passet, kändes rätt bra i benen. Blev och köra streching programmet !

Åt lunch på en restaurang som levererade bra mat. Vilket känns skönt då vi ska äta där 4 gånger till.

Sen åkte jag och Oskar till andra passet. Fick låna Sixtens skidor, pjäxor och stavar. Fick ihop 50 minuter, där mycket var uppför. Sköna och långa intervall backar !!

Andra ol passet var långdistans. Tog rygg på Ludwig, vi körde rätt lugnt och kändes bra i benen. Fast rätt så stum i utförsbackarna. Så klev av efter 50 min då jag hade en bit att jogga tillbaka. Tot 60 min + streching.

Är väldigt bra här i Slovenien, fin miljö och fräscha städer!


Framme

Sådär då är resdagen klar. Gick fort och smidigt!

Är framme på hotellet som är väldigt fräscht och trevligt. Har hamnat i "bunkern" med 21 andra personer.. Tror det kommer bli stökigt och en hel del ljud på kvällen. Kommer bli intressant att se hur detta slutar!

Var ute och joggade/sprang, men vi klättrade först och sen bar det av utför. Blev lite stum i låren.. Borde gå bra imorgon, då det är lättare kartpass som gäller!


News

Passade på att vara med i NSD igår!


Slovenien nästa !

Då har resan mot årets barmarks läger i orientering börjat. Blev tyvärr hetsigt på morgonen och hade missat tiden vi skulle samlats på kallax.. En lite sämre start på dagen, hoppas det blir bättre under resan gång.

Annars var det vilodag igår, kändes som att den behövdes. Då det har varit rätt mycket intensiv träning senaste tiden.

Ser fram emot detta läger, som jag sa tidigare att jag ska tänka till före handling!


Skido säsongen avslutad

Då kan jag runda av årets tävlings säsong. Kan säga att jag är mer än nöjd mer hur den blev.

Att jag har fått vara frisk och hel har varit en av de viktigaste sakerna som gjort att jag har utvecklats mer som idrottare. Det är det att jag har blivit lite smartare under de senaste åren och tänker till lite extra kring tävlingar och träningar!

Så i helgen var de mina sista jsm skido distanser.

Lördag-medeldistans, lite kärv snö så man fick jobba hela vägen. Bra tryck i åkningen och inga missar. Blev tillslut en vinst med ca 3,5 min. Denna dag avslutades med go middag på scandic!

Idag-stafett, jag och Joar åkte. Vi fick finna oss att vara favorit tippade. Joar åkte första och kom in i ledning. Sen höll vi det och åkte bra de 3 andra sträckorna. Jag har inte bommat någonting på mina 2 sträckor.

Detta gör att jag har vunnit alla tävlingar jag ställt upp i, i Sverige under denna säsong. Tackar alla som har hjälpt och stöttat mig till dessa framgångar!!


Frisk?

Är ju väldigt mycket en deffinitions fråga som idrottare över lag. Vi anses vara betydligt friskare än medel svensson även när vi är sjuka och har något i kroppen. Och detta gör oss till en grupp där normalen ofta är fel.
 
Var på vårdcentralen idag, bara för att kolla upp de mest grundläggande. Kom därifrån med besked att jag inte har något skit i halsen, om inte halsodlingen visar något annat om 5 dagar. 
 
Blodvärdena var någonstans där jag trodde dom skulle vara, hade 158 i blodvärde och blodtrycket var bra, 133 övre och 55 lägre gräns. Får väll ta och vänta lite tills temperaturerna slår om och min hals får i sig mer plusgrader! 
 
Synd att helgen ser ut att bli f*rbannat kall, dvs -17 lördag och -12 söndag.
 
Har nu även bestämt ett datum då jag ska flytta ut från Ugglan. Känns både bra och dåligt.. avslutar ett kapitel och påbörjar ett annat. Men har växt som person under tiden jag varit här, och det kommer ingen att kunna ta ifrån mig. Hoppas bara vägen jag väljer nu kommer att fortsätta vara positiv för min utveckling! 
 
Nu är det i alla fall JSM till helgen och på tisdag lättar flyget mot Slovenien ! 
 
 
Litet photoshot efter gårdagens träning.
 

Marcus Kleveland

 
 

Dålig koll

Trodde vi bara skulle köra någon lugn skido linje. Fast tydligen var det skoltävling medeldistans som stod på schemat. Är dock alltid redo när det är tävling, då tävlings djävulen är i farten. 
 
Så gick bra, hade mer tryck i åkningen idag. Vi började med en lång utförs sträcka, där det gick rätt fort ibland. Ska se hur min tid skiljer sig mot Joars (då Joar körde en skönt gen). 
 
Får se om jag orkar göra en quickroute av denna, beror lite på hur mycket som händer senare idag. 
 
Kan inte klaga på vädret, strålande sol och -12?. Lite sådär lagom nice väder!! 
 
 
 
Mannen som gör detta möjligt, tror inte att jag på långa vägar hade varit där jag är nu utan hans hjälp. 

Skön känsla

Borde göra detta oftare, då jag sitter fortfarande och har "ont" i bålen efter dagens gym pass. Måste tacka Julia för sällskapet, annars hade jag nog inte pressat mig lika mycket. Passet fick betydligt mycket bättre kvalitet! 
 
Kanske är detta som är en del av nyckeln till att fortsätta utvecklas i den takt jag håller på i. Är något man måste ändra annars blir kroppen lat och vänjer sig. Hur tänkte den där? Får se nya vägar som leder framåt. 
 
Är lite på gång att packa ner en del saker som ska hem, ska lösa allt med skola boende så att jag inte har något kvar som kommer bli problem senare. 
 
Just nu ska jag fixa lite mer skolarbeten innan jag får ta och lägga mig för dagen. 
 
 
Kottar lite så där små spontant ! 

Kyla..

Morgonjogg på löpbandet blev dagens pass. 
 
Först en grötfrukost, sen var det ner på löpbandet. Där jag sprang i 9 km/h första 60 minuterna, därefter ökade jag lite och sprang sista 7,5 minuterna på 12 km/h. 
 
Blev totalt 80 minuters löpning och en distans på 12,5 km. Kul att jag inte kände av knät så mycket, och kunde därmed slappna av mer i steget. Ska fortsätta få in lite längre löpningar, då de kortare distanserna går jättebra. 
 
Nu är det kort tränings samtal innan lunch och skola. 
 
 
Vill gärna att värmen och våren ska komma snart. 
 

Skido stafett

Dagens träning gick rätt tungt, märktes ganska tydligt att jag har kört ur kroppen rätt bra under förra veckan. Hade varit konstigt annars! 
 
Var inte alls med på kartan, kanske för att jag inte hade mitt egna kartställ pga det var hemma.. där den inte gör något nytta alls. Var lite stelt, jobbade på utan att få ut det jag brukar. Kartläsningen var lite efter, så blev några kartstopp.. vilket inte brukar tillhöra vardagen. 
 
Ska nog jogga väldigt lätt imorgon, eller nästan ta en hel vilodag. Får se hur det känns efter jag fått sömn, brukar lösa sig lite efter man fått sova. 
 
Har hämtat Coach E som varit på EM i skido. Kul att få prata lite om hur hon haft det där, och samtidigt ha ett "tränings samtal" och bara prata om livet allmänt som det brukar bli. 
 
 
 
2 av 3 kartor som vi körde idag. Blir ingen gps på dessa, då jag åkte kasst...

Poor man´s Heli

 

Salomon Freeski TV S06E12 - Poor Man's Heli - Freeride
 

Rullar mot byn

Go home february, you drunk! Hände med att det var -21 när jag vaknade idag? Vi har väll överlevt alla vinterns kalla dagar redan..

Vakande upp med en ångest att nyckeln inte var i ryggsäcken! Och nog hade jag rätt alltid, så åkte förbi hemma innan jag blev skjutsad till bussen.

Vill att temperaturen ska stiga till eftermiddags passet. Då det står par skidostafett på schemat. Kommer säkert bli fina banor om jag känner Sture rätt.

Ska se hur jag ska lösa det med mina idéer om jag ska sluta eller inte..


Dålig start på veckan..

Hände med att när man hade tänkt börja ta tag i alla sina olika delar här i livet. Att missa den första lektionen på 4,5 veckor..

Då vi har tydligen flyttat på den lektionen.. Kul att man hänger med då! Så stannade i LÅ, fast ska dra till byn imorn. Och då ska jag börja ta tag i lite andra saker också.

Dock är det sängen som gäller nu, få se om man kör lite löpning under veckan som kommer. Vill gärna få in minst 3 pass. Då utlandsresa/ barmarksläger börjar den 19e!


JSM stafett

Sista distansen i Ö-vik. Var Kalle eriksson, Oscar och Jag. 
 
Vi tappade lite på de första sträckorna, det var tyvärr väntat då vi åker mot de bästa. Tycker i alla fall att de höll ihop det bra. Få gå ut som 30e lag, fanns ju bara en sak för mig att göra! 
 
Bombade från start, höll på att vara döstum efter 500 meter... kom dock tillbaka och började åka kontrollerat men hårt. 

Märker att jag plockar in på de framför, jag är bara ute efter att plocka så många platser som möjligt. I Domus backen plockar jag 3 placeringar och en strax efter backen. Där stod folk stilla när jag körde rakt på i spåret uppför. 
 
Kunde verkligen återhämta mig bra utför då skidorna var kanon, som de var hela vecka. Tackar Stefan Holmbom och hans crew som gjorde ett kanonjobb. 
 
i sista backen har jag ca 35 meter upp, köttar på och får deras ryggar ner mot stadion. Glider om dem och det blir aldrig någon spurtstrid om 23e platsen.
 
Så att plocka 7 placeringar på 5 km med en tid på 14.09 är jag nöjd med. Att jag inte insett hur kul det är åka längd, kanske att jag för de första gångerna haft väldigt fina klassiska skidor. 
 
 
 

jsm 20 km dubbeljakt

Skönt att man tog sig runt de 20 kilometerns vi skulle åka. Hade inga placerings krav innan start, det ändå jag skulle göra var att öka på skate delen.

För med mina kassa fis punkter får jag starta i sista led.. Och dvs långt upp till täten! Kommer iväg bra, håller stavarna hela i början. Tar mig ändå ganska snabbt upp i ledet, men lägger ju en del energi då.

Lägger mig på ungefär en 30e plats. Från att ha gått från 74e*, tappar tätklungan men ligger med bra. Har jättebra glid som alltid denna vecka, lite klent med fäste andra varvet..

I skidbytet är jag på en 26e plats. Kommer ganska fort in i skate skidorna, men tar ett tag innan det går som jag vill tekniskt. Märker att jag plockar placeringar hela tiden, känner mig också stark och går ifrån många.

Får se Jacobs rygg i storbacken och börjar jaga. Fast han hade kollat bak och sett mig och börjat köra fort! Struntar i placeringarna, alla tankar ligger på att ta sig över mållinjen..

Slutar på en 19e plats vilket jag är oerhört nöjd med. Är 3.11 efter han som vann, skulle dock vilja se han starta i sista led!!!

Resultatlistan


JSM 20 km dubbeljakt


Intressant

Sitter och försöker få i mig frukost som ska ta mina 70 kg runt 20 km dubbeljakt!

Tanken är att försöka gå med på den klassiska delen, men inte alls gå och bli stum. Borde kunna ta mig upp en del i fältet under första 10 km. Och förhoppningsvis vara så pigg att jag kan öka på skaten!

Skidorna behöver jag inte vara orolig över, gäller bara att jag litar på min egna teknik.


Labyrint - Välkommen hem

 
 
 

Almkvist prod

 

Kanis-Beneath the northern lights from Andreas Almkvist on Vimeo.

 


JSM sprint

Hur gick detta då? mycket bättre än förväntan. Vid start var det en lååång väntan på att man skulle få starta, gick lugnt och väntade/ värmde upp. 
 
Allt fler kom i mål, lät som att det var tätt att ta sig vidare till Kvarterna. Så tävlingsdjävulen växte bara mer och mer inom mig. Gick ut med en tanke att nu ska vi köra, visa dem att jag också kan åka fort! 
 
 
Försökte åka stort i första backen för att sen kunna öka hela vägen in. Så tycker jag ligger bra på gränsen, hittar ett flyt med är ändå rätt stum i sista backen och tekniken brister lite. Håller ihop det och åker i mål, och vad händer. Speakern är tyst?! Tar ett tag och när han börjar så är han lite osäker, satt säkert och dubbel kollade sina papper. 
 
Kom in på en 3e plats i kvalet 1,4 sek efter!! Fattade inte det först, så känner mig väldigt nöjd. Fick bra kommentarer från folk som jag inte kännde tidigare. Kul att man får folk att öppna ögonen på "okända" skidpersoner. Banan var 1350m och hade en tid på 2:47.71 !
 
Så stum nå förbannat skulle jag tagga om till en kvartsfinal. Och hade lyckats pricka rätt plats, då 3an gick i 5e kvarten. 
 
 
Öppnade kvarten rätt kontrollerat, men fastnar först med Micke i första backen. Sen tänkte jag gå om en kille i andra backen. Fast han stängde till den luckan... lyckades ta mig om ändå, men hade nu brännt lite för mycket energi. För låg ungefär 3a hela vägen, dock i sista backen är någon på mina stavar och jag tappar flytet. Och tappar en placering där! 
 
Men avslutar på en 4e plats i mitt kval och hade självklart velat gå längre. Så får känna mig nöjd med hur detta blev, då jag trodde det skulle bli svårt att klara kvalet. Måste tacka för riktigt bra skidor och uppbackning från hela Sävast ski team. Kan säga att för mig var det rätt klubb att gå med i. Får hoppas vi fortsätter leverera resultat och bra skidor. 
 
Slutar på en 17e plats i min andra jsm start. Är det stigande resultat under hela veckan? 
 
 
 
 
 
Några av bilderna Josefine har tagit. Måste också säga att Jacob har hittat ett bra flow, fast fick tyvärr se sig besegrad i A-finalen. Efter att han haft ganska bra kontroll över finalen. Om killen håller sig frisk så kommer det bli kul att få följa han under sitt sista junior år !! Grattis till Silvret mannen! 
 

10 km klassisk stil

Då är min jsm debut avklarad. Tyckte det gick ungefär som väntat, men hade lite högre mål.. Då jag inte riktigt kan lite på min klassiska teknik så blir hela åkningen lidande!

Öppnade ganska lugnt, men kom ändå inte riktigt in i åkningen. Åker första 5 km ganska lätt men vid 6 km då höll jag på att packa ihop.. Men sista 3 km kändes som de bästa under hela loppet. För då hade jag bara en sak i huvudet och det var att ta sig över mållinjen!

Slutar på en 39e plats. Inte så fel ute i min "favorit" teknik. Tar med mig detta till morgondagens sprint fristil och så är det omstart imorgon!

Märks att det krävs fler skidlopp för att vara med och slåss med de bästa. För farten finns, men inte riktigt den typiska ligga och jobba hela tiden utan de korta skido vilan!

En ny erfarenhet och var rätt kul, men j*vligt jobbigt !!


Lunch

Då passar vi på efter ett kortare pass på skidorna, där vi provade spåret som vi ska åka imorn. Att ta ett lunch på Fjällräven arena, mycket god mat. Så kommer ju gå härifrån mätt.

Ser fram emot att starta på 10 km klassisk stil på ett jsm. Kommer ta och öppna lite lugnare än vad jag ska åka i. För att sen förhoppningsvis med bra skidor öka farten.

To be continued!


Telefonbloggning

Sådär då är man blogg"nörd" på heltid. Då man har skaffat blogg.ses app.. Detta kommer säkert sluta med ännu fler inlägg/ dag!

Ser om detta är något som man kanske ska fortsätta med då allt blir ännu enklare.

Bjudet på sprintkartan från igår.


Svart och en del vitt

 
 
 
 

Today

Idag är det mest bara fokus på att få med sig allt och åka ner mot Ö-vik. Tänkte köra en lätt jogg, men då tempen visade -19 så avstod jag. Kör ofta ett lugnt jogging pass efter en tävlingshelg, allt för att röra sig lite och bli av med "resterna" från tävlingen. Handlar varken om fart eller tid, utan känslan! 
 
Har fått massage av mamma, så nu är musklerna genomjobbade och redo för att plågas i skidspåret. 
 
Annars? redigerat lite bilder. ska skicka iväg en del också, kanske är på tiden. Håller på att packa klart det som ska med. 
 
Bilder från gårdagen
 
 
 
 
 
Avslutar med en bild från Ö-vik (jsm i skido)

Newlife aka Svartholm

 
 

Bara skönt flow

 
 

"skar" skido

Skönt att få köra en mindre tävling, kunna köra utan känna någon press att åka fort. Dock är det alltid en skön känsla att flyga fram mellan skoterspår och träd! 
 
Dagen har bjudit på två fina tävlingar på Bergnäsheden. Först en medeldistans ca 6,3* km, var genföre då skaren tillbjöd till riktigt fina möjligheter. Det var ingen vår klass på skaren, men så länge du hade fart och höll dig under träd så gick det bra. 
 
Hade lite svårt med att köra rent på kartan, så hamnade lite snett i vissa gen. Så beslutade mig för att ha lite mer koll på skoterspåren, vilket var rätt klokt. 
 
For till Rutvik och fick se den bästa 5 milen på länge. Att våga gå ifrån med ca 3,5 mil kvar att åka och sen köra loppet i stort sett själv. Johan Olsson förtjänar det, och om någon häst person får Bragd guldet istället för Olsson tappar jag nog allt hopp om idrotts galan !! Fick rysningar när man märkte att detta skulle hålla hela vägen, och sista 2 km var guld värt. 
 
Bra att vi fick ett Guld efter alla Silver som vi tagit under detta mästerskap. 
 
Drog vidare till andra tävlingen, en sprint. Bara göra som jag alltid gör, kör med framförhållning och åker fort när man har full koll på var man ska. Splits kommer senare på Winsplit. 
 
Vad som väntar nu? Drar vidare mot JSM i längd nere i Ö-vik. Sitter sällan stilla, är alltid påväg någonstans. Har blivit ett sätt leva. Förstår hur det måste vara att köra världscuper i diverse sporter. Men det går ju inte om man inte har bra stöd. 
 

Snowbolls war

 
 
 
 
 
Synd att det blåste småspik och att inte solen var framme. Verkar vara en kul "sport" som har rätt bra utvecklings möjligheter. Dock svårt att dömma vem som är träffad eller inte.. 

Tjuvjakt

 
 

Lite tankar

Hur många gånger jag än försöker hålla igång bloggen så glöms den bort, då träning och tävling går före. Är dock slutspurten i denna skido säsong, sen kommer väll en säsongs uppdatering. 
 
Denna vecka har jag försökt fått i en hel del klassiska pass och det har gått bra. utom i tisdags och torsdags, då tisdag var isbana. Torsdag behöver jag knappt nämna pga +2 och regn...
 
Igår kördes lite längre intervaller 5-10 min, för att få mer "skid" känsla i kroppen. Att lära sig åka fort 10 km utan kartstop eller stämplingar är mycket tyngre.
 
Har nu JSM i längd i sikte, kommer bli tungt och grymt kul !! Ser fram imot att få göra en mycket bättre dubbeljakt än den i Piteå.. 
 
Börjar fundera på att sluta i Älvsbyn efter vintern är klar. Känns som att jag inte har så mycket mer att göra där, måste börja lära mig strukturera livet själv. Då jag har förlitat mig ganska mycket på tränare och kompisar i byn. Vilket har resulterat i bra form, träning, upplevelser fast blivit lite förslappad i att ta eget ansvar. 
 
Sen till hösten är det nog lite kurser på LTU som gäller, tillsammans med en fortsatt satsning på idrotten. 
 
Men nu fortsätter jag åka detta tåg ett tag till. 
 
 
 
Två bilder av Frida Karlsson från Ö-vik. 

RSS 2.0