Mutiny

 


 

MyrRugby

I söndags samlandes vi i Örarna för årets upplaga av myr rugby. Var bra uppsammling på 32* personer, väldigt bra av Lovisa att styra ihop denna lyckade dag.
 
Blev bra matcher på blöta och mjuka myrar, dvs att man sjönk och det blev tungt nanting! 
 
Finns bilder från myren i galleriet -> 
 
Bra väder, skönt folk, god mat, bastu, badtunna = kanondag. 
 

Jesper Tjäder

 
 

O-ringen sammanfattning

Då var Oringen i Boden klart. Gick både sämre och bättre än vad jag hade trott. 
 
började med och inte alls vara med på kartan etapp 1. där jag började booma och kunde inte komma tillbaka. Slutade "ynka" 23 minuter efter... Började om från noll etapp 2 och kom in ett bättre flow och kunde jobba på bra hela banan. 
 
Smällde sen till med en 2a plats på etapp 3. Där det mesta stämde och jag var rätt pigg i benen och kunde ta de tunga klättringarna längs banan. 
 
Fortsätter springa bra etapp 4. plac 6a. 
 
Avslutningen på etapp 5 var tung för benen, kan säga att jag inte alls hade något extra kvar att trycka på med. Så tog mig runt utan några större missar. får en etapp placering på 8a, samt slutar 11a totalt. 
 
Lärt mig? 
Har bättre flow och fysik en vad jag trodde. 
 
Inte göra om! 
inte hesta etapp 1, kunde verkligen starta om bottenlopp också. 
 

Då fortsätter vi

Kunde ta och andas lite lugnare inför andra ettappen av årets oringen. Det som kändes nu var i benen, påväg till start.. kändes verkligen som att det kunde bli en tung dag i skogen. 
 
Öppnade bra lugn och spikar 1an och beger mig av på långsträckan mot 2an. Hittar ett bra stråk i början, men halkar ner på slutningen och blir osäker. Läser in mig efter ett tag, och tar mig sakta fram på slutningen mot 2a kontrollen. Tappar kanske 2-3 minuter på de vägvalet. Klättrar upp mot 3an och har bra riktning och kartkontakt, fast när jag kommer fram till sänkan så ser jag inte skärmen. 
 
Blir osäker och börjar leta, kör ett varv runt området. Och efter 2 minuter så springer jag fram till kanten och där sitter ju kontrollen nertryckt. Så jag var rätt men trodde jag var fel när jag inte såg kontrollen... 
 
Sen kommer Simon Smedberg ikapp mig till 4an. efter det är det jag som drar upp farten åt han resten av banan. Börjar känna att jag kan dra ifrån lite, men han har ju min rygg att gå på in och ut från kontrollerna... 
 
Springer bra och gjorde totalt ca 3 minuter boom totalt på 3an och 4an. Efter det gick det riktigt bra, kom in på en 5e plats ca 4 minuter bakom Wängdal. Men slutade på en 7e plats och klättrade från 45e till 19e plats i sammandraget! 
 
Vilodag idag, så tar det lugnt, äter och vilar ! 
 

Inte min start

Kunde inte varit med ofokuserad på dagens etapp, så gick ju sen därefter... 
 
Började tyvärr med att ha lite tajt om tid till start, så sprang i tempo på under 4:00 till start längs vägen. jaja blev rejällt uppvärd innan start! 
 
Kommer in i kartan rätt bra tycker jag, fast inser när jag kommer imål eller mot slutet av banan att jag tänkt i 10000 skala istället för 15000... detta gör ju att man börjar stanna upp 50% för tidigt. 
 
Lägger bort ca 10 minuter, sen fanns inte riktigt farten och flowet. Delvis kan det bero på att jag boomade i början och sänkte huvudet därefter. 
 
Inför morgondagen så är planen att ha mer kartkontakt, då farten inte är lika viktig då man redan är 23 minuter efter... Så pressen är borta, ska göra lopp gör är nöjd med efteråt istället! 

Lite videokvalite

 
 

Pure

igår körde jag först ett kort crosspass på fm. Den bestod av 40 min stakning + 30 min löpning, inget att hänga i granen. Fast är det formtoppnings vecka så är det! Löpningen blev en väldigt blöt historia, då det regnade hela tiden. Gjorde ju inte saken bättre att det började regna mer när jag kommit halvvägs.. 
 
Skulle träffa nsd och ta några bilder för ett reppotage, detta blev inte av då det hade blivit en miss hos nsd! Så for hem och åt lunch istället. 
 
For sen med Joar till Mockträsk där vi skulle köra lite lugn A1 karta med Gunnar. Kartan är uppdaterad och ligger granne med 1a etappen. Riktigt bra terräng, är det såhär på första kommer det bli en riktigt bra dag. 
 
Kunde inte riktigt hålla mig från att springa på lite in mot kontrollerna. Och har fått höra att jag är jävlig att springa A1 med... Har några tvångstankar att jag måste ligga först, eller är det för att jag vill läsa in mot kontrollerna och inte ligga på rygg. Blev sköna 50 minuter, hinner ni så far och träna på Mockträsk kartan !! 
 
 
 

map

 
Ol intervallerna i onsdags! 
 

Lär mig inte

Verkar vara oavsett hur många gånger jag springer på Brändö kartan så går det dåligt. Den typiska norrbottens terrängen med hällarna går bra, fast det flacka partiet går dåligt. 
 
Fick i alla fall en del bra intervaller av de 8 vi körde, så för väll vara nöjd med det. Kommer en karta inom en snar framtid! 
 
 

Grå dag

Började dagen med en sovmorgon. Kändes som att det behövdes, då kroppen var lite sliten efter cyklingen med Lundholm igår em. Då vi körde till Boden och tillbaka, distans 80,5 km, tid 2:40, snitt 30,5 km/h. 
 
Kollade med Monica om det fanns hjortron på några myrar, så finns möjlighet att man plockar lite. 
 
Hunnit kolla lite på Kanot SM som går av stapel här i Luleå, lika och försöka aggera publik när det är så nära. Tyvärr känns det inte som en publikvänlig sport, påstår inte att orientering är bättre...
 
Jag och Josefine hann cykla till Rutvik innan regnet kom, tur det bara blev en liten skur. 
 
 
 

WeThePeople

 
 

Bra tekniskt

Gårdagens medeldistans tävling som gick mellan Älvsbyn och Arvidsjaur kunde inte ha gått så mycket bättre. Kom in i kartan från början och kunde växla tempo bra in och ut från kontrollerna. 
 
Kändes lite jobbigt rent fyskiskt, då jag kanske låg så pass nära gränsen hela tiden. Gjorde totalt ca 30-40 sekunder, då jag var osäker på en sänka och hade lite dålig riktning på de platta partiet. 
 
 
Till banans svårate kontroller 7-8 och 8-9 fick jag med hjälp av en bra utgångsriktning kontrollerna väldigt bra. Dessa kontroller lurar många med att det är så mycket att läsa på under sträcket. Till 8an lyfte jag blicken och såg myrarna bakom vilket gör att du lätt kan stämma av hur din riktning egentligen är. Lite samma sak till 9an. 
 
Splits: http://www.obasen.nu/winsplits/online/sv/default.asp?page=table&databaseId=26665&categoryId=3
 
 
Hela kartan
 
Passade på med detta resultat att klättra till 4e plats i sverigelistan i H20. (88a i H21)
 
 

Stammtisch

 
 

Throwback joss 09

 

Mer träning

For till långberget med Joar, Tage och Gunnar igår. För att få springa på lite nya områden innan O-ringen. 
 
Fick inte alls in flytet på första varvet, men la det bakom mig och sprang 3 bra varv sen. Man hade ca 16-18 minuter/ varv, så blev en total A2 tid på 1:10. 
 
Var kul och spännande orientering, lite gammal karta. Fast allt det grova stämmer ju bra, men dom är ju inte lika detaljerade som dagens kartor. 
 
Sen på eftermiddan körde jag och Lundholm ett landsvägs pass i 1:30. Mestadels lugnt tempo, men några körningar gjorde vi ändå. Kan som inte låta bli... 
 
Idag: Vila.

Intervaller

Börjar få lite fart i benen, är en bit bort från där jag vill vara. Fast vill ju alltid bli bättre! 
 
Igår körde vi ol intervaller på Måttsund, där jag, joar, gunnar, oskar, axel, tage och sigrid körde igenom några riktigt bra intervaller. Hade bra fart, lite dålig kontakt på kartan för mig. Gjorde inga större misstag udan kunde fokusera ändå. 
 
Får bli bättre imorn när vi ska köra individuella och lite längre slingor/ intervaller. 
 
Idag har jag dunkat av 4 st 1,05 kilometers intervaller på myr i A2 puls. Så totalt 4,2 km myr och 32 minuter! 
 
Har ätit lunch och ska köra ett lugnt mtb pass snart. 
 

Kilian's Quest

När man nått gränsen?!
 
 
 

firefly

 
 

Äntligen

Var långa 1,5 veckor som försvann under fötterna på mig. Satt och väntade men ingen riktig förbättring, kom tillslut i fredags. Avaktade en dag till för säkerhets skull. 
 
Så i lördags tränande jag lugn jogg i 30 minuter med lite styrka som avslutning. Jag var och hälsade på delar av Josefines släkt i Byske, så vi spenderade dagen där och spelade tennis och firade Lasse. 
 
 
Söndag blev totalt 5:05, riktigt nöjd med det. Började med en långdistans träning i Ersnäs med Gunnar och Filip "ynka" 15,7 km, blev 17,5 km och 583 tagna höjdmeter på 2 h och 10 minuter. 
 
Känns bra att kroppen höll och inte krånglade. Är ett bra tecken för framtiden! Körde sen ett mtb pass med Joar, tur och retur till Måttsund + 25 minuter jogg. 
 
 

RSS 2.0