GIMP 2!


Orginal!







Vilken bild blev bäst?!


Fredag...

Idag har man varit så där lagom lat, inte gjort så mycket men ändå inte suttit helt stilla. Började med att montera ner 240 som skulle till skroten idag :/ jag fick aldrig köra den....

Efter det har man jobbat med skolan och redigera bilder mm, inte så intressant dag.

Imorn blir det nog och köra några 400-800 meter i A2-A3 prova på Kilkenny lite :) ska se om någon annan är med. Blir nog att springa på löparbanan på skogsvallarna!

Ska nog skriva klart min bokredovisning till engelskan på tisdag...


GBN :)
Får se om han är på CS ikväll!


Sprint!

Igår avgjordes första delen av årets sprintcup... Tog mina egne förvåningar första platsen, har inte enligt mig själv varit i bra löpform. Fast det visade sig vara fel, hade en medelfart på 3,49 och en max fart på 2,48. Medelpuls 184 och max 210* vet inte maxpulsen stämmer så bra...

har ingen karta från övningen så det blir lite andra bilder som jag har suttit och gjort idag!




Mina första "omgjorda" bilder... Kommer bli bättre med tiden : )


Still Working!

Fundera på att byta header på bloggen nu! Ska leta upp lite bra bilder som jag ska klippa ihop till något :p Annars får jag be någon snäll kompis om hjälp!

Lägger upp lite nya låtar!

McLean – My Name
R.I.O. – Narrow Roads - Original
Tinie Tempah – Pass Out



Nice bild med Älvsbyn i bakgrunden! :D


Team NS


Orientering!

Då har man gjort klart det sista lilla provet innana nationella i mattematik :) det lättaste provet på länge, var mest att tänka logiskt!

Ska till Luleå och orientera idag, kommer bli skönt. Benen är bättre nu, men landade på skidan när jag hoppade igår så den sidan känns lite mer. Fast det är inget alverligt.


Bilder från Kanis!

Här kommer lite bilder från dagens övningar!


Niklas!


Me!


Adrian!


Aspen!


Sista slalomdagen för iår :/

Jaha då var det bara ställa undan mina twintips... Lite tråkigt när säsongen tar slut, fast för min del är det nog bäst så! Har ju haft en del problem med knän och fötter nu i början på våren. Ska köra en hel del balansplatta mm för att stärka upp dem!

Men sista dagen på Kanis bjöd på ett skönt obyggt bigjump :) mycket bättre än de andra hoppen.... blev något försök på 360, fast det kändes inte så bra. Grabben lyckades efter mycket kämpande med sina mentala spärrar så drog han iväg och gjorde sin första backflip :D sen efter det satte han ca 10 st utan att ramla : ) Jag chillade på drog någon mutegrab och backflip, tänkte efter och gjorde bara saker som jag redan kunde. Ska ju inte hoppa igentligen!

efter lite hopp så drog vi ner och flyttade en rail lite, provade köra switch upp och det funkade bra ( : Som jag har sagt så är det helt slut med slalomen nu :/ får se hur benen känns nästa vinter :p

Sen drog jag ut och joggade lite, nu börjar benen känas bättre. Lite ont i knäna, fast lindrig mot vad det har varit :) så kanske ska fortsättaa hoppa då?! X) haha nee nu är det slut....

Ska ha sprint orienterings genomgång i Älvsbyn klubblokal snart. Blir och duscha sen åka dit :D

Ska försöka få någon bild av grabben senare!

Rodney Mullen!

Förr!


Nu!


Schreed!

Idag ska jag nog till backen med Grabben, Aspen, VB och kanske någon till... Vi ska köra lite tricks i den ombyggda biggen :D Får se hur det går, och hur mycket jag hoppar! Ska nog försöka få något foto från hoppningen :)

Vi har fått besök i våran ingång, någon snubbe som ska vara på Älvsbyn fjärrvärmeverk... Han känns sjukt läskig! :/


Gunnar!! :D


MAQ!

Efter en lagom chill skoldag med en hel del jobb så när det äntligen var slut så skulle vi ha teori senare på dan :p Måste ju faktiskt lära sig hur kroppen funkar och var alla "delar" sitter!

Dagens middag var Kyckling med ris och sås. Mycket bra, inte så bra att träna på. Ska inte klaga nu!

Sen efter det låg vi på golvet och rullade i 1,20. Det blev inte så aktiv tid när vi gick igenom MAQ programet :)

Efter det kände både jag och simon för en löptur. Var ju tvungen att prova mina nya skor :D älskar dem redan, tror det blir en hel del snabba lopp med dem! Vi sprang Älvsby 5:an på stabilt 5 km tempo (:

Blir och plugga matte nu till proven som vi har de kommande dagarna!


JOSS Team Canada!

Det vinnade bidraget, inte det bästa enligt mig! Tyckte att America eller New schoolers skulle ha vunnit :D


Nya skor!

Då var det tisdag som vanligt en halvjobbig skoldag, har inte kommit upp i tempot än!

Fick mina nya skor igår :D Ett par Kilkenny XC3 och ett par New Balance asfalts skor. Ska nog ut och jogga lite i dem idag. Men det sitter skönt på foten. Markus och Joar är nöjda med sina skor. CH är nöjd över sina 200 spikar :p

Har haft TMS på mogonen och sen skulle vi som gick idrottslinjen ha någon samling för att prata om vad som man behöver när man pluggar i någon annan komun!

Ska försöka fixa någon bild på skorna senare!


Bild från NM långdistansen 2009!
Vann med 2,45 :D


Skateboard!

Soft snubbe med feta skills!


Luleå!

Då har man varit lite inaktiv här på bloggen, finns ju anledningar.

Tävlingarna nere i Uppland slutade med 2 första platser och en andra plats :D helt okej start på OL året! Fast blir och jobba en hel del med tekniken under sommaren nu. Det behövs finslipa ;)

Annars är allting bra, väntar på skorna från USA nu... Verkar ta lång tid från skellefteå och hit :/ de kommer när de kommer!

Efter att ha suttit 4 timmar på Arlanda i väntan på att flyget skulle gå hem till Luleå började man ju klättre på väggarna! Det var det jobbigaste jag har varit med om på länge, inte fysiskt uten psykiskt :s Är ju hemma nu det är det som räknas. Blev en lång sovmorgon idag så lång att jag inte han med bussen till skolan! :/ jobbar hemma istället!


Waller taggar för 14 km!


Ludvig köttar snön!


Lite less efter en 18 minuters sträcka till näst sista kontrollen!


Waller var lite sen till duschen, så det hade börjat plocakt ihop!


JOSS Team Norway!

JOSS 2010- Team Norway from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.


Uppsala möte!

Opps blir ett lite längre inlägg nu :)

Åkte ner hit till Uppsala/ stockholm på fredag eftermiddag. Träffade Markus på Kallax, han skulle åka med samma plan som mig och Tage!

nere på arlanda så mötte vi upp med min pappa som hade en hyrbil som han kör runt oss i nu.

Vi bor på Uppsala vandrarhem :p det funkar väll ska inte klaga så mycket ska ju ändå bara sova här en natt till nu.

Först på fredag kväll så var det natt i rasbo, mycket grön karta med små höjder och mycket sten :/ bommade lite, fast försökte köra på och vara med på kartan. Det funkade till 90% av sträckorna, blev någon sväng som inte var planerad!

Vann den tävlingen med 3 minuter, så min taktik verkar ju ha funkat.

Idag var det medel som gick i en småskuren terräng med inslag myrar och hyggen. det har ju snöat här nere så man halkade på hällar och stenar :/ men man kan ju inte veta att det ska snöa 2 dm snö veckan innan tävling! Jag bommade 3 minuter på en kortsträcka som var en riktigt klant grej! Belv tajt mellan mig och Joar, slutligen 7 sekunder till min fördel :D

Nu har jag varit nere i uppsala centrum och chillat runt lite, otur så hade affärerna stängt :( sadface!

Får se hur det går imorn på långdistansen :)

Ska försöka ta lite bilder från den tävlingen också...

Nu är det Fredag igen!

Stämmer mycket bra det :)

Igår när jag åkte hem med bussen till Luleå (via boden) så satt jag och Calle H och pratade om att vi måste börja satsa på SM stafetten i Umeå och Jukola.

När jag kom till Luleå så träffade jag min gamla svenska lärare från Björx. Monica D, kul att träffa henne. Hon hade börjat jobba på björx igen :) bra för henne ^^

Började cykla vidare hem på Snövägen och vårat gula hus. Då ser jag en bekant figur som löper längs cykelvägen. Grön Nike skor och blå gula glasögon :p jo självklart var det Andreas, han var ute och löpte ny rekord tid på milen :D peppade han den sista kilometern!

Har städat rummet och pluggat ännu mer matte, måste ju sitta någon gång tycker man ju... Bara nöta på, blir inte bättre om man slutar träna. Är det med alla grenar, sporter, skolämnene mm!

Skorna är i Skellefteå nu :D, kommer nog hit på måndag förmiddag. Hoppas att man är hemma då!

Ska spela lite CF innan jag packar klart väskan som ska ner till Uppland...

Får se om jag kan hålla er uppdaterade med resultat och andra roliga saker som händer där nere! : )

JOSS Team Sweden!


Måste mot alla mina förhoppningar säga att den inte var så bra som jag hade hoppas :/


Home!

Då bar det snart av hem till luleå igen. ska börja packa och kolla så att jag fåt med mig allt : ) Blir inga större problem skulle jag tro!

Slutat skolan för denna vecka, blir lite självstudier under helgen nu har ju med mig pappa så han kan hjälpa ^^ Åker ner till STHLM imorn och sen upp till Uppsala, där vi ska bo på något ställe :D

Får se hur ben, leder mm känns under tävling! De fungerade ju bra i Frankrike när det var skog, hoppas på det nu också ( :

Undrar vilka uppläningar som är där och tävlar?! Spelar inte så stor roll, alltid kul att träffa dem.

Syns senare!

Online!

Då var man återigen online på Blogg.se, undrar hur många gånger man har varit det? hmm börjar närma sig 500 inlägg.

Händer just num, nja inte mycket. Börjar först 1 sen är det två lektioner till innan man kan packa ihop och senare packa en väska och åka hem till Luleå : ) Är ju tävlingar nu till helgen så då behöver jag ledigt på fredag för att kunna åka ner och ladda inför natten som går på fredag kväll...

Måste kolla upp när bussarna går!

Facebook börjar bli ganska utnött, inte mycket nytt som händer där.... Alla går med i olika grupper, Ny vänrelationer hela tiden. en massa nya :PppPpPP grupper, konstigt! plockar bort alla som spammar med att gå med i grupper har ju några som har över 400 grupper och 400 olika hemsidor :s

Ska nog vila lite till innan man åker tillbaka till skolan! :)


Okej vila idag?!

Då var det torsdag, som vanligt den jobbigaste skoldagen :/ Har lektioner ända fram till middag... Det kommer bli jobbbigt för jag känner det redan nu!

Lord of  the flies slutade på det mest konstiga sätt någonsin :o Från att vara helt crazy till att filmen slutar på 3 min, hade väll inte nog med pengar för att kunna göra ett bättre slut...

Idag ska det vara vila, och kanis blir det inte för att jag ska hem och packa för att åka ner till Uppland imorn. Skiter i Natt SM utan springer alla tävlingar i uppsala möte istället :p Ska inte bli "lurad" ut på något pass idag. Jag ska låsa in skorna i något skåp och sen slänga nyckeln :D kanske lite krydd...

mina skor har kommit till Madrid nu :/ vad ska de dit ner och göra :p Kommer väll nästa vecka ^^


Chatue de Fountain blue*****


Team Down Under and Team Europe!

 

Sjukt sköna filmer :D


Tänker om!

Okej svårt att hålla det jag säger, hoppas det inte är mitt fall i längden! Idag hade jag ju sagt att det skulle vara total vila. Hur gick det? Efter lunch så funderade Adrian om jag skulle med upp på Kanis och åka skare... Visst tänkte jag skare är ju inte så tungt, opps vad fel man kan ha! För det går lätt utför men när man ska klättra uppför de är då det tar : )

Vi började att åka lite upp och ner här och där. Sen visade Adrian mig och Micke en backe som lutade 45 grader :D sjukt brant det var, men vi kunde inte åka hela för det var så lite snö på vissa ställen :/ tråk det! Men vi chillade på där, var ju ca 40-60 cm snö nästan överallt ^^ Kommer bli en lång vinter där uppe :p Vi hoppade lite drog något mindre drop fast man ramlade ganska fint när skidorna gick igenom :/ jaja var sjukt kul ; )

När vi skulle åka ner så tog Adrian bilen ner till slutet av backen. Jag och micke åkte i skogen längs vägen ner dit :D de lättaste 1,5-2 km på länge!

Efter det väntade jag lite med att fara ut och löpa. För ville tajma med middagen, så det blev 25 minuter skog, väg (på sidan av vägen där det är ingen snö) och lite åker, gick bra. Men nu har det onda i knät hoppat från mitt "slalom knä" till det andra, Wierd. Blir en del knä rehab IGEN!

Ska kolla på Lord of the flies med Henke och troligen Waller : )


JOSS droppar senare idag :D:D väntar redan!

Total vila!

Idag blir det inget annat än vila och skola. Måste vila benen så att det är redo att springa nere i Uppland till helgen (om jag tar mig ner dit) :/


Somnade halv 11 igår :p sjukt skönt men jag vaknade till 14,15 när en bild från väggen ramlade ner, less! jaja ville ju inte ha någon nål i kroppen så plockade upp dem innan jag kunde somna om igen!


Tove, Erik och Klas* i Frakrike!


Lite besviken!

då var man tillbaka från vallsberget : ) Det gick inte så bra som jag hade hoppats på :/ jag zacke och henke hade först en tanke på att lägga en massa klister under ett par klassiska skidor till finalclimb :p fast vi höra av Adrian att det var så "flackt" att man inte tjänade något på det... Okej tänkte vi, så struntar vi i det då!

Vallade upp Atomic skidorna, trodde att det inte skulle vara mycket spår kvar. Men ojjj vad jag hade fel ^^ det var sjukt fina spår. Lite mjuka fast ändå hög klass! Det var jag och samuel  som skulle åka, gissa vem som blev tvungen att åka första sträckan? jo självklart blev det ju jag :/ kass på den sträckan... (fakta)

Efter två ganska bra varv av mig så slutade vi runt en 3-4 plats :) helt nöjd med det. Fast jag ramlade åkte med rutten teknik mm :/ Då var det bara tagga för finalclimb, jag skulle starta 15 efter Niklas och samtidigt som KE :D kanske öppnade lite för hårt. har ju fortfarande inte lärt mig att öppna i mitt tempo!

Klättrade uppför hela Vallsberget, åkte familjebacken upp. Inte för att den har mindre stigning, utan lite mer flack och längre åkväg! Fick besök av "Stum Björn" ganska tidigt i loppet vilket gjorde andra ½ sjukt jobbig. Har ju lärt mig att stoppa huvudet under armen och bara köra. Funkade ganska bra, släppte inte förbi någon bakifrån vilket var det viktigaste :p

Är less på benen som inte vill vara med just nu!! jaja får väll vila strecha ut musklerna ordentligt och inte springa asfalt så har man löst de störra problemen! :D

Dusch på det här nu!

Finalen!

Idag är det avgörs : ) först en teamsprint sen finalclimb :D sjukt taggad för att klättra uppför valls...

Dagens lunch var korvstroganof med ris (inte helt genomkokt) blev lite mätt på det! Nå mycket mer kan man ju inte säga att man blev :/ Skolan har rullat på inne på sista lektionen nu :) Ska nog räkna lite mer matte senare i eftermiddag för att lära mig det jag missade när jag borta i Frankrike...

Just nu är det sjukt mycket folk på folkan, för det är en massa kurser som bor runt om i Älvsbyn. Hoppas det inte är så många på middagen *.*

Tror att det blir och valla om skidorna till tävlingarna och tejpa en tailen, åker för mycket baklänges :p


Miss France!


JOSS Team America!


Tisdag!

Idag är det sista delen av tour de Kanis. Nu far vi till vallsberget i eftermiddag, hoppas man har bra skidor då :p

Igår skulle bli en tidig kväll, men Zackeboy hoppade in ivåran uppgång och sen var det kört :/ haha men vi satt och snackade en massa om det ena och det andra :)

Lyckades inte somna förän vid 23,30 :/ wierd...

Vad som händer idag är en massa skolplugg. både matte och TMS (teknik människa samhälle) bara ta tjuren vid hornen och hålla i :D

Måste byta kläder nu och fara till skolan ^^

Tour De Kanis Episode 3!

Då var den 3:e ettapen klar, det var en sjukt rolig skidorienterings bana. Först trodde vi att vi skulle få klättre en massa i slalombacken. Visste fick vi det fast bara upp till starten som gick längst upp i backen :D roligt sture ^^

Blev en lång klätring upp fast vi visste ju att det skulle bli mycket utför sen :D startlistan var den som låg sämst till i touren startade först. bland killarna var det Micke och tjejerna Alice. Herrarnas bana var riktigt rolig. först hade vi 3 kontroller innan vi var längst ner. en längs efter backen och sen uppför en bit sen bar det av ut på skidpåren. Där var det ett bra genföre, kunde nästa åka överallt. Bara det att det sög mycket mer utanför än i skoterspåret :/ blev att kompromissa över var man skullle gena och var man skulle åka skoterspår ^^

Har inte resultatet helt. För vi startdade i två grupper. Fasr i min grupp så var det jag före Niklas och trea Adrian. Mer infp om det kommer efter måndagsfikat då man har pratat med de andra. kommer också ett inlägg på Skidlinjebloggen :)

Nu är det den lika roliga svenskan på måndagar :D får se om jag lyckas överleva den här också!


En fransk maskin!


Joke!


:D


SkidO

Då har man åkt tillbaka till Älvsbyn. Händer inte så mycket här... som vanligt! Fast det är ju bara måndag :p

Det blev sovmorgon idag. eller en halvtimme till. Blev att kliva upp kolla när bussen gick och räkna lite matte på det!

Efter en kass lunch så känns ju inte magen så bra :/ fast vad ska man räkna med när vi har sämre mat en fångarna :s

Har haft två lektioner idag. Matte och CAD :) blev en del jobb.

Nu i eftermiddag är det del 3 av tour de Kanis :D och det är skidO, vet inte hur bra spåren är. Blir nog bra, men har ju pressen på mig :/ fast är det lätt så kan Martin och Adrian åka bra. Ska inte räkna bort Waller om han ska åka :)


Sen blir det Svenska efter middan :/ kommer bli tungt det... Bara ta det som det kommer! 

 


Fint vårvinter väder!


Bilder!

Då har man plockat lite bilder från pappas kamera :)



Ute och glider lite skoterspår med mamma och pappa!


Sommarvallar skidorna!


Stependium! Hon är dubbel EM mästare i Pingis :)


Lördagens sprint!


Våran tomt!


18 April!

Vad har hänt idag då? först blev det en skön sovmorgon fram till klockan 9,30 tror jag att det var :) Efter det var så var det bara att byta om och fara iväg ut på Bergnäset, vad skulle jag dit och göra :/ hmm Joo det var ju upptakt för BAIKs orientering, soliga ids ju inte komma bara för att det bor 80 mil bort... Sjukt dålig stil!

Dagens lek/tävling var pokerOL :D kanonkul, fast har ju en del problem med benen nu :/ så det blev att skugga min syster. Fast hon har haf något skit i kroppen så att det har inte gått så bra att träna för henne! Men vi gjorde så bra vi kunde :) vi fick ihop en kåk med 3 knekter och 2 damer... Inte den bästa för att det var några som lyckades skramla ihop ett 5tal med 6:or :p

Vi socialicerade lite med det andra folket som hade kommit dit i snöovädret. Vi orienterare är ju kända för att inte vika ner sig för något :p stämmer ganska bra. Efter lite rulltårtor och kek/ kakor så åkte vi hem igen. Fast det var bara för en kort stund! För min syster skulle nämligen till doktorn... då passade jag, tage och pappa på att åka ut till Mefos för att fixa med bilen. Skulle visa sig att det var mer jobb än vad vi hade trott...

Först skulle vi byta olja i växellådan. Gick inte så bra för att muttrarna satt fast! hmm vidare till bränslefiltret, det lyckades vi faktiskt fixa. Efter en del jobb och en del rinnade bensin, luktade ju got det :/ bytte också däck innan vi äntligen for hem för att äta en god lasange som mamma hade lagat :D

Blir att fara till Älvsbyn imorn och sen så får vi se hur Touren utvecklar sig :D

Sprint.

Efter en ganska chill morgon med lite stress och annat jobb så fick jag veta att jag hade fått Swedbanks stependium som en av det framgångsrika idrottutövare år 2009 :) Så fick en liten slant av dem kommer bra när man snart är pank :p

Så nu sitter det en stor papperslapp på min vägg. Lite väl stor :D

Sen efter det var det bara åka hem byta om till träningskläder och fara till porsön. Där skulle det vara sprint träning i två omgångar. Först en lite kortare "prolog" innan jaktstarten kl 1. Så man började värma upp och kroppen var inte helt med idag. Benen var redan tunga innan start :/ inte bra tecken... Men startdade och det kändes ganska bra. påväg mot 4:e kontrollen såg jag Markus :) och han hade sprungit lite fortare fram dit. Jobbade vidare och trodde först att Markus hade slagit mig. Men det visade att jag slog han med 1,13 :)

Så hem dirket efter att ha läst av brickan. Åt en banan och madarin. Chillade lite försökte töja ut musklerna, gick inte så bra. Andra passet var 4 km stadssprint med jaktstart. Värmde upp till det och det kunde ha varit roligare än vad det var. Benen tunga som F*N, inte bra. jaja startar och så får vi se vad som händer. Iväg for jag med lika hög fart som alltid (inte riktigt en VB start men nästan)

Men det flöt på riktigt bra när jag väl kom igång med benen. Hade ju mitt 1,13 förspång till markus som jag höll hela loppet. Efter var det bara att börja jobba med musklerna igen. Gick inte så bra det heller, så det blev en nödlösning -Mamma behöver massage :p gillar min mamma :D

Men nu har man fått sina musklerna knådade och nu käns det mycket bättre :) Fast snön vräker ju ner ute så får se vad som händer imorn. Om jag tränar blir det A1------ :p

Lägger in blider efter jag har pluggat matte!

episode 2 Asfalt!

Då var det dags att vara ute med Andreas igen :) idag var det lite lugnare lite  längre pass. Tiden räknades till 1,18 på 14 km. Inte jättehög fart men det funkade. Solen och vädret var med oss till 80 % det var lite motvind bara :/

Annars har dagen varit bra, pratade med Simon under resan hem till Luleå. Blev mest snack om CF. inte för att det blir tråkigt att prata om det :p låter lite konstigt att ett spel kan ta upp så mycket tid. Men för att bli en bättre orienterare så tror jag att man måste kunna behärska online verisionen också ^^
Ska lira lite CS med GBN nu så. kommer kanske ett inlägg till senare. annars syns vi ju imorn! :D

Going Home!

Då var det slut på denna skolvecka. Blir och ta bussen hem, ta en skön promenad hem från stan om jag orkar :p ska ju nog ändå ut och löpa lite. Om det inte blir med Tage så blir det nog med Andreas om han kan.

har städat klart rummet ganska bra. Blir att tvätta sängkläderna nästa vecka, var 2 veckor sen sist :p Lämnar skate skidorna här i Älvsbyn, för tror inte på att det kommer bli så mycket mer skare i år. Det är bara Touren kvar innan lägdskidorna åker! Fast slalomskidorna stannar ett tag till. Finns ju ca 40 cm snö i hela Kanis backen. Smälter lite för fort just nu :/ hinner nog med 3-5 gånger till backen :D

Ska tydligen ner till Uppsala möte om någon vecka. Då får vi se hur tävlings premiären går ^^ ska nog inte vara något problem. Ta det lungt och läsa på det stora och strunta i de små sakerna som jag har läst på hela tiden förr :)

Lyssnar på Owl city för tillfället! Fast nu är det ju 20 min tills bussen går :o dags att börja göra klart allt som ska med :p


Veckans låt!


High On Life!


Fredag!

Fredag igen : ) bara luta sig tillbaka efter engelska provet som var det sista detta år! Det gick ganska bra tycker jag. Men det var ju grammatiken som var svår "fortfarande"...


Ska packa väskan som åker hem till Luleå denna helg : )


Epicday!

Efter skolan slutade så var det middag direkt :) Men inte lika kul när man har varit inne och lämnat väskan, böckerna och kollat snabbt på datorn så upptäcker man att det regnar ute :o varför?! Bara ta det som det kommer, blev att vänta ut regnet... Fast klockan 18,00 så bestämde jag, Grabben, Aspen och Nike att vi skulle fara till backen ändå! Sagt och gjort.

När vi kom dit så såg vi att det inte var så "mycket" jibbers där :p tur det för att de står alltid och hänger i landningen vid fel tidpunkter :/ drog några uppvärmings åk, provade hoppen lite, samt gjorde dem lite mindre spetsiga. för alla var som en halfpipe, så man flög rakt upp och lite framåt :( Efter duktiga jag hade varit i farten så var det riktigt nice att hoppa i dem sen :D

For runt där med folket och chillade, Det var mest jag och grabben som var taggade. Vi nötte lite Mutegrabs, och det var både min första cleana och Grabbens också :D Som de brukar sägas "man lär sig något nytt varje dag" :p Blev hetsad till att göra en backflip efter skadan som jag fick när jag schreedade BC med joar i måttsund :/ jaja första överroterade jag lite så att man inte riktigt lyckades stå upp. Men satte den två gånger i rad sen, nästa vecka ska vi bygga ett hopp själva så ska grabben också göra en :D Ser fram imot det ^^

Dags att sova Eng prov imorn. Önska mig lycka till!

JOSS Day 10

JOSS day 10 - JOI practice from Jacob Wester on Vimeo.

Idag är det bara chill!


Smart katt : )


15 April

Efter en mycket god natts sömn så är det dags att börja jobba med skolan. Blir nog ingen träning idag, istället blir det kanske Kanis om det är någon annan som ska dit : )

Sen blir det nog att försöka städa rummet så att det ser probert* ut :p


Sova snart?!

Då har man gjort rent de jobbiga klisterskidorna : ) tur att man gör det samma dag, för det är inte så kul att upptäcka en vecka senare - Just de, klisteret... och så lackar man på något!

Har varit och handlat lite, blevlite bröd, smör, kräm och kakor, sånna där små goda :p Har äntligen fixat min punka på BMXen, yeeii kan man börja cykla med den. Fast funderar på att sälja den :/ någon som är sugen?! annars blir det blocket eller något sånt!

Har chillat lite på olika bloggar. Pontus, Simons, Emmas, Jon Olssons, Skidlinjens mm kul och läsa vad som händer och få se lite nya bilder mm : )

Ska nog gå och sova nu, för har orkat med dagen lite bättre nu. Samt att kroppen hinner återhämta sig mer!

Facebook.com!

Tour De Kanis Episode 2!

Dagens del av Kanis touren var klassiskt 8 km för herrarna och 4 för damerna. Det var ett brett startfält i dagens tävling. De som inte hade åkt dagen innan startade först, det vill säga Rickard före Zacke.

Spåret var riktigt bra, fans ett isigt och ett tungt spår. Så man fick "bättre" fäste i det som gick tungt. Fast hade man inget fäste spelade det ingen roll :p det vill ju säga att jag inte hade något fäste idag...

Startade ganska hårt. för det är platt-flackt uppför och en del backar första 1,8 km. Sen bär det utför och man för relativt lättåkt den sista biten. Slutade på en 7 plats 6 sec efter niklas : ). Fast dagens vinnare var Martin före bordern Adrian!

Blev en riktigt bra middag på det. Kryddpotatis med kött, sås och den goda köttgelèn :D MM mycket gott. Bland de godaste maträtterna har på folkan. Ska duscha men uppdaterar min bestälning från USA för att se om den har skickats än xD jag vet att jag är hetsig :p

The Man On The Radio Said!

Moviestar!

Idag har man lekt filmstjärna :p Grabben frågade/ tvingade mig att var med i deras film... Man tog u den rollen med storm, lite tungt att improvisera manuset :/ Kan ju inte ha allt serverat på ett silver fat!

Fortsätter jobba med mattematiken :) går framåt. Dagens matte lektion fortsatte vi med sanolikheter, bästa området i matteboken :p

har vallat upp skidorna för dagens Tour De Kanis övning. Blev C242 till glid och klister till fäste. Ni som inte åker skidor kanske inte fattar så mycket. Får se om det är ett bra koncept, annars kommer det gå tungt som f*n :/

Blir Kanis imorn om inget annat står på schemat :D

Get High On Life!

Step Back!

Då är man uppe och i skolan igen. Dagen består av Naturkunskap på morgonen, och sen blir det mattematik efter lunch!

Har haft en bra sömn idag. Orkade inte åka skare idag heller :/ Känns lite tråkigt att inte göra det. Fast kliva upp klockan 05,45 är inte det roligaste. Då måste man somna runt 10. Det är då man kommer i säng som tidigaste, sen så blir det att läsa något innan man somnar!

Det blir kanske vila idag, beror vad det är för träning. Om det är Tour De Kanis igen så vilar jag inte :p


schh!


Cuse When The Drugs Don't Work You Get High On Life!


I Always Have A Question!

Åker fortfarande skidor, fast börjar fundera om det är det rätta :/ Inte för att det är kul, fast just nu i mellan sommar och vinter så får man bara glida med flowet tills snön är borta. För vi har varit och kört första delen av Tour De Kanis!

Och mitt resultat var medelbra. På stakningen hade jag lite otur med att få det "sämre" spåret varje gång x/ ska inte klaga. Men slutade utanför kvartsfinal där, jobbade vidare. Skulle ju stalja lite som vanligt, och för första gången denna vinter klarade jag inte en 360 :p blev en liten choke där!

Vi fortsatte med benskate, äntligen något som passar mig lite bättre. Trodde jag, fick pisk i första mot KE. Shit åker man ut nu direkt här också?! Sen i heat två mot grabben så fick jag det "bättre" spåret. Tog hem den med en säker avslutning. Yeess till kvart. Sen så var det slut tävlat för mig, åkte ut ganska hårt då. Det är inte på skidor jag ska vara bäst.

Efter det var det på med fotbolls skorna för att åka ner till Älvåkra och deras konstgräs plan :) Blev ett bra pass där nere.

Då var min outfit "tränings kläder"

Ska äta en frukt till och sen blir det att hoppa in i duschen och sen i säng :)

James Brown Is Dead!

The British Invasion!

Har laddat hem ett nytt album The British Invasion! sjukt sköna låtar. För väll skicka runt dem senare :)

Följer fortfarnade JOSS, kommer bli sjuka filmer senare. Lite synd att man inte får se lite mer action i Jons videoblogg :/ ska inte klaga :p

Dagens träningspass blir supersprint. en början på Tour De Kanis, blir ett antal deltävlingar under veckorna som är nu. Kommer hålla er uppdaterade om det, ska ner och valla skidorna snart, blir nog C242 blandat med något annat ( :

Dagens utfit är
- Random Jeans
- Skjorta (grön)
- Keps (grön)
- Solglasögon (gröna)
- Svarta skor

Solen har varit med oss hela dan. Än så länge :) ser ut att börja bli lite mörkare och tråkigare nu :/

No Baggage!


JOSS 2010 Day 7 & 8!

JOSS Day 7 - Jump session and after bang school from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

JOSS Day 8 - Big Airbag Session from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.


PCPSS!


Skulle ha varit där om jag hade haft tid :/


Waste!

Igår natt blev jag av med en hel del sömn. Tänkte ju kliva upp klockan kvart i 6 för att kolla skaren :) Men inte kunde jag somna då inte. så låg och lyssnade på Mp3 ett tag innan jag lyckades somna. Och när jag vaknade runt 5 så såg jag att jag hade ställt klockan på 06,45 iställer för 05,45 :/ jaja orkade inte träna idag på morgonen så sov vidare.

Efter en god frukst med fil och mackor så är jag fit for fight nu när skolan drar igång :)

I got a feeling that I can't lose!

Hej igen, är du fortfarnade kvar?!

Då har man varit en halvdag här i Byn som jag älskar med större delen av mitt hjärta :) Det har varit nästan legendariskt väder här, just nu är det plus 10 och all snö smälter som "smör i solskenet" :)

Skulle ha  åkt till backen idag, men Aspen och Grabben var lite hetsiga att komma tid tidigt. Men har ju Orienterings träning 15.15. Så hade inte riktigt hunnit... :/

Dagens träning är stads OL sprint. Hoppas att det inte är så mycket skogvägval :P kan nämligen bli tungt! Får se om jag tränar något mer efter det :)

Men efter dagens utvecklings samtal ska jag jobba mer med matten på fritiden för att komma upp i fart samt bli mer säker på att formler mm :) Annars hade hon inget att påpeka. Lite småsaker som ska förbättras på lite olika ställen, inget som är omöjligt.

Just Don't Give Up!

Följer JOSS stenhårt nu, filmerna lär ju Awsome. Hoppas på Team Sweden med Niklas Eriksson :D


JOSS 2010 Day 5 & 6!

JOSS Day 6 - Step over kicker session!! from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

JOSS day 6 from Jacob Wester on Vimeo.


Awsome!

Idag har det varit underbart att vara ute! Väcktes av pappa klockan 8,00 - Öka nu om vi ska hinna åka på skaren, har varit -5 inatt!

Yes tänkte jag, kommer bli sjukt fint. Upp och hoppa åt en stabil portion gröt till Frukost, måste ju orka med att åka några timmar idag. ombytt och klar klockan 8,45. Så dår for vi ut. Mamma, pappa och Jag. Vi for ut mot bensbyn på skoterspår och en hel del åkrar och sånt. Vi åkte på och följde alla pilar mot Bensbyn. F*n vilken tid det tar vi kommer ju aldrig fram. Då visar det sig att vi har åkt runt en jätte lång bit. ca 30 minuters boom. Inte alls att leka med :p

Men åkte på och njöt av det underbara vår vädret. Hoppas på lika bra väder till veckan, när man åker längd och slalom på Kanis :D

Ska beställa skor från Eastbay idag, kommer bli skönt med ny racers ^^ Jag, markus, Joar och Calle har gjort en beställning. Calle skulle ha 200 spikar och en spikskruvare* :D

I'm Feeling Glad!

Flopp Björn!

Då har jag varit lite oaktiv här på bloggen, har ju sina anledningar när jag är borta! För jag sov över hos Gunnar och snackade en massa om det ena och det andra!

Jag åkte dit igår, vi tänkte köra OL intervallerna då... Fast eftersom att ingen var hemma, och bara springa jag och Gunnar skulle bli ganska drygt. Så vi bestämde oss för att köra idag ist. Så det skulle bli lite fler folk. Och de där fler folket var Johan Bergmann och Gunnars syster...

Men det var fina banor med en hel del snöpuls och kluriga vägval. pga all snö som låg iskogen! Så efter 5-6 banor med ca 4 kontroller på varje så var vi äntligen klara. Jag hoppas att det inte ska vara så mycket mer asfalts löpning till veckan, ska beställa skor idag/ imorn, spelar inte så stor roll för att ordern Tas inte hand om förän på Måndag!

Efter att ha duschat lite snabbt så bar det av till Mockträsk... Blev min första  skoter körning. och med tanke på det så gick det ju ganska bra. Var ju inte bästa förhållanden att köra i! Och jag körde bara fast 2 ggr ordentligt , och sen så några mindre fails!

Sen när jag skulle hem från Gunna så kom jag till Gunnar 18,50. Kollade jag busstider på telefonen. Bussen gick varje timme 45, och det skulle ju visa sig vara fel. För gick från Gunnar kl 19,30 för att hinna till Bussen som gick 19,45 trodde jag. Och när jag kom fram till hållplatsen. Så gick den kockan 19,36. Men förbannat vad fan ska man göra nu, inte står jag kvar här i 50 minuter. Aha det var bara börja gå mot stan och nu är jag hemma efter en massa strul! :p


I'm coming home!


JOSS 2010 Day 4!

JOSS - Day 4 - Jossi find's activities besides skiing in Åre from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

More Clouds More Colby from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.


Pyjamas party hos GBN på Bergnäset!

Inatt blir det PP hos Gunnar, blir och käka en massa tomma kalorier enligt Gunnar själv :p Fast jag tror att det mest kommer bli frukt och grönt! ^^

Har varit ute och löpt på den "fina" Bergnäsheden.. inte så fint när alla skoterspår är mjuka som mjukglass :p inte så nice! Fast Gunnar är ju känd för att köra långa pass där, vet inte om han saknar någon skruv eller nå!

Ska käka pizza made by Gunnars dad, han lär vara riktigt bra att göra pizza. Det är vi män som ska laga mat! :D

Peace Out!

The Epic Pass




JOSS 2010 Day 3!

JOSS - Day 3 / Milky sky and minds at the MAX hip from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

 

 

Overcast Hip Sessions from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

 

 


Tugga asfalt!

Idag har jag först varit ute skottat bort snön från skugg sidan av huset! Blev en del lass där, och körde sönder snökälken! Tur att den var gammal :p

Ringde Andreas Almkvist senare, frågade han om han skulle med och löpa?! Han var på direkt, och han hade funderat på att fara ut och löpa senare. Så på med tränings kläderna, idag blev det Everst superunderställ. tights, håligt linne, handskar, pannband och Mp3. Dagens skoval blev mina höga tunga Adidas.... Bästa långdistans asfaltsskor....

Men Andreas har något maraton program som han kör, för han satsar på halvmaran den 22 maj* Han hoppas på en tid under 1,40! Vi löpte 1,00 och sprang 12 Km... Bra tempo tycker jag. Hade en medelpuls på 160! Fortfarande A1 :p Men med tanke på hur lite jag har sprungit så är det A2!

Benen käns som det ska, tunga och slitna! Hoppas att det har torkat upp på Älvåkra i Älvsbyn så att man kan löpa där! :D Hade varit sjukt skönt!

Får se vad som händer nu, kanske kolla om det finns några ny tävlingar på CF. Jag har plockat 150 placeringar de 2 senaste dagarna ^^ Veckans raket?!


Kan inte snön försvinna fort?!


JOSS 2010 Day 2!

JOSS - Day 2 / The Comviq JOI jump Session from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

 

 

Colby West Arrives at Joss from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

 

Kommer bli sjukt och se filmerna sen! :D Längtar!


Just Dance!

Igår var jag riktigt lat, "orkade" inte ens utanför dörren! Inte alls så bra, blir nog två träningspass idag!

Alla verkar vara borta på olika ställen! Får väll göra ett försök till och få tag på någon :p Men nu är det inte är det roligaste vädret med de bästa tränings möjligheterna! Så är det bara bita i det sura äpplet och fortsätta jobba vidare. Vad är det de säger efter Regn kommer solsken?! hoppas på att det stämmer :)

Som sagt det är bara se framåt, ska ner på stan och kolla runt där lite! Blir ingen till skjorta, det blev ju två i Frakrike ;)

Igår la jag ner ca 1 h på att fixa låtarna jag har på datorn samt lägga in dem på Mp3! Nu är det helt klart bättre ordning på dem!


Jon Olssons bil!
Sjukt snygg!


JOSS 2010!

JOSS - Arrivals and Red Bull Home Run from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.

JOSS - Back in the air! from Jon Olsson Video Blog on Vimeo.


Don't know what to do!

Idag är det en sån där, vila?, träna?, sova?, plugga?, äta? eller göra något alls dag! Får vad som händer under tiden som går. Ska tydligen bli fint enligt tidningen och Yr.no... men vi ve ju hur mycket rätt de har haft denna vinter!

Vad ska ni hitta på? : )


Grov kille?! :p


Vi hade en tävling sista natten, det var en massa olika saker..
Först skulle alla stora starka i laget upp. Självklart blev det nästan alla killar
och vad skulle vi göra?! Jo dansa/ gå limbo x)


Tillbaka till stugan för att se American pie 3*


Sen nästa mogon packades all väskor!
Vet inte vad det flög i Emma och Ida.
För de var klara 50 minuter före bussen skulle gå!
Men det här var det sista jag såg av stugorna i Aydat!




Måndag!

Idag har jag och Tage varit ute och glidit lite på skaren!
Var ingen bra skare idag, så det blev mest ormberget. åkte mot åkriktningen på milspåret. det gå fort i brantbacken!

Den fina terrängen!


Stugbyn som var stängd för tillfället!
Samma med pizzerian som är i det högra huset! :o


Span på FB!


Han som ägde stället, Älskade verkligen sin trädgård!


Gunnar är en händig man (pojk) han kan städa, diska mm


Fint! ^^

Orkar inte skriva så mycket nu! Fast det mesta som händer är som alltid, träning, data, jobba, städa mm


Liten skidfilm från Ormberget!

jag och Tage var och chillade lite på ormberget med ett fint april väder! :D


Min första film, så kom med konstruktiv kritik!


Sommar* och sol!

Idag har det varit en sån där sjukt skön vårvinter dag! Först så for jag och Tage till Ormberget, droppade lite.. chillade på rollercoaster railen! Blev bara en vurpa. annars funkade allt. det är inte bästa puder snön. Fast om man bara lutar JÄTTE mycket bakåt så funkar det :p

Filmade och tog lite bilder, ska försöka redigera ihop något... Fast har aldrig gjort det förr :D sen blir det till och skaffa ett Youtube account. Sen lägga upp filmen där och sen upp på bloggen! :)

Sen har jag vallat upp 8 par längdskidor! För nu ska de undan, fast har fortfarande kvar några par... För att kunna åka på skaren om det blir någon ;) Man kan ju alltid hoppas!

Fortsätter med damernas stafett från La France!


Innan starten!


Emma och Ida chillade i solen!


Passade på att få lite skogsbilder under damernas tävling!
Första sträckan!


En sten!

'
Bigboy!

Bilder kommer fortsätta att droppa in!

Never forget!


Stafett!


Norrbotten lägger upp taktiken för dagens lopp!


CH växlar efter en stabil sträcka!


Gunnar hade det jobbigt ute i skogen!


Omstart för herrarnas stafett!


Vinnade laget, Med en felstämpling!


2:a, fast waller saknade en kontroll på varje bana!
Inte hans fel!


3:a = mitt lag!
Fasr vi skulle ju ha vunnit om allt hade varit rätt!

Damerna nästa!

Nu ska jag ut och glida lite på Ormberget, får se hur puder/skaren i skogen är :p
fast idag är det ju riktigt fint väder!



Bilder!

Nu blir det en hel hög med bilder från Frankrike!


Gunnar es so chilling geschlafen!
Under medel finalen! Den som gick sjukt bra enligt mig själv!


Tävlings förberedelserna!


Litade helt på min älskling! :)


Vädret var också med oss!


Bilder från stafetten kommer i nästa inlägg!

Heii Hoo!


Påsk!

Vad är det som hänt med det "fina" påskvädret?! Inget som rikitg vet... Fast hoppas att man hinner få några bra dagar med sol och skare :)

Var ute med min broder tidigare idag, vi provade den "grymma" skaren... nja inget att rekomendera just nu! Kommer väll förhoppningsvis snart! Vi chillade runt lite på isen och i skogen. Kan ju lugnt säga att det var bäst på isen. Dagens temp var 0.5 +, molningt, lugn bris och ingen sol!

Mamma och pappa hade åkt ut lite tidigare och körde ett lång pass runt gammelsan, gäddvik, lulsundet mm! De fick sig en fin tur, fast det det var samma för dem. Skaren blev sämre med tiden!

Annars då? Kroppen känns ganska bra, foten återhämtar sig efter den jävulusiska* fotbollen :/ Benen jobbar på, knänan sitter fortfarande fast...

Väntar fortfarande att vädergudarna ska dra på en massa plus grader så att all denna snön smälter, snarast!

Har inga bilder på denna dator, så de kommer någon senare gång! Då vi fortfarande är kvar i Aydat!

Var är solen?! :o

Jaha ännu en dag med plus och dåligt väder. Det verkar som att vädergudarna är ganska sura nu! Fast skiter i dem, för träna kan man ju som tur är göra på andra sätt :)

Idag for jag, tage och pappa ut till Svartöstan/ Mefos... För att byta olja och oljefilter på den nya bilen! Det var en ny kunskap att veta hur man gör det! Kommer kanske ha nytta av det senare i livet :p

Men vi stannade och gymmade lite på FVC ( Friskvård centrumet) Även fast jag tycker att det är jobbigt och åka skidor och gymma nu :/ Otur att det är det ända jag kan göra just nu... Less!

Har lirat lite mer CF, märks att jag inte springer som förr. Då var det mest efter linjen och bara kolla på kompassen... Fast det går mycket sämre att springa som man skulle gjort i verkligheten än hur man springer snabbast i spelet! Vilket gör att nu efter Frankrike så läser jag kartan på ett annat sätt. Fast det är bra träning för hjärnan!

Nu lagas mat för fullt här hemma, blir nog en tre rätters middag idag :) Synd bara att det är jag som har disken :p

Mer bilder!


Terrängen var riktigt jävlig på vissa ställen.
Dag 2


Medel kval och final, kvalet gick inte så bra.
pga min fot som inte ville!


Men sjukt klurig terräng överallt i frankrike!

Slask, slask, slask och mera slask!


Tråk väder!

Just nu käns det som att man vill bara gå och sova. För de är dimmigt och ingen skare! Så jag och pappa ska nog till Friskvård centrumet. Där blir det nog lite rullband samt lite gym...

Igår hade vi bara besök av 2 påskkärringar* :/ inte så på min tid. Så var det ju en massa folk ute och påskade... Och inget påskkort fick vi inte :( satt ju och gjorde en 100 st påskkort när jag var ute och gick! Men sånt är livet ....

Moving on!


Malmberg i sin Rumänien jacka på första träningen i Aydat!
På den träningen var det en massa olika resultat, men hittade flytet...


Och det var en trevligt gäng människor från Sandviken och Borlänge!


Mina fina Icebugs :)
 


den "underbara" terrängen!


Snön smälter!

Då börjar den underbara j*vla snön smälta! Det är både bra och dåligt, bra för att man kan börja orientera här hemma. Och det dåliga är att man inte kan åka skidor. Men det kommer mer snö nästa år!

har varit lite oaktiv idag, fast har hållit på att flytta en massa böcker och bokhyllor. Sen så var jag, pappa och Tage ute och sprang lite, mjukt i snön! Träffade CH under passet, vi hade varit ute i 38 och han i 2h 16 min :p lite skilnad!

Bilderna fortsätter!


Albin skramlade ihop lite pengar till några skivor!


Ojdå! Fast blev bara en flaska åt pappa!

Snart bär resan av vidare mot Aydat!


RSS 2.0